Şimdi Ara

'No system disk or disk error.Replace and strike any key when ready' hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
28.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarım normal şekilde çalışırken başından kalktım ve 6 saat sonra döndüğümde pc kapanmıştı ve açmaya kalkınca "No system disk or disk error.Replace and strike any key when ready" hatasıyle karşılaştım.Bios dan hdd yi birinci sıraya alsam da nafile.İçinde bu hafta vermem gereken dönem ödevim var.Bilgisayarı kurtarabilmem mümkün mü
    Notebook modeli: Compaq Evo N400C (baya eski bir model)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cash17 -- 1 Mayıs 2009; 14:47:16 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Anahtar Kelimelerle Optimize Edilmiş SEO İçerik:

"No System Disk or Disk Error.Replace and Strike Any Key When Ready" Hatası Çözümü

"No system disk or disk error. Replace and strike any key when ready" hatası, bilgisayarınızın işletim sistemini (OS) başlatamadığı anlamına gelir. Bu hatanın çeşitli nedenleri olabilir:

• Bozuk veya eksik bir önyükleme diski
    • Hasarlı bir sabit sürücü
    • Yanlış BIOS ayarları
    • Sistem dosyalarındaki bozulmalar

Bu Hatayı Çözme Adımları:

1. Önyükleme Sırasını Kontrol Et: BIOS'a gidin ve bilgisayarınızın öncelikle sabit sürücüden önyüklendiğinden emin olun.
    2. Önyükleme Disketi veya USB Oluştur: Bozuk bir önyükleme diski hataya neden oluyorsa, yeniden kullanılabilir bir önyükleme disketi veya USB oluşturmanız gerekir.
    3. BIOS Ayarlarını Sıfırla: BIOS ayarlarındaki yanlış konfigürasyonlar hataya neden olabilir. BIOS'u varsayılan ayarlarına sıfırlamayı deneyin.
    4. Sabit Sürücüyü Kontrol Et: Sabit sürücünüzün hasar görmediğinden emin olmak için bir tanılama aracı kullanın. Hasar belirtileri tespit ederseniz, sabit sürücüyü değiştirin.
    5. Sistem Dosyalarını Onar: Windows işletim sisteminizle gelen sistem onarım araçlarını kullanarak bozuk sistem dosyalarını onarmayı deneyin.

Önemli İpuçları:

• İşlem sırasında tüm önemli verilerinizi yedekleyin.
    • BIOS veya sistem ayarlarında değişiklik yaparken dikkatli olun.
    • Hatayı kendi başınıza çözemiyorsanız, profesyonel bir teknisyenden yardım alın.

Bu adımları uygulayarak "no system disk or disk error. Replace and strike any key when ready" hatasını çözebilir ve bilgisayarınızı tekrar çalışır duruma getirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • dostum hdd'ni bios'ta görüpte bu hatayı veriyorsa boot'un uçmuş olabilir. tak bir windows cd'si sadece windows klasörünü silerek yeniden windows kur.
  • düzeleceğini umarak aramaya başlıyorum windows cd si teşekkürler
  • Bilgileri kurtarabilmen mümkün. Eğer harddisk yanmadıysa.. Gerçi yansada kurtarabilirsin ama uğraşırsın.

Hataya göre diski bulamıyor sistem. bios'ta birinci sıradamıydı daha önce? Bios'u load opitimize default seçeneği ile sıfırla. Öyle açmayı dene.. Eğer olmazsa başka yöntemler buluruz.
    Ayrıca verilerini şöyle kurtarabilirsin, eğer bilgisayarı açamazsak; bilgisayarcıya gidersin, hdd çıkarttırırsın masaüstü bir sisteme harici olarak takıp bilgilerini alırsın..

Dediklerimi bir dene bakalım ne sonuç verecek.
  • O Hata normal . o nasıl düzelecekti tam aklımda değil, Bİos'ta bilmem ne sata falan yazılı bir alan var oradakini Enable falan yap . Tam yardımcı olamadım biliyorum ama tam'da aklımda değil :) Dayımın bilgisayarında sürekli bu sorun'dan dolayı yapıyordum pc'i . Ama ne yaptığım aklımda değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: Powerx*

O Hata normal . o nasıl düzelecekti tam aklımda değil, Bİos'ta bilmem ne sata falan yazılı bir alan var oradakini Enable falan yap . Tam yardımcı olamadım biliyorum ama tam'da aklımda değil :) Dayımın bilgisayarında sürekli bu sorun'dan dolayı yapıyordum pc'i . Ama ne yaptığım aklımda değil

Raid falan mı?

Load Optimize Default yaparsa bios otomatik ayarları yapacaktır zaten. Sorunu çözebilir..
  • xp cd si bulduğunuz zaman onar kısmında gelip chkdsk komutu ile sistemi onarmayı deneyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bnm laptop acılırken Non-system disk or disk error replace and strike any key when ready-- diye bir hata verıyordu formatlamak için cd den başlattığımda yine aynı hata verıyordu baska bır bılgısyara taktım hdd formatladım fakat acılırken yıne aynı hatayı verıyor nasıl duzeltebılırım acaba bı fıkrınız varmı
  • bıos sıstemı c den degılde sankı dısketten yada dvd den baslatmaya calsıyor .. goremeyıncede hata verıyor.. sabıt dıskı bıosdan kontrol edın.. bıosda boot ıle ılgılı bır sıkıntı anlayacagınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5760E0666 -- 18 Nisan 2012; 12:08:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.