Şimdi Ara

#NOKIA N93 ANA TOPİK# İNCELEME, YORUMLAR VE PAYLAŞIMLAR (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.691
Cevap
1
Favori
150.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: tcuneytb

Bilmecenin cevapları:

1. Sharp 903 SH
    2. N93
    3. K800i

Dostum Selam;
    İş güçten aksattık buraları;eee ne yapalım ekmek parası....bu kafamda tasarladığım üçünçü secenekti.Neyse başka sefere bilirim

Saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: crux2005

Peki arkadaşlar bi soruda ben sorayım.N93 ü kullananların cevaplayabileceği bi tarzda bi soru bu Geçenlerde n95 in video sunu izlerken çoklu ses çalma özelliği olduğunu fark ettim.Çoklu ses çalma özelliği ne diyecek olursanız örneğin adam arka fonda telefonda müzik çalarken aynı anda oyuna giriyor hem müzik sesi hemde oyun sesini aynı anda çalabiliyordu.Mesela bu arka fonda müzik çalarken veya radyo dinlerken üstüne video açıpda o videoyuda sesli olarak oynatabilirmi?

Çoklu sesi telefonda kaydını yap sonra kendi düzeltme proğramı ile müzik ekle iki farklı sesi aynı anda çalabiliyorsun.
    Özellikle sevgiline telefonda konuşma sırasında kendi orjinal mp3 ü çalıştır zevkle dinleyin romantik oluyor :))
    Saygılar

• Dostlar adam gibi mesennger arıyorum ?
    Windows live messenger olmadı 1.00 hiç olmadı.Nedenini sormayın
    Turbonun türkcesi lazım ama o ne kadar iyii
    mig jad yükleyemedim
    Q ile başlayan bir tane var o hiç olmadı

birde turboyu aktif hale getiremedim.Yahoo dur ya da msn yi seç diyor connet diyor sorunlar sorunlar
    live messengerde böyle olmuyordu.şimdi yükleme hatası veriyor anlamadım.sıkıldım.
    yardımmmm

Saygılar
  • quote:

Dostlar soruları yağdırmışsınız, elimden geldiğince cevaplıyayım.

quote:

Orjinalden alıntı: mafya babası

ÇOK SAĞOLASIN DOSTUM. BU EL FENERİNİ KULLANIRKEN KAMERA UYGULAMASI BAŞLATMAYA GEREK YOK DİME TUŞA BASINDA DİREK YANIYOR YANİ VE N93İ ALSAM AMA O DAHA KİBAR VE DE KÜÇÜK BATARYASINI 950MAH YAPMIŞLAR YA 1100MAH A GÖRE ÇOK FARK EDERMİ

El fenerini kullanırken kamera uygulamasını başlatmaya gerek yok. Teli elinde tutarken direk düğmeye iki kere baıyon ve ışık vermeye başlıyor. N93i nin bataryasının sonu N80 gibi olacak gibime geliyor. Neden? 16 milyon renk, 2.4 inç bir ekran, bunca marifet neticede batarya bence yetersiz kalacak ve malesef N93i ciler gün aşırı tellerini şarj edecekler. N80 820 mAh idi her gün hergün şarj etmekten bıkmıştım. Şimdi han gi gün şarj ettiğimi unutuyorum.

Bir de dostum lütfen yazılarında büyük harf kullanma. Çünkü bu internet adabında ve özellikle forumlarda bağırmak ve küfür etmek gibi bir anlamı vardır ki biz burda paylaşımlarımızı yapalım keyfimize varalım felsefesi bir şeyler yapıyoruz bunu sana özellikle bir hatırlatmak istedim.

Saygılar, selamlar...

