Şimdi Ara

nokyanın E serisi hakkında düşünceleriniz..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  nokyanın  E serisi hakkında düşünceleriniz..?

gerek tasarım gerek yazılım tarafında "iş dünyası" düşünülerek tasarlanmış, multimedya özelliklerinden ziyade kapsamlı ofis programları, günlük işlerinizi düzenleyen profesyonel ajanda çözümleri, küresel yer konumlandırma yada gelişmiş birim hesaplayıcı gibi kısaca en az hp6815 yada qtek s200 kadar "PDA Phone" unvanını hak eden cihazlar...

bence bu seri hem hitap ettiği kullanıcı kitlesi hemde sahip olduğu bilgisayarvari teknik özellikleriyle cep telefonu bölümü yerine bu bölüm altında tartışılmayı hakediyor..., nokya e serisi ile ilgili sizin düşünceleriniz.. ?

e50
     nokyanın  E serisi hakkında düşünceleriniz..?

e60

e61

e61i

e65

e70

e90

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 18 Mayıs 2007; 6:06:35 >

• konuna saygısızlık etmek istemem ama dşünceleimizi sormuşun .

nokia e serisi iyi hoşta pdanın yanından geçemez bence
  • Bencede pda larla nokia yı kıyaslamak pek mantıklı değil.Çünkü pda lar(PPC ve smartfonlar tabiki windows tabanlı olanları kastediyorum) nokıaE serisine on basar.
  • Sadece Telefon
  • Eskiden olsa şöyle derdim...

'' NOKIA'YSA KOY SEPETE''

Şimdi (PDA'lerle tanıştıktan sonra) ise şöyle diyorum...

''NOKIA'YSA AT ÇÖPE''
  • hımm kavram karmaşası yaşıyoruz..

PDA, kişisel dijital yardımcı demek, PDA da kullanılan sistem windows ce olabileceği gibi palmos, linux yada symbian da olabilir.

dikkat ederseniz Dell axim gibi "pocket pc" yada Asus p525 gibi "pocket pc phone" türündeki cihazlarla bu cihazları karşılaştırın, hangisi daha iyi yazın demiyorum..,

ben ama iyi ama kötü nokyanın e serisi dahilindeki cihazlarına, bunlardan özellikle e61, e61i, e70, e90 gibi qwerty klavye, wi-fi, 320 x 240 piksel 16m renk ekran gibi gelişmiş özelliklere sahip bu cihazlara biraz haksızlık yapıldığını düşünüyorum. zira tasarım ve teknik özellikleri dışında yazılım tarafında üzerinde yüklü gelen gelişmiş ofis, internet, ajanda&takvim, blackbery, wlan voip gibi uygulamalarla bu cihazların en az qtek s200 yada eten m600+ kadar PDA unvanını hak ettiğini düşünüyorum.

sizin bu konudaki düşünceleriniz nedir.., yada siz neden PDA tanımını e serisindeki cihazlara yakıştıramıyorsunuz.. ?!?

• ibo akdeniz akşamlarını ne kadar söyküyorsa veya müslüm paramparçayı ne kadar söyleyebiliyorsa nokiada o kadar smartphone yapar herkes kendi çöplüünde ötsün
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• quote:

Orjinalden alıntı: muratalt

ibo akdeniz akşamlarını ne kadar söyküyorsa veya müslüm paramparçayı ne kadar söyleyebiliyorsa nokiada o kadar smartphone yapar herkes kendi çöplüünde ötsün

• quote:

Orjinalden alıntı: muratalt

ibo akdeniz akşamlarını ne kadar söyküyorsa veya müslüm paramparçayı ne kadar söyleyebiliyorsa nokiada o kadar smartphone yapar herkes kendi çöplüünde ötsün

+1
  • quote:

Orjinalden alıntı: face1tr

siz neden PDA tanımını e serisindeki cihazlara yakıştıramıyorsunuz.. ?!?

Benim sebebim WM olmaması...Palm yada Linux'lu cihazlarıda aslına bakarsan Nokıa'nın iş telefonlarıyla aynı kategoride görüyorum...
    YANİ BENİM GÖRÜŞÜME GÖRE WM BİRYANAAAA... DİĞER BÜTÜN İŞLETİM SİSTEMLİ CİHAZLAR BİRYANA....

