Şimdi Ara

Nokia Lumia 920 -Görüş ve tavsiye konusu-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, ben maxipro 5 kullanıyordum ve telefonum 1-2 ay önce bozuldu. Telefoncular tamir edemedi, garanti kapsamı dışında olduğu için serviside 260tl istedi. Akı moku muhabbetinden bende yaptırmak yerine yeni bi telefon almayı istiyorum, 500tl kadar bütçem var. İphone 4/4s ile Lumia 920 arasında kaldım. Lumia 920'ye epey yakındım hatta telefonu falan bile buldum. Sadece bakıp, alması kalmıştı fakat bugün bakınca arkadaşların çoğu wpyi yermişler. Bir yandanda Lumia 535 çıkacak deniyor. Sizin tavsiye ve görüşleriniz nelerdir?

-Fazla oyun oynamam
    -Sosyal ağlarda vakit geçiririm
    -Ses kalitesi
    -Kameraları(özellikle ön)
    -Pil ömrü
    -İşlemci hızı
    -Dokunmatiği benim için önemlidir.

Eğer Lumia alırsam telefonumda kesinlikle bulunması gereken uygulamalar hangileridir? Unutmadan bu soruyuda ekleyeyim.

Teşekkür ederim.

• Öncelikle şunu söyleyeyim, WP yi kötüleyenleri dikkate alma. Çünkü onların büyük bir kısmı bu işlerden anlamıyor. Kararlılık nedir stabilite nedir bilmeyen kişilerdir.

920 tam bir f/p cihazı ve parasını sonuna kadar hakediyor. Kasılma takılma falan gibi şeyler yok. Son derece akıcı çalışıyor ve markette çalıştıramayacağı oyun ve uygulama yok. Iphone 4S den çok daha iyi bir cihaz bence.

Bana göre Lumia 920 nin rakibi iphone 5 dir. Aradaki fiyat farkını düşününce kesinlikle lumia 920 daha mantıklı bir seçim oluyor.

920 nin tek sıkıntısı oyunlarda fazla ısınıyor. Sosyal ağ konusunda zaten sorun yaşamazsın , kamerası da iyidir. Hatta 4S den daha iyi bir kamerası var. Belki 5 den de iyi.

Size tavsiyem 920 yada 925

Bu iki cihaz arasındaki en büyük fark tasarım. Onun dışında büyük ölçüde aynı ozelliklere sahipler diyebiliriz. 920 biraz daha kabadır ama sarjının daha iyi gittiğini soyluyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• barocker kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için çok teşekkür eder, büyük ölçüde içimi rahatlattınız. 925, 920'ye oranla daha zarif ve daha hafif fakat ikinci el fiyatlarında aralarında 100tl kadar oynama var. 535'i beklemeli miyim? Yani 920'den daha iyi olma durumu var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 535 ekrani 5" ve 920 ekrani 4.5 "

Ekran boyutu olarak 535 biraz daha buyuk ama 920 nin ppi degeri cok daha iyi. 535 220 ppi iken 920 331 ppi. Bu anlamda 920 nin daha basarili bir ekrani var.

Depolama alani olarak 535 in 8 GB dahili kapasitesi var ve sd kart destegi var. 920 nin ise 32 GB dahili kapasitesi var ve sd kart destegi yok. Bence 32GB yeterlidir dolayisiyla bu anlamda da 920 daha avantajli.

535 in kamerasi 5.2 mp 920 nin kamerasi 8.7 mp

İlk bakista dikkat ceken farkliliklar bunlar. Ram olarak ikiside 1 GB . bataryalarida neredeyse ayni.

Bunlar sonucta kagit uzerundeki degerler. Ama iki cihaz da gayet guzel bence. Aralarinda bariz bir ustunluk yok.

• barocker kullanıcısına yanıt
    Tekrar çok teşekkür ediyorum, yorumlarınız benim için çok önemliydi.

