Şimdi Ara

Nokia Android'e mi dönüyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • The Guardian'ın güvenilir kaynaklara dayandırdığı haberinde son yıllarda akıllı telefon pazarında bir türlü istediğini alamayan dünyanın en büyük mobil telefon üreticisi Nokia'nın stratejilerinde U dönüşü yaparak gelecek modellerinde Symbian yerine Google'ın açık kaynaklı Android işletim sistemini kullanacağı iddia ediliyor.

Nokia'nın Eylül ayında yapılacak Nokia World'de bu kararı açıklayacağı ve Android işletim sistemine sahip dokunmatik ekranlı yeni cihazlarınıda bu organizasyonda tanıtması bekleniyor.HSBC'deki analistlere göre Apple ve RIM'in çıkışlarını sürdüğü küresel akıllı telefon pazarında Nokia'nın 2007 yılında sahip olduğu %47'lik pazar payı,2008 yazı itibariyle %35'e gerileyerek,Nokia'nın ciddi kan kaybı yaşamasına neden oldu.

Yarıiletken devi Intel ile de ortaklık anlaşması imzalayarak yeni sınıf cihazlar geliştirme kararı alan Nokia,iPhone ve Blackberry'nin ön plana çıktığı akıllı telefon pazarındaki hızlı düşüşünü,aldığı bu kararlarla tersine çevirip yeniden pazardaki payını arttırmayı amaçlıyor.Son günlerde Android tabanlı netbooklar ile bilgisayar pazarına da gireceği konuşulan Nokia'nın bu stratejik kararlarında başarılı olup olmayacağını ise zaman gösterecek.

• Symbian ile Nokia baya bütünleşmişti. Ama Android Nokia'ya ilaç gibi gelir düşüncesindeyim
  • Symbian' a alternatif işletim sistemlerinin yaygınlaşması iyi olur.
  • Akıllı telefon üretmemesinden oldu.
  • Heryerde bir Android'dir gidiyor ama kendisini gören ne hikmetse pek yok.
  • haberlere bakılırsa tane telefon üretildi android sistemli ama daha bişi gördüğümüz yok ortalıkta
  • geçsin abi ya sıktı smbyn.en azından ikisnide kullansın modellerinde.gerçi bu seferde uff herşeyi tmmda simbyan olmasaydı android koysaydı muhabbetleri alır gider birine smbyan birine android koyar yine fitil etmeyi başarır nokia
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Koskoca Nokia kendine ait bir sistem yazamıyor mu? Yıllardır işe yaramaz Symbian ile harcıyor cihazlarını. Ve hiçbir gelişme de yok Symbian için. Aynı kullanışsızlık, aynı yavaşlık..
    Android'e dönmesi Symbian ile devam etmesinden çok daha iyidir ama kendine has yeni bir işletim sistemi pazara daha çok renk katardı.
  • Eğer Nokia da Android kullanırsa Andoid daha çabuk yaygınlaşır gerçe biz hala Android e dair birşey göremedik ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x1650Pro -- 6 Temmuz 2009; 17:39:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Figure

Koskoca Nokia kendine ait bir sistem yazamıyor mu? Yıllardır işe yaramaz Symbian ile harcıyor cihazlarını. Ve hiçbir gelişme de yok Symbian için. Aynı kullanışsızlık, aynı yavaşlık..
    Android'e dönmesi Symbian ile devam etmesinden çok daha iyidir ama kendine has yeni bir işletim sistemi pazara daha çok renk katardı.

• quote:

Orjinalden alıntı: marikanwap

quote:

Koskoca Nokia kendine ait bir sistem yazamıyor mu? Yıllardır işe yaramaz Symbian ile harcıyor cihazlarını. Ve hiçbir gelişme de yok Symbian için. Aynı kullanışsızlık, aynı yavaşlık..

• Orjinalden alıntı: Figure

Bilgisiz şekilde yorum yapıyorsunuz. Birçok mobil cihaz üreticisininde ortak olduğu symbian vakfının Nokia firmasıda en büyük ortağı ve destekçisidir. Bu sebeple kendi işletim sistemini yazmasına gerek yok.

