Şimdi Ara

En iyi Kung fu stili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
2
Favori
38.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kung fu ya gitcemde en iyi stil hangisi acaba? yardımcı olurmusunuz

cevaplarınızı bekliorum

• yardımcı olabilecek kimse yokmu
  • wing tsun çok yaygın ve basit olanı ama en babası shaolin kung fu
  • sanda

http://www.youtube.com/watch?v=ZdXorYzyObQ

Benim fikrimi sorarsan sahowlin wt gibi fantastik seylere gitme bu benim şahsi fikrim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wingtsun85 -- 16 Eylül 2009; 9:37:25 >
  • ben kadıköy de oturuyorum önerebileceğiniz salonlar varmı acaba
  • Kung-fu'nun en iyi stili Shaolin'dir. Malesef türkiye'de shaolin ( adam gibi ) öğrenebileceğiniz tek yer Ankara'da ki serkan geylaner. Kendisi de shaolin rahibinden eğitim aldı diye biliyorum. Wing Tsun kung'fu'nun modernize edilmiş halidir. İyidir, serttir. Ama shaolin izleyip wing tsun'a gidersen hayal kırıklığına uğrayabilirsin.
  • kadıköy de veya oraya yakın bildiğiniz shaolin dersi vericek bir yer varmı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kung Fu Panda 4
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Shaolin gordugum kadarıyla Aikido gibi uzun sure calisma gerektiren bir savas sanati.Ben olsam sokak sartlarina uygulamasi daha kolay olan Wing Tsun'u denerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 30 Ekim 2009; 16:29:31 >
  • Kesinlikle wing tsun! Bende Berat hocanın öğrencisiyim izmir'de. Çok iyi bir eğitimcidir kendisi. hatta yazın sifu oldu. Bu forumda da çok yazısı var. Hatta internette de her yerde yeni bir yazısını duyurdu ebmas'ın farkı diye onu okursanız ebmas wing tsun eğitmenlerinin farkını anlarsınız.

Berat hocanın söylediğine göre acaip ağır kurallar koyuyormuş Sigung Emin Boztepe eğitmenlik yapan öğrencilerine. Uymayan eğitmenlerde atılıyor. O yüzden tüm eğitmenler çok kaliteli olmak zorunda. Yazısında tüm kuralları anlatıyor. Çok güzel yazmış.

Link :

• ÜSKÜDAR/Çengelköyde jkd var.. tavsiye ederim. diğer vieoları da aynı yerde var

http://www.youtube.com/watch?v=EdxveAq5A-E
  • Ben bu dövüş sanatlarından anlamam
    İPMAN filmi benı cok etkıledı sizlerle paylaşmak istedim.

Filimde ipman whing chun stiliyle kuzeyli stilini yendi aklımda kalan su konusmalar çok hoşuma gitti.

Dövüşten önce yenilien şahısla ipman ustanın konusması

ipman: - Whing chun, ipman
    Yenilen şahıs : - Gerçekten görmek istiyorum,
    nasıl bir erkek, bir kadının sitilini kullanırmış.
    ipman: - iyi kung fu cinsiyete ve yaş farkına bakmaz, onu kimin kullandığına bakar.Hemen anlarsın.

Dövüşten sonra yenilince

ipman: -Nasıldı Jin usta Kung fum sizce iyimi
    Yenilen şahıs : -Söze gerek yok. Bu gün kuzey stili güney stiline yenildi.
    ipman: -Yanılıyorsun, yanıt kuzey yada güney stlilinde değil. Kendi içinde
  • her stil kendi içinde en iyidir ancak en iyi stil en az 2 stili birlestirerek elde edilir...ve o iki stili de en iyi kullanılarak elde edilir...tavsiyeme gelince stillerin özelliklerine göre ve kendi yapına göre sen karar ver.KENDİNE EN UYGUN BULDUĞUNU SEÇ;

