Şimdi Ara

Nisan YDS'den 70 için çalışma planı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
15.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hayatımın en önemli anlarını yaşıyorum bugünlerde askerden geldim ve endüstri mühendisi bir arkadaşınız olarak devlette atanmaya çalışıyorum ancak malesef 89 puanla bir türlü atanamıyorum.Bunun en büyük sebebi dilsiz alımların çok kısıtlı olması ve benim YDS den henüz 50 'yi geçecek puanı alamamış olmam.Yds den en azından D seviyesinde bir ingilizce puanı alamassam haziran atamasında da atanmam çok zor görünüyor. Daha önce aldığım puanlar 30-40 arası hatta en son girdiğim YDS den 40 aldım.Genel ingilizce bilgimde A2-B1 arasında bir seviyede. Kursa gitmek gibi bir şansım yok aileme daha fazla yük olmak istemiyorum.Çalışmadığım içinde bolca vaktim var.

Bu konu hakkında daha önce yazılmış soru ve cevaplara rastlamak mümkün ve herkes bir tavsiye vermiş ancak tam anlamıyla bir plan yok ortada.Örneğin biz öss sınavına veya kpss sınavına hazırlanırkan günlük şuna 2 saat çalışıcam buna 2 saat diye yazılı olmasada kafada bir plan olur.Ben ingilizce konusunda böyle bir planı bir türlü yapamıyorum.Çok dağınık bir şekilde çalışıyorum mesela makale okuyorum bir on dakika sonra kelime çalışıyorum bir yarım saat.Ama gel gelelim bir arpa boyu yol alamıyorum sonuç olarak.

Benim sizlerden ricam nasıl bir plan üzerinden gitmeliyim bu konuda tecrübelerinizi aktarmanızı istiyorum.Bu 4 aylık sürede nasıl bir plan dahilinde çalışmalıyım?

• arkadaşım hazrılanacağın sınav oldukça zor bir sınav ve geniş kapsamlı bir çalışma ve kendini verme gerektiriyor. Sınav ile ve nasıl çalışacağın ile alakalı bir kaç döküman ve yazı olan bir blog var bi göz at istersen.

http://www.sorusuna.com/ingilizce-sinavlarina-hazirlik.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: ace01

arkadaşım hazrılanacağın sınav oldukça zor bir sınav ve geniş kapsamlı bir çalışma ve kendini verme gerektiriyor. Sınav ile ve nasıl çalışacağın ile alakalı bir kaç döküman ve yazı olan bir blog var bi göz at istersen.

Çok teşekkürler tavsiyeniz için bende farkındayım ancak şartlar bunlar bu son atamada atanmam için son şans.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tilgarimo58

quote:

Orijinalden alıntı: ace01

arkadaşım hazrılanacağın sınav oldukça zor bir sınav ve geniş kapsamlı bir çalışma ve kendini verme gerektiriyor. Sınav ile ve nasıl çalışacağın ile alakalı bir kaç döküman ve yazı olan bir blog var bi göz at istersen.

Çok teşekkürler tavsiyeniz için bende farkındayım ancak şartlar bunlar bu son atamada atanmam için son şans.

istersen sana bşr kaç aokuma kaynağı da atabiliirm aşağıdaki linke benzer ama dediğim gibi bu iş için sabır ve azim gereklidir.

yds hazırlık

• ace01 A kullanıcısına yanıt
    Çok memnun olurum atarsanız.Peki planım ne olmalı sizce mesela her gün nasıl bir düzen içinde çalışayım.Mesela okuma parçasını her gün 1 saat okumalı mıyım grammar her gün çalışmalı mıyım düşünceleriniz neler?

• quote:

Çok memnun olurum atarsanız.Peki planım ne olmalı sizce mesela her gün nasıl bir düzen içinde çalışayım.Mesela okuma parçasını her gün 1 saat okumalı mıyım grammar her gün çalışmalı mıyım düşünceleriniz neler?

öncelikle işe kolay anlayabileceğiniz kitaplarla başlamalısınız yani bir taraftan kolay okuma kitapları edinebilirsiniz şu Siyah starter - stage 1- stage 2 diye seviylere ayrılmış okuma kitapları var ya onlara diğer yandan aynı zamandada grammar kitabından grammar çalışmaya başlayabilirsiniz. Benim bu konu üzerine yazdığım bir blog var oradaki yazıları da bir okuyun hatta orda kaynak paylaşımı da yapıyorum onlara da bir göz atın detaylı olarak ben size bir kaç dosya buradan atarım siz blogtan da indirirsiniz.

