Şimdi Ara

Nokia'nın 41MP kameralı telefonu 808 PureView nasıl üretildi ? İşte cevabı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
4
Favori
48.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkesin cep telefonundan beklentisi farklıdır.Kimisi kamerasının iyi olmasını ister.Kimisi program kullanır oyun oynar.Kimisi internete girer.Çeşitlik her zaman iyidir

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alirezzak

    quote:

    Orijinalden alıntı: D.A.R.B.E.C.iNokianın 41MP kameralı telefonu 808 PureView nasıl üretildi ? İşte cevabı ;bi kömürlükte iki amele tarafından...
    yanına bir amele alıp sen üretseydin


    senin gibi alacak ameleler olcağından eminim başlıyorum ilk müşterim sensin yavrucum..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: necros76

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

    Nokiayı seviyorum bu telefonun fiyatında indirime giderse satış rekorları kırabilir, kamerasına zaten diyecek birşey yok, samsung ve iphone fanboylarada diyecek bişey bulamıyorum nokiayı kötüleyince ne geçiyor ellerine ?


    nokıa hakkında iyi şeyler deyince ne geçiyor eline?

    Sana laf atanmı var ne triplere giriyosun ? o sözüm telefonu kötüleyenler için
  • ve nihayet yıllar sonra nokia fanlarının da övünebileceği bir video yayınlandı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crauser

    Video bu telefonla çekildiyse beni hiç etkilemedi, amacım karşılaştırmak değil ama önrnek olarak 4S ile çekilmiş bu kısa filmhttp://youtu.be/I-KrhgwtXLg görüldüğü gibi neredeyse günümüz dslr(550d vs.) kalitesinde video kaydı yapabiliyor, ama kamerasıyla bu kadar ön plana çıkan 808 PureView 6 7 yıllık dv kamera gibi video çekmesinin bence olumlu bir tarafı yok.


    Fark çok açık, I phone çekimi yerlerde. http://www.youtube.com/watch?v=M30x7TVWDvw

    Bu kamerayı Nokia değilde Apple yapmış olsaydı, sanki kamerayı yeniden icat etmiş gibi reklam yapardı, tüm Ifanboycuklarda burda herkese vaaouv işte bu apple yine yapacağını yaptı bilmemne gibi mesajları yağdırırdı, söz konusu olan farklı bir firma olunca her zamanki gibi çekememezlik mesajları yağıyor.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crauser

    Video bu telefonla çekildiyse beni hiç etkilemedi, amacım karşılaştırmak değil ama önrnek olarak 4S ile çekilmiş bu kısa filmhttp://youtu.be/I-KrhgwtXLg görüldüğü gibi neredeyse günümüz dslr(550d vs.) kalitesinde video kaydı yapabiliyor, ama kamerasıyla bu kadar ön plana çıkan 808 PureView 6 7 yıllık dv kamera gibi video çekmesinin bence olumlu bir tarafı yok.


    Bi daha bak.http://www.youtube.com/watch?v=M30x7TVWDvw





  • sırf kamerası için cep telefonu alınmaz, uygulamaları için alınır. hızı için alınır. tamam adamlar yapmış ama sadece mükemmel bir kamera tek başına yeterli değil, ayrıca rakipleride kaliteli resimler ve videolar çekiyor....

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alirezzak

    quote:

    Orijinalden alıntı: D.A.R.B.E.C.i

    Nokianın 41MP kameralı telefonu 808 PureView nasıl üretildi ? İşte cevabı ;bi kömürlükte iki amele tarafından...


    yanına bir amele alıp sen üretseydin

    bu nasıl cevap arkadaş allah da seni güldürsün
  • sadece kamera için okadar para verilmez bir telefona.tabi veren olacaktır ama nokia yı kurtarmaz bu telefon

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhanbilgin

    quote:

