Şimdi Ara

===> Nokia N900 | Maemo5 - 3.5' 800x480px - 5MP - 32GB - 256 RAM <=== (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.965
Cevap
2
Favori
220.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-)amoled ekran kullanmıyor hala.amoled ekranın farkını i8910 ve n97 yi yanyana getirince anlarsınız.ayrıca amoledler daha az pil tüketir.
    1.5-)ne olursa olsun resistive ekranlar bence capacitive ile yarışamaz.biri dokunmatik biri basmatik çünkü.n97 ve i8910 u alın biraz kurcalayın farkı alnarsınız.
    2-)hala kalın telefon üretiyor bir türlü inceltemedi şu all in one symbian cihazlarını.
    3-)hala 5 mp camera ve standart vga video çekimi bu telde.
    4-)ben arm 9 dan bahsetmedim ondan siz bahsetmişsizin bu işlemciyle bir tel çıkarsa alırım diye.
    5-)bu özelliklerdeki bir tele 5800 daki 1320 lik pil terine 1500 lük pil kullanmalıydı.
    6-)yeni all in one cihazlarında xenon ve led flashlı en az 8 mp hd video çeken camera modülleri kullnamalı artık.
    7-)iphone denen x cihaz beni hiç ilgilendirmeyen bir alettir. ben daima symbian kullandım ve kullanırım.
    8-)bu cortex a 8 işlemcisini n97 de de kullanmış olmalıydı.arm 11 434 lük işlemci yazık o alete.

quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

quote:

Orijinalden alıntı: Ayaz77

gecebekçisi benim de samsung i8910i den önceki telim n82 idi o yüzden senin ne kadar gerçekçi ve araştırmaya dayalı yorumlar yazdığını iyi bilirim.

nokia n82 fiyat fayda açısından bana göre hala en iyi tel.tuş takımı, sar değeri ve dokunmatiğe geçmek istediğim için çok sevdiğim n 82 mi değiştirdim.
    nokia ve symbian benim için hep en önde olmuştur ve iyi anlarım.

yazımda da belirttiğim gibi bu cihaz iyi bir cihaz olmuş.ama nokianın hala bazı yeni ve faydalı teknolojileri kullanmamakta satış stratejisi yüzünden devam etmesi beni sıkmaya başladı artık.bizler için hiç te iyi olmuyor bizleri hala oyalıyor.

senin de belirttiğin gibi bu cihaz hala n82 ni değiştirmeni sağlayabilen bir cihaz değil.
    olmasını isteğin özellikte değil. keşke senin dediğin özellikllerde çıkmış olsaydı ama değil.
    bu arada bu cihaz s60 v5 ve maemo yu ortak kullanıyor sanırım.ilerde daha net biligiler alırız.2-3 eylülde tanıtılacak zaten

nokianın internet tabletlerinin satış grafiği çok düşük ülkemizde resmen satılmıyor bile.
    bunlar güzel cihazlar ama dediğim gibi nokiadan daha iyi cihazlar bekliyoruz.biraz hızlanmalı.tüketiciyi daha fazla oyalamamalı.

S60v5 ve Maemo'yu ortak kullanma ihtimali teknik olarak 0 çünkü bugüne dek hiç çift işletim sistemli bir cihaz duymadım, görmedim. Ancak Maemo'da S60v5 ikonları kullanmışlar derseniz o doğrudur. Ayrıca bu cihaz bir internet tableti + eğlence merkezi + telefondur, bu nedenle iPhone'un adını ağzıma aldım.

Nokia'nın örneğin bu cihazda hangi yeni ve faydalı teknolojileri kullanmadığını düşündüğünüzü merak ettim, çünkü gördüğüm kadarı ile Xenon flaş hariç mevcut her türlü güncel teknolojiyi kullanıyor. Dual Core ARM Cortex A9 işlemcili OMAP 4430 platformu kullanmamasını kastediyorsanız, Texes Instruments henüz OMAP 4430 üretimine geçmedi ya da yeni başladı

quote:

Orijinalden alıntı: marikanwap

iPhone değilde iPod Touch demek daha doğru olur sanırım Aslında iPod Touch ile de farklı kulvar ama internet yönü ile iPod Touch ile daha iyi rakip olurlar birbirlerine sanırım

Edit: Yukarda postum vardı ama biri mıhlamış sanırım

iPod Touch ile iPhone arasındaki fark birinin telefon işlevi görmesiyse, merak etmeyin, N900'de telefon işlevi görüyor*, sadece eğlence ve internet tableti değil iPod Touch gibi.

