Şimdi Ara

Nokia E71'de opera mini

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
5.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. E71 kullanıcısıyım. Bir ay kadar önce aldığım telefonumda başlangıçta kendi web tarayıcısını kullanıyordum. Ancak donanım haber forumda gezinirken opera mini programını gördüm. 4.2 versiyonunu indirdim ve kurdum. Hızlı ve görsel açıdan nokia web tarayıcısına göre daha başarılı. Ancak ufak bir sorun söz konusu. Opera mini programını çalıştırdığımda başlangıç bölümü açılıyor ve buradan bir siteye bağlanmak istediğimde, programla her ilk bağlanmak istediğimde "opera mini uygulamasının şebeke kullanımına, veri göndermesine almasına izin verilsin mi?" diye soruyor. 'Evet' tıkladığımda 'erişim noktası seç'ten avea wap gprs seçmem gerekiyor. Programı her açtığımda ilk bağlantıda direkt bağlanamaz mıyım?

Not: Opera mini ile bugün youtube'a girerek ilk defa video izledim. Yanlış görmediysem kısa bir video 100 mb kotadan 2 mb civarı götürdü.

• bu arada yaklaşık 1,5 aylık sürede E71 kullanımında sınırlı da olsa yaşadığım gelişmeyi paylaşmak istiyorum. başlarda bir telefona 850 TL verip sadece bir kaç özelliğini bildiğim, kullanabildiğim için kendime kızıyordum. internette araştırdıkça sınırlı da olsa bazı şeyleri öğrendim.
    -menü tuşunun yanındaki tuş turkcell-im uygulaması idi. bu tuşu değiştirmeyi öğrendim ve kamerayı atadım o tuşa.
    -giriş ekranındaki tuş kısayollarını değiştirmeyi öğrendim ve ihtiyacıma göre düzenledim, bazısını çıkardım yenilerini ekledim.
    -ekran koruyucum turkcell'in ekran koruyucusu idi. cepten internete bağlanarak mobil içerikli bir siteden ekran koruyucusu ve duvar kağıdı indirdim kullanmaya başladım.
    -E71'e uygun 320x240 birkaç java oyun buldum, bilgisayara indirdim. nokia pc suite ile cebe yükledim. gerçi pek oynamıyorum.
    -total video converter programını bir forumdan indirdim. elimdeki .avi uzantılı bir filmi mp4 formatına çevirdim ve cepte izledim. görüntü kalitesi iyiydi kare atlama da olmuyordu. bu programı bulmadan önce 2-3 tane video converter program denedim, başarılı olamadım, ancak bu program işimi gördü.
    -daha önce de söylediğim gibi opera mini'yi yükledim. internet ortamında övülüyordu, ben de memnunum.
    -wirofon hizmetini denedim. denemek için bir iki görüşme yaptım.
    -wireless(wlan) internete bağlandım.
    -çalıştığım şirketin microsoft exchange mail hesabını telefon için kurdum. şirket mail hesabıma tek tuşla erişebiliyorum bu sayede.
    -yahoo mail hesabımı nokia mail aracılığıyla telefondan erişilebilir duruma getirdim. bir başka mail hesabımı(az kullanılan mail hizmet sağlayıcı olması nedeniyle muhtemelen) desteklemedi.
    -office programında ctrl+c(kopyala) ctrl+v(yapıştır) kombinasyonlarını denedim, eğlenceliydi.
    -yollayacağım maile attachment ekleyip upload ettim. zaten daha önce download etmiştim.
    -denemek için .pdf uzantılı dosyayı mail adresimden indirerek adobe pdf ile açtım.
    -fotoğraf netliğini arttırmak için çekim yapmadan önce 2 tuşuna(autofocus) basılı tutmam gerektiğini öğrendim.
    aklıma gelenler bunlardı. daha önümde henüz öğrenemediğim gps, hack, yazılım güncelleme, sertifika, symbian, ilaç gibi konular var. özelliklerini keşfettikçe telefona karşı duyduğum sempati arttı. paylaşmak istedim..

• Bende opera kullanıyorum Symbian işletim sistemli telefonumda hiç öyle sormuyor.İlk kullanmaya başladığımda sormuştu. Birdaha da sormuyor. Belki bir ayarı vardır sormaması için telefonun kendi internet ayarları bölümünden. Default access point kısmından varsayılan bağlantı türünü seçin belki orada olabilir. İlk aklıma gelen bu.

PENTAX K10D

PENTAX DA 18-55mm 1:3.5-5.6 AL - PENTAX 50 - 200 mm F4 - 5.6 - PENTAX SMC-A 50mm F1.4 - PENTAX Battery Grip D-BG2 - PENTAX D-LI50 x 2 - PENTAX IR Remote Control - YONGNUO YN-460 Speedlight Flash - SLIK U7700 - 52mm CPL - UV - +2, +10 CLOSE UP - Lowepro Singshot 200 Aw
  • telefona yüklü olarak gelen kendi web tarayıcısında
    ayarlar > genel > erişim noktası
    (her zaman sor / kullanıcı tanımlı)
    seçeneğinden ayarlanabiliyor.
    opera mini'nin ayarlar bölümünde böyle bir seçenek göremedim.
    daha önce de söylediğim gibi sadece erişim noktasını sormuyor.
    önce "opera mini uygulamasının şebeke kullanımına, veri göndermesine almasına izin verilsin mi?" sorusunu soruyor. ardından erişim noktasını listeden seçmeni istiyor.
  • bence skyfire opera dan daha iyi.operanın avantajı tab lar halinde yeni sayfalar açabilmesi.ama facebook,donanımhaber gibi telefon versiyonu olan siteleri normal versiyonda açmıyor.bu yüzden skyfire daha kullanışlı geliyor bana..
  • Opera'da Donanım Haber dediğiniz gibi mobil olarak açılıyor. Ancak açılan her sayfanın altında 'tam sürüm için tıklayınız' linki var. Tıkladığınızda mobil sürümden çıkıyorsunuz, normal sürüm açılıyor. Aynı seçenek facebook için de söz konusu. Açılan sayfanın en altında 'tüm site' linkini tıkladığınızda normal sürüm açılıyor.