Tüm dostlara selamlar ve saygılar... Herkese iyi geceler...

sağol dostum da büyük harf olayını bilmiyordum.fakat ben hala n73 mi n93 mü arasında kaldım.n73 ün sesi harika ama hiç n93 ün müzik çalıdğını duymadım duysam anında kararımı verecem.yada e65 alıcam kibar ve estetik telefon ses konusunda hangi telefonun dengi acaba? radyo çok önemli değil ve kamera 2 mpx gayet iyi aslında n70 o kadar da kötü resim çekmiyor bana yetiyor.nokia nın resmi sitesinde e65 e uzun batarya ömrü demiş bl5f kullanılmış yanılmıyorsam 950 amper bu telefona yetermi? ekranı 16bit renk çok güç harcarmı sizce?
    cevaplarınız için şimdiden tşkler

• alooo kimse yokmu bu hafta alacam
  • Dostum hem sen hemde Mga93 arkadaşımız sorumu yanlış anlamışsınız.Benim bahsettiğim ne senin bahsettiğin mp3 çalarken kamerayı açtığında müziğin kesilmesi nede ses kolajı yapma hakkında.Demek istediğim çok basit aynı bilgisayardaki gibi telefondan birden fazla ses çıkıyormu?Örnek çok basit arka fonda video sesli olarak oynarken sen müzik dinlersin sesleri birbirine girer.Alet ne videonun sesini kısar nede müzik sesini?Yani bu ikili çalma işlemlerini halledebiliyormu sorum bu.Sorduğum özellik n95 de var.İşletim sistemi aynı sadece versiyonları farklı.Yani bence olmalı.N93 de yoksada inşallah n93i ye koyarlar.Çünkü benim için önemli bi özellik.
    quote:

quote:

ÇOK SAĞOLASIN DOSTUM. BU EL FENERİNİ KULLANIRKEN KAMERA UYGULAMASI BAŞLATMAYA GEREK YOK DİME TUŞA BASINDA DİREK YANIYOR YANİ VE N93İ ALSAM AMA O DAHA KİBAR VE DE KÜÇÜK BATARYASINI 950MAH YAPMIŞLAR YA 1100MAH A GÖRE ÇOK FARK EDERMİ

El fenerini kullanırken kamera uygulamasını başlatmaya gerek yok. Teli elinde tutarken direk düğmeye iki kere baıyon ve ışık vermeye başlıyor. N93i nin bataryasının sonu N80 gibi olacak gibime geliyor. Neden? 16 milyon renk, 2.4 inç bir ekran, bunca marifet neticede batarya bence yetersiz kalacak ve malesef N93i ciler gün aşırı tellerini şarj edecekler. N80 820 mAh idi her gün hergün şarj etmekten bıkmıştım. Şimdi han gi gün şarj ettiğimi unutuyorum.

Bir de dostum lütfen yazılarında büyük harf kullanma. Çünkü bu internet adabında ve özellikle forumlarda bağırmak ve küfür etmek gibi bir anlamı vardır ki biz burda paylaşımlarımızı yapalım keyfimize varalım felsefesi bir şeyler yapıyoruz bunu sana özellikle bir hatırlatmak istedim.

Saygılar, selamlar...

quote:

Peki arkadaşlar bi soruda ben sorayım.N93 ü kullananların cevaplayabileceği bi tarzda bi soru bu Geçenlerde n95 in video sunu izlerken çoklu ses çalma özelliği olduğunu fark ettim.Çoklu ses çalma özelliği ne diyecek olursanız örneğin adam arka fonda telefonda müzik çalarken aynı anda oyuna giriyor hem müzik sesi hemde oyun sesini aynı anda çalabiliyordu.Mesela bu arka fonda müzik çalarken veya radyo dinlerken üstüne video açıpda o videoyuda sesli olarak oynatabilirmi?

