< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
not almak ne kadar zaman kaybı sizce
-
-
her zaman fakülte boyunca not almadım spot hariç
-
Ben işlerin bedavaya verdiği küçük kağıtlara önemli birkaç maddelik kısımları yazardim, dönüp bir daha hiç okumazdım ama yine de iyi oluyordu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
not almak seni daha çok geliştiriyorsa alabilirsin.
çok fazla özenip, yavaş yavaş yazmıyorsan hayır zaman kaybı olmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
benim için çok büyük vakit kaybı, bi başkası için hiç değil
bana uymuyo metod, açıp da okumam zaten hiç
11'de falan biyolojinin neredeyse her konusundan not tutmuştum (hatta pandemide evde olduğumuzdan bazı konularda iki kere tuttum). 12 de de kursta föyler üzerine kısa notlar alıyordum. Bilmiyorum ne kadar faydalı oldu ama yazarak çalışmak bende biyoloji coğrafya gibi derslerde olumlu etki bıraktı diyebilirim, tabi kişiden kişiye değişebilir bu durum.
Evet hocam okul sınavlarında sınavdan önce not tutup ondan sonra okumadığım çok oldu direkt kitaptan çalışmak benim için daha iyi oluyor
ayt biyoloji için yararlı bence
denemelerde yanlış yaptığım konu olduğunda veya bi konuyu unuttuğumu hissettiğimde açıp notlarımı okuyordum ama her şeyi baştan sona yazmak vakit kaybı olur
ben konu anlatımlı fasiküllerden ilerliyordum, önemli olan ve kitapta yazmayan yerleri yanına not alıyordum. bir de a4 kağıdına kısa şekilde özet çıkarıyordum unuttuğumu hissettiğimde açıp okumak için. (mesela fotosentez reaksiyonları konu anlatımında çok uzun anlatılıyor, a4 kağıdına kısa kısa ışığa bağımlı evrede bunlar oluşur bunlar harcanır şeklinde notlar alıyordum)
-
up
Ben de canlıların sınıflandırılmasını onlara çektim dünyanın en gereksiz notu oldu o kadar yüzeysel soru geliyor ki
up
-
Kişiden kişiye değişen şeyler hakkında soru sorarsan net bir şeye ulaşamazsın hocam imkansız.Yazarak not tutmak daha iyi öğrenmeni sağlıyorsa öyle yap,konuyu tam öğrenemeyip sonradan geri dönsen daha fazla zaman kaybı olur sana.Ama tabi fosforcular gibi de her şeyi doldurma kısa ve öz olsun notlar
Hocam becne not olmayı konu olarak yapmayın diyelim ki soru çözüyosunuz soruda bi maddeyi bilmiyosunuz ya da soruyu yanlış yaptınız hemen gidin o bilgiyi bir yere yazın.Ben bu şekilde bütün dersleri ayırmıştım tyt fen ayt fen diye bilmediğim şeyleri madde madde yazardım işime de yaradı.
Önemli gördüğum yerleri not alırım bir daha bakmasam bile yıllar geçse de unutmam. Yazarak çalışma benim içim gayet verimli bir metot
Kişisel şeyler bu. Ben hiç almazdım. Bir arkadaşım hep alırdı. İkimiz de 1k
Genelde not almak ezber konularında iyi oluyor, bir de yapılamayan soruları çözmede işe yarayacak bi kaç cümleden ibaret kısa notlar çok efektif olur.
Deney yapıp gözlem sonucu yazmış gibi oluyordu bende o yüzden yanlış yapıp üstüne doğru yapma ipucunu yazınca daha kalıcı oluyordu.
Tavsiyen var mı hocam şu aylarda yapmamız gerekenlerle ilgili
Sizce demişsin bana göre bomboş ama başkasına göre hayat kurtarıcıdır sence nasıl kendine sor en az 10 yıldır öğrencisin sonuçta
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aleksey Ivanovich -- 2 Eylül 2022; 11:29:46 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Nasıl anlicam hocam zaman kaybı olmadan bunu
Biyolojiden hep notla çalıştım, en güçlü dersim de hep biyolojiydi. 2021de 11-2 geldi bu sene 10-3. Bu sene de tek patladığım ders biyoloji oldu aytden 4 yanlışın 3ü biyolojiydi :d Ama biyolojim cidden güçlüydü bu sene sınav anında heyecandan tökezledim, tavsiyem sınava son gün çalışıyor gibi not çıkarıp çatır çatır test çözmek, zaten biyoloji testleri çok hızlı bitiyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X