Şimdi Ara

Notebook %100 Dolduktan Sonra Şarj Oluyor Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar asus notebook cihazım var yeni aldım fakat kafama takılan bi soru var. Normal kullanırken şarjda kullanmıyorum ama bi oyun açtığımda şarj en fazla 1 buçuk saat gidiyor ve bende %100 dolduktan sonra adaptörü çıkarmıyorum o şekilde oyun oynuyorum. Bu şekilde kullanırken bataryanın olduğu bölüm ( yani klavyenin sol kısmı qwe tuşlarının olduğu bölüm) ısınıyor yani oyundayken çok rahat bir şekilde ısındığını hissediyorum ama bu ısınma oyundayken sorun yaşatmıyor kasma sorunu felan olmuyor. Kafama takılan şu şimdi şarj %100 dolduktan sonra cihaz bataryanın şarj olmasını direk kesip gücü adaptörden mi almaya başlıyor yoksa yine bataryayı şarj etmeyemi devam ediyor. Asus müşteri hizmetleri ile görüştüm fakat konuştuğum kişi böyle kullanmanın bataryaya zararı olur dedi şarj %100 dolsa bile yine bataryadan güç almaya devam eder dedi. Yıllarca laptop kullanan kullanıcılar bu konuya bi açıklık getirebilirmi. Çünkü cihaza 3 bin lira verdim ucuz bişey olsa kafaya takmam ama o kadar para verdim 2 gün sonra batarya kendini yiyip bitirmesinden korkuyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bataryanın uzun süre dayanmasını istiyorsan cep telefonu gibi devamlı aktif kullanmalısın. devamlı doldur boşalt yapacaksın. sürekli dolu veya boş bekletince hücreler ölüyormuş.
  • Merhaba,

Bataryayı çıkartıp şarjla kullanmanızı tavsiye ediyorum,bataryayı dışarı çıkarken yanınızda bulundurunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunlarda ısındığını belirttiğin bölge işlemcinin olduğu bölgedir muhtemelen. Uzun ömürlü bir kullanım için laptop soğutucu fan kullanabilirsin.

Şarj konusunda yabancı bir forumda okuduğum makaleden yazıyorum.

-Şarj %100 olduğunda batarya şarj olmayı keser ve cihaz direkt olarak adaptörden çalışmaya devam eder. Bu tür kullanım masaüstü ve internet kullanımı için uygundur.

-Fakat oyuna girdiğinizde laptopın genel sıcaklığı artacağı için bataryanın etkilenmemesi adına bataryayı çıkarıp şarj cihazı ile oynanması tavsiye edilir.
    Bu durumda batarya çok daha uzun ömürlü olacaktır. Farazi rakamlar ile bu şekilde batarya 5 sene kullanılacaksa sürekli pilde 3 sene randımanlı çalışır.
    Fakat en nihayetinde 5 senede olsa 8 sene de olsa belli bir süre sonra batarya ilk günkü performansını vermeyeceği için hatta şarj artık 10 dk bile dayanmayacağı için bataryanın değişimi gerekecektir.

Bu durumu çok dert etmeyip cihazınızın keyfine bakın derim.
    İyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErkanCo -- 17 Nisan 2017; 13:23:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ErkanCo

Oyunlarda ısındığını belirttiğin bölge işlemcinin olduğu bölgedir muhtemelen. Uzun ömürlü bir kullanım için laptop soğutucu fan kullanabilirsin.

-Şarj %100 olduğunda batarya şarj olmayı keser ve cihaz direkt olarak adaptörden çalışmaya devam eder. Bu tür kullanım masaüstü ve internet kullanımı için uygundur.

-Fakat oyuna girdiğinizde laptopın genel sıcaklığı artacağı için bataryanın etkilenmemesi adına bataryayı çıkarıp şarj cihazı ile oynanması tavsiye edilir.
    Bu durumda batarya çok daha uzun ömürlü olacaktır. Farazi rakamlar ile bu şekilde batarya 5 sene kullanılacaksa sürekli pilde 3 sene randımanlı çalışır.
    Fakat en nihayetinde 5 senede olsa 8 sene de olsa belli bir süre sonra batarya ilk günkü performansını vermeyeceği için hatta şarj artık 10 dk bile dayanmayacağı için bataryanın değişimi gerekecektir.

İyi forumlar

Peki benim anlamadığım bu asus müş hizmetlerindeki kişi neden bana böyle kullanırsanız bataryanız kısa sürede ömrünü tamamlar dedi. Ben sadece oyun oynarken bu şekilde kullanmayı düşünüyorum. Sizin görüşünüz nedir ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: melihalbayrak

quote:

Orijinalden alıntı: ErkanCo

Oyunlarda ısındığını belirttiğin bölge işlemcinin olduğu bölgedir muhtemelen. Uzun ömürlü bir kullanım için laptop soğutucu fan kullanabilirsin.

İyi forumlar

Peki benim anlamadığım bu asus müş hizmetlerindeki kişi neden bana böyle kullanırsanız bataryanız kısa sürede ömrünü tamamlar dedi. Ben sadece oyun oynarken bu şekilde kullanmayı düşünüyorum. Sizin görüşünüz nedir ?

Benim görüşüm %100 dolduktan sonra saatlerce oyun oynayacaksanız bataryayı çıkarıp oyun oynayın.
    Bataryayı tekrar takıp kullanmaya başladığınızda da mümkün olduğunca sarjı bitmeye yaklaşana kadar kullanın.Batarya bitmek üzereyken şarj edin.

• sen takma hiçbirşey yapmadan istediğin gibi kullan arada pc yi salonda balkonda kullanırsın bu zamanda batarya biraz çalışmış olur. Genelde pilleri 100 dolu yapmazlar örnek benim bilgisayarım batarya ile tamamen pili bitirdikten sonra %100 kadar dolduruyor fakat daha sonrasında %95-96 civarında düşürüyor ve orada sabit tutuyor ki bu oranda lipo için aktif sakma yüzdesi olması lazım . Kenara çıkarılıp hiç kullanılmayacaksa %40 yada %60 gibi bir oranda bırakılması lazımdı.
    Pil sen istesende istemesende 2 sene sonra %50 performansını kaybedecek bilgine bu olacak üzülme yani :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • %100 dolarsa pili kullanmaz sistem.Direk adaptörden gelen akımla çalışır

Pil kullanımına gelince şöyle özetleyeyim
    Devamlı pil takılı pilin ömrünü azaltırsınız.
    Devamlı pil sökük kullanırsanız yine ömrünü azaltırsınız.
    Çok sık pili doldur boşalt yine pilin ömrünü azaltırsınız.

Pillerin bir cycle sayısı ( ömrü ) var.
    Yani her pil hayatı boyunca belli bir sayıda dolup boşalır.
    Benim size tavsiyem laptopu pili takmadan kullanın.Haftada bir pili takıp tamamen boşaltıp tekrar şarj edin.
    Ama bunun bir sakıncası var o da elektrik kesintileri ve voltaj dalgalanmaları.Bu pcye zarar verebilir.
    Bundan çekinceniz varsa pil devamlı takılı olsun ve yine haftada bir pili tamamen boşaltıp şarj edin.

İyi forumlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.