Şimdi Ara

nokia 6020 için data kablosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • telefondaki resimleri almam için data kablosu lazım , bende bu tel ait kulaklık var kulaklık konnektörünü kullanarak data kablosu yapılabilir mi?

• kablo aynı ancak farklı pinleri kullanır data haberleşmesi için. uygun pinleri bulmanız lazım.
    kablonun usb kısmında dönüşürücü bir çip de varmış:https://www.google.com.tr/search?q=ca+53+pinout&biw=1280&bih=698&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjAj9-3vZjMAhXlJZoKHX48DegQ_AUIBigB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet/elektro -- 18 Nisan 2016; 18:17:25 >
  • Bu Nokia 6020 yi 2006 da 300 TL ya almıştım telefonda hafıza kartı yok hafıza doldu gittim dku-5 data kablosunu 15 TL ya aldım geçenlerde elime geçmişti ama ne oldu bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefondaki resimleri almak için data kablosu şart değil. Telefon çalışır durumdaysa mms mesaj kullanılarak başka telefona fotoğraflar gönderilip kaydedilebilir. Kullandığınız operatörden fotoğraf sayısınca mms paketi alın hattınıza sonra istediğiniz bir telefona veya eposta adresine gönderin.

Turkcell ve Türk Telekomda MMS kullanarak e-posta adresine gönderme hizmeti var. Bunun için telefon no yerine eposta adresi yazılıyormuş. Vodafone'da varmı bilgim yok.

http://www.turkcell.com.tr/servisler/mms#fqi_aa_13

Not:
    MMS telefondan telefona gönderimde fotoğraf boyutunu otomatik küçültebilir. Küçültme yapmaması için telefon ayarlarını yapınız. Mümkünse eposta adresine göndererek deneyiniz öncelikle.

Benim akıllı olmayan LG telefonda mms fotolar için 300kb sınırı var. Bu degerden fazlaysa otomatik küçültüyor. Ayrıca benim telefonda fotoları epostayla göndermede var. Sizin nokiadada eposta olduğuna göre belki aynı özellik olabilir. Fakat eposta ayarlarını yapmak mms kadar kolay değil ve net paketi lazım bilginiz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 18 Nisan 2016; 21:54:24 >

• Logic_Man kullanıcısına yanıt
    telefon çalışıyor ve bimcell yani avea şebekesini kullanıyor mms ayarları için sms gönderiyorum fakat gelen mesajda telefonunuza uygun ayar bulunamadı diyor bu yüzden data kablosu yapmayı düşündüm fakat oda olmayacak gibi
  • axelfoly kullanıcısına yanıt
    Bimcell takılıyken *100kare yaparak menüden ayar yapmayı denermisiniz. Aslında Turkcell hat takabilseniz büyük ihtimal otomatik mms ayarları gelir. Turkcell bu tip işlerde iyidir genelde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Telefon Pop port denilen 15 pinlik konnektör kullanıyor bildiğim kadarıyla.
    O portun bağlantı şeması da bu

Buradaki şemalara göre bağlantı yapıp pc ye bağlayabilirsiniz. Dönüştürücü devre falan gerekmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 19 Nisan 2016; 11:31:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • denerim umarım olur birde usb için sürücü gerekir mi acaba yoksa tak kullan mı olur

@Logic_Man

kablo olmazsa artık turkcell ile denerim cevaplar için tşk
    Nokia PC suite yüklerseniz sürücü sorunu olmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • onu yüklemiştim yanlız şimdi baktımda kulaklıkta mic ve ses çıkış pinleri var usb pinleri yok şimdi bu konnektörün tüm pinlerinden olanını bulmam gerek , kabloyu pinlerin arasına sıkıştırarak taktık fakat bu defa kablo ısınmaya başladı ve tanınmayan usb aygıtı olarak pcde görüldü
     nokia 6020 için data kablosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 19 Nisan 2016; 14:35:20 >
  • Fbus dediğiniz TTL protokolüdür. Usb protokolü farklıdır. Usb için ek sürücüler gerekir. Fbus uzerinden Usb ile haberleşeceğini sanmıyorum. Sallamayın lütfen. Orada google görsellerde bulduğum bütün kabloların Usb taraflarında chip var, baktınız mı hiç??
  • ahmet/elektro A kullanıcısına yanıt
    usb aygıt tanınmadı uyarısı veriyor ve bi kaç saniye içinde kablo ısınmaya başlıyor
  • ahmet/elektro A kullanıcısına yanıt
    Dku 2 ve ca53 te chip yok, zaten bu ikisi teknik olarak aynı sadece adı değişik.
    Chipin işini telefonun içindeki yonga hallediyor. Diğer gördüğünüz ca42 ve dku5 te chip var evet.

Seri porttan bağlantı yapılabilir mi? Max 232 ile seri port ttl e çevrilebiliyor. Breadboard üzerine devre kurup pc ye bağlanabilir. Entegre 1 2 lira falan ucuz yani. Aklıma bu geldi. Galiba 6020'nin konnektoru usb desteklemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 20 Nisan 2016; 9:07:53 >
  • telefonda kızılötesi var bu yolla pc ye dosyaları göndermem mümkün mü veya başka bir telefona , bu arada anakartta seri port yok

şöyle bir aygıt ile pcye kızılötesi aktarım yapılır mı
    http://turkish.alibaba.com/product-gs/mini-usb-irda-infrared-ir-wireless-dongle-adapter-to-pc-578842094.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 20 Nisan 2016; 15:06:29 >
    Kızılötesi adaptörü ile olabilir. Bu adaptörü araştırırsanız TR piyasasında da bulabilirsiniz, çok pahalı bir şey değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 20 Nisan 2016; 15:18:29 >
    Bu cihazın Wİndows XP'den sonraki işletim sistemlerine desteğinin olmadığını görmüşsünüzdür diye umuyorum.
  • aeronics kullanıcısına yanıt
    hiç dikkat etmemiştim , sanal pc de sorun olmaz sanırım olmadı xp yüklerim
  • aeronics kullanıcısına yanıt
    hiç dikkat etmemiştim , sanal pc ye kurarım artık olmadı xp yüklerim
    Anakartlarda 5 pinli kızılotesi alıcı verici bağlantısı oluyor. Oraya basit bir devre kurulup bağlanabilir. Tvlerde falan rastladığımız kızılötesi alıcı, kızılötesi led, bc serisi bir transistor, iki üç de direnç ile devre kurulabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 22 Nisan 2016; 16:27:25 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.