Şimdi Ara

Nokia: Android'li telefon üreticileri, ısınmak için pantolonuna işeyen Finli çocuklara benziyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
0
Favori
12.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çok talihsiz bir açıklama koskoca CEO'sun sen :)
    liseli detected hehe
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cosef

    çok talihsiz bir açıklama koskoca CEO'sun sen :)
    liseli detected hehe

    Hayır bu adam CEO değil. Nokia'nın akıllı telefonlar biriminden sorumlu başkanı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 24 Eylül 2010; 15:23:48 >
  • adam kendinde değil
  • Saçma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: h!j@cker


    quote:

    Orijinalden alıntı: W140

    quote:

    Orijinalden alıntı: Erasmus78
    Adam yerden göğe kadar haklı.
    Neden cihazlarımın tüm kotnrolünü elimden çıkarayım?
    Bakın Samsung'a, HTC'ye ve diğerlerine! Hepsi açmışlar ağızlarını Google yeni versiyon çıkarsın diye bekliyorlar. Yapabilecekleri başka bir şey de yok zaten. Google: "Tamam arkadaş, Android buraya kadar. Kapatıyorum." dese dımdızlak ortada kalacaklar. Mevcut sorunlar kucaklarında patlayacak vs. vs...

    Akıllı firmalar donanımlarına kendi yazılımlarını üretirler. Hatta ben Nokia'nın yerinde olsam MeeGo'yu tıpkı iPhone gibi (N9) tek bir cihaz için üretirdim. Symbian'ı ise adam edip alt seviye cihazlarımda kullanırdım. Tek bir cihaz için yapılan işletim sistemi bir çok cihaza adapte edilmeyeceğinden çok daha esnek, stabil ve akıcı olur. Bkz: Apple ve iPhone...

    Ancak sanırım Nokia MeeGo yu açık kaynak yapacak ve tüm üreticilerin beğenisine sunacak. MeeGo başarılı bir OS olursa (ki bundan hiç şüphem yok) Android geldiği yere geri dönecektir. Goole'ın tahtını tehdit eden firma Apple değil yine Nokia'dır.

    İsteyenler şu yazımı bir kenara not alabilir.

    Eğer MeeGo, beklendiği sağlam bir OS olur ve tüm üreticilere açık bir işletim sistemi olursa; 2010 yılı Android'in yükseldiği son sene olacaktır. Zira Apple'un kullanıcı profili sabittir. Bundan sonra ne uzalır ne kısalır.



    Google birileriyle sidik yatıştırsın diye işletim sistemi geliştirmiyor. Kar amacı yok. Kar ediyor, orası ayrı mevzuu.

    Chrome ilk çıktığında, gelistiricileriyle röportaj yapmışlardı, su soruyu sordular:

    Zaten halihazirda birçok web browser var, neden chromu geliştirmeye karar verdiniz?

    - Web'i daha iyi hale getirebilmek için.

    ...


    evet o senin söylediğin ve yazdıgın acıklamaya benzer bir acıklama google talk yapımcılarının bir konferansında söylenmişti aradan 3 sene sonra aynı konferansın sonuncusu yapıldı ve google talk denen dalga tarih sayfalarında yerini aldı neden cünkü gaglın her yaptıgı tutacak diye birşey yok
    ayrıca bir kac arkdasın da sölediği gibi her telefona malesef android guncellmesi gelmiyor cunku android kullanan markalar guncelemeler sonrası yukluce bir meblagı gagıla gomuyorlar artık bu onlarında işine gelmiyor çinli zte ve huawei firmaları zaten gecen sene android platformu ile ilgili dusuncelerini söylediler biz telefonu androidli cıkarıtırız guncelliğini yitirince yazılım destegi için basbasa kalırsınız diye
    boot rom destegi cok sıg olan android için zaten ev yapımu guncellemeler yapmaya calısıyorlar bir çeşit fenersiz karanlıkta yurumek gibi google nezaman apple gibi ios u catır catır entegre eder tum markalara ki bu bana suan için hayalcilik geliyor ozaman burda ondan sonra gelen yazılımı konusuruz android 2.2 guncellemesi için sayfasına girin desteğe bir göz atın karar sızın

    not:çin malı android 1.6 nokia e71 ve iphone 2g kullanıcısıyım



    tabiki google'ın yaptığı herşey tutacak diye birşey yok.

    Android açık kaynak koduna sahip GPLv2 lisanslı bir yazılımdır. Donanım firmaları, işletim sisteminin ana geliştiricisi olan Google'dan yazlımı alırlar. Bu sebeple herhangibi bir ücret ödemelerine gerek yok.

    Ancak herhangibi bir firma, adroid işletim sistemini geliştirip bir ÜRÜN haline getirirse bunu donanım firmalarına satabilir. Veya yine açık kaynak kodlu olarak yeniden dağıtabilir, ücretsiz olarak tabiki.

    Buradaki esas sorun, Andoid'in şimdilik yeteri kadar olgunlaşmış olmamasıdır.