yds hazırlık

• ace01 A kullanıcısına yanıt
    Anladım bloğun takipçisi olucam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşlar hayatımın en önemli anlarını yaşıyorum bugünlerde askerden geldim ve endüstri mühendisi bir arkadaşınız olarak devlette atanmaya çalışıyorum ancak malesef 89 puanla bir türlü atanamıyorum.Bunun en büyük sebebi dilsiz alımların çok kısıtlı olması ve benim YDS den henüz 50 'yi geçecek puanı alamamış olmam.Yds den en azından D seviyesinde bir ingilizce puanı alamassam haziran atamasında da atanmam çok zor görünüyor. Daha önce aldığım puanlar 30-40 arası hatta en son girdiğim YDS den 40 aldım.Genel ingilizce bilgimde A2-B1 arasında bir seviyede. Kursa gitmek gibi bir şansım yok aileme daha fazla yük olmak istemiyorum.Çalışmadığım içinde bolca vaktim var.

Bu konu hakkında daha önce yazılmış soru ve cevaplara rastlamak mümkün ve herkes bir tavsiye vermiş ancak tam anlamıyla bir plan yok ortada.Örneğin biz öss sınavına veya kpss sınavına hazırlanırkan günlük şuna 2 saat çalışıcam buna 2 saat diye yazılı olmasada kafada bir plan olur.Ben ingilizce konusunda böyle bir planı bir türlü yapamıyorum.Çok dağınık bir şekilde çalışıyorum mesela makale okuyorum bir on dakika sonra kelime çalışıyorum bir yarım saat.Ama gel gelelim bir arpa boyu yol alamıyorum sonuç olarak.

Benim sizlerden ricam nasıl bir plan üzerinden gitmeliyim bu konuda tecrübelerinizi aktarmanızı istiyorum.Bu 4 aylık sürede nasıl bir plan dahilinde çalışmalıyım?

hangı kpss ye gırdınız 2012 mi 2013 mü
    2013 ise genel atamalara olmaz
    2014 kpss ye ıı çalışın bence
    bende yeni mezun EEM yim 2013 e girdim lakin boşuna girmişim
    2013 girdiğimden dolayı genel atamalrda atanamamaktayım
    ara atamalarda ise hep YDS istenmekte
    bende de yds yok gıbı

• etyemez kullanıcısına yanıt
    Etyemez kardeşim 2012 ye girdim şimdi ise özel sektöre işe başladım daha 10 gün olmadı ama çekilecek çile değil cumartesi çalış mesai ücreti yok haziran son şansım kaldı böyle çalışırken hazırlanmak çok zor zaten çift senelerde girdiğimiz önemli tek seneler ancak yds varsa değerli hoş çift senede öyle.Bakalım sonumuz ne olacak.

• quote:

Etyemez kardeşim 2012 ye girdim şimdi ise özel sektöre işe başladım daha 10 gün olmadı ama çekilecek çile değil cumartesi çalış mesai ücreti yok haziran son şansım kaldı böyle çalışırken hazırlanmak çok zor zaten çift senelerde girdiğimiz önemli tek seneler ancak yds varsa değerli hoş çift senede öyle.Bakalım sonumuz ne olacak.

2014 için genel atamalarda yds illaki şart mı her yer p3 puanı ile alıyorlar diye biliyorum bazı yerler dhmi gibi yerler yds den c 70 şartı arıyor.
    yoksa ben mi yanlış biliyorum.
  • etyemez kullanıcısına yanıt
    Yds şartı evet dediğin gibi her zaman aranmıyor ancak bak şimdi sana şöyle örnek vereyim şu an p3 puanıyla (b gurubu kadrodan bahsediyorum direk tercih yapıp sadece puanınla atandığın kadrolar) 2013/1 yani 2012 puanıyla yapılan 3. tercihlerde 16 dil istemeyen 40 adet dil isteyen kadro açıldı, 1. atamada 45 dilsiz 20 dil isteyen 2. atamada 44 dilsiz 23 dil isteyen kadro açıldı endüstri mühendislerinden aslında kadro sayıları eskiye göre çok iyi.Ancak bu dil isteyen istemeyenlerin P3 puanındaki sıralamasına baktığında 3. atama sonunda ;

Dilsiz kadrolar ; en düşük 89.55 puanla şırnak il ve afet kordinasyon

Dil ile alan kadro ; en düşük 87 puanla Ankara dhmi oldu. Yani buradan çıkarılan sonuç Yds si olan insanlar her türlü Sadece A kadrolarda değil B kadrolardada avantajlı yani bizler devlette çalışmak istiyorsak YDS , Toefl , ielts puanlarından (En az D ama en güzeli C) puanı olmak zorunda.Gerisi hikaye yani.