    Orijinalden alıntı: forumiphonenokia hala cep telefonu yapıyor cumlesi tam uyuyor ya kalıte, işcilik, saglamlık ,batarya ve verimlilik yanında fazlalıktan arınma d90 ı mı yanımda tasımak degılım gibisinden adamlar yapmıs beeaa diyesim geliyor.nokia bu konuda sankı ruzgar gibi su an haberlere bakın 2gb ram 2ghz işlemciler androıd ve apple fan boyizimi kavga gurultu ama bu nereye gidicek gibi, sıkıldım. 3 yıl oncekı pc m 2gb onla yaptıgımı samsung yapabiliyormu diye soruyorum yeni telefon olarak one x almayı dusunuyordum ama bazen cep bilgisayarıda nereye kadar gidicek 5 milyar vericez bu gidisle adamlar her ay artık yenisini cıkartıyor.eski n95 im hala htc si lere toz yutturuyor o optık ıle bazen durupta diyorum ulan benım 4 cekırdeklı tegraya ne ıhtıyacım var symbian canavar gibi hala, evet uygulama, cok yaslandı sonra dusunuyorum biraz ulaan nokıa hadi be oglum sunu wp7 yap 1500 lıraya kadar tek cekım alayım hemen n95 im gibi keyifli uzun zaman boyunca kullananayım habibe,ios androıd yok dostum bu rekabet iyi bisey degıl hep geliştirme ama ortaya alın yeni bir ozellık koydum bu yasamısızı daha kalıteli yapacak diyen bi nokıa adamlar 41mp yapmıs birde mutavazi cıkmıs dıyorlar olay mp degıl yazılım mukemmel ya. batma nokıa sen aradıgımız adamsın..
    Bu kafadaysan donanımhaberde takılma zaten rekabet yeniliktir gelişmedir sürekli ilerlemedir


    yazımda boyle anlamıs olman uzucu ben yenilige karsı degılım asla da olmadım benım yenılıkten kastım ortada yasamımızı kolaylastırıcak seylerin yerine firmaların kendilerini tekrar etmesi. yani ailen ile piknige gittin diyelim senin elindeki son teknolıjı 5 gb ram 6 cekırdeklı olanı mı kullanırsın yoksa harıka resimler yakalayabilen eline oturan bir telefon mu. olay sadece rakamlardan olusmayan bir telefon daha iyi olmazmi.
    anlamadıgım seyler var mobil cihazlarda evet bu teknolojıde gelişmek buyumek hızlanmak onemlı ama hala cogumuz telefona telefon olarak bakıyor bazılarımız için sadece ses,eposta bazılarımız için sms facebook olsun bazılarımız için heryerde anı yakalamak olsun bunlar ve andoıd son seviye alanlar(ios demiyorum cunku o biraz yavas gelişmekte) ne yapıyor bunları yapıyor farklı belkı oyunların tegra olayı ıcın ama bir pc yada psp degıller bunun olmasına gerekte yok neden 2500 milyar a hic kullanmayacagımız ozellıklerdeki telefonu alıyoruz bunu okurken dusunun telefonunuzlar ne kadar resim cekıyorsunuz cevap:cok neden o bizimle heryerde cebimizde hem onu cıkarıyoruz mesela ben gecen bir arkdasim finallerin bitmesi ile geldi manzara guzeldi hatıra için cektık baya, ertesi gun fotograflatı mac a(pc dusmanı degılım sadece arsivim.) attım içinden su gecti keske daha iyi kalıtede olsalar yanıma d90 gibi buyuk bir makınemı almalıyım işte nokıa bana bunu veriyor yasamımı kolarlastırıp anılarımı daha kalıtelı yapıyor.(reklam gibi oldu son cumle ama eskı nokıa kullanıcısı olmamdan simdi iphone kullanıyorum eger 808 gelmez ise sınırlarımıza htc one xl dusunuyorum 2yıl kontrat bittigi için.)





