Şimdi Ara

Noctua NH-U14S vs Dark Rock Pro 4

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 6 senedir NH-U14S'i çift fanla push pull konfigürasyonunda kullanıyorum ve gayet memnunum. Geçen gün elime DRP4 geçti ve bugün onu bağladım. Tam hızda Noctua'ya göre daha sessiz fakat sıcaklıklar Noctua'da daha iyiydi sanki. 5800X ile, otomatik modda kullanıyorum. Sizce hangisiyle devam etmek daha mantııklı?




  • Noctuanın kulesine dark rockın fanlarını takın

    İkisi de çok benzer kafa kafaya soğutucular. Sessizliği fark edebildiyseniz 3-4 derece veya ne kadar derece fark ediyorsa bilmiyorum sessizliği ön planda tutardım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla düşünüyorum da CPU'ya yük bindirecek çok birşey yapmıyorum aslında. Oyun oynamaya başladığımda ekran kartının fanları CPU fanlarını bastırıyor zaten. DRP4 dediğim gibi Noctua'ya oranla daha sessiz fakat Noctua'nın soğutması daha iyiydi gibime geldi.


    Soğutmayı değiştirmeden önce test etmemiştim fakat DRP4'ü taktıktan sonra Cinebench R23 ile bir test yaptım, 500 puan daha az çıktı. Doğrusu düşünüyorum da eski testi kışın ortasında yapmıştım diye hatırlıyorum. Daha az skor vermesinin nedeni yaz sıcaklarıyla alakalı olabilir.


    Neyse Noctua'ya geri döneceğim bugün. 2 gün kullanılmış DRP4 almak isteyen olursa iletişime geçebilir.

  • hocam dursun elinizde dark rock pro4 bence. Noctua ile arasında bence sıcaklık farkı çok oynamayacaktır. Kış yaz testi de fark edebilir ama siz bilirsiniz yine de ☺️

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DRP4 soğutucu benim değil. Müzisyen bir arkadaşa bilgisayar toplarken yanlışlıkla alınmış bir alet. Satılacaktı zaten. Satılmadan önce acaba daha iyi performans verir mi diye bir denemek istedim fakat daha sessiz olmasına rağmen soğutma kapasitesi kullandığım Noctua kadar iyi değil. O yüzden o mesajı attıktan sonra Noctua'ya geri döndüm.


    DRP4 ile CBR23'te 14000 civarı bir skor vermişti. İşlemci otomatik modda 4.3Ghz civarında çalışıyordu. Noctua ile 14500 civarında çıktı ve işlemci all core 4.4 civarında takılıyordu.


    Ha o aradaki farkı gerçek hayatta fark edecek miyim? Tabi ki hayır.


    Neyse teşekkürler herkese.

  • Rica ederim ne demek noctua ile devam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.