Orijinalden alıntı: emir18rebrov

bence skyfire opera dan daha iyi.operanın avantajı tab lar halinde yeni sayfalar açabilmesi.ama facebook,donanımhaber gibi telefon versiyonu olan siteleri normal versiyonda açmıyor.bu yüzden skyfire daha kullanışlı geliyor bana..

peki bir sayfayı açmak için ne kadar veri kullanıyor 100mb kotalı internet paketi yetecek kullanıştamı skyfire programı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: heathrow

Opera'da Donanım Haber dediğiniz gibi mobil olarak açılıyor. Ancak açılan her sayfanın altında 'tam sürüm için tıklayınız' linki var. Tıkladığınızda mobil sürümden çıkıyorsunuz, normal sürüm açılıyor. Aynı seçenek facebook için de söz konusu. Açılan sayfanın en altında 'tüm site' linkini tıkladığınızda normal sürüm açılıyor.

bende direk tam sürümde açıyor fakat sayfanın başındaki msjlar eksik görüntüleniyor bu neden kaynaklanıyor?

Opera'da Donanım Haber dediğiniz gibi mobil olarak açılıyor. Ancak açılan her sayfanın altında 'tam sürüm için tıklayınız' linki var. Tıkladığınızda mobil sürümden çıkıyorsunuz, normal sürüm açılıyor. Aynı seçenek facebook için de söz konusu. Açılan sayfanın en altında 'tüm site' linkini tıkladığınızda normal sürüm açılıyor.

tam sürümde mesajların sadece baş harfleri gözüküyor yani eksik görüntüleme gösteriyor ayrıca fotolarda resimi görüntülemek için tıklayınız yazıyor ben şu an için memnunum ama tek sorun mp3 indirirken opera nedense mp3 sitelerini açmıyor

Orijinalden alıntı: Warrıor Sako

quote:

tam sürümde mesajların sadece baş harfleri gözüküyor yani eksik görüntüleme gösteriyor ayrıca fotolarda resimi görüntülemek için tıklayınız yazıyor ben şu an için memnunum ama tek sorun mp3 indirirken opera nedense mp3 sitelerini açmıyor

emir18rebrov facebook, donanımhaber gibi mobil versiyonu olan sitelerin 'normal versiyon'da açılmadığını söylemişti, ben de açıldığını söyledim. mesajların bir kısmının görüntülenememesi ayrı konu. sonuçta açılıyor. bu açıdan cevap yazmıştım.

• Merhabalar arkadaşlar.
    Bende e71 kullanıcısıyım internete girdiğim zaman sayfayı kontrol edemiyorum, flash layer yüklemek için tıkla diyor fakat bir türlü flash player yükleyemiyorum, sertifika hatası diyor. Skyfire adında bir program yükledim ama gene sonuç vermedi. İnternetten iddaa bile atamıyorum :) Yüklememi tavsiye ettiğiniz bir program var mı acaba?
  • Arkadaşlar E71 almayı düşünüyorum. Java tabanlı siteleri açabiliyor mu. Ayrıca flash tabanlı videolar ya da siteleri açabiliyor mu. Java site derken java ile çalışan örneğin mynette tavla oynamak gibi. Telefon netini kullanarak oynanılabiliyor mu?

Citroën C4 Picasso
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutukak

Arkadaşlar E71 almayı düşünüyorum. Java tabanlı siteleri açabiliyor mu. Ayrıca flash tabanlı videolar ya da siteleri açabiliyor mu. Java site derken java ile çalışan örneğin mynette tavla oynamak gibi. Telefon netini kullanarak oynanılabiliyor mu?

sorun üzerine E71 ile mynet'te tavla oynamayı denedim. gördüğüm kadarıyla bir aşamaya kadar geliyor, oyun odalarını açamıyor(opera mini 4.2 versiyonu ile).
  • ilk mesajımda bahsettiğim 'sorun'un nereden kaynaklandığını buldum. opera mini'nin ilk kurulumunu yaparken soruyor. o aşamada gerektiği şekilde yanıtlamak gerekiyor. ondan sonra tekrar sormuyor. bu arada bugün nokia 5800 aldım. E71'i kardeşime devretmeyi düşünüyorum. E71 gerçekten kaliteli ancak 5800 çok hoşuma gitti. ne dersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Dr.Hannibal

opera yukledım ancak E71 telde acamıyorum hatta tum dıger surumlerınıde gormuyor neden

Telefonda Opera simgesini mi bulamadınız?
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.