Şimdi Ara

Norton Ghost 2003 için Nero ile Bootable CD hazırlamak???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Norton Ghost 2003 te C sürücüsünün yedeğini D sürücüsüne aldım. Fakat bunu daha sonra yüklemem için bootable CD ye ihtiyacım var. Bunun için Norton Boot Wizard ile de boot disket yarattım. Daha sonra Nero ile bu yarattığım disketi kaynak göstererek bootable seçeneğinden CD yazdım. (bu arada Disket içindeki dosyaları CD ye atmadım)Denemek için biostaki başlangıcı CD ye ayarlayıp CD yeniden başlattım. CD de ilk önce boot ederken Retry Abort Failed gibi bi yazı geldi. İlk başta olmadı sandım fakat biraz bekledikten sonra Norton Ghost 2003 ekranı geldi. Oldu diye düşündüm ve menuden Quit e tıkladım. Sonra ekranda A\GHOST yazısı geldi ve öylece kaldı. exit falan yazdım ama geri dönmedi. Ben de resetlemek zorumda kaldım.
    Şimdi bu sorun Nero ile bootable CD yazarken Disket içindeki dosyaları atmamamdan mı kaynaklandı?
    Ya da o ekrandan nasıl çıkabilirim. Nero ile bootable CD yazarken hata var mı?
    Yardım ederseniz çok sevinirim.

Herkese kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erh_tun -- 8 Şubat 2006 11:28:19 >

• hata yok o ekrandan ancak reset atarak cikabilirsin...
  • ghost direk oklarak CD ye yada DVD ye yazabiliyor diye biliyorum ben???
  • tamamda kardes nıye boyle kasıyorsunkıkendını norton ghostun kendısındede bu ozellık varkı dırek cdye yazdırabılıyorsun bosuna oo tatlı beynını yıpratma kardes sen lazımsın bıze
  • CD ya da DVD ye yazılıyor da benim aldığım yedek CD'ye sığmıyor. Bu yüzden Başka bir bölüme dosya olarak yedek alıyorum.
  • Hocam herhangi bootable herhangi bir cd le c veya dye gir.
    Daha önce oraya yüklediğin ghost programı ve imajıda ordan çalıştırabilirsin
  • Hocam en basit yöntem.

Yeni bir yedek alacakmış gibi işlemleri başlatıyor ve hedef olarak CD Yazıcıyı seçiyorsun.

Ghost 1. CD'yi yazdıktan sonra ise iptal diyip ghostu kapatıyorsun..
    1. CD'yi yazarkende iptal dersen bir şey olmaz sanırım ama ben garanti olsun diye CD'nin hepsini yazıncaya kadar bekliyorum.

O CD bootable ve Ghost yüklü bir CD oluyor.

Ben böyle yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 8 Şubat 2006 13:24:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: erh_tun

CD ya da DVD ye yazılıyor da benim aldığım yedek CD'ye sığmıyor. Bu yüzden Başka bir bölüme dosya olarak yedek alıyorum.

hocam 1 cdye sıgmasa 2 cd yı ısteyıp 2 cdye yazıyor 3 cd 4 cd dıye gıdıyor sıralarını kaybetme olsun bıtsın ben 4 gb lık verıyı 4 cdye yazdıydım
  • OK çok dsol 4GB nasıl sığdı CD ye ama öyle oluyosa çok güzel. Benim 40GB lik bölümün yedeğini 13 GB olarak yedek alabilio. Yani bu 10 CD edecek nerdeyse. Neyse bi de öyle denerim.
    Çok saol ilgilendiğin için
  • quote:

OK çok dsol 4GB nasıl sığdı CD ye ama öyle oluyosa çok güzel. Benim 40GB lik bölümün yedeğini 13 GB olarak yedek alabilio. Yani bu 10 CD edecek nerdeyse. Neyse bi de öyle denerim.

evet kardes onemlı deyıl amac burda bırbırımıze yardım etmektır en azından benın ıcın oyle ama dvd ye ceksen cok daha guzel oluyor fazla cd yazmıyorsun
  • http://forum.donanimhaber.com/m_5781742/tm.htm

Ne alaka diyeceksin ama bu paketi indir.
  • quote:

OK çok dsol 4GB nasıl sığdı CD ye ama öyle oluyosa çok güzel. Benim 40GB lik bölümün yedeğini 13 GB olarak yedek alabilio. Yani bu 10 CD edecek nerdeyse. Neyse bi de öyle denerim.

e hocam sende abartmışsın.
    40 GB bilginin ghostla yedeği mi alınır.
    ghostu sistemin yedeğini almak için kullanırsan office ile birlikte 2 GB ı geçmez.
    gerisini doğrudan kopyalaman yeterli olur. (film, resim, oyun vs...)

ayrıca, 10 cdlik ghost imaj dosyalarından biri zarar görse hiçbiri bir işe yaramaz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferala -- 9 Şubat 2006 17:34:33 >
  • Bu bahsettiğiniz ghost un hangi versyonu acaba ?
    Ben şimdi 11 le yedek almaya başlıyorum.Ghost 11 'in sanırım direk dvd ye yazma özelliği varmış. Benim amacım direk dvdye yazabiliyim ve yazdığım dvd bootable olsun. Hard diske atmadan image mi direk yükleyebiliyim. Daha önce ghost 2003 kullanıyordum o zaman hart diske atmam gerekiyordu image' i yüklemeden önce. Umarım bi sorunla karşılaşmam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.