Şimdi Ara

Norveç te lisans ve yüksek lisans (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
12
Favori
17.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam YTÜ’de Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği öğrencisiyim masterımı da NTNU’da benzer bir alanda yaptığımı düşünürsek masterdan sonra norveçce bilmeden iş bulma şansımız nedir sizce ? Mesela almanya’da pek rahat değil. Fikriniz nedir bu konuda?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CBD65149 -- 31 Temmuz 2020; 10:20:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2CBD65149

    Hocam YTÜ’de Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği öğrencisiyim masterımı da NTNU’da benzer bir alanda yaptığımı düşünürsek masterdan sonra norveçce bilmeden iş bulma şansımız nedir sizce ? Mesela almanya’da pek rahat değil. Fikriniz nedir bu konuda?
    Almanya nasıl rahat değil biraz açıklar mısınız ben de almanyada yüksek düşünüyorum da ilerisi için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nietzscheisdead

    Almanya nasıl rahat değil biraz açıklar mısınız ben de almanyada yüksek düşünüyorum da ilerisi için.

    Alıntıları Göster
    Hocam IT alanında çalışmıyorsanız Almanya'da Almanca bilmeden çalışmak veya iş bulmak sıkıntılı. Master mezunu da olsanız değişen bir şey yok. Anca çok büyük uluslarası şirketlere girmeniz lazım o da pek kolay olmaz hele bir de yabancı ülkede.
  • Anladım teşekkür ederim hocam. Siz hangi alanda yüksek düşünüyorsunuz ?
  • Nietzscheisdead kullanıcısına yanıt
    Hocam 2. sınıfa geçtim daha fikirlerim tam olgunlaşmadı o yüzden tam karar verebilmiş değilim ama mba tarzı bir yüksek lisanstansa daha teknik bir konuda yapmayı planlıyorum robotics gibi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bckn.dgn B kullanıcısına yanıt
    Merhaba.. Eczacılıkla ile ilgili çok bilgiye sahip değilim maalesef. Ancak ilgili bölümler bulunarak başvurabilinir diye düşünüyorum. Bu youtube kanalındaki eğitim serisindeki videolarda linkler vardı sanırım..
  • mechman1983 M kullanıcısına yanıt
    Hocam video linki atar mısınız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bckn.dgn B kullanıcısına yanıt
    Ben cevap verdim sanıyorum.. Şuradan ulaşabilirsiniz..https://www.youtube.com/playlist?list=PLOTH-RkPSqSZgPxi6mJr0gtbeZ1CI9I0d Abone olmanızı da tavsiye ederim kanala genel olarak..www.youtube.com/norvecteyiz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mechman1983 M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mechman1983 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba, konum eğitimle alakalı değil ama sizi bulmuşken sorayım. Eşimle 2 mühendis olarak yaşam sürüyoruz. Eşimin abisi Norveç vatandaşı. Yaklaşık 20yıldır orada yaşıyor. Bizde uygun fırsat bulursak oraya yerleşebilirmiyiz diye araştırıyoruz. Ne gibi bir yol izleyebiliriz ? Direk aileden birisinin oranın vatandaşı olmasının nasıl etkisi olur? Mesleklerimizi kullanabilirmiyiz, İngilizcemiz iyi durumda. Teşekkürler şimdiden

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Görkem ! kullanıcısına yanıt
    Tanidiginiz kisinin size sponsor ihtimali olabiliyor en fazla eger ogrenci olarak giderseniz. Ancak is bularak giderseniz boyle bir seye de ihtiyaciniz olmayacaktir tabii.. onerim isleri takip etmek ve sirketlerle iletisime gecmek direkt. su videoda da cesitli sitelerden bahsedilmis.. buradan da bakabilirsiniz..
    https://www.youtube.com/watch?v=rBBjiQ86sQ0&feature=youtu.be

