Şimdi Ara

Noctua NF-A14 PWM Fanlar Gürültü Durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Noctua NF-A14 PWM Fanlar Gürültü Durumu


    Noctua NF-A14 PWM Fanlar Gürültü Durumu


    Noctua NF-A14 PWM Fanlar Gürültü Durumu


    Noctua NF-A14 PWM Fanlar Gürültü Durumu

    Merhabalar forum ahalisi. Şöyle birkaç sorum olacak. İlki şu. Geçtiğimiz günlerde kasamın ön panelinde stok fan olmadığı için Amazon'dan 3 adet Noctua NF-A14 PWM fan siparişi vermiştim. Amazon'da Noctua'nın diğer fanları için soğutma yöntemi olarak hava/su yazarken, bu üründe sadece su yazıyordu. Ben bunun çok önemli olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Çünkü fanların tipi montaj türü vs. aynı. Sadece kategorilerken girilmemiş olduğunu düşünüyorum. Detaylı bilgisi olup aydınlatan olursa çok sevinirim.


    Gelelim esas soruma;


    Fanları tanıdık bir bilgisayarcıda taktırdım. O da düşük gürültü adaptörü kullanmamış (adaptörler kutuda duruyor) ve anakartta yer olmadığı için üç fanı birlikte bağlamış. BIOS'tan kontrol ettiğimde System 2 olarak görünen fanlar bunlardır diye düşünüyorum. PWM ve Smart Fan Mode da açık olduğu halde bilgisayar boştayken bile fanlar bayağı gürültülü çalışıyor. Acaba bunun için nasıl bir ayar yapmam gerekiyor? Noctua'nın sayfasına baktığımda bu fanların düşük gürültü adaptörü (LNA) olmadan ses seviyesi 24,6dB olarak görünüyor. Ses seviyesi yüksek güç altında belki normal olabilir ama düşük güçte de böyle çalıştığı için biraz fazla gürültülü bir durum söz konusu. Ürettiği CFM değerine göre gürültü oranı birçok markaya göre çok daha az görünüyor sayfasında. Acaba ben mi yanlış bir yol izliyorum? 


    Son olarak fanlarda yapacağım herhangi bir değişiklik için işlemci portundaki 8+4 pinin 4 pinli portunu da bağlamalı mıyım? Çünkü şu an orası boşta. Sadece 8 pin bağlı olarak çalışıyor.


    Her türlü cevap için çok teşekkürler.








  • Sistem bileşenlerini yazarsanız yardımcı olabiliriz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.