• quote:

Yds şartı evet dediğin gibi her zaman aranmıyor ancak bak şimdi sana şöyle örnek vereyim şu an p3 puanıyla (b gurubu kadrodan bahsediyorum direk tercih yapıp sadece puanınla atandığın kadrolar) 2013/1 yani 2012 puanıyla yapılan 3. tercihlerde 16 dil istemeyen 40 adet dil isteyen kadro açıldı, 1. atamada 45 dilsiz 20 dil isteyen 2. atamada 44 dilsiz 23 dil isteyen kadro açıldı endüstri mühendislerinden aslında kadro sayıları eskiye göre çok iyi.Ancak bu dil isteyen istemeyenlerin P3 puanındaki sıralamasına baktığında 3. atama sonunda ;

Dilsiz kadrolar ; en düşük 89.55 puanla şırnak il ve afet kordinasyon

Dil ile alan kadro ; en düşük 87 puanla Ankara dhmi oldu. Yani buradan çıkarılan sonuç Yds si olan insanlar her türlü Sadece A kadrolarda değil B kadrolardada avantajlı yani bizler devlette çalışmak istiyorsak YDS , Toefl , ielts puanlarından (En az D ama en güzeli C) puanı olmak zorunda.Gerisi hikaye yani.

bilgiler için sağol

• Hangi üniversitede endüstri mühendisliği okudun hocam? Ve neden özelde şansını denemiyorsun?
  • endüstri müh için hangi kurumlar dil şartı istiyor ki acaba mesela ben eem için ing isteyen kadro az diye biliyorum.
    neyse soruna gelince seviyeni bilmem ama 4 ada 40 tan 70 e çıkmak sağlam bir altyapı ister. eylül e alırsın ama o da geç olur sanırım. ben 72.5 aldım son sınavda ama 3.sınıfın tümünde ing çalıştım . kaynaklarım ise building skills for proficiency ve üds çıkmış sorulardı sadece. kelime bilgisi çook önemli ve tabiki denemeleri çözmek.
    kolay gelsin.
  • Kocaeli üniversitesi mezunuyum.20 gündür özel bir şirkette başladım haftada 52 saat çalışıyorum.Ortam güzel planlamadayım.Ancak hevesli olmama rağmen uzun vadede gerçekten zor arkadaşlar yani sırf o haftada 1 gün fazla tatil için bile devlete geçerim.

Dil kadrosu az evet a kadrolarında hep dil istiyor bende bu ara skype üzerinden özel ders alıyorum buddyschool dan buldum gayet iyi gidiyor kpds ye yararı az olur ama genel ingilizcem ilerliyor en azından.

• quote:

Kocaeli üniversitesi mezunuyum.20 gündür özel bir şirkette başladım haftada 52 saat çalışıyorum.Ortam güzel planlamadayım.Ancak hevesli olmama rağmen uzun vadede gerçekten zor arkadaşlar yani sırf o haftada 1 gün fazla tatil için bile devlete geçerim.

Dil kadrosu az evet a kadrolarında hep dil istiyor bende bu ara skype üzerinden özel ders alıyorum buddyschool dan buldum gayet iyi gidiyor kpds ye yararı az olur ama genel ingilizcem ilerliyor en azından.

Hocam sizin için de sorun olmazsa şuan çalıştığınız çalışma koşullarından ve maaştan bahsedebilir misiniz? Nasıl başlar bu maaş ne kadara kadar çıkabilir? Ve devlette çalışabileceğiniz kurumlar hangileri, bunların çalışma koşulları ve maaşları nasıl? Genel bir bilgi verirseniz çok sevinirim. Seneye gireceğim sınava araştırma yapıyorum kafamdaki mesleklerden biri de bu.

• dostum hızlı sonuç istiyorsan özel ders almayı düşünebilirsin. 8-10 saatlik bir ders sonucunda neyi nasıl çalışacağını, hangi kaynaklardan faydalanacağını ve stratejini belirler sonrasında kendin çalışmaya devam edersin. ben ankarada özel ders veriyorum yds ye yönelik. eylül 2013 notum 95. kolay olmadı, yılların ingilizce eğitimi üstüne bir de yds teknikleri ekledim. bu uğurda baya emek de harcadım. ve tecrübe kazandım. makale okumakla, çeviri yapmakla ingilizce gelişir ama yds ingilizce bilgisini ölçmüyor. açık ve net.
  • Bende aynı durumdayım konuyu takipteyim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • reader at work 1-2 metu yayınlarının okuyun bilmediğiniz kelimeleri çıkartın.2 kitabı bitirdikten sonra seviyenizde baya bir gelişme olacaktır.
  • An itibariyle arkadaşlar devlet kapısını sonunda açtım ve atandım.Bilim ve sanayi bakanlığına hayatımın en mutlu anları diyebilirim özel sektör içimde de an itibariyle istifa ediyorum.Ancak İngilizce sorunu halen devam ediyor ilerisi için.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.