Şimdi Ara

^^ Nokia N82 | S60 3.1 - 2.4' QVGA LCD | 5MP - Xenon Flash - AF | WLAN - GPS ^^ (555. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.484
Cevap
14
Favori
900.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 553554555556557
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • alışveriş merkezinde wlan arattım. bulunanlardan kilitsize girdim. tanımlandı ama bir siteye girmek isteyince bağlanamadım diyor. bir yerlerinde ayarmı gerekiyor.
  • abiler bu telefonu ben kullanıyorum çok gzel çok kaliteli bi telfn herkese tavsiye ederim içinde yok yok çok manyak bişi
  • quote:

Orjinalden alıntı: merhum

alışveriş merkezinde wlan arattım. bulunanlardan kilitsize girdim. tanımlandı ama bir siteye girmek isteyince bağlanamadım diyor. bir yerlerinde ayarmı gerekiyor.

çok zayıf bağlantılarda onu yapabiliyor ayrıca mac koruması da olabilir
  • minimalist
    sevgili minimalist
    çözünürlük fotoğrafın boyutu için önemlidir.zaten telefonda yazar10x15 basılar için kullanınız diye...
    istersen konuyu bi araştır sonra iddia et olur mu?

bu da dpi hakkında bilgiler buyur

quote:

bilgisayar ekranında hiçbirşey ifade etmeyen birim. monitordeki birim; ekrandaki toplam nokta sayısıdır. (bkz: 1024*768)

en guzel, bir ornekle anlatilabilecek olcu birimidir. gunumuzde cogu kitap ve dergiler fotograf kalitesi icin 300 dpi'nin gerektigini vurguluyorlar.

diyelim ki elimizde 8 megapixel'lik bir makine var. 8 mp'lik makinalarin tipik cozunurlugu 3266 x 2450 pixeldir. 3266 x 2450 = 8,001,700; aha da 8 milyon pixel = 8mp.

gelelim dpi'ye:

3266 / 300 dpi = 10.89''
    2450 / 300 dpi = 8.17''

bu da demek ki 8 mp'lik bir makineyle cektigimiz fotograaf 300 dpi'de basilacagi zaman, elimize 10.89'' x 8.17'' boyutlarinda bir fotograf gecer. anlayacagimiz dilde 27.6 cm x 20.7 cm.

quote:

Şimdi bir örnek ile açıklamaya çalışırsak:

1600*1200 lük fotoğrafınızı ele alalım:

Bunu 15*10 luk bir kağıda bastırmak istediğimizde:

15cm/2.54=6 inch

1600/6=266 DPI 15*10 boyutunda 266 DPI ile basılabilir.

Şimdi 30*20 lik bir kağıda bastıralım:

30cm/2.54=12 inch

1600/12=133 DPI 30*20 boyutunda 133 DPI ile basılabilir.

DPI değeri düştükçe kalite de düşer, ama baskı kalitesi düşer.

örnekler tatmin edici mi yoksa çözünürlük demeye devam mı edeceksiniz...

• @ryangiggs

Dpi in fotoğrafta önemli olduğunu biliyordum tam ne olduğunu bilmesemde.

Peki İnnov8 i incelediysen dpi in 70 lerde olduğunu görmüşsündür, benim N70 tekide dpi 300 olarak gözüküyo peki bu konuda ne diyeceksin.

İnnov8 bu durumda kötümüdür, kafam karıştı şimdi
  • @ryangiggs

Ben senden fazla bilemem

Tek bildiğim; telefonla foto çekeceksin ayarlarda telin hangi boyutlarda foto çekmesini isityorsan ona ayarlıyorsun küçükten büyüğe doğru dolayısı ile yüksek çözünürlüğü seçersen fotoğraf boyuyu artar eğer poster çıkartmayacaksan bu gereksizdir sende hali ile ufak boyut seçersin memoryden yer kazanırsın ...

Yüksek çözünürlükte fotoyu yakınlaştırırsın görüntü bozulmaz fakat düşük çözünürlükte ise bozulur

Nerde hata yapıyorum?

Sonyericsonun çektiği fotolara bakıyorum birde nokianın hiçnişey bilmesemde gözlerimle gördüğüm sonyericsonun 200 ytl lik telinin N80 den daha iyi foto çektiği
  • yukarda fotoğraf forumlarında adamların dedikleri de o şekilde
    dpi en az 300 olmalı
    bunu baskı aldığınızda görürsünüz
    monitör ekranında bişey ifade etmez
    ben n72,n73,n82 den beri baskı almaktayım
    çektiğim fotoları çıkartıyorum hep
    önceleri fotoculara verirdim
    şu anda kendim yazıcıdan çıkartıyorum
    özellikle göndüz fotoları muhteşem çıkıyor
    n72 de bile edite gerek olmadan muhteşem çıktılar alıyordum
    siz çektiklerinizi çıkarmıyorsanız dpi ın sizin için bi önemi yok tabiki de

ama adamın dediğine göre de mesela 1600x1200 diyor ki 2 mp oluyor yani
    yani 2mp bi fotonun 15x10 boyutunda yani foto kağıdında çıktısı için 266 dpi lazım diyor
    daha az olursa kalitesi düşer diyor...
    boyut büyüdükçe dpi ihtiyacı da artıyo tabiki kalite için

olay bundan ibaret yani

• quote:

Orjinalden alıntı: ByAdmin

@ryangiggs

Dpi in fotoğrafta önemli olduğunu biliyordum tam ne olduğunu bilmesemde.

