Şimdi Ara

Ninjutsu mu wing chun mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben kadıköyde oturuyorum ve ninjutsu okulu bana çok yakın ama ip man filmini izledikten sonra fikrim azda olsa wing chuna kaydı.Ninjutsuya ise ninjaların sanatı olduğunddan seviyorum.Sizcece angisine gitmeliyim?

• bene ikisi de kötü
    ama illa birisi olsun diyorsan
    WT-WC derim.
    Muay Thai'ye baksan?
  • Aslında ilk önce muay thaiyi beğendim ama araştırma yaptıktan sonra baya bi sert spor olduunu öğrenince vazgeçtim...
  • sert olmadan nasıl dövüşecek ve galip geleceksin?
  • Arkadaşım ben sana dövüşmek için spor yapacaım diye bir şey belirtmedim.Sadece spor yapmak ve kendimi savunmak için.Birde muay thaide sadece beden hareketleri ama ninjutsu ve wing chunda çoğu şeyi öğretiolar mesela wing chun etrafındaki birçok şeyi silah olarak kullanabilmeyi öğretiyor.ninjutsu ise
    sopa
    kılıç
    bıçak
    ve en önemlisi nunchaku kullanmayı öğretiyor.
    Muay thaiyi hem sertliğinden hemde hareket zenginliği fazla olmadığından istemiyorum.Bu arada lütfen ninjutsu ve wing chun ile ilgil konuşun.
  • aç interneti youtubeda sıdıka diye bir dizi vardı. şu an yalan dünyada oynayan anne-kız orada da anne kız olarak başroldeydi. bu sıdıkanın abisi vardı adı samim. o ninjutsucuydu. izlemeni tavsiyee ederim... hatta samim,n hocası vardı baturalp hoca... hep ninja şöyle olmalıdır felan derdi...

hatta al link:http://www.youtube.com/watch?v=CoTVbLFQMTs
  • Arkadaşlar başka cevap yok mu? UPP!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boks mu Body mi?????
    15 yıl önce açıldı
    Muay Thai hakkında sorular
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Diğer başlıklarda da cevap verdim buraya da yazıyorum Koga_Ninjutsu.

Öncelikle istanbul'daki ninjutsu dojosu yani Bujinkan Haburamu Dojo, adı da üzerinde bujinkan sistemini öğretiyor. Silahlar arasında nunchaku yok. Nunchaku okinawa silahıdır, japon değil. Savaş silahı olarak kullanıldığına dahil de belge yoktur. Daha önce ebmas altında wing chun çalışmış birisiyim. Güzel bir sistem, yalan söylemeyeyim. Fakat daha çok saldırı ve savunma amaçlı, sokak odaklı bir sanat. Bujinkan'da ise tamamiyle hayatta kalma ve savaş öğretisi mevcut. Silah kullanımı, coğrafya, at binme, meteoroloji, patlayıcı ve zehir kullanımı, gizlilik, kılık değiştirme, tırmanma, yüzme, rol yapma, silahsız dövüş... gibi pek çok şey öğretiliyor. Kötü bir vaziyette ölmemeyi ve düzgün bir hayat yaşamayı öğreniyorsunuz kısaca. Wing chun'un yer dövüşü, boğuşma ve silah kullanımı gibi konularda çok eksiği var kanımca. Zira pek çok wing chun organizasyonu Filipinlerin Escrima sistemini de beraber öğretiyor. Yani yetersizliği giderme çabaları var.

www.bujinkanturkey.com adresinden ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

• kesinlikle wt :)
  • Konuyu hortlatmış gibi olmayayım ama 11 yıldır Ninjutsu yapıyorum, soruları olan varsa uzun uzun yazabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fujita

Konuyu hortlatmış gibi olmayayım ama 11 yıldır Ninjutsu yapıyorum, soruları olan varsa uzun uzun yazabilirim.

Hocam nerde yapıyorsunuz? Benimde merakım var. Hangi teknikler öğretiliyor mesela? Kılıç, sopa vs değişik araçlarla çalışma yapıyor musunuz?
  • quote:

Konuyu hortlatmış gibi olmayayım ama 11 yıldır Ninjutsu yapıyorum, soruları olan varsa uzun uzun yazabilirim.

Hocam sokakta dövüşmek zorunda kaldınız mı ? Sonuçları ne oldu ? Teşekkürler.
  • quote:

Üstat kaç yaşındasınız inanın bana yıllardır çocuklugumdan beri ninjalar en büyük hayranligim ama tek bir endişem var ya artık öğretiler hayallerimdeki gibi değilse ya hayal kırıklığına uğrarsam ninjutsu hakkında o kadar çok şey okudum ki anlatamam tek endişem dediğim gibi öğretiler aslından uzaklaştiysa ve zayıfladıysa bu arada amacım dövüşmeyi ve savaşmayi öğrenmek insanların yıllardır tipime bakarak beni yargılamasindan bi vursam yarısı boşa gider demesinden bıktım bunun anlamı önüme geleni dövücem demek değil biliyorum ki eğer gerçek ninjutsu öğrenirsek bize gücümüzü kullanmayı öğretiyor bi yerde maksimum seviyesi adam öldürmeye giriyor bu yüzden öğrenirsem sorumlulugun farkında olacağımı düşünüyorum ama ne kadar ve nasıl öğretiliyor 19 yaş bunun için geç mi buna destek olduğunu düşündügum için ve sevdiğim için parkourlada amatörce kendi çapımda ilgileniyorum ve yine çocukluğumdan beri sevdiğim için okçuluka başlamıştım geçen sene ama ona da aylardır bakamıyorum maalesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ninjutsuda ne ogretiyolar. Digerlerinden farki ne ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wing tsun hakkında şunu söyleyebilirim ip man filmleri wing tsunu anlatmakta çok yetersiz kalmış.bırak ip manin kendisini orta seviye bir öğrencisi bile boksörü çocuk döver gibi döver. inanmayan bir wing tsun salonunu yanına profesyonel bir boksör alarak ziyaret edebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.