Malesef dostum ben de denedim ama malesef olmadı. MP3 çalaken kamerayı açarsan müzik kesliyor. Aynı anda mp3 çalamıyorsun.

quote:

Orjinalden alıntı: cihan_gir

tcuneytb;sende AD-15 aparatının olduğu konusunda bazı söylentiler duydum,kulağıma böyle bişeler geldi,var mıdır yoksa bunun aslı astarı;nereden aldın,kaça aldın,niye aldın;madem alıyon niye bize haber vermiyon!.

cihan_gir dostum merhaba, doğru duymuşsun Evet bende AD-15 aparatı var. N80 imden kalma. N80 imi satarken fiyattan düştüm, şimdi N93 ümle güzel güzel kullanıyorum. Herkese de kesinlikle tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crux2005 -- 13 Mart 2007; 19:41:28 >

• Arkadaşlar n93i nin çekmiş olduğu birkaç fotoğraf buldum az önce.Kalite bence harika.İşte link.Bu arada şunuda söyliyim.Geçen gün mobile-review.com un forum sayfalarında bi kullanıcı elinde bulunan samsung d900,SE K800,Lg nin Bi modeli ve N93i nin çekmiş olduğu fotoğrafları koymuşdu.İnceledim gerçekten N93i fotoğraf kalitesi olarak bence birinci idi bu dört telefon arasında.Neyse işte N93i nin çekmiş olduğu fotoğraflar.

http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=420005158&size=l
    http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=420005162&size=l
    http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=420005143&size=l
    http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=420005139&size=l
    http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=420005154&size=l
    http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=420005148&size=l
    http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=414676489&size=l
    http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=420005158&size=l

• Ben yardımcı olayım crux2005

Fotoğrafları orijinal boyutlarında gören arkadaşlar N93'den farklı olarak N93i'de otofokus'un ne kadar etkili ve iyi iş çıkardığının farkına varacaklardır

Fotoğraf kalitesi olarak bu çekimler N73'den bile daha güzel göründü gözüme

Videosu için yukarıda örnekler zaten verilmişti ve onlarda da sonuçlar gerçekten çok iyi en azından artık zoom yaparken gelen gıcırdama sesi yok

N93i N95'den bu konularda çok daha ön plana çıkıyor ve daha iyi bir seçim oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi over and under -- 13 Mart 2007; 20:15:30 >

• over and under bi önceki yazımda sorduğum soruya sen n93ü kullanmış biri olarak cevap verirsen sevinirim.N93 de macro modda otofocus özelliği devre dışı kaldığını okudum geçenlerde..Umarım bu özellik n93i de devreye sokulmuştur.Fotoğraf kalitesi olarak gerçekten n93 den iyi.N93 de karanlık çekme gibi bi problem vardı buda n93i de giderilmiş.Bunlar n93i için iyi gelişmeler.N73de renkler gerçek çıkmıyordu n93i de renkler gayet doğru çıkıyor.

mobile-review sitesinin forumunda verilen n93i ile çekilmiş fotoğraflar.(En altta)

http://forum2.mobile-review.com/showthread.php?t=17123&page=64

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crux2005 -- 13 Mart 2007; 20:57:26 >

• quote:

over and under bi önceki yazımda sorduğum soruya sen n93ü kullanmış biri olarak cevap verirsen sevinirim.N93 de macro modda otofocus özelliği devre dışı kaldığını okudum geçenlerde..Umarım bu özellik n93i de devreye sokulmuştur.Fotoğraf kalitesi olarak gerçekten n93 den iyi.N93 de karanlık çekme gibi bi problem vardı buda n93i de giderilmiş.Bunlar n93i için iyi gelişmeler.N73de renkler gerçek çıkmıyordu n93i de renkler gayet doğru çıkıyor.

mobile-review sitesinin forumunda verilen n93i ile çekilmiş fotoğraflar.(En altta)

http://forum2.mobile-review.com/showthread.php?t=17123&page=64

Dostum telefonu ilk aldığımda makro çekimler yapmıştım ve bu konuda N93'ü başarılı bulmuştum...Otofokusun makroda iptal olduğunu senden duydum şimdi ve şaşırdım aslında ...

