Şimdi Ara

NOLUR YARDIM EDİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi forumlar, karışık bir durumdayım, yardım gerekiyor.

Sistemim:

Ryzen 5 2600X

MSI Mortar B450M

DDR4 2666 MHz tek kanal 16 GB G.Skill Ripjaws V RAM

256 GB Samsung SATA SSD

ASUS Strix RX570 8GB OC

Sistemim biraz yattı ama bios pilim bitik değildi, bu anakartı yeni dolaptan çıkardım ve hala iş görür olduğu için oyun oynuyordum. Aşırı ısınma sorunu yüzünden mx6 termal macun aldım. Macunun cumartesi geleceği söylendi. Cuma akşamı kasayı iyice parçaladım, temizledim ve o sırada temizlik amaçlı bios pilini söktüm.
    Tyexpress sağolsun, macun cumartesi değil pazartesi geldi. Sistem birkaç gün bios pili olmadan bekledi. Bugün pazartesi, macunu sürerek sistemi topladım. Sistemi açtım ama dalgınlıktan BIOS pilini takmayı unuttum. Neyse ki hemen açılmadan kapadım ve pili taktım. Ayarlar doğal olarak gitti, sistem açıldı.

Macunu test etmek istedim. Furmark açtım ve iş olsun diye 5-6 kez cpu burn testi yaptım. Bu sırada Afterburner da açıktı, watt verisi falan çekiyordum. Sonra GPU burn testi açacaktım ama sistem fazla yükten dolayı aşırı yavaşladı ve ben kasadaki reset tuşuna bastım.

Olay şu ki, artık sistem açılmıyor. Kasada güç var, ancak açınca anakarttaki ez debug ledleri anakart açıldıktan bir-iki saniye sonra cpu ledini yakıp kart resetleniyor. Fakat kasa resetlenmiyor. BIOS pilini birkaç kez çıkardım, jbat üzerinden sıfırlama yaptım ama hiçbiri işe yaramadı. Sistem şu anda ölü durumda, acilen açmam gerekiyor.

Ne yapsam bu durumdan kurtulabilirim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Pili sökün psu kablosunu da sökün yada şalterini kapatın. Beklesin biraz öyle. Powertuşuna da bas bir kaç kez. Tekrar start vermeden önce pili tak, psu şalterini aç, powera bas. Ramin a2 yada b2 slotunda olduğundan emin ol.

• FaLCoN^ kullanıcısına yanıt
    denedim hocam olmuyor
    reset sonrasi biosta hasar olusma riski olabilirmi

• Hard reset yapmışsın, bios reset atmışsın. Ya yük altındaki vrm i patlattın yada cpu'yu patlattın. Düşük ihtimalle bios'u da patlatmış olma ihtimali var. En temizi farklı anakart işlemci power üçlüsünde test etmektir.

• Lyrazed kullanıcısına yanıt
    donanim hasarimi diyosunuz hocam ama gözle gorunur bir yanik hasar koku veya olay aninda bir ses cikmadi ayrica sonda dediğinia nedir

• Teknoksgmzsx kullanıcısına yanıt

Farklı birinin anakartı işlemcisi ve powerıyla parçaları değişerek deneyebilirsiniz demek istedim. Birde şunu deneyin. Anakarttan tüm parçaları sökün işlemci dahil çalıştırın. Cpu ışığı yanacak çünkü işlemci takılı değil. Sonra cpu yu takın. Ram e geçecek mi gözlemleyin ram'e geçiş yaparsa ram ve gpu sırasıyla devam edin.

• Lyrazed kullanıcısına yanıt
    denedim hocam islemci takılı değilken cpu ışığı sabit duruyor, işlemciyi takinca sistem reset atiyor ve tekrar ayni dongüye giriyor bugün satın aldığım yere geri götürdüm.Bence muhtemelen yük altindayken reset attigim icin ya vrmlere yada cpuya voltaj sicramasi sebebiyle zarar verdi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardım edin!!!
    5 yıl önce açıldı
    yardım edin delircem yoksa
    14 yıl önce açıldı
    BEYLER Bİ YARDIM EDİN ACİL
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.