Şimdi Ara

NİSSAN Qashqai (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
941
Cevap
6
Favori
303.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Egé

quote:

Orijinalden alıntı: emrahozkan

arkadaşlar QQ bakım sıklığı ve fiyatları konusunda bilgi verebilir misiniz ?

15.000 km de bir olması lazım. Birkaç sayfa önce fastx arkadaşın koyduğu servis fiyatları resmini tekrar ekliyorum..

NİSSAN Qashqai

05 mayıs 2009 tarihinde Kocaeli - Yılmaz Otomotiv'de fotoğrafı çeken ve siteye ekleyen benim. link aşağıdadır. Sakarya - Çelebi Otomotiv'in fiyatları da aynıdır. Fiyatlara kdv dahildir.....

7 Yıldır kocaeli ve 1 yıldır Sakarya'daki servise gitmekteyim..

http://forum.donanimhaber.com/m_29197338/mpage_2/key_/tm.htm

• Arkadaşlar bende dizel qashqai mevcut. 5.000 km'de ücretsiz yakıt filtresi kontrolü yaptıran var mı? Geçen ay Kocaeli - Yılmaz Otomotive sorduğumda 5.000 km'de yakıt filtresi kontrolü yapmadıklarını söylediler. Siz yaptırdınız mı?
  • aracı aldığımda böyle bir şeyden bahsetmediler, kitapçıktada yazmıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarcinbey

aracı aldığımda böyle bir şeyden bahsetmediler, kitapçıktada yazmıyor ?

kitaçıklarla birlikte bir broşür vardı. müsait bir zamanda fotoğraf eklerim.
  • Tekrar selam QashQai'ciler...

Birkaç hafta önce yıllık izin nedeni ile Antalya'ya gidip geldim, toplam 2200 Km yapmışım ve en uzuuuun yol deneyimimi paylaşmak istedim :)

Öncelikle "aman tasarruflu gideyim" şeklinde yaklaşmadığımı söyleyeyim. Zaten benzinli QQ kullanıyorum ve tasarruf konusunda iddialı olduğu söylenemez. Hem de tatile gidiyorum, varsın çok yaksın dedim. Yol hangi hıza müsade ederse o hızda gittim, max 205 km/h gördüm.

Tatile iki arkadaş gittik ve yaklaşık 400-500 km'lik kısmını arkadaşım kullandı. Şu kadarını söyleyeyim, direksiyon başından zor aldım kendisini :) Bizim yorumlarımız pek objektif olamıyor malum, "kargaya yavrusu şahin görünür" hesabı :) Ancak arkadaşım çok keyif aldığını söyledi. Hatta bunu ben sormadan söyledi, yani birkaç yüz km gittikten sonra durup dururken "abi çok keyifli bu yaa" dedi, o zaman inandım :)

Yukarıdaki örnekten de anlaşılacağı üzere sürüş açısından gerçekten keyif aldım. Koltukların konforu kendisini gösterdi. Daha önceki araçlarımda uzun yolu kabus haline getiren bel ağrısı kesinlikle yoktu. Yol tutuşu, manevra kabiliyeti, süspansiyonu... kesinlikle benden geçer not aldı diyebilirim. Özellikle dönüş yolunda sadece ben kullandım. Yaklaşık 9 saat sürdü ve gözlerim dışında ağrıyan bir yerim olmadı :)

Yine arkadaşımın yorumlarından gidersek, ilk birkaç km'sinden sonra ilk yorumu "bu dikiz aynaları çok güzel, güven veriyor" oldu. Gerçekten de öyle. Büyük olması, görüş açısını son derece etkiliyor ve kör noktayı en aza indiriyor. Kör nokta var elbette ancak kaçırmanız çok zor.

Yakıt olarak yaptığım hesaba göre km'de 28 kuruş. son zam benim tatilin başına denk geldi, dolayısı ile benzini 3,30'dan hesaplayın :/

Tatil yolculuğundaki tek olumsuz durum, mıcırlı yolda beni sollamak için hırs yapan iyi(!) şöför idi. Arabamı resmen çakıl yağmuruna tuttu ve netice itibarı ile ilk rötuşlarımızı yaptık, hayırlı olsun :( Tatil bilançosu, aracın 4 noktasına fırça rötuş :( Neyseki ezik, kırık yok, sadece boyada noktalar oluştu, ona şükür diyeceğiz. Daha beteri de olabilirdi, far patlardı, cam çatlardı filan.