Dediğin gibi N93 karanlık ortamlarda bu çekimleri yapamazdı çünkü ışığa aç bir merceği var ancak N93i'de bu sorun yok

Zoomdaki sesin giderilmesi bence videodaki en önemli artı her ne kadar ani hareketlerde kırılmalar olsa da videosu çok iyi

Renkler açısından N93 tüm mobil telefonlar içerisinde sanırım en doğru gösterendir

• quote:

Dostum hem sen hemde Mga93 arkadaşımız sorumu yanlış anlamışsınız.Benim bahsettiğim ne senin bahsettiğin mp3 çalarken kamerayı açtığında müziğin kesilmesi nede ses kolajı yapma hakkında.Demek istediğim çok basit aynı bilgisayardaki gibi telefondan birden fazla ses çıkıyormu?Örnek çok basit arka fonda video sesli olarak oynarken sen müzik dinlersin sesleri birbirine girer.Alet ne videonun sesini kısar nede müzik sesini?Yani bu ikili çalma işlemlerini halledebiliyormu sorum bu.Sorduğum özellik n95 de var.İşletim sistemi aynı sadece versiyonları farklı.Yani bence olmalı.N93 de yoksada inşallah n93i ye koyarlar.Çünkü benim için önemli bi özellik.
    quote:

quote:

Saygılar, selamlar...

quote:

Malesef dostum ben de denedim ama malesef olmadı. MP3 çalaken kamerayı açarsan müzik kesliyor. Aynı anda mp3 çalamıyorsun.

quote:

Orjinalden alıntı: cihan_gir

tcuneytb;sende AD-15 aparatının olduğu konusunda bazı söylentiler duydum,kulağıma böyle bişeler geldi,var mıdır yoksa bunun aslı astarı;nereden aldın,kaça aldın,niye aldın;madem alıyon niye bize haber vermiyon!.

cihan_gir dostum merhaba, doğru duymuşsun Evet bende AD-15 aparatı var. N80 imden kalma. N80 imi satarken fiyattan düştüm, şimdi N93 ümle güzel güzel kullanıyorum. Herkese de kesinlikle tavsiye ederim.

EVET denedim oldu

• N93 İ PAYLAŞIM YERİ OLDU
  • Denediğin için saol dostum.Sevindim.

@over and under

Bende n93ün macro modda otofocus iptal olduğu yazısını türkçe bi incleme sitesinde gördüm.N93ü incelemişler, artılar eksiler bölümünde eksilerde macro modda otofocus yapamadığından bahsediyordu.Oradan okuduğum için böyle bişey sordum.Flickr dan n93ün macro fotolarına bakıyorum tam netleme yapamadığı birçok fotoğraf gördüm ondan dolayı sordum.
    N93 İ PAYLAŞIM YERİ OLDU

• Orjinalden alıntı: crux2005

Denediğin için saol dostum.Sevindim.

@over and under

Bende n93ün macro modda otofocus iptal olduğu yazısını türkçe bi incleme sitesinde gördüm.N93ü incelemişler, artılar eksiler bölümünde eksilerde macro modda otofocus yapamadığından bahsediyordu.Oradan okuduğum için böyle bişey sordum.Flickr dan n93ün macro fotolarına bakıyorum tam netleme yapamadığı birçok fotoğraf gördüm ondan dolayı sordum.
    N93 İ PAYLAŞIM YERİ OLDU

Dostum;

Macro acısından en öne gelen resim çok iyi görünüyoy ama arka planda kalanlar fulu oluyor ama otofocuslamada ise ikiside çok net oluyor :)
    Örnek olarak K790i deki focuslamaya göre karşılaştırdım o bütün resim olarak daha başarılı ama N93 ün bir özellikle resim içerisinde ki tek parça odaklanması ve gercek renk olayı çok başarılı gördüm.

Saygılar

• Arkadaşlar galeriden video seçip oynatmaya başladım, menü tuşuyla ana ekrana gelip mp3 player açtım ve mp3 çalmaya başlayınca video beklemeye geçiyor videoyu devam ettirince mp3 susuyor. Ancak mp3 player çalarken smartmovie den divx film açtım hem filmin sesi hem de müziğin sesi geldi ancak ses ayarı ortak yapılabiliyor. Yani filmin sesi açılınca müziğinde sesi açılıyor.

Ama bu Nokia nın mediaplayer ile realplayer oynatıcılarının aynı ses driverlarını kullanmasından kaynaklanıyor. Eğer harici bir mp3 player yüklerseniz. Hem mp3 çalıp hem video oynatabiliyor hem de her ikisinin sesini de ayrı ayrı kontrol edebiliyorsunuz. Ben LCG Jukebox ile test ettim oldu.