• Selamlar. 920 kullandığım için yardımcı olmak istedim. Sosyal ağ, oyun, kamera çekimleri vs sorun yaşatmaz. Sadece oyun oynarken telefon ısınıyor bunu belirtmek gerek. Herşey İyi hoş ama bataryadan çok memnun değilim açıkçası. Bekleme süresinde sanki daha fazla şarj yiyormuş gibi. Telefonun tek eksisi daha İyi bir batarya olabilirdi. Sorun olursa cevaplarım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence 735 i düşünün derim ekran Full hd değil ama donanım ve kamera şarj cidden güzel cihazda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Genel anlamda 920'den üst düzey bir telefon gibi gözüküyor, fizikende daha avantajlı fakat 500tl civarında bir telefon arıyorum hocam. Telefon yeni olduğundan ikinci elini bulabileceğimi sanmıyorum, bulunsa bile bozdurma telefon olur. Yoksa dediğiniz gibi çok daha avantajlı bir telefon. Yorumunuz için çok teşekkür ederim.
  • Özellikle ön kamerası benim için çok önemli fakat ön kamera fotoğraf çekimleri ile ilgili pek bilgiye rastlayamadım. Ön kamera çekimleri nasıl hocam? Çok yoğun oyun oynayan birisi değilim hocam, ısınma sorunu telefon performansını fazla etkilemiyorsa pek sorun olmaz benim için batarya sorunuda günümüz telefonlarının genel problemi, herkes bu durumdan şikayetçi. Kablosuz şarj özelliğinden falan söz ediliyordu o nedir? Birde olmazsa olmaz dediğiniz ya da çok işinize yarayan programlar var mı? Android kullanırken squaredroid, instagram için çok işe yarar bir uygulamaydı.Bunları öğrenebilirsem çok iyi olur. Çok teşekkür ederim
  • geçtiğimiz yıl ekim ayında almış ve Haziran'da satmıştım 920'yi... çok güzel bir cihazdı..8.1 güncellemesini aldı felan...ancak gel gelelim çılgınlar gibi ısınıyordu anlam veremiyordum...sonra attım
    ama şimdide 1520 kullanıyorum... bu cihazda ısınıyor! ama 920 çok daha fazla ısınıyordu...sonra araştırdım Qualcomm S4 üzerinden yumurta pişirenleri okuyunca normal bir durum dedim....pili 1 günü çıkarıyordu..

tasarım olarak hala çok seviyorum 920-1020 bakınca gözüme çok güzel geliyor...

-Fazla oyun oynamam ; Where is my water 2, marketteki birçok oyunu çok rahat oynar...

-Sosyal ağlarda vakit geçiririm; face,twitter,instagram (hala beta), vine, pinterest birçok uygulama var ve yeterli

-Ses kalitesi ; gayet güzel

-Kameraları(özellikle ön) ; iş görür, özellikle 920 çok güzel video çekiyor 1080ğ pırıl pırıl

-Pil ömrü ; 1 günü rahat çıkarır, 2 gün normal kullanımda

-İşlemci hızı ; s4 1.5 ghz ve 1gb ram halen yeterli...zaten Windows mobile'in olayı bu, akıcı

-Dokunmatiği en iyi cihazlardan! 920 gerçekten kaliteli....ısınması canını umarım sıkmaz...

• Ashera kullanıcısına yanıt
    Ön kamerası yeterli. Lumia Selfie diye ayrı bi uygulama var iyileştirmeler yapıyor. Retrica henüz gelmedi WP'ye. Senin için kötü bi durum. Squaredroid bilmiyorum,hiç kullanmadım. Ama işime yarayan uygulamalar var evet. Çok öne çıkaramam ama gayet yeterli şuanlık mağaza. Örnek fotoğraf çekimi atabilirim istersen pmden? Kablosuz şarj var mı bilmiyorum. Isınma performansı etkilemiyor. Çok ısındığında bile oyun akıcı,problem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThEagles -- 18 Aralık 2014; 21:03:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ThEagles kullanıcısına yanıt
    Bir kaç tane atarsanız sevinirim, teşekkür ederim

• infinite kullanıcısına yanıt
    Çok güzel incelemişsiniz, çok teşekkür ederim. İnstagramın beta olmasının eksi bir yanı var mı? Muhtemelen bu hafta içinde bir 920 sahibi olucam.

