Selamlar, A-S701 amfim ve B&W 685 hoparlörüm var. Bu işe yeni giriştiğim için şuana kadar müziği Tv den optik kablo ile dinliyordum ve bir music streamer almaya karar verdim. Araştırmalarım sonucu hadi biraz daha iyisi olsun deyip Dac'ının iyi olduğu yorumları sebebiyle Node 2i yi aldım. Node 2i yi kutudan ilk çıkardığımda bana Apple hissi verdi çok şıkve çok sağlam olduğunu elinize alınca hemen anlıyorsunuz. Sonrasında amfime bağladığımda sesin parlak çalması beni ciddi rahatsız etti. İstisnasız her şarkıdan rahatsız oldum, yani öyle böyle değil kulak kabartmaya gerek yok bildiğiniz parlak çalıyor rahatsız edecek düzeyde. Testimi hem optik kabloyla hem de rca kabloyla denedim sonuç aynı. 2 saatlik testin ardından kutusuna kaldırıp satışa çıkardım ve biraz zararına sattım ve yamahaya yamaha olsun uyumludurlar düşüncesiyle WXC-50 aldım. Sonuç mükemmel parlaklıktan eser yok tam istediğim gibi sese kavuştum. Şimdi uzman arkadaşlar yorum yapabilirler mi olay nedir, forumlarda WXC-50'yi ezen Node 2i neden bana gülmedi acaba? Teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeybek1982 -- 26 Ekim 2020; 13:59:48 > |
Node 2i vs WXC-50 Deneyimim

-
-
Merhaba,
Aşağı yukarı aynı damdan düştüğüm için attığınız mesajlarınıza bir baktım; sanırım buna da cevap verebilirim.
Amfinizin ses rengi her yerde naturel diye geçiyor ama naturelin biraz parlak tarafında kalıyor. B&W hoparlörler de hakeza. Bluenode'u hiç duymadım ama çok araştırdım ona da kimse ses rengi sıcaktır demiyor. 3'ünün de ses rengi parlak olunca rahatsız edici bir düzeye gelmiş, benim anladığım.
Şöyle de bir öneride bulunayım; bundan sonraki sistem değişikliğinizde hoparlörden önce amfiyi değiştirirseniz ve daha iyi bir amfi alıyorsanız, biraz bass karakterli seçin, yoksa bu parlaklığa bir de detay eklenince çok yorucu oluyor.
Ama önce daha iyi bir hoparlör alırsanız, amfiniz yeni hoparlörlerinizin performansını göstermesine pek izin vermeyeceğinden, rahatsız olmadan hoparlörlerinizi de geliştirmeye karar verene kadar sizi idare edebilir.
Son olarak şimdi gördüm, kaynağınız da dijitalmiş bu durumda rca kablosunu değiştirerek detay ve ses rengiyle biraz oynayabilirsiniz ama kabloya o kadar para verir misiniz bilmem. Ben Audioquest ve dh-labslerin hepsini denedim. Dh labs detayı artırıyor (2,3 modeli var ne kadar pahalısını alırsanız o kadar detay veriyor.) Audioquest detayı arttırıyor ancak sesin etrafına bir de buhu katıyor, ben o kadar sese müdahale etmek istemediğim için tercih etmedim.
Keyifli dinlemeler.
-
Soruyu dikkatli okumadınız sanıyorum...
Arkadaşımız kullandığı Yamaha A-S701 amfi ve B&W 685 hoparlörünün tonundan, renginden son derece memnun.
-"Son olarak şimdi gördüm, kaynağınız da dijitalmiş..." demişsiniz...
Oysa soru ve konu başlığı da zaten iki network media player hakkında idi...
-
Arkadaşın başka bir mesajına da cevap verdim de, orada pikap kullandığını farzederek tavsiyelerde bulunmuştum. Sonra profiline bakarak bu konuda da tavsiyede bulunmak istedim. O mesajdan, bu mesaja geçince bu şekilde kurgulamışım mesajımı.
Bir de, bu işe giren insanlar genelde bir noktada sistemini değiştirmek, geliştirmek istiyor oluyor. O gün geldiğinde kendi deneyimimin bir faydası olur diye, biraz uzun boylu düşünerek cevap verdim.
Ben tesisatımı heryere taşıyarak çok uğraşıp, yorulmuştum, malum herkesin imkan ve zamanı olmuyor.
-
Tahmin etmiştim. Oluyor böyle şeyler. Umarım sisteminizin yeni konumundan memnunsunuzdur.
Esasında bu konu beni de ilgilendiriyor. Acaba Raspberry Pi 4 alarak Pi'ye bir şans daha versem mi diye düşünüyorum bu aralar...
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mr. T.Merhaba,
Aşağı yukarı aynı damdan düştüğüm için attığınız mesajlarınıza bir baktım; sanırım buna da cevap verebilirim.
Amfinizin ses rengi her yerde naturel diye geçiyor ama naturelin biraz parlak tarafında kalıyor. B&W hoparlörler de hakeza. Bluenode'u hiç duymadım ama çok araştırdım ona da kimse ses rengi sıcaktır demiyor. 3'ünün de ses rengi parlak olunca rahatsız edici bir düzeye gelmiş, benim anladığım.
Şöyle de bir öneride bulunayım; bundan sonraki sistem değişikliğinizde hoparlörden önce amfiyi değiştirirseniz ve daha iyi bir amfi alıyorsanız, biraz bass karakterli seçin, yoksa bu parlaklığa bir de detay eklenince çok yorucu oluyor.