*http://www.gsmarena.com/unannounced_nokia_n900_previewed__turns_smartphone-news-1076.php

quote:

Orijinalden alıntı: metintekin

nokia düzgün işler yapmaya başladı. dokunmatik ve q klavye iyice moda oldu sanki

Sankisi fazla, aşağıdaki verilere bakılırsa:

/>

Kaynak:http://www.canalys.com/pr/2009/r2009081.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: marikanwap

quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

quote:

Orijinalden alıntı: BaRo55

Nokia Artık Bu Tarz Cihazlara Yönelmeye Başladı.. İphone Gibi Bir Cihaz Yapsalar keşke..

Bu cihaz eğer söylenilen gibiyse iPhone'dan da üstün ve güzel bir cihaz olacak, sanırım kaçırdınız ipucunu

iPhone değilde iPod Touch demek daha doğru olur sanırım Aslında iPod Touch ile de farklı kulvar ama internet yönü ile iPod Touch ile daha iyi rakip olurlar birbirlerine sanırım

Edit: Yukarda postum vardı ama biri mıhlamış sanırım

Özellik Olarak İphone'a Benzesin Demiyorum Yoksa Firmalar Arasında Rekabet Olmaz.. Demek İstediğim Tasarım Olarak..

• güzel telefon memo 5 işlemci ne anlama gelir anlamam ama n97nin fiyatını düşürür işte
  • quote:

1-)amoled ekran kullanmıyor hala.amoled ekranın farkını i8910 ve n97 yi yanyana getirince anlarsınız.ayrıca amoledler daha az pil tüketir.
    1.5-)ne olursa olsun resistive ekranlar bence capacitive ile yarışamaz.biri dokunmatik biri basmatik çünkü.n97 ve i8910 u alın biraz kurcalayın farkı alnarsınız.
    2-)hala kalın telefon üretiyor bir türlü inceltemedi şu all in one symbian cihazlarını.
    3-)hala 5 mp camera ve standart vga video çekimi bu telde.
    4-)ben arm 9 dan bahsetmedim ondan siz bahsetmişsizin bu işlemciyle bir tel çıkarsa alırım diye.
    5-)bu özelliklerdeki bir tele 5800 daki 1320 lik pil terine 1500 lük pil kullanmalıydı.
    6-)yeni all in one cihazlarında xenon ve led flashlı en az 8 mp hd video çeken camera modülleri kullnamalı artık.
    7-)iphone denen x cihaz beni hiç ilgilendirmeyen bir alettir. ben daima symbian kullandım ve kullanırım.
    8-)bu cortex a 8 işlemcisini n97 de de kullanmış olmalıydı.arm 11 434 lük işlemci yazık o alete.

1. OLED ekranlar ışıklı bir ortamda LCD/TFT ekran kadar okunabilirlik sunmadığı için dirençsel (resistive) algılayıcının kullanıldığı bir ekranda TFT yerinde bir seçim olmuş, aksi takdirde dirençsel (resistive) algılayıcının da kendi %15 - %20'lik ışık geçirmezliğini de ekleyince güneş altında ekran hiç okunmazdı.

1.5. Sığasal (capacitive) ve dirençsel ekranların kullanıcıya sunduğu özellikler farklı olduğu için yine kullanıcının ekranı nasıl kullanacağına göre değişir, kaldı ki sadece ekrandan oluşmayıp fiziksel klavyeye de sahip bir cihazda sığasal ekran (bence) lüzumlu değildir, hassaslığı yeterli düzeydeki bir dirençsel ekran da fazlasıyla iş görecektir. Ayrıca yukarıda da söylediğim gibi bugüne dek bu cihazı inceleyebilmiş tek kişi olan Eldar Murtazin N900'deki ekranın hassaslığının oldukça iyi olduğunu ifade ediyor.

2. Evet ben de sevmiyorum kalın cihazları ama unuttuğumuz bir şey var: Belirli bir inceliğin altında bir cihaz alındığında yanlarından yeterince kavrayamayacağımız için elimizden düşürme veya cihaz cebimizdeyken daha kolay büküleceği için hasar görme riskinin artacağını görmezden geliyoruz. Bu cihazın kalınlığı aşırı da değil, 18.2 mm. Gerçi tüm söylediklerime rağmen yine de ince bi cihaz isterdim

3. Megapiksel arttıkça kalite artmadığı için bence 5 megapiksel bir cep telefonu için yeterli bir rakam, özellikle de bu cihazın görüntüleme odaklı bir cihaz olmadığını düşünürsek gayet normal. VGA video kaydı da sorgulanabilir ama zaten şu anda rakiplerine baktığımızda yalnızca Samsung i8910 daha üstünü sunuyor.