  • Merhabalar.
    Nokika'nın sustalı kapalı ve koca kafalı telefonu çıktığından beri iyi kötü cepten nete girerim. Zaman içinde telefondan beklentim iyi ses kalitesi, iyi fotoğraf kalitesi, uzun şarj süresi ve stabilite olarak şekillendi. Telefonu bilgisayar, oyun konsolu, multimedia üssü vb gibi kullanan arkadaşlara saygım var. Vakti ile bende öyle kullanıyordum. Şuan öyle kullanmıyorum diye onları aşağılamıyor, hor görmüyor veya hakaret etmiyorum. Çünkü böyle bir şey fanatizme girer ve akıllı insanların yapacağı iş değildir.
    Gelelim bu telefona.
    Yarı profesyonel fotoğrafçıyım. Her zaman yanınızda DSLR makinenizi taşıyamıyorsunuz. Hatta iyi bir kompak makineyi de taşıyamayabiliyorsunuz. Spontane gelişen kareler için veya basit çekimler için SLR taşımak angaryadan öteye geçmiyor. İyi bir kompak makine 800 liradan ucuz değil. Videodan göründüğü kadarı ile iyi bir kompak olduğunu varsayarsak sadece 1000tl fotoğraf kısmına gidiyor ve piyasayı bildiğimden bu oldukça makul. Telefon kısmınında piyasadaki 800 - 900 liralık telefonlar ile yarışabileceğini düşünüyorum.
    Yani piyasadaki mevcut akıllı telefonlar benim için herhangi bir anlam ifade etmiyor. Veya daha çok RAM, işlemci gücü vb gibi gelişmeler beni hiç alakadar etmiyor.
    IOS, Android, windows phone vs vs vs bunların hepsi bizlere hizmet ediyor arkadaşlar. Yersiz yüceltip anlamsız fanatizme düşerek lütfen kalp kırmayalım.
    Saygılarımla.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    bence gayet başarılı bir sensör ortaya çıkarmışlar, burada fiyat politikasından yada nokianın düşüşte oluşundan bahsetmiyoruz. apple gibi 2000 lira üzerinde bir fiyatla ürün çıkartmıyorlar piyasaya yada 1gün şarjı gidebilen androidler gibi, nokia ürününü gerçekten kaliteli ve sağlam yapıyor, biz burada optik piyasasında üstün bir teknolojiden bahsediyoruz lütfen daha saygılı yorumlar yapın eleştri yorumlarınızı okudugumda kendimi lise çağlarında gibi hissediyorum. Ortada bir emek var böyle boş laf ortaya koyan adamlar haytları boyunca ellerine bir optik cam bile almamış insanlar seviyenizi koyuyorsunuz ve insanları tahrik ediyorsuz yaptıgınız sadece bu...


    Daha saygılı yorum yapın demişsin be krdeşim 1 gün dayanamadan android cepler diyorsun alttan alttan iphone reklamıda yapıyorsun

    sana şöyle bir soru sorsam bu nokianın yeni cep telefonuyla sabahtan akşama kadar video resim çekersen şarjı 1 günden fazla dayanabilirmi? cevap hayır.

    o küçümsediğin ndroid cepten örnek veriyim galaxy 3 normal kullanımda 43 sat gidiyor buda 2 gün 1 saat eder.




    2'yle 1'i topla etti mi 3, şimdi 43'ten 3'ü çıkar 40 yapar veee.....




  • ya tamam telefon 1 noktaya odaklanmış kamera. olabilir bişey demiyorum. bu telefona o çözünürlükteki ekranı koymuşlar. tamam ona da bişey demiyorum...

    1-kardeşim bu fiyat ne
    2-bu telefona nokia akıllı telefon diyosa akıllı telefonun ne olduğunu bence öğrenmeli nokia
    3-sadece kamerası iyi olan bi telefon olarak bakmamak lazım demişler. başka öne çıkan özelliği neydi. tamam symbian olması bi - değil sybian olsun da hani uygulama... hani adam gibi market...

    sevgili nokia sony de vita yı çıkardı milleti gerizekalı yerine koydu aldı cevabını. zaten sen de hale hazırda cevabını alıyosun ama artık insanları gerizekalı yerine koyma bea..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: rastlantisal