    Donanım üreticileri, şuan android'i istedikleri gibi düzenleyip piyasaya sürebiliyorlar.

    Ancak, şimdilik android işletim sisteminin sunum ve çekirdek katmanları birbirinden tam bağımsız değil. Bu yüzden, google yeni bir sürüm çıkardığı zaman, donanım üreticilerinin bunu yayınlaması için öncelikle yeni sürüme kendi değişikliklerini (görsel-işlevsel) uygulamak zorundalar. Buda zaman alan birşey.

    Android olgunlaştıkça hem bukadar sık güncelleme çıkmayacak hemde bu katmanlar birbirinden daha bağımsız hale getirilerek, donanım üreticilerinin yeni sürümlere adapte olmaları kolaylaştırılacak.

    Bir müddet sonra, bu adaptasyon işlemine gerek bile kalmayabilir.

    Android ile iOS'u karşılaştırman saçma ötesi olmuş. Aslında daha bir çok saçmalık var, ancak bu forumda senden yüzlerde olduğu için yazmaya gerek duymuyorum. Nasıl olsa değişmeyecek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: danGerfuLL

    quote:

    Orijinalden alıntı: ultiMance

    quote:

    Orijinalden alıntı: danGerfuLL


    quote:

    Orijinalden alıntı: ultiMance

    quote:

    Orijinalden alıntı: danGerfuLL

    Apple multi-touch patentini kullandırmıyorken Nokia karşılığı ödendiği taktirde patentlerinin kullanılmasına müsade ediyor kısacası rekabetten kaçmıyor.



    Multi-touch patenti Apple da değil ki kullandırmasın


    http://forum.donanimhaber.com/m_37890943/tm.htm

    Tam olarak neyden bahsettiğimden haberin var mı ?


    Arkadaşım o dediğin cam kapasitif ekranları Apple mı üretiyor sanıyorsun?Bilmiyorsan söyleyeyim iPhone ekranlarını LG üretir.Apple üretemediği şeyin patentini nasıl alır çok merak ediyorum.Apple ın elinde ne multitouch patenti var ne de kapasitif ekran üretebiliyor kendilerince konuşuyorlar MULTITOUCH PATENTİ bende diye...



    Ben ne camdan ne de kapasitif ekrandan bahsediyorum. Ekranları üreten firmanın LG olduğunu da biliyorum işlemcileri Samsung'un ürettiğini de biliyorum(iPhone4 dışındakilerin) vs..

    Patentlenen teknoloji ekran değil multi-touch tekniği.

    Neyse..



    Verdiğin sitede hiç de öyle yazmıyor ama neyse uzatmayalım




  • Nokia: Android'li telefon üreticileri, ısınmak için pantolonuna işeyen Finli çocuklara benziyor


    R.İ.P
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Football Mania

    bu adam ceo değil, haberde bu açıdan yanlışlık var. Mobil çözüm sistemleri başkanı. Ceo OPK idi görevden alındı, yazılımcı geçmişi ile tanınan Stephen Elop'u getirdiler. Söz konusu kişi ise 6 ay sonra şirketten ayrılacağını açıkladı. Sizin anlayacağınız ceo olarak atanamayışının acısını böyle çıkartmaya çalışıyor.

    söyledikleri, kendi kontrolü dışında olması açısından doğru. nokia symbian ile uğraşacağına direkt androide geçip ilerisi içinde meegoyu geliştirse daha iyi olmaz mıydı? herneyse bişey açık ve net symbian ile artık üst düzey olarak mücadele edilmeyecek. yerini meego alacak.

    Symbian OS = BADA OS

    MeeGo = Android OS olacak.

    Ancak bu bir anda olmaz. Androidin avantajı sadece çok iyi olması değil çok yaygın olması. bu da gelişitiricileri cezbediyor. siz bir platformda uygulama geliştirdiğinizde 10 milyon kullanıcıya mı hitap etmek istersiniz yoksa 1 milyon kişiye mi? Olay işte bu.

    Bakalım Nokia ve Intel dışında bu işletim sistemini cep telefonlarında kullanmak isteyen üreticiler çıkacak mı, bu belirleyici olacak? Ama madem burada nokia söz sahibi o zaman nokia cihazlar için optimize edilmiş olmalı en azından.

    ayrıca önümüzded 2 sene boyunca cep telefonu almak isteyenlere ya ios ya da android kullanan bir telefon almalarını tavsiye ederim. daha sonra yeniden gözden geçirirsiniz piyasa koşullarını.

    Yerinde bir yorum olmuş.
    Herhangi bir markaya ve ya sisteme fanatik olmaya gerek yok. Sonuçta bütün bunları para kazanmak için yapıyorlar.Öyleyse para vereceksek kendimize maksimum fayda sağlayacak olana bakıp onu almalıyız.
    Diğer yandan her ne kadar bazı yerleri haklı olsada Nokia'dan birinin bu şekilde benzetme yapmasını uygun bulmadım açıkçası.Komik olmuş




  • komik ve gerçekçi olmadığını düşünüyorum umarım android in gelişmesini takip etmeye devam eder :)
  • çok saçma..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erasmus78


    quote:

    Orijinalden alıntı: W140
    Google birileriyle sidik yatıştırsın diye işletim sistemi geliştirmiyor. Kar amacı yok. Kar ediyor, orası ayrı mevzuu.