Peki İnnov8 i incelediysen dpi in 70 lerde olduğunu görmüşsündür, benim N70 tekide dpi 300 olarak gözüküyo peki bu konuda ne diyeceksin.

İnnov8 bu durumda kötümüdür, kafam karıştı şimdi

innov8 in çözünürlüğü çok yüksek bi fotoyu indir ve yakınlaştır anlarsın..o mp ile alakalı foto kalitesi ise kullandığı mercekle alakalı

Mesela LG KF750 N82 den daha iyi foto çeker kullandığı mercek 1 numara ama herkes nokia kulanır nokianın reklamı daha fazladır

• quote:

Orjinalden alıntı: minimalist

@ryangiggs

Ben senden fazla bilemem

Tek bildiğim; telefonla foto çekeceksin ayarlarda telin hangi boyutlarda foto çekmesini isityorsan ona ayarlıyorsun küçükten büyüğe doğru dolayısı ile yüksek çözünürlüğü seçersen fotoğraf boyuyu artar eğer poster çıkartmayacaksan bu gereksizdir sende hali ile ufak boyut seçersin memoryden yer kazanırsın ...

Yüksek çözünürlükte fotoyu yakınlaştırırsın görüntü bozulmaz fakat düşük çözünürlükte ise bozulur

Nerde hata yapıyorum?

Sonyericsonun çektiği fotolara bakıyorum birde nokianın hiçnişey bilmesemde gözlerimle gördüğüm sonyericsonun 200 ytl lik telinin N80 den daha iyi foto çektiği

olayın posterle alakası falan yok normal fotoğraf kağıdı boyutu olan 15x10 da 2mp çıktı alcaksan 266 ya yakın bi dpi ihtiyacın var
    çözünürlük bununla alakalı değil
    bilgisayardan anlaşılmaz diyorum

ayrıca n80 in güzel foto çektiğini kim iddia etti .

yazdıklarımdan tekini bile okumadın heralde. hala fotoyu yakınlaştır bilmem ne diyorsun

sana öyle bi makina getirirler ki 2 mp foto çeker senin o çok ii dediğin 8mp samsungdan çıktıda daha iyi çıktı alırlar
    sonra hala yakınlaştır falan dermisin bilmem tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ryangiggs -- 21 Eylül 2008; 23:43:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ryangiggs

yukarda fotoğraf forumlarında adamların dedikleri de o şekilde
    dpi en az 300 olmalı
    bunu baskı aldığınızda görürsünüz
    monitör ekranında bişey ifade etmez
    ben n72,n73,n82 den beri baskı almaktayım
    çektiğim fotoları çıkartıyorum hep
    önceleri fotoculara verirdim
    şu anda kendim yazıcıdan çıkartıyorum
    özellikle göndüz fotoları muhteşem çıkıyor
    n72 de bile edite gerek olmadan muhteşem çıktılar alıyordum
    siz çektiklerinizi çıkarmıyorsanız dpi ın sizin için bi önemi yok tabiki de

ama adamın dediğine göre de mesela 1600x1200 diyor ki 2 mp oluyor yani
    yani 2mp bi fotonun 15x10 boyutunda yani foto kağıdında çıktısı için 266 dpi lazım diyor
    daha az olursa kalitesi düşer diyor...
    boyut büyüdükçe dpi ihtiyacı da artıyo tabiki kalite için

olay bundan ibaret yani

Benim yaptığım hata çözünürlükle dpi doğru orantılı değil öyle mi?

• çöznürlükle dpi aynı orada artmalı tabiki
    ne kadar büyük boyutta çıktı alacaksan çöznürlükle beraber dpi ında o kadar yüksek olmalı
    ama şu da var 300 dpi sabit tutularak mp artması ile de denge sağlanabilir
    ama her şartta SE deki 78 dpi çok düşük kalıyoryani...
    ama çıktı almayacak adam için hiçbir önemi yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ryangiggs -- 21 Eylül 2008; 23:48:38 >
  • quote:

çöznürlükle dpi aynı orada artmalı tabiki
    ne kadar büyük boyutta çıktı alacaksan çöznürlükle beraber dpi ında o kadar yüksek olmalı
    ama şu da var 300 dpi sabit tutularak mp artması ile de denge sağlanabilir
    ama her şartta SE deki 78 dpi çok düşük kalıyoryani...
    ama çıktı almayacak adam için hiçbir önemi yok...