    Merhabalar.
    Nokika'nın sustalı kapalı ve koca kafalı telefonu çıktığından beri iyi kötü cepten nete girerim. Zaman içinde telefondan beklentim iyi ses kalitesi, iyi fotoğraf kalitesi, uzun şarj süresi ve stabilite olarak şekillendi. Telefonu bilgisayar, oyun konsolu, multimedia üssü vb gibi kullanan arkadaşlara saygım var. Vakti ile bende öyle kullanıyordum. Şuan öyle kullanmıyorum diye onları aşağılamıyor, hor görmüyor veya hakaret etmiyorum. Çünkü böyle bir şey fanatizme girer ve akıllı insanların yapacağı iş değildir.
    Gelelim bu telefona.
    Yarı profesyonel fotoğrafçıyım. Her zaman yanınızda DSLR makinenizi taşıyamıyorsunuz. Hatta iyi bir kompak makineyi de taşıyamayabiliyorsunuz. Spontane gelişen kareler için veya basit çekimler için SLR taşımak angaryadan öteye geçmiyor. İyi bir kompak makine 800 liradan ucuz değil. Videodan göründüğü kadarı ile iyi bir kompak olduğunu varsayarsak sadece 1000tl fotoğraf kısmına gidiyor ve piyasayı bildiğimden bu oldukça makul. Telefon kısmınında piyasadaki 800 - 900 liralık telefonlar ile yarışabileceğini düşünüyorum.
    Yani piyasadaki mevcut akıllı telefonlar benim için herhangi bir anlam ifade etmiyor. Veya daha çok RAM, işlemci gücü vb gibi gelişmeler beni hiç alakadar etmiyor.
    IOS, Android, windows phone vs vs vs bunların hepsi bizlere hizmet ediyor arkadaşlar. Yersiz yüceltip anlamsız fanatizme düşerek lütfen kalp kırmayalım.
    Saygılarımla.

    Okuduğum tek düzgün yorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ya istedigi kadar 41mp çekin ekrana bak
    808 in ekranı:360 x 640 pixels, 4.0 inches (~184 ppi pixel density)
    5800 ekranı: 360 x 640 pixels, 3.2 inches (~229 ppi pixel density)
    işte nokianın teknolojisi bukadar sadece mp degeri ile göz boyama.
    Kim inanıyor u telefonun 41mp çektiğine yaa
    Canon EOS 5D Mark III 22.3mp sizce ikiside 8mplik foto çekseler hangisi iyi çeker.
    Cevap belli.
    Nokiayaya artık gülüyorum...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    414 mp. kamerası olsa ne yazar nokia nın devri bitti yeni kral samsung alkışlayın


    "Kral öldü, yaşasın kral" demek.

  • ayakkabı ile başladıgın yolculuga kamera ile devam edebilirsin nokıa - başarılar...

  • Fiyat ucuzlasada alsak

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    bence gayet başarılı bir sensör ortaya çıkarmışlar, burada fiyat politikasından yada nokianın düşüşte oluşundan bahsetmiyoruz. apple gibi 2000 lira üzerinde bir fiyatla ürün çıkartmıyorlar piyasaya yada 1gün şarjı gidebilen androidler gibi, nokia ürününü gerçekten kaliteli ve sağlam yapıyor, biz burada optik piyasasında üstün bir teknolojiden bahsediyoruz lütfen daha saygılı yorumlar yapın eleştri yorumlarınızı okudugumda kendimi lise çağlarında gibi hissediyorum. Ortada bir emek var böyle boş laf ortaya koyan adamlar haytları boyunca ellerine bir optik cam bile almamış insanlar seviyenizi koyuyorsunuz ve insanları tahrik ediyorsuz yaptıgınız sadece bu...


    Daha saygılı yorum yapın demişsin be krdeşim 1 gün dayanamadan android cepler diyorsun alttan alttan iphone reklamıda yapıyorsun

    sana şöyle bir soru sorsam bu nokianın yeni cep telefonuyla sabahtan akşama kadar video resim çekersen şarjı 1 günden fazla dayanabilirmi? cevap hayır.

    o küçümsediğin ndroid cepten örnek veriyim galaxy 3 normal kullanımda 43 sat gidiyor buda 2 gün 1 saat eder.



    Sizin 1 gününüz 22 saat mi? 43 saat 2 gün 1 saat değil, 1 gün 19 saat yapar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cep işini bırakıp digital fotograf makinesi işine girseler ya bunlar
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.