Şimdi Ara

Noctua NH-D15 vs Corsair H100i v2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hangisi daha performanslı olur? Ben 6600K 4.7GHZ de kullanıyorum. Amazon'a vegi geldiği için sıvı soğutma almak biraz pahalı oldu artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• walla aynen bende ikisi arasında kaldım 1 hafta içinde alıcam hergün incelemeler bakıyorum noctua d15 mi sıvı soğtma mı alsam diye elim bi d15 e sonra sıvı soğutmaya gidiyo çok kararsızım bilgili arkaşlar bizide bilgilendirirse çok güzel olucak
  • Sıvı soğutma uzun ömürlü değil. Motor bozulur, sıvı alışkanlığını yitirir, sızdırdırır, ses yapar vs. vs. D15 soket uyduğu sürece ömürlük.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corsair candir 5 sene bozulsada yenisini veriyorlar hatta ust model gonderiyorlar
    3 sene once h100 ilk surum bozuldu hollandaya yolladim sifir h100i verdiler yaninda lga775 montaj kiti verdiler 1 ay once h100i bozuldu h110i yolladilar ben tabi beklemedim h100i v2 almistim
    Tmm arkadas iyi demis de zorlamazsan bozulmuyor o kadarda ben istisnayim ama eger bizarsan sikinti cekmezsin fiyat ve performansi degerlendir beklentilerini degerlendir agirlik hesapla

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıvı soğutma rahatliktir. Dışardan bakınca güzel gözükür. Kasayı bir yere taşırken sökmek zorunda kalmazsin. Sessizdir. özellikle h100i v2 baya sessiz. Ancak kullanım ömrü çabuk dolar. Ses yapmaya başlar, sızdırır orası burası bozulabilir. Noctua d15 büyük, ağır ve çirkindir. Ancak daha performanslıdır. Ağırlığını kasa kapağına sabitleyerek bi nebze kurtulursun. Gürültülüdür biraz fan sesleri malum. Ancak uzun sure dayanır sıkıntı çıkarmaz. Kasayı taşıyacak olsan sökmen gerekir yoksa anakart kırılabilir. Kırılmıştır :) her kasaya sığmaz. İkisinin de iyi ve kötü tarafları var. Ancak ben olsam noctua alırım. Benim için performans önemli. Herkes beklentisine gore seçim yapılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rokie T

Sıvı soğutma rahatliktir. Dışardan bakınca güzel gözükür. Kasayı bir yere taşırken sökmek zorunda kalmazsin. Sessizdir. özellikle h100i v2 baya sessiz. Ancak kullanım ömrü çabuk dolar. Ses yapmaya başlar, sızdırır orası burası bozulabilir. Noctua d15 büyük, ağır ve çirkindir. Ancak daha performanslıdır. Ağırlığını kasa kapağına sabitleyerek bi nebze kurtulursun. Gürültülüdür biraz fan sesleri malum. Ancak uzun sure dayanır sıkıntı çıkarmaz. Kasayı taşıyacak olsan sökmen gerekir yoksa anakart kırılabilir. Kırılmıştır :) her kasaya sığmaz. İkisinin de iyi ve kötü tarafları var. Ancak ben olsam noctua alırım. Benim için performans önemli. Herkes beklentisine gore seçim yapılır.

Benzer bir ikilemdeyim, sıvı soğutmanın sessiz olduğu konusuna pek katılamayacağım. Özellikle sessizlik arayanlar için klasik hava soğutma ideal. Birde bu konuda zıt şeyler yazıyor. Kimi yerde sıvı soğutma sessiz olur denirken tecrübeler pek öyle göstermiyor veya herkese göre değişiyor.

• Kesinlikle Noctua NH-D15 alın derim.

+Soğutma başarısı ve sessizlik olarak "Corsair H100i v2" ile tamamen aynı diyebiliriz. (Bir internet sitesinde çok uzun bir karşılaştırması vardı ararsanız bulabilirsiniz.)
    +Çok daha uygun fiyatlı.
    +Sıvı soğutmanın problem çıkarma olasılığı çok daha yüksek. (Yok efendim pompa bozuldu, yok efendim şurası kaçak yapmaya başladı, yok efendim şuradan garip bir ses geliyor derdi yok.)

Almanız için daha ne olması gerekli ki?

Ha ama bazı insanlar için bu işler hobi zevk meselesedir. Kasamın içi daha güzel görünsün, sıvı soğutma sistemine sahip olayım, uğraşayım-kurcalayayım diyebilirsiniz o zaman yapacak bir şey yok demektir Corsair H100i v2 de alabilirsiniz.

Kısacası akıl "Noctua NH-D15", gönül "Corsair H100i v2" den yana : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c36ab7c4 -- 16 Ocak 2017; 14:39:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Corsair H100 V2 Sıvı Soğutucu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Alakasız olacak ama 4.7 ghz'e hangi voltajda çıktığınız,sistemin kararlılığı ve şuan kullandığınız soğutmayla olan sıcaklık gibi bilgileri verebilirmisiniz,

Ben 4,5 ghz'deyim görünce benide bir şeytan dürttü :)

• MSI anakart kullandığım için kendisi oc yapıyor.
  • Noctua NH-D15 +1
  • Konu çözüldü. H115 alındı.
  • Bence yanlış olmuş. Fanboy olarak söylemiyrm :)

Hem bedava soket montaj set gönderyrlar mesala gelecek am4

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.