Şimdi Ara

Nintendo'nun dokunmatik ekranlı kontrolcü patenti ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Nintendo'nun dokunmatik ekranlı kontrolcü patenti ortaya çıktı 

    Japonya asıllı Nintendo genellikle kendine has havası ve oyunlarıyla biliniyor. Özel bir kullanıcı kitlesine de sahip marka geçtiğimiz yıllarda piyasaya çıkardığı konsollarda ilginç kontrolcülere yer vererek yenilikçi olmayı denemişti. Son olarak Wii U GamePad kontrolcüsünde tablete benzer bir dokunmatik ekran sunan şirketin bu konudaki yeni patenti ortaya çıktı.



    Sızdırılan patent oldukça ilginç bir görünüme sahip. Genel hatlar itibariyle günümüzdeki konsol kontrolcülerini anımsatsa da en önemli özelliği ön yüzeyinin dokunmatik ekrana sahip olması. Kontrolcüyü kavramak için ayrılan bölüm dışarısında ön yüzeyde yalnızca dokunmatik ekran görünüyor. Bunun yanında üst kısımlarda yine ekstra tuşlara yer verilmiş.




    Nintendo'nun dokunmatik ekranlı kontrolcü patenti ortaya çıktı 

    Thumbstick'lerin ve temel butonların bulunmadığı kontrolcüde bu butonlara dokunmatik ekran üzerinde sanal olarak yer verilmiş. Bu yapı bizlere bugün akıllı telefon ve tablet oyunlarında kullanılan yapıyı hatırlatıyor. Kontrolcüyü kavrama ve butonların ele göre yer değiştirebilmesi gibi durumlar ise bu deneyimi daha da ileri taşıyabilir. 



    Patenti alınan yeni kontrolcülerin sıradaki Nintendo konsoluyla birlikte duyurulması bekleniyor. Gelecek Nintendo konsolunun kod adı ise "NX".







  • Dualshockta da benzerini gördük, yenilik diye bahsettikleri bu olmamalı fiziksel tuşlar olmadığından mobile oyunları bile oynayamayan kesimi gözden çıkarmazlar umarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konsol mantığına ters bi durum. tutsa cep telefonlarında tutardı. millet zorunluluktan oynuyor yoksa kimse oyun cihazında böyle kontrolcü istemez.

  • Aslında 3d touch destekli güzel bir kol gelse efsane olur...

  • Blackberry'nin kavisli dokunmatik tuşu gibi bir şey işe yarayabilir.
  • La bi yürüyün gidin, 3ds lan bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şaşırdım.nintentodan oculus rift benzeri devrim bekliyorum inşallah böyle olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nintendo hem telefon hem oyun oynanabilen hibrit bir cihaz çıkartmak istiyor. Önceden dedikoduları çıkmıştı pek ihtimal vermemiştir ama sanırım gerçek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nintendo asmis kendini

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.