Şimdi Ara

Nokia: Android'li telefon üreticileri, ısınmak için pantolonuna işeyen Finli çocuklara benziyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
0
Favori
12.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Meego da çok geç kaldılar.Şu aralar telefon alacağım meego olmadığına smbiyanda kötü olduğuna göre tabikide android li telefonlara yöneleceğim.İphone nin müşterisi sabit artacağını düşünmüyorum.Windows mobile nin de yükseleceğini düşünmüyorum.Meego yakın zamanda çıkarsa meego anroid yarışı başlayacak.
  • nasıl ısındıklarını tartışabilirler, bildiğim şey ısındıkları ve üzerinde konuşulanların ısınmayı bilenler olduğu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci


    quote:

    Orijinalden alıntı: Erasmus78

    Adam yerden göğe kadar haklı.
    Neden cihazlarımın tüm kotnrolünü elimden çıkarayım?
    Bakın Samsung'a, HTC'ye ve diğerlerine! Hepsi açmışlar ağızlarını Google yeni versiyon çıkarsın diye bekliyorlar. Yapabilecekleri başka bir şey de yok zaten. Google: "Tamam arkadaş, Android buraya kadar. Kapatıyorum." dese dımdızlak ortada kalacaklar. Mevcut sorunlar kucaklarında patlayacak vs. vs...

    Akıllı firmalar donanımlarına kendi yazılımlarını üretirler. Hatta ben Nokia'nın yerinde olsam MeeGo'yu tıpkı iPhone gibi (N9) tek bir cihaz için üretirdim. Symbian'ı ise adam edip alt seviye cihazlarımda kullanırdım. Tek bir cihaz için yapılan işletim sistemi bir çok cihaza adapte edilmeyeceğinden çok daha esnek, stabil ve akıcı olur. Bkz: Apple ve iPhone...

    Ancak sanırım Nokia MeeGo yu açık kaynak yapacak ve tüm üreticilerin beğenisine sunacak. MeeGo başarılı bir OS olursa (ki bundan hiç şüphem yok) Android geldiği yere geri dönecektir. Goole'ın tahtını tehdit eden firma Apple değil yine Nokia'dır.

    İsteyenler şu yazımı bir kenara not alabilir.

    Eğer MeeGo, beklendiği sağlam bir OS olur ve tüm üreticilere açık bir işletim sistemi olursa; 2010 yılı Android'in yükseldiği son sene olacaktır. Zira Apple'un kullanıcı profili sabittir. Bundan sonra ne uzalır ne kısalır.



    Birkaç arkadaşın daha cevabı ile birlikte şimdiye kadar yapılmış tek adam gibi yorum diyebilirim. Andorid cihazların yazılımları hiçbir üretici firmanın kontrolünde olmuyor. Cihazların akıbeti tamamen Google'ın insafına kalmış durumda. Xpreia X10'un halini görün içler acısı. Android 2.2 çıktı Xperia X10 hala 1.6'da ve 2.1'e terfi etmiş değil. 2.1'den sonra da destek gelmeyecek.

    Cihazda herhangi bir yazılım hatası olunca Google'ın kapısı çalınacak. Çünkü firmanın kendisi buna müdahale edebilecek durumda değil. Andorid cihaz üreticilerinin hepsi Google'a ellerini açmış yeni yazılım bekliyorlar. Tek sorun bu da değil keşke bu olsa. Çünkü asıl sorun yeni yazılım desteğinin cihaza gelip gelmeyeceğidir. Zira her yeni yazılım çıktığında sürekli olarak cihazlara yeni yazılım desteğinin gelip gelmeyeceği muammadır. Bir de buna dil sorunu ekleniyor haliyle.

    Lider firmalar kendi geleceklerini bir başkasının eline teslim etmez. Kendi yollarını kendileri çizerler. Bunu yapan iki firma var. Biri Nokia ve Apple. Samsung da akıllanmaya başlamış olmalı ki Bada'yı çıkardı. Şayet Bada oturduğu takdirde Samsung yavaş yavaş Andorid'i terketmeye başlayacak ve kendi kontrolünde olan bir yazılım ile yoluna devam edecek. Fakat Bada'yı sadece Samsung kullanacağı için oturması bir hayli zor olacak. Ki oturmama ihtimali de var. Diyeceksiniz ki iOS'u da Apple'dan başka kullanmıyor diye ama iOS'un kökeni Mac OS'a dayandığı için uzun bir geçmişi var.

