Şimdi Ara

NINJA YILDIZI YAPIMI [SSli][videolu]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
3
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam DH ahalisi burada konu dışında başlayan kendin-yap projesi paylaşımlarımın ardından bu işe seviye atlatıp sesli anlatımlı videolar yapmaya karar verdim ve bu kararın ilk ürünü olarak bu videoyu hazırladım.

liseden beri ninjalara ve bıçak atmaya merakım olduğu için projemin konusu ninja yıldızı ya da shuriken yapımı.

videoda ürettiğim shurikenden bir SS...

NINJA YILDIZI YAPIMI [SSli][videolu]

detaylarla ilgilenenler aşağıları okusun, ilgilenmeyenler direkt videoya geçebilirler.

bu iş için en temel malzeme tabiki metal bir levha. En az 1mm en çok 5mm kalınlıkta ve çok kaliteli yüksek karbonlu olmasa da çelik olursa iyi olur. bu metali nasıl bulabilirsiniz, eski tepsi ya da tavaların tabanından keserek elde edebilirsiniz ya da eski trafik levhaları idealdir bu iş için. bense ankarada sokaklarda görmüşsünüzdür şu alo çatı, çatı aktarma falan diye reklam levhaları olur onlardan kullandım. çatıcı emmiler sadece 3 tane söktüm hakkınızı helal edin.

shuriken tasarımına gelecek olursak, bıçak sayısı isteğinize kalmış ama çok(6 ve üstü) olursa saplanma derinliği azalır. bence 4 yeterli. çapı da çoğunlukla 12 cm olarak tasarlanıyormuş ninja çağında. tasarımınızı kağıda çizip, kesip, metalin üstüne yapıştırın.

bazı tasarımlar

kesim işlemi içinse 3 seçenek var, eğer metaliniz 1-1.5mm kalınlıktaysa teneke makasıyla kesebilirsiniz. nispeten ucuz ve sessiz bir yol olur ama daha kalınsa avuç taşlamayla ya da el testeresiyle(sabırsızsanız hiç bulaşmayın) kesim işlemini gerçekleştirirsiniz. ayrıca birden fazla metali üst üste koyup avuç taşlamayla aynı anda kesmek de iyi oluyor.

kesimin ardından bıçaklara ağız açmak gerekecek. önce taşlamayla kenarların kabasını atıp ardından zımparayla yumuşatarak yapabilirsiniz. bunun ardından isterseniz bıçakları bileyebilirsiniz ama şahsen önermem çünkü bıçaklar kesmekten çok saplanma işlevi göreceği için bilemenin kullanırken elinizi kesme ihtimalini artırmaktan başka faydası olmaz.

umarım bu tarz işleri yapabilecek aletlere ve isteğe sahip olanlara yapmaları için ilham olurum, bu tarz işlerle hiç uğraşmayanlarsa en azından izlerken eğlenirler.

video linki
    https://youtu.be/qhdMYMLnzUw
    Ya da
    https://m.youtube.com/watch?v=qhdMYMLnzUw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi APOTHEON -- 27 Kasım 2015; 19:25:31 >

• elim yatkindir yapmak istemisimdir evde alette vardir ama hem zaman yok hemde kafam gore guzel metal yok (beles)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

elim yatkindir yapmak istemisimdir evde alette vardir ama hem zaman yok hemde kafam gore guzel metal yok (beles)

beleşe sağlam metal bulmak biraz sıkıntı evet ama çok kaliteli olmasa da yinede dene bence betona metale atmazsan uzun süre gidiyor
  • Güzel bir hobi aslında, çalışmalarını beğendim.

İnsan öldürür mü bunlar?
  • zed olma yolunda emin adımlarla gidiyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: KarmaLia

Güzel bir hobi aslında, çalışmalarını beğendim.

İnsan öldürür mü bunlar?

Tesekkurler

Cok olaganustu durumlar disinda hayir, zamaninda da oldurme amacli tasarlanmamis bu yildizlar genel amac kargasa aninda rakibe firlatip rakibi ve etrafindakileri sasirtmak ve bundan faydalanip ortamdan sivismak. En buyuk tehlike kor birakmasi. Bunun disinda felc edici zehirlerle islatilmis kumaslara sarilip atildigi da olmus.

• Ok gibi sivri uçlu kısa bir şey vardı. Naruto'da neyim var ondanda yapabiliyor muyuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golden Axe (1989) [ANA KONU]
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çağdaş

Ok gibi sivri uçlu kısa bir şey vardı. Naruto'da neyim var ondanda yapabiliyor muyuz?

kunai sanırım, onun metali çok kalın olduğu için en iyi klasik demircilikle yani ocakta ısıtıp ve çekiçle döverek yapılır. ama 6-7mm kalınlıkta metal levha kullanılırsa taşlamayla da yapılır biraz daha yassı olur ama.
  • Up 3/3
    kanalin hayirli olsuncular bile gelmedi ne oldu bu dhye ya

• Kimsede dememiş.

Kanalın
  • İşsizlik. Milletin o kadar boş zamanı olduğunu düşünmüyorum.

• Hayırlı

• sikilmadan izledim basarilar

• quote:

Orijinalden alıntı: crazy0611

İşsizlik. Milletin o kadar boş zamanı olduğunu düşünmüyorum.

Ben de bircok insan icin durumun oyle oldugunu fark ettim o yuzden mumkun oldugunca sıkmadan akici muzikli bir format uyguladim. En azindan izlemesi zevkli olsun diye. Yoksa 15-20dklik bol konusmali videolar beni bile sıkıyor ki issizin dibiyimdir

• Olsun
  • kardeş ortası delik olmayan şuriken şuriken değildir!
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Reikokuna

kardeş ortası delik olmayan şuriken şuriken değildir!

Bulunmus tarihi shurikenlerin %90ni deliksiz nedenini detayli acikladim video aciklamasinda

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.