Şimdi Ara

NİSSAN NOTE Mİ COLTMU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
6.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar nissan note mi yoksa mitsubishi colt mu tercih edilmeli modeller ve km ler aynı sayılır. fiyat farkı var ama.
    1. sağlamlık
    2. ekonomik olması(yakıt +bakım+arıza)
    3.yol tutuşu
    4.donanım
    5.rahatlık
    6. ikin el
    Bütçe 25.00 tl
    Bu araçları tanıyan arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiz25 -- 25 Ekim 2010; 22:00:50 >

• aha tam benlik konu,
    eşime ikisinide gösterdim, note u cip zannetti, bunu isterim diye tutturdu ama benim daha vaktim var biraz,
    ikisini çok araştırdım, ikiside güzel bence
    1- bence colt
    2- dizelse note, benzinse colt
    3- sanırsam colt
    4- bence note tekna
    5- bagajı ve enini düşününce note
    6- colt

sürekli bance yazmaya çalıştım, kesin kanı değildir,
    ben ikinci el dizel düşünmediğim için ve colt un bagaja lpg takınca arka koltuk hareket kabiliyetini kaybettiği için colttan vazgeçtim diyebilirim

ama araya jazz ıda sıkıştır, o zaman herkes jazz der bence
    saygılar
  • neden ikinci elde dizeli düşünmüyon. jazz da olabilir benim için note hakkındaki yorumları okudum yalıtımdan şikayetleri var bazı arkadaşlarda bir çok sorundan bahsetmişler ama sanırım onlarınki şanssızlık colt diyorsun ama bu araba sanki daha dayanıklı ve oturaklı gibi geliyor bana ikinci ellerine baktım fiyatlarıda çok yüksek neredeyse ikinci elde coltlarla aynı modelde 7-8 bin tl fark var bunların ikinci el piyasası daha mı iyi. Benim de zamanım çok şimdilik acelem yok. Karar vermeden asla araç almam. teşekkürler
  • Ben note dizel kullanıcısıyım.Araçtan gerçekten çok memnunum.Çok kıvrak, kullanımı keyifli bir araç.Adac arıza istatistiklerinde note de colt ta çok iyi.Note yol tutuş ve direksiyon olarak şaşırtıcı derecede iyi.Yol tutuş olarak iyi olmasının dezavantajı ise arkade amortisör yok gibi bir şey.Note dizelden yakıt ve performans konusunda memnun kalırsınız.Rüzgar sesi konusuna gelince, bence rüzgar sesi değil dizel motorun sesi fazla geliyor.Ayrıca notenin rüzgar direnci 0.33 cd.Colt kullanmadım herhangi bir fikrim yok.

http://www1.adac.de/images/25797_tcm8-250130.pdf
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengiz25

Arkadaşlar nissan note mi yoksa mitsubishi colt mu tercih edilmeli modeller ve km ler aynı sayılır. fiyat farkı var ama.
    1. sağlamlık
    2. ekonomik olması(yakıt +bakım+arıza)
    3.yol tutuşu
    4.donanım
    5.rahatlık
    6. ikin el
    Bütçe 25.00 tl
    Bu araçları tanıyan arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.

Note'u hiç bilmiyorum ama Colt kullanıcı olarak birkaç şey yazayim
    Colt sağlamlık-arıza olarak segmentinin en az sorun çıkaran aracıdır.
    15.000 km'de bir bakıma girer bakımları ucuzudur. Ağır bakımı yoktur.(örnek olarak 15.000 bakımı 200 tl)
    Yakıt tüketimi ist. ş.içi 7-7.3lt ş.dışı 3,5-4 lt. arası yakıyor.
    Donanımda Note'a göre extra olarak deri direksiyon ve hız sabitleyici var. Note da ise(Tekna) Colt'ta olamayan sis farı ve arka elektirikli camlar mevcut.
    Yol tutuşuna konforuna test ederek kendin karar ver.
    Bu arada Colt almaya karar verirsen hazır 25.000 bütçeye kadar çıkmışken bir kaç ekleyip sıfırını almaya çalış. Bu aralar 28000'e kadar indirim yapıyorlar. Hatta Cotl forumunda 27küsür fiyat alan bile vardı.