5. Batarya konusuna katılıyorum ancak henüz bu cihazın 1320 mAH'lık bir batarya ile neler yapabildiğini bilmiyoruz, kapasiteyi tamamen olumsuz bulmak için bence henüz erken.

6. Katılıyorum, ama şu anda elimdeki 2007 senesine ait cihazın çektiği 5 megapiksel fotoğraflar ve VGA videolar yetiyor. Sanırım 1-2 sene daha yeter, zaten sonrasında da üst seviye cihazlarda sunulan minimum düzey 8 megapiksel fotoğraf ve HD video olur. Xenon flaş ise standartlaşması zor bir parça çünkü üretici açısından bir çok dezavantaja sahip.

8. Buna da katılıyorum ama N900'ün söyletilere göre 12 Eylül 2009 tarihinde satışa sunulacak olması eksiği bir nebze telafi eder bir adım olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: BaRo55

Özellik Olarak İphone'a Benzesin Demiyorum Yoksa Firmalar Arasında Rekabet Olmaz.. Demek İstediğim Tasarım Olarak..

Mevcut tek incelemeden alıntı:
    quote:

Due to variety of visual effects, smooth transitions and decent reaction time of the touch screen (which is a significant improvement over the Nokia N97), the N900 feels more like the Apple iPhone. At the same time its UI looks nothing like that of the iPhone - it's just different, but eye-candy nonetheless (maybe somewhat similar to HTC's products). Everyone who had a chance to play with it noted that it didn't look like any other Nokia-branded device, yet it was an enjoyable experience overall.
  • MP'nin artması sensör büyümedikçe tamamen eksi 1 durum.

"pixel density" büyük olacak haliyle noise oluşacak.
  • ARKADAŞLAR.

BU BİR CEP TELEFONU DEĞİLDİR.
    BU BİR İNTERNET TABLETTİR. Cep telefonu özelliği olsun diye eklenmiştir.

çok acayip şeyler okuyorum yukarıda. Bu ne n97nin varisidir ne de 5800 ın.

Bu "nev-i şahsına münhasır" bir cihazdır.

karıştırmayalım. Nokianın HD li makinaları yakında duyurulabilir. X serisi.
  • Tabiki mp fazla demek tel iyi ceker demek degildir.ama mp de buyumeli sensor de gelismis olmalıdır.bu ikisi birbirini tamamlamalidir.kullanılan lensin kalitesi islemci gucu yazilim hepsi onemlidir.en azından n86 daki kamera modulu bu cıhazlarda kullanılmalıydı.
  • Bu sene zaten 12mp lik nokia cihaz duyrulacak.derdimiz bu cihaz bıle degil.nokianın ısleri cok agirdan almasi.ve hala bir ıki eksik veya fazla ozellik ekleyip ayni ozellikteki cihazları temcit pilavı gibi onumuze surmesidir.
  • quote:

Tabiki mp fazla demek tel iyi ceker demek degildir.ama mp de buyumeli sensor de gelismis olmalıdır.bu ikisi birbirini tamamlamalidir.kullanılan lensin kalitesi islemci gucu yazilim hepsi onemlidir.en azından n86 daki kamera modulu bu cıhazlarda kullanılmalıydı.

Bize göre kullanılmalıydı, yukarıda da bir sürü eksikten bahsettik zaten ama Nokia'nın genel tutumuna baktığımızda görülen cihazları seri seri ayırıyor olması. N900 de selefleri gibi (N770, N800, N810) tablet serisine ait ve bu yüzden görüntüleme serisine ait ve yeni çıkarttıkları bir özelliği (N86'daki gelişmiş modül) böyle bir cihaza koymalarını beklememek gerek.

Artık öğrendim ki sadece Nokia değil, hiç bir firma all-in-one cihazını all-the-best olarak üretmiyor, ki elimizdeki bize tamamen yetmediğinden yenisi çıktığında onu alalım...

Ayrıca IRFUN4EVER'a da katılıyorum, bu cihaz telefon değil telefon özellikli tablettir, mesela iPhone gibi.

