Şimdi Ara

Nintendo yu neden seviyorsunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar... Nintendo oyunlarını ve konsollarını neden alıyorsunuz. Nintendo dünyasında ilginiz çeken şey ne ?

• valla nintendonun türkiye ayağında çalışan ve nintendoya hayatında hiç ilgi göstermemiş ve nasıl pazarlama taktikleri geliştirirm diye ağız yoklayan , pazarlama tic. okuyup gelmiş biri gibi sormuşsun.

basitçe şöyle söyleyeyim nintendo olmasa idi sen bugün m. ali erbil izliyor ve anan babanla okey oynuyor olurdun

nintendonun ne olduğunu öğrenmek için super nintendo ve gameboy konsollarını araştır. işte asıl nintendo onlardı. nintendo tonton bi amcaydı.
    bugün ise tonton amca gitti paragöz ve aksi bir ihtiyar geldi.

nintendonun özeti budur.

evet artık nintendo ürünlerini klasik oyunları (mario zelda metroid donkey kong.....) için alıyorum. golf oynayıp köpek sevmek için değil.

şu nintendo logosunun kırmızıdan griye dönmesi bile samimiyetsiz politikalarının bir ifadesi oldu. paragöz nintendo
  • quote:

Orijinalden alıntı: ed_al

merhaba arkadaşlar... Nintendo oyunlarını ve konsollarını neden alıyorsunuz. Nintendo dünyasında ilginiz çeken şey ne ?

Çocuklğumuz Nintendoyla gecti yani Nintendo bize oyun kültürünü öğretti Nintendo varken hiç bir rakibi felan yoktu..Nintendo anı demek Nintendo dünya demek ve önemliside oyun sektörün Atası demek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @super mario; yazdığım şey, nasıl soru yazmışım beğendiniz mi gibi bi soru olmasa da eyvallah.

aslında nintendonun beni çeken tarafı ise kendine has mükemmel bi oyun dünyası olması. Saf, şirin. Dediğiniz gibi nintendo olmasaydı oyun sektörü ne kadar gelişirdi hiç bilmiyorum.
  • Sektöre hep öncülük etti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mk9992

bence şu anda xbox en sağlam konsoldu ama nintendo en fazla satılan konsol nası iş anlamadım japonyanın nüfusu falanmı arttı ne :D:D:D

dünyada en çok konsolun satıldığı ülke japonya ama yinede dediğin yanlış olmuş dünyada en çok satan konsol ps2 en çok satan oyunda ps2 de alet 150 milyon oyunları 1.5 milyar satmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chidori

Sektöre hep öncülük etti.

doğru özellikle snesle baya başarı yakaladı sora playstation geçti onu ama gameboy ile taşınabilir konsollara öncülük etmeye başladı. şu an bişeye öncülük ettiğini düşünmüyorum ha gözlüksüz 3d ye öncülük ediyor diyebiliriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersins58

quote:

merhaba arkadaşlar... Nintendo oyunlarını ve konsollarını neden alıyorsunuz. Nintendo dünyasında ilginiz çeken şey ne ?

Çocuklğumuz Nintendoyla gecti yani Nintendo bize oyun kültürünü öğretti Nintendo varken hiç bir rakibi felan yoktu..Nintendo anı demek Nintendo dünya demek ve önemliside oyun sektörün Atası demek

oyun sektörünün atası ataridir senin çocukluğun heralde snes in çıktığı dönem ozamanda sega genesis vardı rakipsiz deildi yane ama bence snes daha güzeldi ve 2 kat daha fazla sattı zaten :D kuzenim genesis le snes arasında kalmış snesi seçmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superdejo -- 31 Ağustos 2011; 1:42:49 >

