Şimdi Ara

Nolur yardım edin oyunu kavrayamadim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler oyuna yeni başladim 6 lvlim inanın oyundan bir b.k anlamadım oyunun amacini anladım kule yıkmak korumak ,ama şampiyon, item konusunu filan anlamadım. Adam tek giriyor botlara 3 kisi kesebiliyor rahat ben 1 kisi bile alamiyorum item konusu onemliymis ama onuda bilmiyorum oyunumu oynuyorum adamlar sohbetten yaziyor o şampiye o item ile başlanirmi filan sövende var itemleri neye gore dizmeliyim birde adc guild solo anlamini bilmedigim bir suru kavram var Oyun çok karışık ama ögrenmek istiyorum ne yapmam lazim birde kombo olayi var onu azda olsa çözdüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepImpact. -- 3 Mart 2017; 22:24:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 30 levele kadar bot oynama sakın . 6 level olmuşsun normal oyun girmeye başla , adamın 1 vs 3 girip kesmesi tecrube ile alakalı . o adam da oyuna ilk başladiginda 1 vs 3 dalmadı .

Bol bol oyun at , sıçra açildiginda kullanmaya başla . Yayin izle. Video izle . İtemleri okuyup al , ne öneriliyosa alma . Mesela karşıda büyü hasarı vuran biri vardır , büyü direnci çıkarsın vs.

Adc : ad carry oluyor yani saldiri gucu taşiyicisi , alt koridorda nişancı rolünde oynanir , genelde oyun sonu çok yuksek fiziksel hasar çikartirlar ama tek de yerler kendilerini savunamazlarsa.

Solo : Türkiye de top lane ' e herkes solo diyor . sen top de . (Üst koridor) , solo : tek demek bu arada.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • her şampiyonun 4 skili var zaten q w e r bunları kullanarak oynuyorsun veya kombo yapıyorsun. 5 farklı rol var oyunda her maç 1 rol seçip o rolün gereğini yapıyorsun. hangi şampiyona hangi itemler çıkıldığı her patchte bile değişen şeyler ama genel olarak dükkandaki önerilenler çıkılıyor. burda pek sallayan olmazsa pmden gel sor ne lazımsa yardımcı olalım. kafandaki soruları tek tek sorsan daha hızlı öğrenirsin.
  • Alıntıdır

Pick: Şampiyon seçme işlemimize verilen isimdir. Oyuna başlarken, oynayacağınız role uygun olan şampiyonu olabildiğince hızlı ve takımınız ile görüş birliği sağlayarak seçmeniz, keyifli bir maçın anahtarıdır.

Maç: League of Legends’de bir oyun süresi boyunca yapılan şey. Bir el LoL atalım mı? Bir maç yapalım mı? gibi sorularla artık günlük hayatınızda karşılaşabilirsiniz.

Item, Eşya: Dükkan ya da market denilen, doğduğunuz merkez olan noktadan satın alabileceğiniz her türlü şeye verilen isim.

Top: Üst koridor.

Bot: Alt koridor.

Jungle: Orman.

Jung: Orman.

Mid: Orta koridor.

Lane: Koridor.

Blue: Oyunda kesildiğinde mana artışı bonusu sağlayan orman yaratıklarına verilen isim. Örnek: Gel sana blue alalım / Gel sana maviyi alalım.

Red: Oyunda kesildiğinde saldırı gücü bonusu sağlayan orman yaratıklarına verilen isim.

Baron: Sihirdar Vadisi’nde haritanın ortasından geçen nehrin üst kısmında bulunan Baron Nashor.

Buff: Oyun içinde şampiyonunuzu etkileyen güçlendirmedir. Can değerlerine, manasına, saldırı veya büyü gücüne bonuslar eklenebilir.

Nerf: Bir şampiyonun, olduğundan biraz daha güçsüz bir konuma getirilecek şekilde bonuslarında veya istatistik değerlerinde oynama yapılmasıdır.

AD: Attack Damage, yani Saldırı Gücü anlamına gelen bu kısaltma, o roldeki şampiyonları yahut eşyaları anlatırken kullanılabilir.

ADC: Attack Damage Carry, Saldırı Gücü Taşıyıcı. Bu roldeki şampiyonlar, oyun başında kırılgan olup, farm yaptıklarında büyük bir güce sahip olan ve takımı zafere taşıyan bir yapıya sahiptir.

AP: Büyü Gücü.

Sup: Yardımcı, Destek.

Tank: Takım savaşlarına önden giren, savunması yüksek, aura etkileri olan eşyalar da kasan şampiyonlar.

