Şimdi Ara

NOTALAR NASİL EZBERLENİR?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam. Hangi telde hangi perdenin hangi notaya ait oldugunu ezberledim. Ama yuvarlakli notalari hic ezberlemedim ve ezberleyemem de galiba. Yeni basladim. Kendi bestelerimi yapmak istiyorum. Nota sekillerini ogrenmek zorunda miyim? Hangi notanin gitarda nerde oldugunu bilmek yetmez mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

NOTALAR NASIL EZBERLENİR?

Nota ezberleme, müzik öğrencilerinin karşılaştığı yaygın bir zorluktur. İşte notaları kolayca ezberlemenize yardımcı olacak bazı etkili teknikler:

Nota Yerleri Nasıl Ezberlenir?

• Nota Çizgilerini Hatırlayın: Nota çizgilerini çizerek "FACE" veya "EGBDF" kelimelerini ezberleyin.
    • Aralıkları Sayın: Notlar arasındaki aralıkları sayarak ilişkilerini öğrenin. Örneğin, C'den E'ye 4 yarım ton vardır.
    • Bas Anahtarını Ezberleyin: Bas anahtarında faz işaretlerini ve çizgi notalarını ezberleyin.
    • Tiz Anahtarını Ezberleyin: Tiz anahtarında faz işaretlerini ve boşluk notalarını ezberleyin.

Nota Dizilerini Ezberleme

• Tekrar ve Uygulama: Notları tekrar tekrar çalın ve söyleyin. Uygulama, hafızanızda notaların yerlerini güçlendirmeye yardımcı olacaktır.
    • Parçaları Küçük Bölümlere Ayırın: Uzun notalı parçaları daha küçük, yönetilebilir bölümlere ayırın.
    • Dikkat Dağıtıcıları Azaltın: Ezberleme sırasında dikkat dağıtıcıları ortadan kaldırın ve konsantre olun.
    • Görselleştirme Kullanın: Notleri bir nota defterine çizin veya bir nota uygulamasına girin. Görsel temsil, ezberlemeyi kolaylaştırabilir.

Ezberlemeyi Destekleme

• Kendinizi Test Edin: Düzenli olarak notları karıştırarak kendinizi test edin. Hatalarınızı not edin ve üzerinde çalışın.
    • Oyunlar Oynayın: Nota ezberlemeyi eğlenceli hale getirmek için nota çalma oyunları, bulmacalar veya yarışmalar oynayın.
    • Öğrenme Araçlarını Kullanın: Nota flashcards veya uygulamaları gibi öğrenme araçları, notaları ezberlemeyi destekleyebilir.
    • Sabırlı ve Azimli Olun: Nota ezberleme zaman ve çaba gerektirir. Sabırlı ve azimli olun ve düzenli olarak pratik yapın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İşe neden ezberlemek olarak bakıyorsun ki? Sonuçta sevdiğin bir şarkıyı çalabilmek için o notalara bakacaksın ve farkına varmadan ezberleyeceksin.
    Ezberlemek demeyelim de otomatikleşme diyelim şuna.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDcdy

İşe neden ezberlemek olarak bakıyorsun ki? Sonuçta sevdiğin bir şarkıyı çalabilmek için o notalara bakacaksın ve farkına varmadan ezberleyeceksin.

Tab okumak daha kolay geliyor bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mertcan05

quote:

İşe neden ezberlemek olarak bakıyorsun ki? Sonuçta sevdiğin bir şarkıyı çalabilmek için o notalara bakacaksın ve farkına varmadan ezberleyeceksin.

Tab okuma işi rahat ama benim görüşüm solfej her şeyi daha da mükemmelleştiriyor.
    Aradığın çoğu şarkının tab'ını bulabiliyorsun peki ya bulamadığın zaman?
    Sen de haklısın sonuçta sevdiğin bir şeyin eziyete dönüşmesini kimse istemez. Ama şuna emin ol sandığın kadar zor bir şey değil.
    Tabi biraz matematiğin varsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDcdy -- 23 Kasım 2012; 21:27:45 >

• quote:

quote:

quote:

Tab okuma işi rahat ama benim görüşüm solfej her şeyi daha da mükemmelleştiriyor.
    Sen de haklısın sonuçta sevdiğin bir şeyin eziyete dönüşmesini kimse istemez. Ama şuna emin ol sandığın kadar zor bir şey değil.

Nota okuya okuya aklimda kalir yani?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Nota okuya okuya aklimda kalir yani?

Aynen öyle. Boşuna otomatikleşme demiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir kiza nasil sarilinir?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.