• Bilmiyorum ama 3ds çok çekici geliyor bana. DS'dede aynı şeyi yaşamıştım hazır 169 dolara düşmüşken bi 3ds almayı düşünüyorum...
  • belirli bir yaş üstündeki nesilin çoğu oyun dünyasına nintendo ile giriş yapmıştır. ben atari 2600 ile giriş yapmıştım çok eski bir konsoldu ama asıl keyifli günler nes-snes ikilisiyle başlamıştı. hele snes oyunlarını hala oynarım. o yüzden çoğu insan nintendo'yu sever çünkü bu yavan oyun neslinde o eğlenceli günleri hatırlarlar. ama şimdi nintendo'nun eski nintendo olduğunu söylemek zor. yaratıcı projeler yerine eski oyunların remake'lerini ısıtıp ısıtıp önümüze sunuyorlar ve gittikleri yol garipleşmeye başladı. umarım eski günlerine döner nintendo..
  • quote:

Orijinalden alıntı: superdejo

oyun sektörünün atası ataridir senin çocukluğun heralde snes in çıktığı dönem ozamanda sega genesis vardı rakipsiz deildi yane ama bence snes daha güzeldi ve 2 kat daha fazla sattı zaten :D kuzenim genesis le snes arasında kalmış snesi seçmiş

Bildiğim kadarıyla şu anda dünyada en fazla satılan oyun konsolu nintendo ds ayriyetten wii nin hareket algıyacı sistemini ne kadar taktir etmesem de bu durumu nasıl bir devrim olarak görmezsin.. ayrıca el konsoluna ilk dokunmatik ekranı, çift ekranı,hareket algılayıcısını, ayriyetten gözlüksüz 3D ekran,kamera, mikrofon bu dediğim donanımların hepsi oyun oynamakta hep ayrı bir deneyim katmıştır. Bide oyun konsollarının atası atari değil magnavox odyssey dir. Ancak nintendonun her dönemde çıkarttığı oyunlarda hep farklı bir deneyimi oyunculara tattırmak isteyen bir firma olduğundan dolayı diğer oyun firmalarına nazaran oyun dünyasından sivilmiştir. Shigeru Miyamato şu anda modern video oyun dünyasının babası olarak sayılır neden çünkü Mario ve Zelda gibi oyun dünyasının yapı taşlarından diyebileceğimiz oyunlar yapmıştır.( Bu dediğim şeyler kabul edersin etmezsin elbetki senin bileceğin iş)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ed_al -- 31 Ağustos 2011; 15:32:15 >

• quote:

quote:

Bildiğim kadarıyla şu anda dünyada en fazla satılan oyun konsolu nintendo ds ayriyetten wii nin hareket algıyacı sistemini ne kadar taktir etmesem de bu durumu nasıl bir devrim olarak görmezsin.. ayrıca el konsoluna ilk dokunmatik ekranı, çift ekranı,hareket algılayıcısını, ayriyetten gözlüksüz 3D ekran,kamera, mikrofon bu dediğim donanımların hepsi oyun oynamakta hep ayrı bir deneyim katmıştır. Bide oyun konsollarının atası atari değil magnavox odyssey dir. Ancak nintendonun her dönemde çıkarttığı oyunlarda hep farklı bir deneyimi oyunculara tattırmak isteyen bir firma olduğundan dolayı diğer oyun firmalarına nazaran oyun dünyasından sivilmiştir. Shigeru Miyamato şu anda modern video oyun dünyasının babası olarak sayılır neden çünkü Mario ve Zelda gibi oyun dünyasının yapı taşlarından diyebileceğimiz oyunlar yapmıştır.( Bu dediğim şeyler kabul edersin etmezsin elbetki senin bileceğin iş)

1. si resmi rakamlara göre ds dsi ds lite gibi versiyonlarla toplam 130-140 milyon civarı satmıştır yani ps2 birinci. ikincisi ilk hareket algılayıcı wii de değil playstation 2 de hatta atari dedir. ataride bir silahı ekranın neresine doğru tutup ateş edersen oraya ateş eden ve ozamana göre baya başarılı bir silah eki vardı. sonra bunu snes de kullandı yani baya eskilere dayanıyor. ama modern olarak ilk hareket algılayıcısı playstation 2 dedir. wi bu olayı geliştirip üretmiştir ama şu an move ve kinect daha kaliteli hareket algılayıcıları. tabi en kaliteli harekete duyarlı oyunlar wii de dir çünkü wii nin temeli budur zaten. şu konuda haklısın ds te bir devrim. hatta psp de bir devrim sayılabilir ilk cd okuyuculu taşınabilir konsol.