Assassin: Suikastçı roldeki şampiyonlar, ani ve yüksek atak yapabilme gücüne sahip karakterler.

Autoattack: Otomatik saldırı. Şampiyonumuzun uzaktan veya yakında elle düz vuruşları.

Gank: Genelde sürpriz bir şekilde toplanıp gidip bir rakip şampiyonu öldürmek. Baskın düzenlemek.

Ulti: Şampiyonların en son ve güçlü yetenekleri.

Sur: Surrender, pes etmek. Örneğin: “Sur?” “20’de sur?” gibi sorularla karşılaşırsanız maç kötü gidiyor, 20. dakikaya geldiğimizde pes edelim mi demek olur bu (20. dakika olmasının nedeni oyunda daha öncesinde pes edemiyor olmanız). Sur vermek veya pes etmek, enter’a basılıp sohbet kısmına /sur yazılarak yapılır, bir oylama sonucu takımın çoğunluğu tarafından kabul görürse Nexus’unuz infilak eder.

Nexus: Sihirdar Vadisi ve diğer haritalardaki korumanız gereken merkez üssünüzdür.

Chat: Sohbet, sohbet sekmesi. Enter tuşuna basarak bir şeyler yazıp gönderebilirsiniz. ” /All ” yazarak başladığınızda yazdıklarınızı rakip takımın oyuncuları da görecektir.

Def: Savunma yapalım! ifadesi içerir.

Late: Oyunun uzadığını ya da uzayacağını ifade eder.

Late game champion: Oyunun başlarında kırılgan olup iyi farm kastığında, oyun uzadığında güçlenen ve büyük güçlere sahip olan şampiyon türüdür.

Farm: Minyon kasmak. Bkz. Minyonlar ve altın kasma

Stun: Sersemletme, dondurma, hareketsiz bırakma etkisi.

Slow: Yavaşlatma etkisi.

Cs: Creep Score, yani ne kadar minyon öldürdüğünüzdür. Ekranınızın sağ üst köşesinde yazar.

feed/feeder: Takım arkadaşınızın ya da rakibin yaptığı kasıtlı/kasıtsız arka arkaya ölme durumuna verilen addır. Rakibe ya da size altın kazandırdığı için feed (beslemek) kelimesi kullanılmıştır.

ARAM: All Random All Mid, Rastgele Şampiyon Herkes Orta Koridorda anlamına gelen bu oyun türü Sonsuz Uçurum haritasında oynanır. Oynanış şekli başlıkla açıkça ve özetle verilmiştir.

Last Hit: Son vuruş. Gerek minyonlara gerekse rakip şampiyona yapılıp ondan gelecek altını kazanma hakkını elde etme.

Aura: Çevrelerine de güç, savunma, hız gibi yararlı yahut zararlı etkileri olan eşyaların pasif özellikleri.

Push: İttirmek.

Harass: Harass yapmak, rakip şampiyona sürekli olarak hasar vererek onun canını azaltmak, moralini bozmak, merkeze dönmesini sağlamak, ya da bir gank planı için hazır hale getirmektir.

Base: Merkez. “b” harfine tıklayarak (güvenli bir yerde olduğunuza emin olun) saniyeler içinde merkezinizde olabilir, gerekli eşyaları alıp koridorunuza veya ormana geri dönebilirsiniz.

KS: Kill Steal. Yani, bir oyuncunun takım arkadaşından bilinçli veya bilinçsiz olarak, tam öldüreceği bir minyona veya şampiyona son vuruşu yaparak ondan kazanacağı altını ve öldürme sayısını, skorunu çalmasıdır.

gg: good game. “Güzel oyun, teşekkürler” anlamında maçın sonunda yazılabilir.

wp: well played. “iyi oyundu” anlamındadır. gg wp olarak da kullanılıyor olmaktadır.

AFK: Away From Keyboard, “Klavyeden Uzakta” yani bilgisayarın başında değilim, anlamındadır. “Bi dk geliyorum” demek ister burada konuşan.

Solo: Genelde üst koridorda tek başına oynamayı ifade eder.

cd: cooldown, yani bekleme süresidir.

hp: healt point, can puanı, canınız.

xp: experience point, tecrübe puanı.

cc: crowd control, çok sayıdaki rakibi aynı anda engellemek veya onlara hasar vermek anlamında kullanılır.

mia: missing in action, koridorda karşınızdaki rakibin olmaması durumunda olası bir tehlikeye karşı takım arkadaşlarınızı uyarmak adına söylediğiniz şey

Bait: Yem atmak diyebiliriz, Adamları tuzağa çekmek.