• symbian da iyidir, güzeldir, en az wm kadar iş görür demedim.

ama
    gerek tarasım gerek sahip olduğu özellikler bu cihazları multimedya yada eğlenceden ziyade iş hayatına yönelik PDA dediğimiz olaya yakın bi çizgiye sokuyor.
  • symbian 9,1 ve 9,2 ile bu aletlerde pda seviyesine yaklaşıyor. office dosyalarını açabilme ve değiştirebilme,wlan,gps,telefon rehberi,internet,banka sitelerine girme vs. özellikleriyle...program açısından ise pda lara göre daha zayıf tabii ancak gsm açısından daha üstün...
  • 2 yıldır gündemde olan bi proje..;

SymTorrent
    http://symtorrent.aut.bme.hu

SymTorrent symbian OS için yapılmış ilk "tüm özellikleri var olan" bittorent client ıdır.Aynı anda bir kaç torrent dosyasını indirebilir , upload ve download yapabilir ve bitmeyen yüklemeler yarıda kalırsa ya da uygulama kapanıp açılırsa , yüklemeler kaldığı yerden devam eder.Aynı zamanda her dosyanın istatistiklerini ve özelliklerini download sırasında görebilirsiniz. Şu anda , S60 platformunun 3üncü ve 2nci edisyonlarında çalışmaktadır.

SymTorrent ücretsiz ( açık kaynak) bir yazılımdır.

Symella
    http://symella.aut.bme.hu

Symella , smartphone lar için bir Gnutella dosya paylaşım programıdır(Emule, Ares, LimeWire, BearShare, Morpheus gibi p2p programı).Şu anda , S60 platformunun 3üncü ve 2nci edisyonlarında çalışmaktadır.Symella , "çoklu yüklemeleri" destekler , yani örneğin her kullanıcıda , indirilen dosyanın bir parçası varsa , hepsini farklı kullanıcılardan çekerek tamamlar.(torrent ve emule mantığı ile aynı)

Symella ücretsiz ( açık kaynak) bir yazılımdır.

sabun kalıbı 6600 dönemini unutun; şimdiye bakın...,
    gerek donanım gerek yazılım tarafında ciddi anlamda gelişmeler olmasa bu konuyu açmazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 21 Mayıs 2007; 9:35:25 >

• ben şahsen elektronik aletlerden çabuk sıkılan bi insanım. Pda tarzı cihazlardan sıkılmıyorum. Sürekli yeni şeyler yüklüyorum. Bu yükledikleirmde symbian programları kadar basit programlar değil. Mesela resim düzenleyicimle rgb ayarlarını yapıyorum kalemle özgürce resim çizebiliyorum.
    Bide insanların bune telefonmu demesi hoşuma gidiyor
  • her ne kadar nokia ürünler üzerinde baya bir yol katetsede belki PDA sınıfına girmeyi becerebilir casionunda data bankları var ajandasından tut rehberine kadar,hesap makinesinden tut alarmına kadar bunların olması kişisel dijital yardımcı olma rolüne gitsede şu an tartıştığımız bölüm her halikarda pocket pc yani el bilgisayarı nokialar asla bu sınıfa dahil edilemez akıllı telefon olur sadece oda nokia ya ait bir bölüm var forumumuzda
  • e-61 e telefon demek yanlış olur..
  • quote:

Orjinalden alıntı: bymuratcan

e-61 e telefon demek yanlış olur..

EVET AMA AVUÇİÇİ BİLGİSAYAR DEMEK DE YANLIŞ OLUR...

Aslında bence bu cihazlar arasındaki fonksiyonel skala ve konumları şu şekilde...(Tamamen kişisel görüşümdür,herkesin seçimine saygı duyarım)

LEVEL 1)CEP TELEFONU................(Minimum Bilgisayar , Maksimum Telefon özellikli cihazlar)
    LEVEL 2)SMARTPHONE................. (Biraz Bilgisayar , Biraz Telefon)
    LEVEL 3)POCKET PC/PHONE..........(Minimum Telefon , Maksimum Bilgisayar özellikli cihazlar)

Nokıa E serisi bence 2. aşamada kalır...Şimdilik 3. aşamayı zorlayabilecek bir modeli yok bence...PALMin TREO serisi ise 2. ile 3. aşama arasında biryerlerde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafaaydin79 -- 15 Kasım 2007; 10:03:24 >

• Aynen katılıyorum,

Bundan öncede belirtmiştim ve benim ile paralel düşünen daha pek kişi olduğunuda biliyorum :
    En basitçe anlatmaya çalışır isem:

-Cep telefonu özelliği ön planda tutulmuş bir smart phone mu?
    yoksa
    -Cep bilgisayarı özelliği/fonksiyonları daha ön plana çıkartılmış bir smart phone/pda,hibrid vb mi?