• senin atari den kastını hala çözebilmiş değilim atari derken bizim şu küçükken oynadığımız televizyona bağladığımız şeyden mi bahsediyorsun acaba eğer ondan bahsediyorsan onların hepsi Nes klonuydu.
  • @superdejo

Gamecube'un de kulbu vardı, taşınabilir konsol sayılır. İtiraz etme, Öyle PS2'ye böyle Gamecube.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ismail Vilehand -- 31 Ağustos 2011; 19:36:59 >
  • quote:

senin atari den kastını hala çözebilmiş değilim atari derken bizim şu küçükken oynadığımız televizyona bağladığımız şeyden mi bahsediyorsun acaba eğer ondan bahsediyorsan onların hepsi Nes klonuydu.

http://www.thegameconsole.com/ bak burda oyun konsollarının resmi tarihi var atari 1977 nes 1985 nasıl nes çakması oluyor anlamıyorum bu arada ilk oyun konsolu atari değil magnavox odyssey miş hepsi bu sitede yazıyo zaten site konsolların resmi tarihini baz alarak yapılmış bütün konsollar var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superdejo -- 1 Eylül 2011; 2:26:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ismail Vilehand

@superdejo

Gamecube'un de kulbu vardı, taşınabilir konsol sayılır. İtiraz etme, Öyle PS2'ye böyle Gamecube.

gamecubenin bu özelliğini bilmiyordum öyle ps2 ye böyle gamecube demişsin ps2 150 milyon sattı gamecube 22 milyon hatta nintendo gamecubenin başarısız bir yapım olduğunu itiraf etti o yüzden bu yorumunu doğru bulmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superdejo -- 1 Eylül 2011; 2:26:31 >
  • quote:

http://www.thegameconsole.com/ bak burda oyun konsollarının resmi tarihi var atari 1977 nes 1985 nasıl nes çakması oluyor anlamıyorum bu arada ilk oyun konsolu atari değil magnavox odyssey miş hepsi bu sitede yazıyo zaten site konsolların resmi tarihini baz alarak yapılmış bütün konsollar var

atari nin hangi modeli olduğunu söylemediğinden dolayı ben şu bizim küçükken oynadığımız çakma neslerden bahsediyorsun zannettim bir de sana magnavox odyssey konsolların atası olduğunu söylemiştim. bi önceki mesajında şöyle bir şey dedin ds in ayrı versiyonlarla 130 140 milyon sattığını söylemişsin bu nasıl bir mantıktır anlayamadım ps2 nin slim' i çıkmamışmıydı yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum...

• quote:

quote:

atari nin hangi modeli olduğunu söylemediğinden dolayı ben şu bizim küçükken oynadığımız çakma neslerden bahsediyorsun zannettim bir de sana magnavox odyssey konsolların atası olduğunu söylemiştim. bi önceki mesajında şöyle bir şey dedin ds in ayrı versiyonlarla 130 140 milyon sattığını söylemişsin bu nasıl bir mantıktır anlayamadım ps2 nin slim' i çıkmamışmıydı yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum...

orda demek istediğim ps2 tek başına 150 ds farklı versionlarla 140 sattı demek deildi yani o mantıkla yazmıştım ama ben ds ile dsi nin farklı oyunları olduğunu sanıyodum biraz araştırınca aynı oyunları çalıştırdıklarını anladım. bu arada haklısın ateri firmasısının ürettiği yada ateri 2600 die belirtmeliydim ozamanlar tetrise bile ateri diyolardı :D

• The Legend of Zelda : Link to the past i oynamaya başlayınca gerçekten nintendo budur dedim :)
  • ace attoney için bile ds alınır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.