Aoe: Efekt Alanı, Alan Skill'leri için kullanılan bir kısaltma diyebiliriz.

QSS: Quicksilver Sash (Item)

TP:Teleport (Summoner skill)

Zone: Champion'ımızla kontrol edebildiğimiz alan.

Zoning: Rakip champion'ın alanını kontrol etme eylemi / alanımıza girmeye korkmasını sağlamak

• Minyonlara son vuruş yap.

• Yeni başladıysan basit herolarla oyna zamanla gelişirsin elinde alışır. Garen, Xin Zhao, Master Yi bunlar kolaydır oyuna alışma sürecin rahat geçer

• Gelen minik yaratıkların canı %5-10 kaldığında düz vur, altın kazan. Manasız şampiyon oyna şimdilik, skillerle de bu son vuruşları atarsın. paran birikince başladığın yere geri git. ordan eşya al. bazı şampiyonlar seni sersemletir, kimisi uçar kaçar, kimisi tek atar. Karşındaki şampiyonun ne olduğunu bilmediğin için zorlanıyorsundur.

Para biriktirip corki al, hem uzakçı hem de oynarken sana zıplayan falan olursa kaçma skilli var. Botlarla oynayıp alışmak için kolay şampiyonlardan biri olduğunu düşünoyurum.

Oyunda çok güçsüz başlarsın, eşya kastıkça güçlenirsin. İnternetten oynadığın şampiyonun güncel rehberlerinden kasılması gereken eşyalara bak. yavaş yavaş olacak hemen olacak bir şey değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yardım edin delircem yoksa
    14 yıl önce açıldı
    BEYLER Bİ YARDIM EDİN ACİL
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yardımlariniz icin tskler.

Bügün khazix oynadım 0-8-7 bitirdim adamlarda sövuyor o eşyalarla başlanırmi diye item mevzusunu güçlenme konusunu öğrensem oyunu bir nebze öğrenirdim. Jax sampiyonu ile öğrenmeye çalışcam sizce nasıl ? Rehberlere bakcam hangi esya kullanmaliyim filan jaxa yoğunlaşcam oyunu anlayana kadar. Bu arada ucuz şampiyon kötü anlaminami geliyor.

• Ao Sol kullanıcısına yanıt
    Bu kavramlar isime yariyacak saolun.

• Oyunda 6 çeşit şampiyon var: Dövüşçü, Tank, Büyücü, Suikastçi, Nişancı, Destek

Dövüşçü: 1v1 de genel olarak güçlü şampiyonlardır, yarı tank buildi idealdir. Örnek: Fiora, Riven, Xin Zhao, Jax

Tank: Takım savaşlarına ön safhalarda giren genellikle yetenek setinde kitle kontrol bulunduran şampiyonlardır. Örnek: Malphite, Amumu, Poppy

Büyücü: Yüksek alan hasarı verirler ve kitle kontrol yetenekleri vardır. Takımın ana hasar kaynaklarından biridir. Örnek: Brand, Annie, Lux, Viktor

Suikastçi: Karşı takımın önemli hedeflerini aradan çıkarmak üzerine kuruludur. Yetenek seti de tek kişiye yüksek hasar vermeye yöneliktir. Çok beslenirse karşı takıma kabus olabilir. Örnek: Rengar, Talon, Fizz, Diana

Nişancı: Oto ataklarıyla yüksek hasar verirler. Oyun başında güçsüzdürler, gücünü 30.dakikadan sonra gösterir. Örnek: Miss Fortune, Lucian, Tristana, Varus

Destek: Yetenek seti takım arkadaşlarını korumaya yöneliktir, genellikle yetenek setinde kitle kontrol bulundururlar. Örnek: Karma, Bard, Soraka, Braum

• Ao Sol kullanıcısına yanıt
    yararlı mesaj tepbikler hocam.
  • DeepImpact. kullanıcısına yanıt
    Fiyatı ucuz olan şampiyonlar kötü olmuyor hocam.Çıkış sıralarına göre fiyatları düşüyor yavaş yavaş 450'lik şampiyonlar en önce çıkanlardır 6300'lükler en son çıkanlardır.

• Dostum bence yapman gereken oyunla ilgili videoları izle şampiyonlarla ilgili videoları profesyonel maçları takip et ve zamanla öğrenirsin zamanla kendini geliştirirsin sana tavsiyem bol bol video izle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.