Kaplan: Gücü ve hızı sayesinde ormandaki diğer vahşi hayvanlar karşısında üstünlük sağlar
    .Kaplan itili kemikleri güçlendirir.
    Turna kuşu: Kanat vuruşu ve gaga atması ile düşmanı yener.
    Turna kuşu stili sinirleri güçlendirir.
    Maymun: Diğer hayvanlardan korunmak için dikkati dağıtmak, şaşırtmak gibi yeteneklere sahiptir.
    Maymun stili çevikliği ve esnekliği geliştirir.
    Yılan: Durur uygun pozisyonu bekler ve fırsatını bulunca darbesini indirir, yani sokar
    .Yılan sitili iç enerjiyi geliştirir.
    Geyik: Sıçrayarak tekme atar ve böylelikle kendini savunur.
    Ayı: Acı kuvveti ve tırnakları ile rakiplerini perişan eder.Ayı stili vücudun direncini ve fiziksel gücünü arttırır.
    Leopar stili kaplan özelliklerini taşır üretkenliği arttırır.
    Peygamber devesi stili refleksleri geliştirir ve ani atakları da geliştirir. Sadece bu hayvanların değil, ormandaki tüm hayvanların (karıncadan kelebeğe) kendine has bir savunma mekanizması vardır. Onların bu hareketleri incelendi, denendi ve zamanla kung-fu nun temel hareketlerini oluşturdu.

YILAN VE KAPLANI BİR ARADA KULLANABİLİRSEN EN İYİLERİNDEN OLURSUN ...

• arkadaşlar herhes bildiği kadarıyla bir şeyler aktarmış..bende bişeyler ilave edeyım..
    birisi kung-fu öğrenmek istiyor herkes yardımcı olmaya calışmış..
    1.w.tusun güzeldir kısa ve hedefıne cabuk varır..
    2.şhaolın bence en ıyısıdır. ama adam gıbı bunu öğreten çok azdır ve olsada herkes yapamaz.. en fazla 2-3 ay yapabılıyor..
    3.devam edilirse bunda iyi bir usta olabılırsın çok sert ve hızlı olursun..ve bunun dısında ki bütün sporlar senin için çocuk oyuncağı olur..
    ve ben övünerek derim ki çok iyi ustalardan ders aldım ..faceme bakabilirsiniz
    :) saygılar..
  • saçmalayıp saçmalayıp durmayın kung fu da 2 stil var wushu ve wing tsun shaolin zaten wushunun içinde olan bir stil wushu yapınca shaolinde yaparsın wushu yap en iyisi wushu wushuda bu kademelerle ilerliyorsun finda sanda shaolin tao hadi bakalım hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: blueman_61

her stil kendi içinde en iyidir ancak en iyi stil en az 2 stili birlestirerek elde edilir...ve o iki stili de en iyi kullanılarak elde edilir...tavsiyeme gelince stillerin özelliklerine göre ve kendi yapına göre sen karar ver.KENDİNE EN UYGUN BULDUĞUNU SEÇ;

Kaplan: Gücü ve hızı sayesinde ormandaki diğer vahşi hayvanlar karşısında üstünlük sağlar
    .Kaplan itili kemikleri güçlendirir.
    Turna kuşu: Kanat vuruşu ve gaga atması ile düşmanı yener.
    Turna kuşu stili sinirleri güçlendirir.
    Maymun: Diğer hayvanlardan korunmak için dikkati dağıtmak, şaşırtmak gibi yeteneklere sahiptir.
    Maymun stili çevikliği ve esnekliği geliştirir.
    Yılan: Durur uygun pozisyonu bekler ve fırsatını bulunca darbesini indirir, yani sokar
    .Yılan sitili iç enerjiyi geliştirir.
    Geyik: Sıçrayarak tekme atar ve böylelikle kendini savunur.
    Ayı: Acı kuvveti ve tırnakları ile rakiplerini perişan eder.Ayı stili vücudun direncini ve fiziksel gücünü arttırır.
    Leopar stili kaplan özelliklerini taşır üretkenliği arttırır.
    Peygamber devesi stili refleksleri geliştirir ve ani atakları da geliştirir. Sadece bu hayvanların değil, ormandaki tüm hayvanların (karıncadan kelebeğe) kendine has bir savunma mekanizması vardır. Onların bu hareketleri incelendi, denendi ve zamanla kung-fu nun temel hareketlerini oluşturdu.