Ama önce daha iyi bir hoparlör alırsanız, amfiniz yeni hoparlörlerinizin performansını göstermesine pek izin vermeyeceğinden, rahatsız olmadan hoparlörlerinizi de geliştirmeye karar verene kadar sizi idare edebilir.
Son olarak şimdi gördüm, kaynağınız da dijitalmiş bu durumda rca kablosunu değiştirerek detay ve ses rengiyle biraz oynayabilirsiniz ama kabloya o kadar para verir misiniz bilmem. Ben Audioquest ve dh-labslerin hepsini denedim. Dh labs detayı artırıyor (2,3 modeli var ne kadar pahalısını alırsanız o kadar detay veriyor.) Audioquest detayı arttırıyor ancak sesin etrafına bir de buhu katıyor, ben o kadar sese müdahale etmek istemediğim için tercih etmedim.
Keyifli dinlemeler.
Teşekkür ederim bilgiler için. 2 konudaki mesajınıza istinaden;
Aslında Ls50'yi merak etmiyor değilim 2. elde var bir tane 685'lerimi değiştirmeye değer mi bilemiyorum.
Rca kablo şuan oehlbach the pure sound nf1 kullanıyorum. Tecrübeniz oldu mu hiç? Dh labs silver sonic bl-1 series-2 kabloya geçmek artı olur mu sizce?
Teşekkürler
-
quote:
Orijinalden alıntı: Kursun_Tahmin etmiştim. Oluyor böyle şeyler. Umarım sisteminizin yeni konumundan memnunsunuzdur.
Esasında bu konu beni de ilgilendiriyor. Acaba Raspberry Pi 4 alarak Pi'ye bir şans daha versem mi diye düşünüyorum bu aralar...
Ahmet Abi selamlar,
Dilerseniz wxc-50'yi gönderebilirim denemek isterseniz.
Teşekkürler
-
Teşekkürler.
Sen kullan, sonra izlenimlerini alırım.
Son zamanlarda elimdeki Raspberry Pi 3 ile tekrar oynamaya başladım.
Volumio aplikasyonunun son versiyonunun SACD ISO desteklemese bile Philips .dff ve Sony .dsf dosyaları desteklediğini gördüm ve Raspberry'den beklentim arttı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 10 Kasım 2020; 17:6:22 > -
Ls50 kullanıyorum arada fark yaratacak birşey olacağını sanmıyorum belki vokalde olabilir o da belki. Dali Rubicon bakardım yerinde olsam.quote:
Orijinalden alıntı: zeybek1982Teşekkür ederim bilgiler için. 2 konudaki mesajınıza istinaden;
Aslında Ls50'yi merak etmiyor değilim 2. elde var bir tane 685'lerimi değiştirmeye değer mi bilemiyorum.
Rca kablo şuan oehlbach the pure sound nf1 kullanıyorum. Tecrübeniz oldu mu hiç? Dh labs silver sonic bl-1 series-2 kabloya geçmek artı olur mu sizce?
Teşekkürler
Alıntıları Göster
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Kursun_Teşekkürler.
Sen kullan, sonra izlenimlerini alırım.
Son zamanlarda elimdeki Raspberry Pi 3 ile tekrar oynamaya başladım.
Volumio aplikasyonunun son versiyonunun SACD ISO desteklemese bile Philips .dff ve Sony .dsf dosyaları desteklediğini gördüm ve Raspberry'den beklentim arttı.
Moodeaudio 'yu denemenizi tavsiye ederim o bazı konularda daha başarılı
-
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.
Bir zamanlar Volumio, Moode, Rune, vs denemiştim.
Dediğiniz gibi Moode daha başarılı idi.
Yazılımların DSD desteklememesi Raspberry kullanmaktan vazgeçme nedenlerimdendi.
24/96-192 Flac'lar kadar benim için SACD ISO desteği de önemli...
Hala da SACD ISO dosya destekleyen yazılım yok gibi görünüyor.
Ancak Volumio'da .dff ve .dsf desteği çıktığına göre o da yakın sanırım.
-
Ben Rubicon 2 kullanıyorum, Ls 50'yle birebir karşılaştırma fırsatım oldu. Rahatça bir gömlek üstün diyebilirim.
Kablo konusunda da; hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama kablolarınızla İstanbul'da Timpani'ye giderseniz iki kabloyu birebir karşılaştırabilirsiniz, ikinci el bl-1 ellerinde varsa onu da değerlendirebilirsiniz. Bir de elde ettiğiniz sonuç daha iyi daha kötüden ziyade bu kablo biraz daha parlak, bu biraz daha hata affediyor gibi olabiliyor. En hi-fi her zaman sizin için en iyisi olmayabiliyor.
Hi-fi gerçekten çok subjektif bir konu, duyduğunuz en iyi sistem nedir, kulağınız neleri ayırt edebiliyor, ne dinliyorsunuz, birçok parametre var. Bu sebeple konu dönüp dolaşıp en doğrusunu ancak duyduğunuzda siz söyleyebilirsinize geliyor.
Bir de şu videolara bir bakabilirsiniz;
İlk iki video (aynı sistem ve ortam değil ama) bir fikir verebilir belki.
Üçüncü videoyu B&W ve Kef markalarının ses renkleri arasındaki farkı birebirde duyabilirsiniz belki diye ekledim.
Son video bir gömlek üstün olanlar liginin iyileri arasından iyi bir seçki bence.
Keyifli dinlemeler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X