• quote:

neden ikinci elde dizeli düşünmüyon. jazz da olabilir benim için note hakkındaki yorumları okudum yalıtımdan şikayetleri var bazı arkadaşlarda bir çok sorundan bahsetmişler ama sanırım onlarınki şanssızlık colt diyorsun ama bu araba sanki daha dayanıklı ve oturaklı gibi geliyor bana ikinci ellerine baktım fiyatlarıda çok yüksek neredeyse ikinci elde coltlarla aynı modelde 7-8 bin tl fark var bunların ikinci el piyasası daha mı iyi. Benim de zamanım çok şimdilik acelem yok. Karar vermeden asla araç almam. teşekkürler

ikinci el dizelde bence her zaman risk vardır,
    az km yapmış olmalı ve garantisi olmalı yoksa yanına bile yaklaşmam
    yakıttan tasarruf edeyim derken, zar zor biriktirdiğim parayı dizel bir araca verip turbo yada enjektör arızasıyla karşılaşırsam çökerim resmen
    ama hep dediğim gibi tanıdık, bilinen bir dizel ya da atıyorum 50bin den az km yapmış garantili bir dizel alınır neden alınmasın

ayrıca bence colt daha gözde ve revaçta olan bir araç, ikinci elde satışı daha kolay olur note dan bence
    ama note da tam aile arabası, yani alıp sorun çıkartmaya başlamadığı sürece atıyorum en azından 5 yıl binilecek araç, insanın yada bir ailenin her işini görür gibi geliyor bana

ama colt ta yakıt yönünden benzinle çok iyi değerlere ulaşan bir araç ve otomatik-manuel farketmiyor, dizeline hiç bakmadım

ama dediğim sebepten ben colt tan vazgeçmek zorunda kaldım, senede 3-4 defa 1000gidiş, 1000geliş 2000km yol yapıyorum ve yakıt parasını koyunca cepte kuruş kalmıyor, borçlanıyorum bile açıkçası tatillerde
    ve bu mesafe yolculukta bazen bagaja, bazen arka koltuğa gereksinim duyuyorum, bu arka koltuk hareketi çok işime yarardı benim lpg ile hareket edebilseydi ama kısmet

bu arada bende aynı durumdayım diyebilirim;
    ilk önce hep corolla 2005 model civarı bakıyordum, sonra sedanın tipi eski model gibi gelmeye başladı bana, hb olanlara bakmaya başladım,
    sonra coltu görüp inceledim, kullanan herkes memnun, yeni kasası bence çirkin, eskisi çok güzeldi ama lpg yüzünden vazgeçtim,
    vectra c kasalara baktım, birkaç yerde bazı sorunları gördüm, gözüm korktu hem yakıt, hem servisten,
    megane 2 baktım, benzinli, hesaplı, full ama kullananlar bile yorumlarında sorunlarından bahsedip alma diyorlar,
    o fiyatlara modelli araç olsun istiyor insan, note u inceledim, hala aklımın bir köşesinde ama

şimdi 3 araç kaldı bende;
    i30 biraz para eklemek gerekecek ama bence güzel araç,
    corolla hb sol yada sport modeli eski olacak ama sonuçta corolla
    honda jazz elite yada es, kullananların pek kötülemediği(aslında kullanan genelde kötülemiyor bu dünyada malını ama) genelde tavsiye edilen ve gerçekten az yakan bir araç olduğu için listemdeler

ama era, jetta, c4, cordoba...vs. durmadan bakıyorum hala
    mutlaka lpg takacağım ve uyumlu olması da gerekiyor, az yakması önemli,
    şu an c3 aracım var ve bana bagaj olarak yetiyor ama km coştu, o yüzden az km yapmış ve ona yakın donanımlı bir araç aramaktayım bende

