Şimdi Ara

Nokia 5800 ve Wirofon ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
12.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Türk Telekomun Wirofon servisine üye oldum , telefonuma SIP ayarları geldi bu ayarları görebiliyorum ancak internet araması seçeneği çıkmıyor arkadaşlar bunu nasıl yapabilirim ???

• kardeş bende çok araştırdım ama bizim telefonlara bir mesaj geliyor, mesela arkadaşın n95 şini kurduk ona iki mesaj geldi. 5800 sadece SIP destekliyor, o listedeki telefonlar SIP + internet telefonu modu var. onlarda arama modunda ses + görüntü ve internet araması var, 5800 da sadece ses ve görüntülü arama var ...

benim cahilane gözlemlerim bunlar... bilen arkadaşlar çıkıp ne nedir, SIP ne işe yarar bir anlatıversin bizde öğrenelim..

Yanlız NIMBUZZ programında SIP ve İnternet araması seçenekleri var...Onlarca SIP servis sağlayıcı listesi var hazır sadece servisi seçip kullanıcı adı ve şifreyi girmen gerekli. turk telecom listedede yok.

amaaaa........
    telekomun gönderdiği user ve şifreyi ve manuel ayyarları yaparsanız kabul ediyor:

Kullanıcı : "Sip:Kullanıcıadınız@turktelekom.com.tr"
    proxy: "sip:wirofon.turktelekom.com.tr"
    şifre: "******"

böylece bağlanıyor ve kabul ediliyor, ama wifi ve 3g bulup deneyemedim....

• quote:

Orijinalden alıntı: xconnect

kardeş bende çok araştırdım ama bizim telefonlara bir mesaj geliyor, mesela arkadaşın n95 şini kurduk ona iki mesaj geldi. 5800 sadece SIP destekliyor, o listedeki telefonlar SIP + internet telefonu modu var. onlarda arama modunda ses + görüntü ve internet araması var, 5800 da sadece ses ve görüntülü arama var ...

benim cahilane gözlemlerim bunlar... bilen arkadaşlar çıkıp ne nedir, SIP ne işe yarar bir anlatıversin bizde öğrenelim..

Yanlız NIMBUZZ programında SIP ve İnternet araması seçenekleri var...Onlarca SIP servis sağlayıcı listesi var hazır sadece servisi seçip kullanıcı adı ve şifreyi girmen gerekli. turk telecom listedede yok.

amaaaa........
    telekomun gönderdiği user ve şifreyi ve manuel ayyarları yaparsanız kabul ediyor:

şifre: "******"

böylece bağlanıyor ve kabul ediliyor, ama wifi ve 3g bulup deneyemedim....

Verdiğin bilgi için teşekkür ederim arkdaaşım ancak yukarda belirttiğin şekilde girdiğimde , üzgünüz bağlantı yapamadık sonra tekrar deneyin diye ve arama yapmıyor....

Bu konuda bilgisi olan varsa yardım etsin arkadaşlar lütfenn....

• Arkadaşlar bilgisi olan kimse yok mu aramızda ?
  • kardeş yukarıda nimbuz ayarlarından ben sip ekliyorum kabul ediyor... o dediğin hata mesajı çokıyor fakat bir iki defa açıp kapanınca kabul ediyor.... wifi bulamadım belki çalışır ama 3g de çalıştıramadım....

Firing yükledim ve daha ilk eklediğimde edge de bile çalıştı... 3g de de çalışıyor.... Wifi de uçar galiba...
    sende firing dene birde ona bak derim...

ama ben nedense nimbuzz a alıştığım ve bana daha kolay, görsel olarak iyi bulduğumdan nimbuz için denemeleri sürdürücem... bir gelişme olusa buraya yazarım...

sana kolay gelsin...
  • Arkadaşlar E71 de internet telefonu özelliği yüklü.
    Virofon da E71 i destekliyor.
    Buna rağmen bağlanmak ne mümkün.
    Boşuna uğraşmayın ve üzülmeyin telekom altyapısında sorun olduğundan çalışmıyor.
  • 5800 da wirofon kullanabilme olanağı varsa Allah rızası için anlatabilir misiniz? Bir türlü beceremedim
  • Bildiğim kadarıyla n95te gömülü olan internet araması özelliğini n96 ve 5800da kaldırdılar. Telefon SIP destekliyor ve donanımsal açıdan sıkıntı yok. Bağlanmak için üçüncü parti bir yazılıma ihtiyaç var. Nimbuzz ya da fring uygun ama SIP ayarlarınızı en iyisi Turk telekomu arayıp sorun ve yazılımlara girin.
  • fring ile sip ayarlarını manuel olarak girdim. yalnız bilgisayardan wirofon kullandığımda ev telefonumun numarası çıkıyordu karşı tarafta şimdi ise çok alakasız bir numara çıkıyor. ist. anadolu yakasındayım mesela 0222 (*** ** **) şeklinde bir telefon çıkıyor. acaba wirofon oldu mu yoksa faturaya girer mi?? lütfen yardım
  • wirofonu deneyip kullanan war mı 5800 da??
  • arkadaşlar ben bağlantı sağlayamadım gerek fring gerek nimbuzz ile bilgisayarımdan rahatça arama yapabiliyorum ama 5800 ile yaamadım yardımcı olabilecek birisi varmı?
  • arkadaşlar nokia 5800 ile fring programı ile sorunsuz kullanıyor. fring e girip SIP e tıklayın oradan others e tıklayıp
    şifre: "******" <----- bu şekilde kendi bilgilerinizi girin others e girmemizin nedeni fringi her açtığımızda bilgilerimizi her defasında girmeyi engellemek için kayıtlı SIP leri değiştirirsek kendi bilgilerimizle fring kapatılıp açıldığında bilgilerimiz kayboluyor ama others e girince kaybolmuyor. bilgilerimizi girince bağlanmaya çalışıyor ve bağlanınca son iş istediğimiz numarayı aramaya kalıyor ben arama yapmakda zorlandım ama çok kolaymış msn kişiler listesindeyken en altta sol tarafta telefon işaretine tıklıyoruz açılan seceneklerden SIP CALL ı seçiyoruz ve açılan yere arayacağımız numarayı yazıyoruz araması bukadar kolay. ayrıca eğer ev telefon hattınız SIFIRLARA kapalı ise wirofonla hiç bir şekilde arama yapamazsınız.
    saygılarımla....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasa186 -- 26 Ocak 2010; 20:21:15 >