• 920 lumia ailesinin büyük abisi. Ben şahsen 820 yi tavsiye ederim. Lumia 920 ciddi anlamda kalın ve ağır. tabi ki bunun sebebi optik görüntü sabitleme özelliği. Video çekmek hobiniz ise çok işinize yarar. Çıktığı zaman başka telefonda yoktu bu özellik. Şimdi lumia ailesinde çok kullanılıyor görüntü sabitleme ama başka markalarda var mı bilmiyorum.Bir de ekran camı dışa bombeli olduğu için dikkatli olmak gerekiyor. Ben bir kaç gün denemiştim ürünü. Ama 820 ile 2 senem geçti. Şu anda hepsiburada.com da lumia 820 499 lira ve çok güzel fiyat. Üzerine koyup 925 alınabilir. zira 820 nin ekran çöznürlüü biraz düşük ama hiç sıkıntı olmuyor pırıl pırıl ekran. 920 ips ekran kullanıyor. şahsen amoled tercih ederim windows phone da. Zira siyahlar simsiyah oluyor. Vakit varsa 535 beklenebilir. tercih sizin. 920 baba bir ürün ama benim tek derdim dışa bombeli camı. O da zevk meselesi. Kimi insan o tarz sevebilir. Yine tekrar ediyorum ama bence amoled ekranlı ürünlere yönelin. 820 ve 925 in fiyatları şu anda hepsiburada.com da gayet uygun. Yani lumia 920 nin ikinci eline 500 lira vermenizi istemem. Ha tamam optik görüntü sabitleme özelliği sizin için çok öenmliyse yani video çekerken sarsıntılar hissedilmesin diyorsanız tamam ama eksi yönlerini düşünün derim. İkinci el alacağınız 920 nin bataryası ne alemde olacak. Zira çıkmayan batarya var. Nispeten yeni bir ürün olmasına dikkat edin.

• abdullaharif kullanıcısına yanıt
    Babam için para değerlidir(500tl bile çok gelmekte), bende bir telefon için 1.500-2.000tlyi gözden çıkartamam. Alacağım telefonu kim bilir ne kadar süre kullacağım, bu sebeple yorumlarınız benim için çok önemli. Her ne kadar konuyu İphone 4-4s, Lumia 920 diye açmış olsamda tüm seçenekleri değerlendirmem benim için çok faydalı olur. Video çekmek benim için önemli velhasıl herkes kadar. Öyle çok video, fotoğraf çeken birisi değilim fakat kalite ararım. İlerleyen zamanda haftanın 5 günü bu telefon çok kaba almasaydım, 2 günü iyi video çekiyor iyi ki almışım demektense her gün memnun olmayı yeğlerim. 535 çok kafa kurcalıyor nitekim 920 kalitesinde olur mu bilinmez. 820'nin sıfırının 500tl olmasıda farklı bir yandan tabi.. Telefonun üretim yılının daha yeni olmasının avantajları nelerdir? -Lumia 535 için- İnt3rnet üzerinden alınan telefonlarda garanti sistemi nasıl işlemekte? Bu arada alacağım telefon 1 yıllıl kadardı yanılmıyorsam.. Yorumunuz için çok teşekkür ederim hocam, bu konuda pek bilgili sayılmam yardıma gerçekten epey ihtiyacım var.

• 925'in batarya sorunu varken tercih etmek mantıksız olur bence.

Lumia 920'nin değinilmemiş olarak kablosuz şarjını söyleyeyim bende. Aldığımdan beri seyehat haricinde birkaç kez kablo ile şarj etmişimdir. Kullanmadan önce çok gereksiz diyordum ancak kullanmaya başladığımda gerçekten bir devrim olduğunu anladım.