    Ayrıca şunu da belirtmekte fayda var. Google yasadışı yollardan kişilerin mahrem bilgilerini kablosuz ağlar yardmıyla kişinin izni olmaksızın topluyor. Almanya'da bu yüzden suçüstü yakalndılar. Aynı şekilde Güney Kore'de bu yüzden Google ofisine baskın yapıldı. Üstelik Google da bunu itiraf etti yani suçunu kabul etti. Defalarca bu alıntıyı verdim yine veriyorum.

    quote:

    Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

    Root atılmamış Android cihazlarda dahili hafızaya 256 MB'a kadar uygulama yükleme sınırı (ve bunun sonucu olarak reelde kısıtlı miktarda dahili hafıza) varken, uygulamaların neden SD kartlara kurulamadığını biliyor musunuz?

    Google önümüzdeki yıl Android cihazlar için uzaktan veri depolama servisini açıp uygulamalarınızı Google'a yükleyip oradan 3G/WLAN/4G üzerinden çalıştımayı sunduğu zaman* biliyor olacaksınız.

    Rehberinizi verin Google tutsun, maillerinizi, SMS'lerinizi, notlarınızı, takviminizi, programlarınızı, oyunlarınızı da verin Google'da dursun; bahanesi kolayca senkronizasyon olsun. Tüm internet geçmişinizi ya sizin sisteminizdeki Google araçları ya da web sitelerindeki Google Analytics kodları ile belirleyebilsin. Google bir yandan da GSM kulelerinden ve GPS üzerinden sizi izlesin, nerede olduğunuzu bilsin. Hatta size yol tarif etsin. Hepsi de ücretsiz (!) olsun.

    Siz bu kadar kişisel ve mahrem bilginizi kendiniz dışında birine kolay kolay verir misiniz ki, tüm geliri reklam olan Google adında bir firmaya da güvenesiniz? Bir örnek vereceğim, çok basit bir örnek..

    Google Android cihaz size yol tarif ediyor ve sizin A noktasına varmanız gerekiyor. B ve C caddelerinden oraya gidebilirsiniz, ancak sizin geçmişte internette yaptığınız aramaları ve akabinde girdiğiniz siteleri zaten bilen Google size daha önce ilgilendiğiniz X marka ürünü satan müşterilerinin daha çok bulunduğu B caddesine sokacak. Üstelik B caddesinde trafik tıkalı fakat C caddesi boş ise Google Maps bunu hiç umursamayacak çünkü sıkışık trafikte B caddesindeki mağazalara daha uzun süre maruz kalacaksınız.

    Augmented Reality denilen GPS+Kamera+Web+Pusula dörtlemesinin peşinden bu denli (Tüm büyükler yarışıyor..) koşulmasının nedeni de bu; (web geçmişinizden analizle bulunan) ilgilendiğiniz bir ürünün yakınınızdaki bir mağazadaki fiyatını kamerayı o yöne çevirmek suretiyle ekranınızda görebileceksiniz (ilk örnekler)

    Google sunar: "Azınlık Raporu" filmindeki gibi "şahsınıza özel reklamlar" dünyasına hoşgeldiniz ;)

    (Ya da bir başka deyişle Goethe'nin "Faust"u olma durumuna...)

    Aşağıda, konu ile oldukça alakalı "Google Toilet" videosunu paylaşıyorum. Mutlaka izleyin, düşünün, düşünün, düşünün...


    http://www.youtube.com/watch?v=hrontojPWEE&feature=player_embedded





    *:http://www.mobilecrunch.com/2009/10/29/here-are-all-the-great-android-games-the-answer-is-simpler-than-we-think/

    Kevin Dill - October 30th, 2009 at 5:53 am CDT

    We have a partial solution at this time to some of the Android storage woes. Remote file storage is available for the Android which emulates local storage for predominantly multimedia. We offer that service at Android Storage. We are working on technology and an app which will actually allow apps to be stored completely remote and then be “temped” to the phone via a stream and operated under a master app. That will be coming before spring. This changes the playing field and allows devices to fully take advantage of “virtually” unlimited app and storage memory with the improvements in 3G, 4G, and WIFI availability.





    quote:

    Orijinalden alıntı: Error 404


    quote:

    Orijinalden alıntı: KASIMPAŞA TAYFA

    nokia böyle giderse liderliğini kaybedecek


    nokia hiç bir zaman lider olmadı ki kaybetsin dünyada en baba zamanında bile (3210,3310) dünyada BenQ ve Motorolla'nın altında ezildi. Nokia bizim ülke pazarını ele geçirmiş bir marka. ondan bizde dünyada çok satıyor zannediyoruz.