• arkadaşlar, ben de 5800 almayı düşünüyorum.

@sasa168 nickli arkadaşın anlattığı şekilde sorunsuzca bağlanılabiliyor mu?

eğer hala daha sorunlar devam ediyorsa, E71 veya E72 almayı düşünüyorum

edit: arkadaşta da Nokia 6220 var...acaba 6220'de wirofon hizmetinden sorunsuzca faydalanılabiliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boldshark -- 1 Şubat 2010; 12:28:17 >
  • ben de 5800 ile fring üzerinden wirofon kullanıyorum.
    ama ayarlarda "sip:" şeklinde değil de doğrudan kullanıcı adını yazdığımı hatrlıyorum.
    telefon şu anda yanımda olmadığından ancak akşama bakabilirim.
    ama sonuçta fring üzerinden sasa186 nın tarif ettiği gibi wirofon kullanılabiliyor.
    buradaki sıkıntı olabilecek tek nokta; fring sunucuları üzerinden gönderdiğimiz wirofon kullanıcı adımız ve şifremizin emin ellerde olup olmadığını bilememek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucanturk45

ben de 5800 ile fring üzerinden wirofon kullanıyorum.
    ama ayarlarda "sip:" şeklinde değil de doğrudan kullanıcı adını yazdığımı hatrlıyorum.
    telefon şu anda yanımda olmadığından ancak akşama bakabilirim.
    ama sonuçta fring üzerinden sasa186 nın tarif ettiği gibi wirofon kullanılabiliyor.
    buradaki sıkıntı olabilecek tek nokta; fring sunucuları üzerinden gönderdiğimiz wirofon kullanıcı adımız ve şifremizin emin ellerde olup olmadığını bilememek.

Tam olarak ayarlarınızı yazabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
  • arkadaşlar bugün 5800 aldım daha yabancıyım yani ama yapanlar nasıl yaptıklarını izah ederlerse biz de kullanırız wirofonumuzu. şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: sasa186

arkadaşlar nokia 5800 ile fring programı ile sorunsuz kullanıyor. fring e girip SIP e tıklayın oradan others e tıklayıp
    şifre: "******" <----- bu şekilde kendi bilgilerinizi girin others e girmemizin nedeni fringi her açtığımızda bilgilerimizi her defasında girmeyi engellemek için kayıtlı SIP leri değiştirirsek kendi bilgilerimizle fring kapatılıp açıldığında bilgilerimiz kayboluyor ama others e girince kaybolmuyor. bilgilerimizi girince bağlanmaya çalışıyor ve bağlanınca son iş istediğimiz numarayı aramaya kalıyor ben arama yapmakda zorlandım ama çok kolaymış msn kişiler listesindeyken en altta sol tarafta telefon işaretine tıklıyoruz açılan seceneklerden SIP CALL ı seçiyoruz ve açılan yere arayacağımız numarayı yazıyoruz araması bukadar kolay. ayrıca eğer ev telefon hattınız SIFIRLARA kapalı ise wirofonla hiç bir şekilde arama yapamazsınız.
    saygılarımla....

bu şekilde kesinlikle oluyor, test edildi onaylandı... anlatım ve yardımınız için çok teşekkür ederim :)

• peki Nokia 6220'de wirofon kullanılabiliyor mu arkadaşlar? bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gesenturk

quote:

Orijinalden alıntı: sasa186

arkadaşlar nokia 5800 ile fring programı ile sorunsuz kullanıyor. fring e girip SIP e tıklayın oradan others e tıklayıp
    saygılarımla....

bu şekilde kesinlikle oluyor, test edildi onaylandı... anlatım ve yardımınız için çok teşekkür ederim :)

Evet anlatım için teşekkürler,sorunsuz kurdum ve çalıştı. Bu arada Ipass şifrenizide alın,özellikle yurtdışında olanlar için çok büyük kolaylık...

• bende şimdi denedim kesinlikle mükemmel yurtdışındayım ve çok işime yaradı 5800 da çalışıyor teşekkürler arkadaşım
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.