Özetle 2200 km'lik maceramdan sonra şunu diyebilirim: İyi ki QashQai almışım...

NOT: Facebook grubumuza da bekleriz, Nissan QashQai Türkiye

• İyi günler QQ kullanıcıları aranızda deneyimli QQ şöferleri var:D

Merak ettiğim bişi var QQ ların yalıtımı nasıl acaba içeri çok ses alıyormu?

Farlar yolu nasıl aydınlatıyor?

Beni bilgilendirirseniz memnun olurum...

Saygılar...
  • selamlar,

ses yalıtımı konusunda ben memnunum. ancak benimki benzinli. dizel kullanan arkadaşların cevap vermesi daha iyi olabilir.

far konusunda bir sıkıntı yok. özellikle aracın yüksek olması, karşı tarafın gözünü almadan daha iyi bir aydınlatmaya imkan veriyor. karşı tarafı rahatsız etmemesini özellikle söyledim, zira yan sanayi çakma xenon farlar kol geziyor ve flash ışığı gibi insanın gözünü alıyor. nefret ediyorum!

iyi günler...
  • Dizel QQ da motor sesi konusunda oldukça başarılı, 140 -150 km gibi ses artıyor biraz hali ile genel olarak oldukça başarılı gayet sessiz.
  • araçlarınız hayırlı olsun arkadaşlar. 4x4 sahiplerinden araziye giren var mı acaba_?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnbs -- 11 Ağustos 2009; 12:13:31 >
  • arkadaşlar selamlar...
    Qashqai 'ye ilk çıktığından beri ilgi duymaktayım. son zamanlarda ilgim daha da arttı. Merak ettiğim bir husus var. 1.6 teknanın ve 2.0 dci nin yakıt tüketimi. 2. el düşünüyorum ancak 1.5 dci nin fiyatı 50 bine yaklaşıyor. bu fiyatta grand vitara 1.9 dds var yine reno motorlu ve tabi ki 4x4 low seçenekli arazi şanzımanlı. onun yakıtı biraz daha fazla 1.5dci ye göre. Sizce 35 bin verilerek Qashqai nin 1.6 teknası alınır mı?
  • Dün itibariyle Tekna Dizel aracıma kavuştum.Daha çıkar çıkmaz insanların arabayı işaretle gösterdiklerine şahit oldum. Ve kendimi yüksekte hissettim.
    Ancak daha arabayı almadan görüştüğüm servis elemanı amörtisörlerden bahsetti bu arabada sert olmak zorunda dedi ve beni ikna etti.Ancak arabada sanki özellikle bagajında birşey varmı ve sürekli hareket ediyormuş gibi bir ses aldım. Ayrıca camları kilit konumuna aldığımda camlar açılıp kapanabiliyor yolcu tarafından.
    Ne olursa olsun bence bunlar ufak ayrıntı servis mutlaka halledecektir. Araçtan genel olarak çok memnun kaldım.Keşke direksiyon üzerindeki ses kontrolllerini sağ tarafa koysalarmış daha iyi olurmuş heralde ingilizler için böyle ürettiler diye düşünüyorum.
    Krom üst tavan barı taktırmak için servisten fiyat aldım 700-750 dediler. Varmı önerisi olan ?
  • hayırlı olsun, kazasız belasız kullan. resimlerini de ekle de maşallah diyelim ;)

süspansiyonlar sert evet ama gereken de bu. arazi için tasarlanan bir araç olsa yumuşak olması makul olurdu. ancak 160 km/s ile aldığın ilk virajda ya da girdiğiniz ilk makasta "iyi ki sertmiş" diyeceğine eminim. Zira o sert süspansiyonlar sayesinde yola tutunabiliyor.

Arka amortisörden gelen ses kronik sanıyorum. Beni de rahatsız ediyor, 10 bin km'ye yaklaştım, servise gidince baktıracağım.