    MeeGo sadece telefonlar için tasarlanmış bir işletim sistemi değil.Netbook navigasyon cihazı hatta tvlerde bile kullanılması düşünülüyor.Nokia bu işletim sistemini sadece telefonlarında kullansaydı dediğiniz olabilirdi ama durum hiç de öyle değil.MeeGo Android gibi açık kaynak bir işletim sistemi ve isteyen alıp kullanır.Androidi bu durumlarda geçmesi zor gözüküyor..




  • N79 dışında başka telefon üretemediler .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erasmus78


    quote:

    Orijinalden alıntı: W140
    Google birileriyle sidik yatıştırsın diye işletim sistemi geliştirmiyor. Kar amacı yok. Kar ediyor, orası ayrı mevzuu.

    Chrome ilk çıktığında, gelistiricileriyle röportaj yapmışlardı, su soruyu sordular:

    Zaten halihazirda birçok web browser var, neden chromu geliştirmeye karar verdiniz?

    - Web'i daha iyi hale getirebilmek için.

    ...





    Calm down champion.




  • bir android kullanıcısıyım;
    aşağıda 2009 yılına ait telefon satışlarını bulabilirsiniz.


    1. Nokia .............. Finland............432 million.....34% (36%)
    2. Samsung..........South Korea.....227 million.....18% (15%)
    3. LG....................South Korea.....118 million..... 9% (7%)
    4. ZTE..................China.................60 million.......5% (4%)
    5. SonyEricsson....Japan/Sweden....57 million......5% (7%)

    6. Motorola............USA..................55 million.......4% (8%)
    7. RIM...................Canada..............35 million......3% (2%)
    8. Huawei..............China.................31 million......3% (2%)
    9 . Sharp................Japan.................27 million......2% (3%)
    10. Apple.................USA..................25 milllion.......2% (1%)

    All other branded phones....................74 million.....6% (6%)
    Pirated 'unlicensed' phones..............120 million.....10% (8%)

    Total sales for 2009........................1,260 million (=1.26 Billion) (was 1.31B in 2008)

    akıllı cihaz pazarı ne kadar büyürse büyüsün butür cihazları herkes almayacaktır, alamayacaktır, yada varlığından hiç haberdar olmayacaktır.

    tüm dünya geneline baktığınızda nokia nın pazar liderliği sürecektir. buradaki en hızlı parlamayı yapan samsung. tamamen güncel piyasa koşullarını değerlendirerek ürün çıkarıyor.

    bu nedenle apple yada android in nokia nın ulaştığı adetlere kısa sürede ulaşması mümkün olmayacaktır.

    unutmamak gerekiyor, nokia sadece telefon üretmiyor, bununla ilgili santral ve diğer iletişim altyapılarınıda üretiyor.




  • Bu vakitten sonra zaten ; Nokia'dan(Symbian nedeniyle !) , cacık olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eric Cartman. -- 22 Eylül 2010; 22:58:17 >
  • nokia samsung ve htc gibi yıldızı parlayan ve her geçen gün biraz daha gelişen markaların altında kalacaktır motorolada bunun farkına vardı android akımına oda katıldı en doğrusuda buydu bu piyasada kalıcı olmak istiyorsa yapması gerekiyordu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: W140

    quote:

    Orijinalden alıntı: Erasmus78
    Adam yerden göğe kadar haklı.
    Neden cihazlarımın tüm kotnrolünü elimden çıkarayım?
    Bakın Samsung'a, HTC'ye ve diğerlerine! Hepsi açmışlar ağızlarını Google yeni versiyon çıkarsın diye bekliyorlar. Yapabilecekleri başka bir şey de yok zaten. Google: "Tamam arkadaş, Android buraya kadar. Kapatıyorum." dese dımdızlak ortada kalacaklar. Mevcut sorunlar kucaklarında patlayacak vs. vs...

    Akıllı firmalar donanımlarına kendi yazılımlarını üretirler. Hatta ben Nokia'nın yerinde olsam MeeGo'yu tıpkı iPhone gibi (N9) tek bir cihaz için üretirdim. Symbian'ı ise adam edip alt seviye cihazlarımda kullanırdım. Tek bir cihaz için yapılan işletim sistemi bir çok cihaza adapte edilmeyeceğinden çok daha esnek, stabil ve akıcı olur. Bkz: Apple ve iPhone...

    Ancak sanırım Nokia MeeGo yu açık kaynak yapacak ve tüm üreticilerin beğenisine sunacak. MeeGo başarılı bir OS olursa (ki bundan hiç şüphem yok) Android geldiği yere geri dönecektir. Goole'ın tahtını tehdit eden firma Apple değil yine Nokia'dır.