her işin hayırlısı
    uzun oldu ama dolmuşum iyi geldi valla
    saygılar

• 1- colt
    2- colt
    3- colt
    4- colt
    5- colt
    6- colt
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    honda CRV mi toyota RAV4 mu?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 4,5 senedir Note sahibiyim. İki modelde sonuçta Japon araçları ve sorunsuz araçlar. Fakat Note genişlik, kullanışlılık ve 2. elinin daha kuvvetli olması açısından daha değerli bir araçtır. Eğer aile için düşünülüyorsa Note iyi bir tercih olacaktır. Sonuçta Nissan Mitsubishi'ye göre daha tutulan bir markadır.
    Yinede insanımızda önyargı var. Avrapalı modelleri daha çok tercih ediyorlar bu sınıflarda.Benim aracıma binenlerin ilk tepkisi şu oluyor."aaa ne kadar geniş arabaymış bu yahu"
    Bir üst segmentte bulamayacağınız genişlik Note 'da var.
  • colt y da jazz diyorum ben.
  • Teşekkürler arkadaşlar az önce çok samimi bir arkadaş aradı kendisinde 2004 model clio var araba dizel 70000 de arabayı satıyomuş gel sana veriim diyo. Fiyat söylemedi ama sanırım bana piyasadan daha uyguna verir. Bu 2004 dizel cliolar kaç eder. Uyguna alırsam satacam zaten
  • quote:

Teşekkürler arkadaşlar az önce çok samimi bir arkadaş aradı kendisinde 2004 model clio var araba dizel 70000 de arabayı satıyomuş gel sana veriim diyo. Fiyat söylemedi ama sanırım bana piyasadan daha uyguna verir. Bu 2004 dizel cliolar kaç eder. Uyguna alırsam satacam zaten

Bence beş para etmez :)
    şaka bi yana uygun olursa tabikji al 2. eli iyidir kısa zamanda satıp colt alabilirsin.

yukarda bi arkadaşında yazdığı gibi şuanda 28.000 liraya sıfır colt alabilirsin.
    yeni gelen coltlarda cleartech özelliği var araç ışıklarda vs. durduğu zaman motor kendini kapatıyor
    bu özellik sayesinde zaten az yakan araba dahada az yakmaya başlamış.

Kesinlikle tavsiye ederim.

Note hakkında bilgim olmadığı için yorum yapmıyorum.

• Şimdi arkadaşımı arayıp pazarlık yapacam 2004 clio dizel 70000de kaç lira eder . kısa zamanda clioyu kaça satabilirim colt alıcam ama şu dıştan görünüşü yok mu sanki çok basit gibi duruyo. Çok küçükmüş gibi ama yakıtı sanki fazla gibi 7 -8 falan fazla bence . Ben km de 200 ün altında yakan bir araç almayı düşünüyom hele sıfır olursa mutlaka 200 ün altında yakmalı . Çünki uzun süre satmam. Sıfır alırsam en az 5 sene binerim.
  • Colt Her Yönden Daha Üstün.!
  • quote:

Şimdi arkadaşımı arayıp pazarlık yapacam 2004 clio dizel 70000de kaç lira eder . kısa zamanda clioyu kaça satabilirim colt alıcam ama şu dıştan görünüşü yok mu sanki çok basit gibi duruyo. Çok küçükmüş gibi ama yakıtı sanki fazla gibi 7 -8 falan fazla bence . Ben km de 200 ün altında yakan bir araç almayı düşünüyom hele sıfır olursa mutlaka 200 ün altında yakmalı . Çünki uzun süre satmam. Sıfır alırsam en az 5 sene binerim.

colt süper araba kasası filam basit olabilir ama özellik bakımından clio fark atar senin clio 14500 tl civarı brşey eder tahminim daha fazla da olabilir düşükde o arabanın temizligine bağlı birde araba dizelmi benzinlimi?
  • Araba dizel 70.000 de sahibi arkadaşım arabaya bakan birisi arba iyi kullanılmış ama dizellerin ikinci elleri düşündürüyo beni. Araba satış sitelerinde bu araçlar 14-15-17 bin tl değişiyo. Kısaca 14 e o araba satılır. Temiz bir araba. Ben o arabayı hiç düşünmedim hoşuma gitmiyor. Fakat 12.500 gibi uygun verirse alıp bir ayda satarım sonra da col veya başka sıfır yada sıfıra yakın bir araç alırım. Colt bana göre fazla yakıyor. Benim alacağım araç km de 200' tl nin altında yakmalı . Coltlarda sanırım sadece şöfor tarafın camı otomatik. Özellikleri öyle abartılacak kadar değil. Sonuçta 30.000 tl gibi ciddi bir para verecen . Abartmayın bence. Colt bence çok abartılıyor. Araba dışardan hiçte oturaklı güvenli gelmiyor. Sanırım bu konuda yanılmıyorum Maximum hız 180 km demekki zorlasan 150 basar. Bu da demek oluyorki yol tutuşu güveni çok iyi değil. Bunun başka açıklaması yok sanırım.

