Şimdi Ara

Nokia’nın ardından Microsoft için sırada Blackberry var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Nokia’nın ardından Microsoft için sırada Blackberry var

Microsoft bu Cuma günü, kendisini her çeyrekte 50 milyondan fazla akılsız telefon ve 10 milyona yakın Windows Phone satışıyla zarar eden bir mobil cihaz bölümü ile başbaşa bırakacak olan Nokia Cihazlar Bölümü anlaşmasını tamamlayacak.

7,2 milyar dolarlık alımın kendini amorti etmesi belli bir süre gerektirecek, ancak şimdi de Microsoft’un hedefinde Google ve Apple el atmadan önce bir başka şirketi kapmak var..

Tahmin edeceğiniz gibi o şirket de, halen iş sektöründe kullanılan telefonların %26’lık payını elinde bulunduran ve sunduğu hizmetle en büyük Mobil Cihaz Yönetimi (MDM) şirketlerinden biri olan Blackberry.

Hatta Blackberry’nin satın alınması Nokia’nın satın alınmasından daha etkili bir sonuç doğurabilir. Özellikle de bir yandan Blackberry’e yeni bir güvenirlik ortamı kazandırıp geleceği üzerindeki belirsizliği kaldırırken, bir yandan da Microsoft’a iş sektöründe kısa yoldan çapraz platformlu güçlü bir koz kazandıracağı düşünüldüğünde etkisi kaçınılmaz gibi duruyor.

Elbette Blackberry bu durumda Blackberry 10’u yüzüstü bırakmak zorunda kalacak, ancak 10 milyon cihazdan daha az satıldığı göz önüne alındığında, bu atlatması çok büyük bir zorluk olmayacaktır.

Blackberry’nin sürekli zarar eden cihaz kısmından kurtulmak, Microsoft’a Blackberry’nin asıl yüksek paya sahip Mobil Cihaz Yönetimi (MDM) servisinden net kar elde etme imkanı sağlayacak. Ayrıca yine bu durum Microsoft’a halen Blackberry’nin hüküm sürdüğü alanlarda Windows Phone sisteminin satışının yapılması imkânını getirecek.

Şu anki hisse fiyatlarına göre Blackberry’nin 4 milyar dolardan daha az ettiği göz önüne alındığında, kendini kısa sürede amorti edecek olan anlaşma Microsoft için çok karlı bir fırsat gibi duruyor.

• blackberry efsanedir, kalitedir. herkesin kullandığı telefonlar gibi oyuncak veya plastik yumağı imaja dönmesini istemem.
  • qwerty klavyeli winddows phone 8 olsa ne güzel olur ama
  • microsoft Blackberryi almaz. zaten belirli kitleleri var. zaten BlackBerry onlar için rakip değil çünkü telefon bölümünü kapattı. Wındows phone ısletım sistemi kullanıcı sayısı her geçen gün artıyor. 2 ye bölünmek yerine tek yerden emin adımlarla gider. wındows phone ısletım sistemi önümüzdeki 3 ay ıcınde BlackBerrye fark atacak. microsoft bu hamleyi yapmaz.
  • cdogru33 C kullanıcısına yanıt
    yazıyı iyi okumamışsınız sanırım ,windows alırsa os 10 kalmaz doğal olarakta telefonlar windows phone 8 olarak üretilecek yeni blackberry telefonlar ,kısacası os 10 arka planda kalıcak
  • Bence nokia yı vede BlackBerry almak kar ıcın değil tamamen öldürmek ıcın peki neden suan faal olan Isletim sistemleri Android IOS Windows Phone hep amerika nın geride kalan ne var BlackBerry os amerikan menşeli olsa bile gızlılıge önem verdiği için ve kullanıcı bilgilerini devletlerle paylasmadıgı ıcın oldurulmek ıstenıyor cın bu Isletim sistemlerine ve amerıkaya mahkum olmamak vede dınlememek ıcın kendi Isletim sistemini kuruyor hey millet uyanın artık amerika teknolojinin tek Hakımı olmak ıstıyor bilgisayarda bunu başardı fakat mobil platformda geri de kaldı ve neler kaybettiğini gördü ılk önce BlackBerry durdurmak için IOS sonra Android'i sonrada Windows Phone ıle ülke olarak mobil Isletim pazarının tek Hakımı oldu bakın jolla dıye bir Isletim sistemi çıkacaktı çıktı da meego yu öldürdüğü gıbı onun önünü kesti amerikanın tek hedefi var teknolojinin tek Hakımı olmak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazanc64

qwerty klavyeli winddows phone 8 olsa ne güzel olur ama

Klavye kalsın da ne olursa olsun. Şuan ki sistem güzel ama yine değişsede olur. Klavye gitmesinde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: iPuma

yazıyı iyi okumamışsınız sanırım ,windows alırsa os 10 kalmaz doğal olarakta telefonlar windows phone 8 olarak üretilecek yeni blackberry telefonlar ,kısacası os 10 arka planda kalıcak

bende diyorum ki neden BlackBerry'den wp8 uretsın zaten hali hazırda nokia var. ve kullanıcı sayısı gayet iyi. Böyle devam eder. Kimse çokta güvenliğe bakmıyor. en azından güvenlik ıcın BlackBerry almaz. alanlar bizim gibi burda foruma yazanlar olmaz en azından :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdogru33 -- 24 Nisan 2014; 16:51:31 >
  • erciyesliahmo E kullanıcısına yanıt
    .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RioDeJaneiro -- 1 Mayıs 2014; 11:17:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.