Gelelim foto olayına ben daha önce burada yazmıştım.

quote:

Şimdi de macromod ile çekilmiş örnekler. Bu arada otomatik modda deklanşöre yarım basarak auto focus yaptırabilirken makromodda focus yaptıramıyorsunuz bunu hemen hemen herkes zaten biliyordur. Ama benim şöyle de bir tespitim oldu. Makromod resimler otomatik mod resimlere göre daha noise sız. Yani macro çektiğim resimler daha temiz noise açısından. İşte örnekleri:

Not: Bunların hiç birinde "Noiseware" düzeltmesi yok, çekildiği gibiler yani.

Herkese saygı ve selamlar...

Görüldüğü gibi macromodda focus olmadığının zaten bilindiğini, hatta noise açısından da macromodun daha az noise ile çektiğini tespit ettiğimi yazmıştım.

• Agile messenger full sürümü olan var mı? 3.58 sürümü bende var ama 7 gün kullanımlık...
    Bilgisi olan var sa pm atarsa çok sevinirim.

Saygılar
  • Dostum soruma cevap verdiğin için teşekkürler.İkisini aynı anda çalabilmesine sevindim.
    quote:

Arkadaşlar galeriden video seçip oynatmaya başladım, menü tuşuyla ana ekrana gelip mp3 player açtım ve mp3 çalmaya başlayınca video beklemeye geçiyor videoyu devam ettirince mp3 susuyor. Ancak mp3 player çalarken smartmovie den divx film açtım hem filmin sesi hem de müziğin sesi geldi ancak ses ayarı ortak yapılabiliyor. Yani filmin sesi açılınca müziğinde sesi açılıyor.

Ama bu Nokia nın mediaplayer ile realplayer oynatıcılarının aynı ses driverlarını kullanmasından kaynaklanıyor. Eğer harici bir mp3 player yüklerseniz. Hem mp3 çalıp hem video oynatabiliyor hem de her ikisinin sesini de ayrı ayrı kontrol edebiliyorsunuz. Ben LCG Jukebox ile test ettim oldu.

Gelelim foto olayına ben daha önce burada yazmıştım.

quote:

Şimdi de macromod ile çekilmiş örnekler. Bu arada otomatik modda deklanşöre yarım basarak auto focus yaptırabilirken makromodda focus yaptıramıyorsunuz bunu hemen hemen herkes zaten biliyordur. Ama benim şöyle de bir tespitim oldu. Makromod resimler otomatik mod resimlere göre daha noise sız. Yani macro çektiğim resimler daha temiz noise açısından. İşte örnekleri:

Not: Bunların hiç birinde "Noiseware" düzeltmesi yok, çekildiği gibiler yani.

Görüldüğü gibi macromodda focus olmadığının zaten bilindiğini, hatta noise açısından da macromodun daha az noise ile çektiğini tespit ettiğimi yazmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crux2005 -- 15 Mart 2007; 13:43:05 >

• bu telefonu yurt dışından alabileceğim bir site warmı trde çok pahalı yurt dışı 600$ arası
  • Beyler bu kulaklık olur mu acaba n93e bide nerede bulabilirim

• Dostum Nokia Türkiye sitesine göre söylüyorum;

10. Hangi telefonlar Nokia Ekranlı Kulaklık ile uyumludur?
    Şu anda, Nokia Ekranlı Kulaklık, Nokia 6101, 6230i, 6280 cep telefonlarıyla uyumludur.

Ama benzer bir kulaklık var. HS-69;

http://europe.nokia.com/accessorieslink?s=MusicPack3

Bu kulaklık N93 e uyumlu. Ama Nokia Türkiye'nin kulaklık sayfalarında bulamadım. Yukardaki linkte görüldüğü gibi Nokia nın Avrupa linkinde var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcuneytb -- 16 Mart 2007; 0:19:13 >

• 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.