    Chrome ilk çıktığında, gelistiricileriyle röportaj yapmışlardı, su soruyu sordular:

    Zaten halihazirda birçok web browser var, neden chromu geliştirmeye karar verdiniz?

    - Web'i daha iyi hale getirebilmek için.

    ...






    Apple'a ; ben de senin kadar para bayılsam , (Emin ol.) senden daha iyi "fanboyluk" yapardım.




  • Nokia önce telefon yapmayı öğrensin,her telefonu kanser ediyor adamı,1gb dosya doldurdunuzmu telefon kasmayı bırakın nerdeyse çalışmayacak duruma geliyor,telefonlarında estetik sıfır,kendi s40 platformu berbat,kullandıkları işlemciler berbat...neymil en çok satılan telefonmuş tabi satar 3310,3210,işte böyle basit telleri anca satar,sonyericssonu bir alın kullanın ondan sonra sizi anca iphone keser...
  • ne güzel de saçmalamış
  • Konu yazılımsa kesinlikle gelecek MeeGo da. Üzerinde varsayılan olarak USB host özelliği gelmediği halde N900 ile USB'den CD yazıcı bağlayıp CD yazabiliyorsun. Bunu uç örnek olsun diye verdim.

    iPhone için uygulama yapanlar ise Apple'ın onu yapamazsın, bunu böyle yapamazsın vs vs kuralları yüzünden yapabileceklerinin limiti ortada. Ortada adam gibi bir SDK yok. O zaman o kadar uygulama nasıl var diyeceksiniz. AppStore'da 10$ a satılan uygulamanızın 7$ ını Apple siz vermese çoğu kimse uygulama yazmaz.

    Android ise tam baş belası, 1.5 için ayrı, 2.0 için ayrı, 2.2 için ayrı uygulama yazacaksın. Sonrada senin için uygulama yazacaklarda iPhone ile baş adeceksin.

    Sonuç olarak MeeGo yazılım olarak tek geçilir. Tek sorun Nokia iPhone ile rekabet edecek donanımı zamanında sunabilecek mi? Bunu sunar, OviStore da sattığı uygulamanın gelirinin %70-80 ini geliştiriciye verirse iPhone bitmez ama Vindows Phone 7 ve Android can çekişir.




  • Konu yazılımsa kesinlikle gelecek MeeGo da. Üzerinde varsayılan olarak USB host özelliği gelmediği halde N900 ile USB'den CD yazıcı bağlayıp CD yazabiliyorsun. Bunu uç örnek olsun diye verdim.

    iPhone için uygulama yapanlar ise Apple'ın onu yapamazsın, bunu böyle yapamazsın vs vs kuralları yüzünden yapabileceklerinin limiti ortada. Ortada adam gibi bir SDK yok. O zaman o kadar uygulama nasıl var diyeceksiniz. AppStore'da 10$ a satılan uygulamanızın 7$ ını Apple siz vermese çoğu kimse uygulama yazmaz.

    Android ise tam baş belası, 1.5 için ayrı, 2.0 için ayrı, 2.2 için ayrı uygulama yazacaksın. Sonrada senin için uygulama yazacaklarda iPhone ile baş adeceksin.

    Sonuç olarak MeeGo yazılım olarak tek geçilir. Tek sorun Nokia iPhone ile rekabet edecek donanımı zamanında sunabilecek mi? Bunu sunar, OviStore da sattığı uygulamanın gelirinin %70-80 ini geliştiriciye verirse iPhone bitmez ama Vindows Phone 7 ve Android can çekişir.




  • meego ne bilen varmı
  • "Konu yazılımsa gelecek onda......" "MeeGO!!"


    al sana slogan....yakında gümbür gümbür gelecek meego son detayları yapıyorlar....2019 ve sonrasında (kaynak benim) meego devrimi yaşanacak...hepiniz göreceksiniz...android can çekişir...


    horta ayrı bir tebrik bu arada neeeerden aradın da buldun be mübarek
  • Lafa bakarım laf mı diye, ezikleyenin şirketinin durumuna bakarım iyi mi diye, neresinden baksam ne desem hiç bir şekilde oluru yok. Bu şekilde ancak "laf söyledi bal kabağı" durumundan öte değil

    Yıllar yıllar evvel, Palm'i satın almamaları ile başlayan hatalı adımlar silsilesine gün geçmiyor ki bir yenisini eklemesin şu Nokia. Gerçekten çok büyük dünya devi(idi) adamlar ama şu haliyle WP'luların alması gerektiği çok fazla yolunun olduğunu da düşünürsek, geri kalanlarının da ancak "Asker telefonu" olmaktan ötede olmadığı bir marka haline geldi.

  • büyük lokma ye ama büyük söz konuşma demişler...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.