YILAN VE KAPLANI BİR ARADA KULLANABİLİRSEN EN İYİLERİNDEN OLURSUN ...

sen galiba kung fu panda filminden etkilendin wushudaki hayvan stilleri bunlardır

kaplan turna stili:zıplayarak dövüşen tekmesi bol yere düşmemeye gayret gösteren bir stildir
    kartal pençesi stili:acele etmeden sakince ilk hamleyi yapmayarak karşı kişiyi beklemek ve ona göre hareket ederek taklası çok kırma tekniği çok bir stildir
    engerek tekniği:yılan gibi tekme atarkene ayakları sonuna kadar kaldırarak ayak esnekliğine ve tekmeye dayalı bir stildir
    işte hayvan stilleri bunlar ben bile ilerlediğim halde bu bölümlere kadar gelemedim bunlar çok ilerlerde yapılıyor sen hele başla başladıktan 5 yıl ya da yetenekliysen 3 yıla kadar bunları yaparsın

• Sokak şarrtlarında Wing Chun(Wing Tsun) tek geçerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalmutu
    nu
    Arkadaşlar kung fu ya gitcemde en iyi stil hangisi acaba? yardımcı olurmusunuz

cevaplarınızı bekliorum
    kardeş spor yapmak için gidiyorsan git çünkü bunlar bir işe yaramıyor.Karşındaki de senin gibi dövüşürse bir işe yarar ama Wing Chun'un iyi olduğunu duymuştum özellikle sokak kavgalarında işe yarıyormuş.
  • ercaann her ne kadar banlanmış olsanda söliim dedim sadece 2 türlü kung fu stili yok araştırmadan orandan burandan atıyosn.... bu arada sokak şartlarında wing chun demişsin katılıorm sokak şartlarında yapılabilecek en uygunu o bildiğim kadarıyla.. shaolin en iyilerinden bence çok çalışma gerektiriyo ama öğrendiğine deyiyo en iyi öğrenme yeriyse shaolin dağındaki shaolin tapınağı orda insanlar yıllardır çalışıyor ama okuduğum makalelerde insanlar öğrendiklerini başka hiçbişeyle değişmiyceklerini söylüyorlar...orada kaldığınız süre boyunca dış dünyayla ilişkinizi kesiyorsunuz sabah tuvalete gitmek için bile dövüşmek zorunda kalınıyormuş çünkü geç kalınınca sopa :D(tuvalete geç kalınca deil ha derse :D) ...yinede oraya gidecek zamanınız veya maddi durumunuz yoksa türkiyede en iyi öğrenebileceğiniz yer ankaradaki sifu serkan geylaner...bide internette bi sifu hazırlamış ingilizceydi sanırım 3gblık bi seri var ama sanırım hepsini indirmeden çalışmıyo veya bozuk ben denedim...

herkeşe bol şans :D...

• cevapları okumadan cevapladım tabiki shaolin kung fu fakat türkiyede doğru dürüst shaolin öğreten hiç bir yer bilmiyorum işin açıkçası
  • quote:

Orijinalden alıntı: DARTS

quote:

Orijinalden alıntı: kartalmutu
    nu
    Arkadaşlar kung fu ya gitcemde en iyi stil hangisi acaba? yardımcı olurmusunuz

cevaplarınızı bekliorum
    kardeş spor yapmak için gidiyorsan git çünkü bunlar bir işe yaramıyor.Karşındaki de senin gibi dövüşürse bir işe yarar ama Wing Chun'un iyi olduğunu duymuştum özellikle sokak kavgalarında işe yarıyormuş.

herhangi birisine gidebilirsin ben 9 senedir Wing Tsun yapıyorum daha birisine vurmuşluum yok sonuçta spor ha zora düşersin o zmaan kullanırsın bildiklerini fakat hepsi spor bunların

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.