Şimdi Ara

Nokia 3.5 mm stereo adaptör şeması lazım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nokia E60 telefonuma dışardan kulaklık bağlamam için adaptör yapmak istiyorum fakat bunun için de hangi pinlerin kullanılması gerektiğini bulmam gerekiyor, araştırdım ama bulamadım, bi yardım etseniz...

•  Nokia 3.5 mm stereo adaptör şeması lazım...

Bu bağlantı şeklinde 14 numaradan ses gelmiyor, doğrusunu bilen yok mu?
  • buyur bu benim çevirici hiç uraşma al gitsin bundan

gittigidiyorda 3-4 milyon sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @ltuğ -- 12 Kasım 2007; 17:16:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: altug92

buyur bu benim çevirici hiç uraşma al gitsin bundan

bu başka nerde satılır elden almak için 6630 telefona bilen varmı acaba?
    bu arada @BaMkAn konuyu böldüm ama ben şunu öğrenip aradan çekilicem valla kızma

• quote:

buyur bu benim çevirici hiç uraşma al gitsin bundan

Ben de buna benzer bişey aldım zaten ama benimki monu çıktı o yüzden amacım içini açıp uçları değiştirmek suretiyle stereo yapmak, bir de bu kadarcık bişeyi gittigidiyordan falan almayla uğraşamam yarın bi maltepe pazarına bakayın ankarada belki bulurum teşekkürler...

@mad_men

• bende ankaradayım

bu arada bunu gittigidiyordan aldığım bi kulaklığın yanında hediye etmişti birisi ama bende şuan bunu kullancaüım nokia yok saklıyorum belki bigün bu girişli nokia alırsam diye
  • Bamkan güzel flood yaptığının farkındamısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noir Désir -- 12 Kasım 2007; 20:16:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5.1 Hoparlör kablosu uzatma?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Akadaş stereo bir nokia kulaklıktan al. Microfon ve düğmenin olduğu üçgen şekilndeki plastik parçanın üzerindeki vidaları aç. Kulaklığa giden 4 kablo vardır. Yeşil, kırmızı ve bakır rengi. Yeşil ve kırmızı (+) aktif uçlardır. Bakırlar (-) dir. Ölçüm cihazın varsa hangi ucun telefonda hangi noktaya bağlanıyor ölçebilirsin.

Ama ben olsam kulaklıgı uygun mesafeden telefona takılan jak elimde kalacak şekilde kesip kablo uçlarını açardım, yeşil ve kırmızıyı sag ve sol (+) oldugu için dişi 3,5 jakın sag ve sol aktif ucuna kırmızıyla yeşili lehimleyip bakır renkli uçları birleştirip (-) ye lehimledimmi taş gibi stereo jak çıkışım olurdu ;) Maliyet 7+,05=8 ytl ve birazcık lehim...

Ama sen arabada kaset adaptörü ile kullanacaksan jakla ugrasma. Sanırım bu işten anlıyorsun kaset adaptörünün 3,5 stereo jak uçunu kesip kabloları aç. elinde 4 Adet uç var, zaten kulaklıktada microfonun oldugu kısmı açtınmı kulaklıklar giden uçlarda + ve - ler yazıyor. Burdada 4 uç var kaseten gelen uçlarla telefona giden microfonlu parçayı birlestirdinmi alsana 7+ 5=12 ytl ye en kral araç kiti. Hem müziğini dinlersin sistemden hemde gelen çagrıları kulaklıgın microfonundan cevaplarsın... Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbsahan -- 12 Kasım 2007; 20:49:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mbsahan

Akadaş stereo bir nokia kulaklıktan al. Microfon ve düğmenin olduğu üçgen şekilndeki plastik parçanın üzerindeki vidaları aç. Kulaklığa giden 4 kablo vardır. Yeşil, kırmızı ve bakır rengi. Yeşil ve kırmızı (+) aktif uçlardır. Bakırlar (-) dir. Ölçüm cihazın varsa hangi ucun telefonda hangi noktaya bağlanıyor ölçebilirsin.