Nokia'nın pazar payı kaybetmesinin sebebi, kullanıcıları eski teknoloji cihazlarla yıllarca oyalaması ve beş para etmez ürünleri fahiş fiyatlarla satma politikasıdır. Tv, dokunmatik ekran vs. içeren alternatif markalı cihazlar ucuza satılmaya başlayınca nokia'nın pazar payının düşmeside kaçınılmaz oldu.
  • böyle birşey olursa androidli telefonlar multi touch desteğide aldılarmı iphone a baş kaldırabilirler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Turkforce

quote:

Bilgisiz şekilde yorum yapıyorsunuz. Birçok mobil cihaz üreticisininde ortak olduğu symbian vakfının Nokia firmasıda en büyük ortağı ve destekçisidir. Bu sebeple kendi işletim sistemini yazmasına gerek yok.

Nokia'nın pazar payı kaybetmesinin sebebi, kullanıcıları eski teknoloji cihazlarla yıllarca oyalaması ve beş para etmez ürünleri fahiş fiyatlarla satma politikasıdır. Tv, dokunmatik ekran vs. içeren alternatif markalı cihazlar ucuza satılmaya başlayınca nokia'nın pazar payının düşmeside kaçınılmaz oldu.

Bir sor bakalım forumda bilgi durumum neymiş.

Nokia, Symbian'ın tüm haklarını satın aldı. Kaynak kodlarını da yayımladı.
    Symbian çekirdeği artık modern bir çekirdek değil. Muadillerine göre çok yavaş kalıyor ve yeni teknolojileri desteklemiyor. Bu nedenle Nokia'nın yeni bir işletim sistemi yazması -eğer en büyük telefon üreticisi ise ve hala büyük hedefleri var ise- gerekir.

iPhone fiyatları hayli yüksek ama kimse bunu bahane ediyor mu? Etseydi 40.000.000 iPhone nasıl satılırdı? Nokia adam akıllı cihaz yapsın fiyatının fazla etkisi olmaz.

• @Figure

Dediklerinize katılıyorum fakat ufak bir bilgi vermekte fayda var: 40.000.000 iPhone OS kullanan cihaz satıldı, iPhone değil. Yani, iPod Touch ve iPhone'un toplam satış rakamı 40.000.000.
  • @HuNTeR_1907
    O kısmı aklımda yanlış kalmış demek ki, özür dilerim. Ama söylemek istediğimde herhangi bir anlam değişiklğine sebebiyet vermiyor. Belki 40.000.000 değil ama yine de rekor sayıda satıldı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HuNTeR_1907

@Figure

Dediklerinize katılıyorum fakat ufak bir bilgi vermekte fayda var: 40.000.000 iPhone OS kullanan cihaz satıldı, iPhone değil. Yani, iPod Touch ve iPhone'un toplam satış rakamı 40.000.000.

Doğru..
    Sadece iPhone satış adedinin 25 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor...

iPhone 3G : 16 milyon
    iPhone 2G : 9 milyon
  • 5800 ile dokunmatik ya da geniş ekran problemi olmadığını gösterdi Nokia, üstelik symbian kullanarak. Sorun işletim sisteminde değil, dizayn ve Ar-ge de bence. Yaratıcı olamadı Nokia, sadece eski modelleri geliştirmeyi tercih etti. Bir nevi zirvede yanlız kalmanın verdiği rehavete kapıldı. Ancak yavaş yavaş piyasa tersine döçnmeye başladı. İnsanlar doğası gereği yenilik istedi. Ve Apple bunu yaptı. Nokia nın cevabı nasıl olur dersem de elindeki birikim ve tecrübe ile Nokia rakip bulmanın verdiği heyecan ile geliştirilmiş değil yenilikçi ve öncü modeller ile bu piyasayı da domine edecektir.
  • Nokia bu iddiayı kesin bir dille yalanlamış.
    http://www.chip.com.tr/konu/bu-iddia-nokia-yi-cok-kizdirdi_13789.html
  • O kadarda sevinmiştik. Nokia sana kocaman Sürünmeye devam et sen. Sana müstehak!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.