    Eger ilginiz varsa kanala abone olmanizi da tavsiye ederim.. Hatta esinizin abisi de ilgilenirse olabilir :-)
  • Merhabalar. Sorum biraz uzun olacak, kusura bakmayın. Ben İstanbulda bir üniversitede Yazılım Mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. Norveç'te okumak istiyorum lisans olarak. İngilizcem iyi, IELTS'ten iyi bir puan yaparım yani. Ama birkaç sorun var. Bir videoda "Türkiyeden gelecekseniz sadece UiT The Arctic University of Norway'e gelebilirsiniz" diye bir bilgi aldım. Okulun sitesinde international students için programlara baktığımda, Bachelor's degree olarak sadece iki bölüm gözüküyor. Bunlar ise Northern Studies ve Arctic Adventure Tourism. Anladığım kadarıyla ben lisans olarak Computer Science okuyamıyorum Norveçte. Ayrıca studyinnorway.com dan what can I study'ye girdiğimde Computer Science sadece master olarak gözüküyor , Türkiyeden geldiğimi seçmediğim halde. Acaba orada sistem mi farklı? Norveçte bir insan nasıl Computer Science okuyabilir? Ben seneye Norveç'e gidip Norwegian Language and Society for Foreign Students okursam ertesi sene Norveç'te Computer Science'a geçebilir miyim bir şekilde? Gerçekten aklım çok karışık lütfen yardımcı olun bana :( Kısacası ben Tr'de okuyan 1. sınıf bir yazılım mühendisiyim ve Türkiye'yi bırakıp Norveç'te okumak istiyorum, ne yapabilirim? Şimdiden çok teşekkür ederim.





  • blackmetalian666 B kullanıcısına yanıt

    Merhaba.. Evet bu bahsettigim kanaldaki video sanirim.. :-) Anladigim kadariyla siz ingilizce progamalri aradiginiz icin boyle bir sonuc cikmis.. Aramanizi Norvecce bolumleri secerek yaparsaniz 101 adet bolum cikiyor o sitede..


    https://uit.no/utdanning?studtype=1


    Tabbi site norvecce olacagi icin google ile cevirebilirsiniz..


    Surada bu bolumu gorebilirsiniz..


    https://uit.no/utdanning/program/446218/datateknikk_ingenior_-_bachelor





  • Teşekkür ederim. Attığınız bölüm Norveççe dil yeterliliği istiyor, benim de Norveççem olmadığı için önce direkt bu bölüme mi başvuru yapmam gerek yoksa önce bu yıl short programme olarak Norweigan Language and Society for Foreign Students'a mı başvurmam gerek?

  • Hocam merhaba norveçte y.lisans yapmak için bankada belli bir miktarda para gösteriyor muyuz? Birinden öyle bir şey duymuştum. Ortalama ne kadar norveç kronu lazım 1 sene orada geçinmek için?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackmetalian666 B kullanıcısına yanıt

    kusura bakmayin ya.. bu mesajlar araya kaynamis gorememisim.. Soyle aciklayayim..


    Siz bu programa basvuruyorsunuz ve bu basvuru sirasinda da bir bolum seciyorsunuz.. Eger o bolume kabul edilirseniz bu hazirlik programini okumak onkosulu ile kabul edilmis oluyorsunuz.. Bir sene bu hazirlik bolumunu okuduktan sonra da istediginiz bolumu okuyorsunuz.. Ben de bunun aynisini yaptim oraan biliyorum :-) baska universitede.. (o zaman vardi baska universitelerde)

  • SenseiSprinter S kullanıcısına yanıt

    Garanti parasi su anda 123 519 kron.. ayrintilar kanaldaki videolarda da var tavsiye ederim.. soru cevap videlari falan..

  • Haa birde ilgilenenler icin oraya gitmis yillarca yasamis arkadaslarin Norvec hakkindaki dusuncelerinin yer aldigi yeni bir video var kanalda..


    Tavsiye ederim..

  • Öncelikle size ve sevdiklerinize sağlıklı ve mutlu günler dilerim... Ben psikoloji 1. Sınıf öğrencisiyim ve master için norveçe gitmek istiyorum. Fakat istediğim master programı olan klinik psikolojiye ne oslo üni ne de bergen ünide görebiliyorum sadece bilişsel ve Sinirbilimi programı var. Lütfen bana yardımcı olabilir misiniz? Yanlış yerde mi arıyorum. Ne yapmam gerekiyor? Sevgiler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.