Ama ben olsam kulaklıgı uygun mesafeden telefona takılan jak elimde kalacak şekilde kesip kablo uçlarını açardım, yeşil ve kırmızıyı sag ve sol (+) oldugu için dişi 3,5 jakın sag ve sol aktif ucuna kırmızıyla yeşili lehimleyip bakır renkli uçları birleştirip (-) ye lehimledimmi taş gibi stereo jak çıkışım olurdu ;) Maliyet 7+,05=8 ytl ve birazcık lehim...

Ama sen arabada kaset adaptörü ile kullanacaksan jakla ugrasma. Sanırım bu işten anlıyorsun kaset adaptörünün 3,5 stereo jak uçunu kesip kabloları aç. elinde 4 Adet uç var, zaten kulaklıktada microfonun oldugu kısmı açtınmı kulaklıklar giden uçlarda + ve - ler yazıyor. Burdada 4 uç var kaseten gelen uçlarla telefona giden microfonlu parçayı birlestirdinmi alsana 7+ 5=12 ytl ye en kral araç kiti. Hem müziğini dinlersin sistemden hemde gelen çagrıları kulaklıgın microfonundan cevaplarsın... Kolay gelsin

Kaset adaptörü için de 3.5 mm jack olması yeterli zaten; orijinal stereo kulaklığım var olmazsa onun içini açıp ölçü aletiyle takip edeceğim uçları dediğin gibi ama yarın bi piyasaya sorayım bakalım, çok teşekkürler

quote:

bende ankaradayım

bu arada bunu gittigidiyordan aldığım bi kulaklığın yanında hediye etmişti birisi ama bende şuan bunu kullancaüım nokia yok saklıyorum belki bigün bu girişli nokia alırsam diye

Ben de senden bişeyler alsam bana hediye eder misin o boşta duran adaptörü acaba?

quote:

Orjinalden alıntı: vavuli

Bamkan güzel flood yaptığının farkındamısın

ee napalım yoksa aşağı düşüyor konu

post kaygım olmadığının farkındasındır umarım...

• quote:

Orjinalden alıntı: mbsahan

Akadaş stereo bir nokia kulaklıktan al. Microfon ve düğmenin olduğu üçgen şekilndeki plastik parçanın üzerindeki vidaları aç. Kulaklığa giden 4 kablo vardır. Yeşil, kırmızı ve bakır rengi. Yeşil ve kırmızı (+) aktif uçlardır. Bakırlar (-) dir. Ölçüm cihazın varsa hangi ucun telefonda hangi noktaya bağlanıyor ölçebilirsin.

Sen Bold olan kısmı kaçırmışsın
    Sadece kaset adaptörünü anlatmadım. Stereo şemaya ihtiyacın olmadan stereo çıkışı nasıl yapacaksın onuda cevapladım... Hatta ölcüm yapmadanda mümkün uçları takip et yeter

• Arkadaşlar teşekkürler, uğraşmaktansa bugün ad49 aldım 1 adet...
  • en iyisini yapmıisın hayırlı olsun
  • İlk mesajlarından bir kaç tanesini silmeni tavsiye ederim çok yakışıksız yapıyor konunu
  • elimde ad-15 var varsa ilgilenen pm atsın 15 ytl ye vericem
  • bu kulaklıkların içersinde bir devre o var o devrenin ne olduğunu biri bulursa istediğimiz gibi kulaklık yapabilecez ben açtım baktım çok karışık bir devre değil ama kimse ne olduğunu anlamadı
  • Adaptör alırken dikkat. Benim başıma da geldi. Bazı adaptörlerde sol kanaldan(12 numaradan) çıkış alıp bunu 3,5 mm kulaklığın her iki yanına da veriyor. yani mono çıkış alıp sağ ve sol kulağa paylaştırıyor. ama tek kanal çıkışı tek kulaklığı beslemek üzere tasarlanmış. iki kulaklığa dağıtınca ses seviyesi ve kalitesi düşüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.