• X cihaz y cihaz onemli degil ben genel sirket politikasından bahsediyorum.nokia bizi oyalamayi artık bırakmalı diyorum.cunku eskisi gibi değil rakipleri cok daha seri bir sekilde daha iyi cihazlar cıkarıyorlar.ayrica mesela samsung ust duzey modellerini su foto modeli bu muzik teli demeden gayet basarılı olan 8mp camera modulunu kullanıyor.
  •  ===> Nokia N900 | Maemo5 - 3.5' 800x480px - 5MP - 32GB - 256 RAM <===

Resmi foto da geldi.
  • Çok güzel bir cihaz olmuş...
  • Türkiyede satışı olmayacaksa gerçekten kayıptır.
  • Fiyat ne kadar
  • Güzel olan ne geldiki türkiyeye....

Dünya telefon lideri Motorola dır.Motorola nın en dandik telefonları geldi. Nokia'nın kırgın kullanıcılarındanım.Tam barışma evresindeyim.N900 gerçekten tasarım olarak iyi.Fakat iyi olan birşeyi getirmezler....

yurtdışından getirtiriz bizde. Oda astarı yüzünü hayli geçer...Hoş resmi olarak satışa çıkartılsada bayağı pahalı olacaktır ama ne yapalım.
  • yav yavaş daha resmi tanıtım bile olmadı

gelcek gelmicek fiyatı ne kadar vs erken daha
  •  ===> Nokia N900 | Maemo5 - 3.5' 800x480px - 5MP - 32GB - 256 RAM <===
  • http://www.allaboutsymbian.com/news/item/10379_Nokia_N900-Maemo_5_powered_mob.php

burada yeni foto ve videolara ulaşabilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=RP5R-5NX1BE

http://www.youtube.com/watch?v=GhTtsZATwBQ

Key features of the phone
    Hardware:

ARM Cortex-A8 600MHz processor with up to 1GB of application memory (256MB RAM and 768MB of virtual memory).

3.5 inch widescreen, 800 x 480 pixels resolution, resistive touch.

Dimensions of 110.9 x 59.8 x 17 mm (19.5mm at camera), weight of 181g. This is shorter, but wider, thicker and heavier than the N97 (117 x 55.3 x 15.9 mm at 150g). It significantly smaller than the N810 (72 x 128 x 14 mm at 226g), the previous Maemo device.

Horziontal slider form factor with 3 line QWERTY keyboard on the lower slide and integrated (around the camera) device 'kick' stand.

WiFi (b/g) and HSDPA connectivity (triband WCDMA 9000/17000/2100 and quadband GSM). Includes UPnP support.

5 megapixel main camera (2.8 aperture, 5.2 focal length, dual LED flash and video light), with Carl Zeiss Tessar lens / optics, video capture at WVGA (800 x 480) at upto 25 frames per second. Camera supports geotagging, tagging with keyword and ability to share to Share Online and Flickr.

Integrated GPS with A-GPS.

Integrated FM trasnmitter.

Bluetooth 2.1, including full support for stereo headsets (A2DP and AVRCP).

Nokia 3.5 mm AV connector for audio input/output and TV-Out.

microUSB for connectivity and charging.

32 GB of internal flash storage, microSD card slot.

Nokia BL-5J battery with 1320 mAH capacity.

Software:

Runs Maemo 5; Nokia say, 'Maemo brings the power of computer to mobile devices. Designed with the Internet at its core. Linux-based Maemo software takes us into a new era of mobile computing'.

Browser (Fennec) powered by Mozilla technology, spports full Flash 9.4 and AJAX.

Customisable 'panorama' desktop and multi-window task switcher.

Unified communications and addres book: voice calls, internet calls, instant messages and SMS. Includes the ability to merge phonebook, Skype contacts and other contacts into a single address book.

Ability to share status, location with friends, keep multiple IM and SMS converstions going and move between them.

Nokia Messaging pre-installed, mobilise up to 10 personal email accounts. Includes quasi-push email and rich HTML support.

Video playback H.264, MPEG-4, Xvid: upto WVGA (800 x 480) at 25 frames per second; WMV: VGA resolution at 30 frames persecond; Flash.

Video streaming in the browser.

Music playback formats include MP3, AAC, AAC+, eAAC+, M4A, WAV, WMA.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayaz77 -- 27 Ağustos 2009; 14:41:30 >

• Alet çok güzel ya... Neden Xenon flaş eksik, neden Nokia neden
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.