Cam kilidi konusunda bir arıza var gibi görünüyor, serviste halledeceklerdir. Ben de tek tuşla açılabilen şoför camının, tek tuşla kapanabilmesi konusunu sormuştum aldığım yere. güvenlik nedeni ile kapanmanın otomatik olmadığını, ama istersem programlayacaklarını söylediler. Gidince yaptıracağım.

Direksiyon kontrollerinin solda olmasının nedeni, tahminimce sağ elin vitesle filan meşgul olabilecek olması. teorik olarak sol el daha fazla direksiyonda kalıyor, böylece kontroller sürekli el altında.

tavan barı konusunda ihtiyacım olmadığı için bilgim de yok :)

tekrar hayırlı olsun...

• Bu araca xenon far taktıran var mı? varsa fotoğraflarını ve nerde kaça yaptırdığını söyleyebilir mi?
  • Çok teşekkür ederim, inşallah yakında eklerim fotoları da.
    Arkadan gelen ses sadece kalkış ve duruşlarda geliyor sanki bagajda bişiler hareket ediyor. Süspansiyon konusunda zaten servis danışmanı uyardı böyle olması lazım dedi ve değiştirsek bile aynısını takıyoruz dedi. Pencere kilidi sanırım sadece arka pencerelerde geçerli ön yolcu için değil sizde de böyle mi ?
    Şimdi sağ arka kapı içeriden açılmıyor böyle bir sıkıntı oldu yarın servise gideceğim. Ama dediğim gibi aracımdan memnunum.Çok göz alıcı, güçlü ve kaliteli bence. Daha önce Megane II Sedan dizel aracım vardı 80 beygir, onunla kıyaslandığında çok daha atak. Yeni araba alırken çok düşündüm aklım hep donanım olarak aynı olan yeni Megane III de idi. çünkü arada aynı donanım olmasına rağmen 8-10 bin lira fark vardı. Ama şimdi iyiki bu parayı vermişim diyorum.
  • Pencere kilidi sadece arka taraf için geçerli. Sağ arka kapının içeriden açılmamasının nedeni çocuk kilidi olabilir mi ?
  • Pencere kilidi evet öleymiş teşekkürler.
    Olmamalı çünkü sol arka kapı açılıyor ayrıca sağ arka kapı dışarıdan açılıyor.
    Bagaj kısmından geldiğini düşündüğüm tıkırtı için bişi söleyebilecek olan varsa sevinirim.
  • çocuk kilidi kapının kasasında bi düğme olmalı erkan, oraya bir bak derim. arıza olasılığı düşük bi yer çünkü.
    bu resim yardımcı olabilir ;)
  • Surucu tarafi pencerenin otomatik kapanmasi icin servise gitmenize gerek yok.
    Bunun icin surucu cami acma kapama dugmesine parmaginizi kaldirmadan cam tamamen asagiya inene kadar basili tutun. Cam tamamen indikten sonra 10 sn basmaya devam edin hemen ardindan parmaginizi kaldirmadan pencereyi kapama konumunda tutun. Kapandiktan sonra 10 sn parmaginizi dugmede kapali konumunda cekili tutun. Bu islemden sonra surucu tarafi penceresi otomatik acilip-kapanacaktir.
    iyi surusler.
  • üşenmedim, aşağı inip denedim. oldu walla :D

sağol MVDR! bu tip başka ufak trick'ler var mı? ;)
  • Bagaj tarafindan gelen ses icin
    1) Arka koltuklarin kafaliklarinin hizasinda bulunan bagaj ustu kapagin (2 adet iple asili olan) yuvalarina tam oturup oturmadina emin olun.
    2) kriko ve yedek lastigi cikardiginiz halde ses geliyorsa bagaj kilidinden gelme ihtimali yuksek. Yurt disindaki fotrumlarda bagaj kilidinden ses kronik arizalardan olarak gosteriliyor.
    3) Dusuk bir ihtimal ile arka amortisorlerden gelen bir ses olabilir. Aracinizin arka amortisor seri numarasi son iki karakteri 3A veya 4A ile bitiyorsa yeni nesil amortisor kullaniyorsunuz demektir. Dolayisiyla arka amortisorden geldigi suphesini eleyebilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.