Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda No touch lazer ameliyatı olacağım. Ocağın başlarında ehliyet sınavım, ortasında da finalim var. Acaba iyileşme sürecim o zamanlara kadar sarkar mı yoksa 1 haftada falan normal tüm işlerimi yapabilir miyim? Ayrıca olan kişiler memnun mu diye de görüş almak isterim. EDİT: Ameliyatı oldum. Gün gün güncellemeyi düşünüyorum. Ameliyatı 8 Aralık 2020 tarihinde NO Touch lazer teknigiyle oldum. Göz numarası olarak lens kullandığım için lens numaralarımı söyleyeyim. Sol -5 Miyop, Sağ -4.5 Miyop. 1.GÜN Ameliyat günü gerekli kontroller yapıldıktan sonra ameliyat elbisesi giydirildi ve masaya uzandım. Gözüme uyuşturan bir damla sıktılar. Ardından da kanca ile sabitlediler. Çok fazla yazı okuyup video seyrettiğim için az çok neler yaşayacağımı tahmin ediyordum. Bu yüzden soğukkanlıydım. Göz numaram yüksek olduğu için 45 saniye yerine 60-65 saniye süreceğini söyledi. Tamam dedim. Yanıp sönen yeşil ışığa bakmam söylendi. Ardından da işleme başladılar. bir lazerin gözümü yaktığını sadece kokusundan anlamıştım. Yoksa 0 hissiyat şeklinde ilerledi. Ameliyattan sonra siyah bir gözlük verildi ve 4-5 Gün çıkarmamam gerekiğini söylediler. 2 adet damla ve 1 de ağrı kesici hap verildi. Damlalardan birisi günde 5, birisi günde 3 kez damlatılacaktı. Yaklaşık 3 saat boyunca ağrım yoktu. 3.saatten sonra inanılmaz bir seviyede ağrı başladı. Resmen oluk oluk su akıtıyordu gözlerim. Ve aralık şeklinde açmaya kalkışsam otomotikmen göz kapaklarım kendisini kapatıyordu. O gece 1 saat , 1 saat kestirerek uyumaya çalıştım. Sürekli uyanıyordum. 2.GÜN Diğer gün saat 13 gibi ağrılarım azalmaya başladı. Dünden eser yoktu ama ışığa hassasiyetim vardı. Günümü bir şeyler dinleyerek geçirdim. Arada ufak ağrılar geliyordu ama düne göre kat kat daha iyiydim. 3.Gün Bugun netliğim biraz daha artmıştı,ağrı yoktu,hassasiyet de azalmıştı ama sadece aklıma takılan bir şey var. Önüme bir yazı koyup okumaya çalıştığımda sağ gözümün sola göre daha net görüyor olmasıydı. Bu durum aklımı kurcaladı ama tahminimce sol gözümün -5, sağ gözümün de -4.5 olma sebebiyle sol gözümün daha uzun sürede iyileşme sebebiyle olabilir. Yine de doktora soracağım. 4.Gün Bugün telefona ve laptoba bakarken yazıları kolaylıkla okuyorum. Dün ve önceki günler yazıları okuyabilmek için kafamı çok yakınlaştırırdım. Bulanıklık derecesi de düştü ancak hala net değil çoğu şey. 0 ağrım var. Güneş hassasiyetim de azaldı. Şuan tek sorun bulanıklık. Onun dışında sorunsuz. Doktora gidip lenslerimi de çıakrdım. 15 gün sonra tekrar gelmemi söyledi. 5.Gün Bugün çoğu yaziyi cift görme sorunu ortadan kalktı. Biraz daha iyi ama hala bulaniklik var. Onun haricinde ekstra ekleyeceğim bir şey yok. 6.Gün 5.Günden farklı bir şey yaşamadım. Görüntüler net. Ancak tam net değil. 9.Gün yaklaşık 2 gündür görüntüler kamera odaklanması gibi oluyor. Yani bulanık görürken biraz bekleyince netleşiyor. Sonra bulanıklığa geri dönüyor. Birazcık garip bir his. 12.gün Sabah kalktığım zaman yarım saat civarı hep bahsettiğim kamera odaklanmasi gibi olan sorun devam ediyor. Gün içinde çok azalmasina rağmen hala var diyebilirim. Aksamlari bu durum çok azalıyor ve %100luk bir memnuniyetle gündelik hayatima devam ediyorum. Akşamki görüşüm sabah gibi olursa baska da bir şey istemem. 13.gun Sabah kalktığımda yaşadığım kisa süreli bulaniklik sonrası günüm aşırı rahat geçti. Odak sorunu çok çok azaldı. Disari çıktığımda sanki gozluklü halimle geziyormus gibi hissettim. Bugün harikaydi. 27.Gün Yaklaşık 26-27 gün oldu. Görüşümden çok memnunum. İyi ki olmuşum diyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pankreasına Talibim -- 3 Ocak 2021; 16:47:33 > |
Bildirim