    İsteyenler şu yazımı bir kenara not alabilir.

    Eğer MeeGo, beklendiği sağlam bir OS olur ve tüm üreticilere açık bir işletim sistemi olursa; 2010 yılı Android'in yükseldiği son sene olacaktır. Zira Apple'un kullanıcı profili sabittir. Bundan sonra ne uzalır ne kısalır.



    Google birileriyle sidik yatıştırsın diye işletim sistemi geliştirmiyor. Kar amacı yok. Kar ediyor, orası ayrı mevzuu.

    Chrome ilk çıktığında, gelistiricileriyle röportaj yapmışlardı, su soruyu sordular:

    Zaten halihazirda birçok web browser var, neden chromu geliştirmeye karar verdiniz?

    - Web'i daha iyi hale getirebilmek için.

    ...


    evet o senin söylediğin ve yazdıgın acıklamaya benzer bir acıklama google talk yapımcılarının bir konferansında söylenmişti aradan 3 sene sonra aynı konferansın sonuncusu yapıldı ve google talk denen dalga tarih sayfalarında yerini aldı neden cünkü gaglın her yaptıgı tutacak diye birşey yok
    ayrıca bir kac arkdasın da sölediği gibi her telefona malesef android guncellmesi gelmiyor cunku android kullanan markalar guncelemeler sonrası yukluce bir meblagı gagıla gomuyorlar artık bu onlarında işine gelmiyor çinli zte ve huawei firmaları zaten gecen sene android platformu ile ilgili dusuncelerini söylediler biz telefonu androidli cıkarıtırız guncelliğini yitirince yazılım destegi için basbasa kalırsınız diye
    boot rom destegi cok sıg olan android için zaten ev yapımu guncellemeler yapmaya calısıyorlar bir çeşit fenersiz karanlıkta yurumek gibi google nezaman apple gibi ios u catır catır entegre eder tum markalara ki bu bana suan için hayalcilik geliyor ozaman burda ondan sonra gelen yazılımı konusuruz android 2.2 guncellemesi için sayfasına girin desteğe bir göz atın karar sızın

    not:çin malı android 1.6 nokia e71 ve iphone 2g kullanıcısıyım




  • bu adam ceo değil, haberde bu açıdan yanlışlık var. Mobil çözüm sistemleri başkanı. Ceo OPK idi görevden alındı, yazılımcı geçmişi ile tanınan Stephen Elop'u getirdiler. Söz konusu kişi ise 6 ay sonra şirketten ayrılacağını açıkladı. Sizin anlayacağınız ceo olarak atanamayışının acısını böyle çıkartmaya çalışıyor.

    söyledikleri, kendi kontrolü dışında olması açısından doğru. nokia symbian ile uğraşacağına direkt androide geçip ilerisi içinde meegoyu geliştirse daha iyi olmaz mıydı? herneyse bişey açık ve net symbian ile artık üst düzey olarak mücadele edilmeyecek. yerini meego alacak.

    Symbian OS = BADA OS

    MeeGo = Android OS olacak.

    Ancak bu bir anda olmaz. Androidin avantajı sadece çok iyi olması değil çok yaygın olması. bu da gelişitiricileri cezbediyor. siz bir platformda uygulama geliştirdiğinizde 10 milyon kullanıcıya mı hitap etmek istersiniz yoksa 1 milyon kişiye mi? Olay işte bu.

    Bakalım Nokia ve Intel dışında bu işletim sistemini cep telefonlarında kullanmak isteyen üreticiler çıkacak mı, bu belirleyici olacak? Ama madem burada nokia söz sahibi o zaman nokia cihazlar için optimize edilmiş olmalı en azından.

    ayrıca önümüzded 2 sene boyunca cep telefonu almak isteyenlere ya ios ya da android kullanan bir telefon almalarını tavsiye ederim. daha sonra yeniden gözden geçirirsiniz piyasa koşullarını.




  • korku bacayı sarmış...çamur atmalar başlamış..
  • nokia altta kalmaz 2011'e bomba gibi girerler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    Bir arkadaşın yorumu çok hoşuma gitmişti.. Bu konuya da uyunca onu paylaşmak istedim...

    Orijinalden alıntı: darkaura

    akilli telefonlar extra ozellikleri olan telefonlar degiller.
    gercekde telefon ozelligi de barindiran pda lar.

    bu yuzden apple, google gibi bilgisiyar, yazilim sirketleri bir anda telefon sektorunde etkin oyuncu oldular.
    ve bu yuzden hala cep telefonu urettiklerini sanan sektorun eski devleri akilli telefon pazarinda bu kadar zorlaniyorlar.

    nokia bu gercegi artik anlamis olacak ki yeni ceo olarak microsoftda, adobeda calismis yazilim sektorunde gelen biriyle anlasti.