Sizlerde tahmin edersinizki günün sonunda ama öyle ama böyle her ikiside aynı 'işleri' göreceklerdir.Tabiki bazı platformların kendilerine 'özel' uygulamaları,yazılımları,avantaj ve dezavantajları olabilir/oluyor.
    Önemli olan hangisinin sizin ihtiyaçlarınıza daha iyi cevap vericeği dir.

Bence Nokia S60V3 işletim sistemi ile gerçekten çok iyi işler başarıyor.Hele en son sürüm ile widget desteği,operatör destekli firmware update,mobil gps çözümleri vb de geliyorki bunlar sadece iyi haberlerden bir kaçı.

Elbetteki rakiplerininde eli armut toplamıyor.Onlarda yeni düzeltmeler,ilerlemeler,aplikasyonlar çıkarıyor,işletim sistemine entegre ediyor,bug ları mümkün mertebe gideriyorlar.

Yinede başlıkta yazılmış olan E serisi cihazları da severek kullanan birisi olarak bu serinin ülkemizde bence biraz hafife alındığını düşünüyorum

Unutmayın bir cihazın donanımsal özellikleri elbetteki önemlidir ama bana göre en büyük avantajı&fonksiyonelliği yazılım getirir.Basitliği,robust performansı, çok çok iyi hafıza yönetimi,hızlı karşılık vermesi,esnekliği,pil&ses kalitesi,servis,yedek parça güvencesi ile E serisinede bakmadan pda almayın derim.

quote:

Orjinalden alıntı: face1tr

hımm kavram karmaşası yaşıyoruz..

PDA, kişisel dijital yardımcı demek, PDA da kullanılan sistem windows ce olabileceği gibi palmos, linux yada symbian da olabilir.

dikkat ederseniz Dell axim gibi "pocket pc" yada Asus p525 gibi "pocket pc phone" türündeki cihazlarla bu cihazları karşılaştırın, hangisi daha iyi yazın demiyorum..,

ben ama iyi ama kötü nokyanın e serisi dahilindeki cihazlarına, bunlardan özellikle e61, e61i, e70, e90 gibi qwerty klavye, wi-fi, 320 x 240 piksel 16m renk ekran gibi gelişmiş özelliklere sahip bu cihazlara biraz haksızlık yapıldığını düşünüyorum. zira tasarım ve teknik özellikleri dışında yazılım tarafında üzerinde yüklü gelen gelişmiş ofis, internet, ajanda&takvim, blackbery, wlan voip gibi uygulamalarla bu cihazların en az qtek s200 yada eten m600+ kadar PDA unvanını hak ettiğini düşünüyorum.

sizin bu konudaki düşünceleriniz nedir.., yada siz neden PDA tanımını e serisindeki cihazlara yakıştıramıyorsunuz.. ?!?

• geçen yıl hp6515 bu yıl nokia e60 kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim ki önceden wm'ye karşı nal toplayan symbian son versiyonlarıyla kendini baya toparlamış, ciddi bir rakip konumuna gelmiş. öyle nokia çöpe gitsin falan demeden önce bariz birtakım avantajları sıralayayım;

1-browser; nokia s60 v3 serisindeki web browser bugün için wm'deki tüm browserlardan daha başarılı, nerdeyse pc kadar güzel ve uyumlu çalışıyor.

2-bağlantı arayüzü; wm'de wlan kesildiği zaman gprs'e atlama gibi sorunlar olabiliyor, symbian'da her şey kullanıcının erişim noktası ayarlarına bağlı.

3-şarj süresi; düşük işlemci hızına dayalı olarak 2 günden az gitmeyen şarj, wlan erişiminin bataryayı sömürmemesi,

4-ofis paketi; e serisine özgü olarak kurulu gelen ofis yazılımları ile word,excel, powepoint, yazıcı ve pdf desteği

eğer nokia

1)donanımdan gps desteği verirse ve bunu bluetooth gibi standart hale getirirse,

2)mini-usb çıkışı yaygınlaştırırsa ve 3.5mm jack'i standart hale getirirse,

3)rehber-son aramalar vs menülerini geliştirip düzeltirse

4)dosya sistemi hatalarını(mesela melodi seçme menüsünde tüm mp3lerin listelenmesi, mp3 playerda da melodilerin listelenmesi gibi) düzeltirse

5)UI'de optimizasyona gidip menü ve program geçişi hızlarını wm'den daha iyi bir noktaya getirirse

wm'ye çok ciddi rakip olabilir. o yüzden marka fetişizmi yapmaya gerek yok. 5 sene önce palmos'tan kral işletim sistemi, sony clie'den kral pda yoktu. şimdi ikisini de hatırlayan yok. gelişmeleri takip etmek lazım...

• Stylus Kalem istiyoruz... daha fazla esneklik istiyoruz nokiadan
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.