Çoğu kişi çıktı almıyor zaten pc de kayıtlı ..birde bir resim kağıdı kartuş maaliyeti ile bayağı bi gider demek
  • resim kağıdı 80 kuruş hp nin orjinal kağıdı.yazıcı da 5 ytl ye doluyor
    fotocularda bi çıktı 300-500 arası değişiyor
    çok da maliyet değil açıkcası...
    hatta daha ucuz bile olabilir
    ben vesikalığı da kendim çıkartıyorum
    eski vesikalığı scanner dan bilgisayara atıp
  • quote:

resim kağıdı 80 kuruş hp nin orjinal kağıdı.yazıcı da 5 ytl ye doluyor
    fotocularda bi çıktı 300-500 arası değişiyor
    çok da maliyet değil açıkcası...
    hatta daha ucuz bile olabilir
    ben vesikalığı da kendim çıkartıyorum
    eski vesikalığı scanner dan bilgisayara atıp

doldurma kartuş ile iyi sonuç alıyorsun iyi tarayıcın ve yazıcın ne kadar kaliteli imiş ki o kadar net tarıyor ve çıktı alıyor ...
  • ankarada isen vesikalık foto gösteriyim hatta adresini ver arkasına imzamı atıp yollayım
    valla bu son yardımımdı heralde tanımadıklarıma yada açıklamamdı tanımadığım yeni gelmiş insanlara
    bildiğini yap arkadaşım.git SE yada Samsung al.ne çok itiraz ediyorsunuz.hayır araştırın bari doğruyu öğrenin bize de öğretin
    hayatında belki kartuş bile doldurmadın yada çıktı bile almadın ahkam kesiyosun
    söylenen her cümleye de potansiyel yalan gözüyle bakmaya devam edin...

hayır ne dememizi bekliyosun anlamıyorum ki...
    kartuş doldurmayın
    kalitesi kötü oluyo
    scannerdan taratığınız vesikalık çıktı alınca normalince 300 kat kötü çıkıyor
    o yüzden vesikalığı çektirdiğiniz yerden tekrardan alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ryangiggs -- 22 Eylül 2008; 0:13:20 >

• quote:

ankarada isen vesikalık foto gösteriyim hatta adresini ver arkasına imzamı atıp yollayım
    valla bu son yardımımdı heralde tanımadıklarıma yada açıklamamdı tanımadığım yeni gelmiş insanlara
    bildiğini yap arkadaşım.git SE yada Samsung al.ne çok itiraz ediyorsunuz.hayır araştırın bari doğruyu öğrenin bize de öğretin
    hayatında belki kartuş bile doldurmadın yada çıktı bile almadın ahkam kesiyosun
    söylenen her cümleye de potansiyel yalan gözüyle bakmaya devam edin...

hayır ne dememizi bekliyosun anlamıyorum ki...
    kartuş doldurmayın
    kalitesi kötü oluyo
    scannerdan taratığınız vesikalık çıktı alınca normalince 300 kat kötü çıkıyor
    o yüzden vesikalığı çektirdiğiniz yerden tekrardan alın

Sen ne kadar alıngansın ben sana gerçekten kullandığın yazıcının markasını soruyorum senin yaptığına bak..tuhaf ne bileyim

• n82 yi enson versiyona yükseltikten sonra hafıza kartımı tanımamaya başladı.

format atmak istediğimde hafıza kartı bozuk uyarısı alıyorum.

telefonu kapattım hard format soft format attım, hafıza kartını takıp çıkardım sorun devam ediyor.
  • Lonely Walk-Tema-s60 v3

güzel bir tema, gözünüzü rahatlatıyor. çözünürlük gayet iyi.

Tıkla indir

Reis'in isteğiyle... N95 8gb topiğinden...

• başından beri çözünürülük olayıyla beraber sanki yanlış bişey söylüyormuşum gibi üzerine birşeyler ekleyerek bana geri söylüyosun cümleleri.dpi diyorum o yanlış alakası yok mp diyosun.foto sitesi veriyorum prim alıyolar onlar gerçekçi değil diyosun.yazıcı diyorum yazılanları yazıyosun
    sonra alınganlık diyosun

daha 1 tane dediğime de tamam demedin ki
    hep üzerine bişey ekleyip geri bana sundun
  • Beyler tartışmanız uzamadı mı ? Sünmeye de devam ediyor.

/>
    butonunu kullanarak devam edin lütfen.

quote:

Orjinalden alıntı: dgnzcn

n82 yi enson versiyona yükseltikten sonra hafıza kartımı tanımamaya başladı.

format atmak istediğimde hafıza kartı bozuk uyarısı alıyorum.

telefonu kapattım hard format soft format attım, hafıza kartını takıp çıkardım sorun devam ediyor.

Kart okuyucu aracılığıyla format atmayı deneyiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakan -- 22 Eylül 2008; 1:04:42 >

• 
Sayfa: önceki 553554555556557
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.