    Batuist çok doğru alıntı yapmış bende katılıyorum.Eski üretici nokia ufak tasarladığı symbian sistemi ve java geliştiricisi s40'larla bir yere varamayacak adamların etekleri tutuştu böyle deli saçması gibi laf tıkıştırıyor.
    Samsung en gelişmiş super amoled'i çıkarttı daha yeni yeni modellerine koymaya başladı nokia.
    Android açık kaynak kodlu sistem ve nokia pazar pazayını kendi analistleriyle görüşerek bu düşüşün farkında ve kime sarılacaklarının telaşı içindeler...
    Yazılım ve bilgisayar firmaları pda'ları yapınca cep tel diye bir pazar kalmadı.
    Telefon olarak girişi gerçekleştiren nokia hala eski sistemde oyuncak telefon kasalarıyla aynı yazılımlarını güncelleyerek tüketicilere iteliyorlar.
    Bir HTC,Samsung,İphone gibi kendi mühendislerini geliştiren yatırım yapan firma değil.ELinde hala symbian denilen 6-7 senelik yazılımın rengini değiştirip sunuyor piyasaya bu kafayla giderse askere ç....mü alır teskere diye bir laf var.
    Bence FİN kökenli NOKIA düşüşü gördüğü için korkudan kendi pantolonlarına işemeye başlamışlar bile...




  • 8110 güzeldi...sonra yoksun nokia...."Nokia dan başka kullanmam karrdeşş" çilere hitap edebilir sadece..TIKANIK SYMBIAN cı...dedeni kandır..



    Bu arada bu çemkirenlerin alayı google şirketinin dünyayı ele geçireceğini ve her şeyi bedava yapacağının farkında olanlar...
  • Samsung galaxy aldım. Ne olduğunu bilmeden neden nokia almadın diye soru soruyor millet. Daha destur. Nokia'da android var dı da biz mi almadık. Velhasıl kelam halkımızın bilincine yerleşmiş nokia'nın tekelciliği.

    Nokia'ların özellikli telefonları takoz gibi. Çok kalın.
    Aynı telefonların kasasını ve kamera pikselini değiştirerek pazara sürüyorlar.
    Neredeyse renkli ekran nokia'lar çıktıgından beri aynı temayı kullanıyoruz :)

    Nokia düzmantık çalışan bir şirkettir bana göre.
    50 yıl sonra android'in finlandya bayii'si olursa şaşmayalım :)
  • symbian 2003 - 2006 arası tek liderdi bu kadar uzun bi diktatörlük nokianın gözünü karartmış malesef
  • yani bazıları hakikaten takım tutar gibi fanatikçe yorum yapıyorlar: yok nokiadan bir cacık olmazmış, yok dünyada o kadar satmıyormuş da cart ve de curt

    mesela ben samsung kullanıyorum (daha önce her markayı kullandım) ama nokianın iletişim teknolojisinde ve kullanım kolaylığında 1 numara olduğunu bilirim ve bunu söylerim.

    Peki samsung nokiadan ne yönden iyi? ekran kalitesi

    iphone ne yönden iyi? yazılım desteği

    S.E. ne yönden iyi? kamera ve müzik

    O zaman neden nokia hala 1 numara?

    iletişim teknolojisi -ki telefonda en önemli şey budur-

    kullanım kolaylığı

    ve de sağlamlık

    bazıları kızacak ama yine de söyleyeyim: nokia 1 numara olmaya en az 5-6 yıl daha devam edecek!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saitcam -- 23 Eylül 2010; 0:45:12 >




  • belki daha iyisini yaptılar ondan bu kadar iddaalı konusyor su meego lu telefonları bir görelim ondan sonra konusuruz ama laf cok iddaalı olmus bea
  • Bu lafı söyleyen kişinin işletim sistemleri hakkında bilgiye sahip olmadığını düşünüyorum.
    Linux tabanlı Android'e laf atıyor ama yeni geliştirdikleri MeeGo da Linux tabanlı. İkisi de açık kaynak kodlu ve yapılacakların sonu yok.
    Ayrıca BADA da Linux tabanlıdır. Bir tek iphone MacOS tabanlı. Köklerinde BADA da Android de MeeGo da ios da UNIX tabanlı...
  • Adam kendini kovdurmak için böyle bir açıklamada bulunmuş.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.