• Dikkat edilirse herkes Colt demiş ama kimsede Colt yok. Colt Clio'danda üstün denilmiş.Doğru olabilir. Clio satış adediyle tüm Mitsubishi modellerini 5 e 6 ya katlar.
    Bu forumlarda herkes Mazda 3 ü rakiplerinden üstün görür ama Megane, Jetta ve Corolla alır. Colt bütün B segmentlerden iyidir ama Polo, Clio, 207 alınır. Dediğim gibi önyargılıyız bazı marka ve modellere karşı. Herkes över ama almaya gelince bilindikten şaşmayız. Sizde sonuçta Clio'ya yönelmişsiniz.
  • Patron da CİP sanmış. Tabi ki Note
    (Rozek hemşerime bu cevap)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bende345 -- 26 Ekim 2010; 14:33:53 >
  • Ben clio alma taraftarı hatta binme taraftarı değilim. Fakat araba temiz biliyom 70.000 de 2004 dize uyguna alırsam 14 e satarım diye düşünüyorum. Clio binmeyi düşünmüyorum. Bugün colt 30.000 Tl seneye satacak olsan 20.000Tl yani 10.000 tl zarar. Böyle yapacağıma 2009 Model bir araba alırım Satarken de 10.000 gibi bir zararla satmam . Bence akılkarı değil. maximum hızı en fazla 180 olan bir araç güvenli ve de yol tutuşu iyi olmayan bir araç demektir. Protonu beğenmezler ama adamlar tes süşünde virajda bile gaza iyice bas diyorlar ayağını gazdan çekme diyorlar. İstanbulda yaşasam hiç bakmam proton alırım. Hem ağır araba hem lüks ve de güvenli. Bir araç firması özellik olarak arabanın koltuğunun arlasındaki cepleri özellik olarak yazıyrsa gerisini siz düşünün. Sanki koltuk arkası çep çok büyük bir özellik . Gülüyorum doğrusu.
  • quote:

Araba dizel 70.000 de sahibi arkadaşım arabaya bakan birisi arba iyi kullanılmış ama dizellerin ikinci elleri düşündürüyo beni. Araba satış sitelerinde bu araçlar 14-15-17 bin tl değişiyo. Kısaca 14 e o araba satılır. Temiz bir araba. Ben o arabayı hiç düşünmedim hoşuma gitmiyor. Fakat 12.500 gibi uygun verirse alıp bir ayda satarım sonra da col veya başka sıfır yada sıfıra yakın bir araç alırım. Colt bana göre fazla yakıyor. Benim alacağım araç km de 200' tl nin altında yakmalı . Coltlarda sanırım sadece şöfor tarafın camı otomatik. Özellikleri öyle abartılacak kadar değil. Sonuçta 30.000 tl gibi ciddi bir para verecen . Abartmayın bence. Colt bence çok abartılıyor. Araba dışardan hiçte oturaklı güvenli gelmiyor. Sanırım bu konuda yanılmıyorum Maximum hız 180 km demekki zorlasan 150 basar. Bu da demek oluyorki yol tutuşu güveni çok iyi değil. Bunun başka açıklaması yok sanırım.

Çok yakıyor dediğin aracın yakıt tüketimi 2 gün önce çektim
     NİSSAN NOTE Mİ COLTMU

3.5 lt ye kadar indirmiştim.

Colttaki performansı 1.6 motorlu araçta bile bulamazsın. 190 km hıza kadar oldukça seri bir şekilde çıkıyor. Yol tutuş konusunda şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadım milletin fren yaparak girdiği virajlara hiç gaz kesmeden girip çıkabiliyorum.

• Dediğim gibi bana 200 tl nin altında bir araç lazım.Öyle 28.000 verip te 200 tl nin üzerinde bir araç almam. 28000 tl benim için çok iyi para sizi bilemem. 28000 tl karşısında bana sunduğu şeyler çok önemli aynı işi 15000 tl lik araç yapıyorsa ben gidip te 28000 tl o arabaya vermem.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.