Şimdi Ara

Normal notebooka SSD disk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

SSD disk olan dandik bir notebook'da Core i3 - hp windows 7'nin 15 saniyede açıldığını görünce SSD disk almaya karar verdim.

Bu bilgisayara
    www.istanbulbilisim.com.tr
    İstanbul Bilişim - Cep Telefonu Notebook LED TV Beyaz Eşya Taksitli Satış Sitesi
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/sve1712q1ew-sony-vaio-notebook-fiyati,36768.html
    ben SSD disk takabilirmiyim?

Bunun için bir aparat lazım mı?

Windows ve Sql server bu disk'de çalışsın yeter ama 600 GB alana ihtiyaç duyuyorum. 128GB SSD alıp aynı zamanda sata harddisk içinde takılı kalabilir mi?

Şimdiden teşekkürler

• Bu makine 17'' öncelikle kaç hdd yuvası var,tek hdd yuvası varsa hdd'yi söküp yerine ssd takabilirsiniz,hdd'yide eğer DVD sürücüsünü kullnmıyorsanız söküp yerinehttp://www.hepsiburada.com/liste/akasa-nstor-notebook-sata-optik-surucu-yuvasina-uyumlu-25-sata-hdd-kutusu-ak-oa2ssa-bk/productDetails.aspx?productId=bd131138&categoryId=813 böyle bir aparatla takabilirsiniz.

• Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Tek hdd yuvası var. Böyle bir aparat alıp taksam yada hdd'yi söküp ssd taksam performans farkı olur mu?
  • Bilgisayarınızın Dvd sürücü yuvasına ve bağlantı portuna(SATA yada IDE(PATA)) göre size uygun olan 12,7mm yada 9,5mm Hdd caddy alıp notebook içerisinde takılı diski bu yuvaya takıp, alacağınız SSD'yi bilgisayara takarsanız performans kaybı yaşamadan güzelce kullanırsınız.
    Ben tarif ettiğim şekilde 6 Yıllık bilgisayarıma Sata II SSD taktım. 8 saniyede açılıyor. 200Mb/s okuma 50mb/s yazma hızı var.
  • omeri7 O kullanıcısına yanıt
    Çok performans farkı olur.Bu göstermiş olduğum aparatın 2 modeli var 12.5mm olanından alın sizin kasa kalın 9.5mm olanlar ince kasalara uygun.
  • Arkadaşlar teşekkürler anladım.

Bu aparattan alıyorum normal harddisk'i (2.5 inch 5400 rpm) çıkarıp bu aparata takıyorum.

Boşalan harddisk yuvasınada SSD disk alıp takıyorum.

Önerileriniz için teşekkürler son olarak en ucuz ve performanslı (f/p yüksek) SSD ve aparat tavsiyenizide öğrenebilirmiyim?

Tekrar teşekkürler zaman ayırdığınız için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd disk sorunu?
    13 yıl önce açıldı
    Laptop 2. Ssd takmak
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şu tavsiyemin ve kendi projemin cevabını arıyorum

Orj disk yerinde kalsa, DVD aparatına SSD taksak ve birinci disk olarak tanıtıp
    sistemi SSD ye kursak olur mu?

DVD aparatındaki diski notebook kapağını açmadan söküp takmak kolay mı?
    Ben aldım ama aparat gelince SSD monte edeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 20 Şubat 2014; 22:27:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: omeri7

Arkadaşlar teşekkürler anladım.

Bu aparattan alıyorum normal harddisk'i (2.5 inch 5400 rpm) çıkarıp bu aparata takıyorum.

Boşalan harddisk yuvasınada SSD disk alıp takıyorum.

Önerileriniz için teşekkürler son olarak en ucuz ve performanslı (f/p yüksek) SSD ve aparat tavsiyenizide öğrenebilirmiyim?

Tekrar teşekkürler zaman ayırdığınız için

Üstte arkadaşın verdiği link biraz pahalı. Ben bu satıcıdan aldım, ilgili ve bilgililer. Mesajlarınıza da hemen cevap alırsınız. Ayrıca yerinden çıkardığınız DVD yazıcı da harici olarak kullanabilirsiniz.

http://www.sanalpazar.com/Ssd-Kizak-Dvd-To-Hdd-Ssd-Ve-Dvd-Rw-Kutu__isp13234904

• quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

Şu tavsiyemin ve kendi projemin cevabını arıyorum

Orj disk yerinde kalsa, DVD aparatına SSD taksak ve birinci disk olarak tanıtıp
    sistemi SSD ye kursak olur mu?

DVD aparatındaki diski notebook kapağını açmadan söküp takmak kolay mı?
    Ben aldım ama aparat gelince SSD monte edeceğim

Anlattığım şekilde yapmazsanız performans kaybı yaşarsınız. Sizin bilgisayarınızda disk yuvası Sata3, Dvd yuvası Sata2'dir muhtemelen. SSD elbette orada da çalışacaktır fakat maksimum performansını asla vermeyecektir. Neden böyle kullanasınız ki?
  • Hımmm DVD nin bağlantı türünü bulamadım bir türlü
    Sata 2 ise değmez zaten. Sata 2 olabileceği aklıma gelmemişti
    Sağol..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 21 Şubat 2014; 9:59:23 >
  • Yanıtlar için teşekkürler gayet iyi anladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

Hımmm DVD nin bağlantı türünü bulamadım bir türlü
    Sata 2 ise değmez zaten. Sata 2 olabileceği aklıma gelmemişti
    Sağol..

Yalnız daha önce de yazdığım gibi;

Dvd sürücü yuvasına ve bağlantı portuna(SATA yada IDE(PATA)) göre Caddy drive almalısınız.

Sata to sata yada sata to ide(pata) olarak 2 model var. %100 emin olmadan satın almayın. Gerekiyorsa Dvd sürücüyü çıkarıp bakın.

Rica ederim @omeri7
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.