Ses kaliteside aşırı yüksek. Taşınabilir hoparlör varmış gibi hissettiriyor

Kamera 8.7 MP deniliyor ancak dikkat edilmesi gerken nokta OIS ve PureView. Geceçekimi bu sayede aşırı güzel oluyor. Manuel ayarda mükemmele yakın sonuçlar alınırken otomatiktede aşırı tatmin edici sonuçlar var. 4K desteğinin gelmesini isterdim ancak napalım W10'da yeter diye düşünüyorum :)
  • Konunun başlığını, 500tl civarına alınabilecek en iyi lumia diye değiştirmeli miyim arkadaşlar?

• Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt
    4K desteği nedir? Eski telefon olduğundan ötürü güncellemenin erken kesilmesi söz konusu olur mu? Forumda bir arkadaş 535'ten sonra 925 altı çöp olur tarzı bir yorum yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam... Yahu bir kaç gündür bu forumdayım, android kullananlara acır oldum Çok teşekkür ederim..

• quote:

Orijinalden alıntı: Ashera

4K desteği nedir? Eski telefon olduğundan ötürü güncellemenin erken kesilmesi söz konusu olur mu? Forumda bir arkadaş 535'ten sonra 925 altı çöp olur tarzı bir yorum yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam... Yahu bir kaç gündür bu forumdayım, android kullananlara acır oldum Çok teşekkür ederim..

Android kullananlara acımakta haklısınız Ben normal bir kullanıcının Android kullanmasını saçma buluyorum, ha eğer çok aşırı şeyler yapıyorsa telefonda, uygulama geliştirici ise vs. o zaman bir şey demem.

4K desteği derken video çekimini kastettim. Şuan 1080p son sınır. 1520 ve 930 güncelleme ile 4K video çekimi yapabilecek deniyor.

Bence Windows 10 güncellemesi sorunsuz olursa L920'nin son güncellemesi olacak. Bence bu gayet yeterli.

L535'i benim bile alasım gelmişti ancak o ekran özelliklerini okuduktan sonra L920'ye hakaret olur diye sildim kafamdan

• Ben yine de sıfır lumia 820 alın derim. Veya ne alırsanız alın sıfır olsun. Büyük ihtimalle benim gibi uzun bir süre kullanmak istiyorsunuz telefonu. Lumia 820 de değişebilen pil de var. İnternetten aldığınız ürünlerin garanti süreci normal işlemekte. Ama nereden aldığınıza bağlı değişebilir. hepsiburada.com da sıkıntı yok. Android düşünürseniz ki bence düşünmeyin ama Doogee marka bir telefon girdi pazara 500 lira falan. Gayet de iyi sayılır. 500 lira tavan bütçe ise lumia 535 i hiç beklemeyin derim. Biraz daha pahalı girecek pazara. İllaki Windows Phone diyorsanız ki windows candır, ve bir de iyi bir şey olsun diyosanız bütçeniz doğrultusunda sıfır l 820 ve ikinci el l 920 alternatifleri cazip. Seçim size kalmış. Bence youtube a girin arama yerine teknoseyir lumia 920 yazın bir de teknoseyir lumia 820 yazın. Yarım saatlik incelemeleri var. donanımhaberden iyi olmasın Levent abi kral incelemeler yapıyor. Bence izleyin. Birde bence telefon alınca çok kafaya takmayın. Yok şarjı bir gün gidiyor, yok şurası böyle burası öyle falan dert etmeyin. Alın kullanın güle güle kullanın. Kafanıza takılanları pm atsanız bile cevaplarım. Telefonun üretim yılının windows phone telefonlarında pek bi önemi yok. Yeni çıkanları saymayorum tabi. Mesela 920 lumia ailesinin en büyük abisi ama halen çok hızlı bir ürün. Birde 820 ve 920 arasında işlemci hzı haricinde içi anı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.