Şimdi Ara

Nikotin sakızı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
29.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar nikotin sakızı almayı düşünüyorum ama bu her eczanede var mıdır?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Nikotin Sakızı: Ayrıntılı Bir Bakış

Nikotin sakızı, nikotin bağımlılığını tedavi etmek için kullanılan popüler bir nikotin replasman terapisidir (NRT). Sigarayı bırakmak veya azaltmak isteyen kişiler için etkili bir yöntem olabilir.

Nikotin Sakızı Nasıl Çalışır?

Nikotin sakızı çiğnendiğinde, nikotin ağız mukozası yoluyla vücuda emilir. Sigara içerken aldığın nikotin miktarına benzer bir miktar nikotin sağlar. Bu, nikotin yoksunluğunun semptomlarını azaltmaya yardımcı olur ve sigara içme isteğini bastırır.

Nikotin Sakızı Türleri

İki ana nikotin sakızı türü vardır:

• Tıbbi Reçeteli Nikotin Sakızı: Bu sakızlar, doktor reçetesi ile satılır ve genellikle daha yüksek nikotin konsantrasyonlarına sahiptir.
    • Reçetesiz Nikotin Sakızı: Bu sakızlar reçetesiz olarak temin edilebilir ve daha düşük nikotin konsantrasyonlarına sahiptir.

Nicorette Sakız Kullanıcı Yorumları

Nicorette, piyasadaki önde gelen nikotin sakızı markalarından biridir. Kullanıcı yorumları genellikle olumludur ve sigarayı bırakmada veya azaltmada etkili olduğunu bildirir. Ancak, bazı kullanıcılar yan etkilerden şikayet etmiştir.

Nikotin Sakızı Kullanmanın Potansiyel Faydaları

• Nikotin yoksunluğunun semptomlarını azaltabilir
    • Sigara içme isteğini bastırabilir
    • Sigarayı bırakmaya veya azaltmaya yardımcı olabilir
    • Diğer NRT yöntemlerinden daha az zararlıdır

Nikotin Sakızı Kullanmanın Potansiyel Riskleri

• Yan etkiler (baş ağrısı, bulantı, kilo alımı)
    • Nikotin bağımlılığı
    • Kardiyovasküler sorunlar (yüksek tansiyon, kalp atış hızı artışı)

Nikotin sakızı kullanmayı düşünüyorsan, olası riskler ve faydaları doktorunla tartışman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Vardır büyük ihtimalle,yoksa bile nereden bulabileceğini söylerler sana eczanede.
  • Fiyatları baya tuzluymuş ya. 20 ytl vericez de değicek mi verdiğim paraya içinde beni ne kadar idare edicek sakız olur ki? NİCOTİNELL TTS 30 52,5 MG 7 FLASTER almayı düşünüyorum. sakız değilde bantların daha iyi olduğunu öğrendim

yine karar değiştirdim sakızından alıcam nicotinell'in

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karos N. -- 27 Eylül 2008; 17:50:09 >
  • Zehiri başka yollarla almak. Ha sakız, ha bant, ha sigara..... Sonuçta zehiri bedeninize alıyorsunuz. Mutlaka bulursun. Sonuçta, olay insanı sömürme. Cebinizdeki parayı alacaklar, size zehir verecekler. Kirli yöntem, temiz para.... Mutlaka bulursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flightoficarus -- 27 Eylül 2008; 17:55:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: flightoficarus

Zehiri başka yollarla almak. Ha sakız, ha bant, ha sigara..... Sonuçta zehiri bedeninize alıyorsunuz. Mutlaka bulursun. Sonuçta, olay insanı sömürme. Cebinizdeki parayı alacaklar, size zehir verecekler. Kirli yöntem, temiz para.... Mutlaka bulursun.

İyi yorum getirmiş arkadas..
  • @flightoficarus sigaranın içindeki zehirlerle nikotin sakızının içindeki sadece saf nikotini karşılaştırır mısınız?
  • Bence Her Eczanede Bulunmaz +18 Sansür
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sarma tütün içiyorum ss li
    6 ay önce açıldı
    Vicks Vapodry Şurup Alkol
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence boş yere alma çabası içine girme.Bir de onu almak için eczanelerde arama zahmetine girme.
    Annemde sigara kullanır ve bu tür dışarıdan nikotin sağlayan bir kaç yöntemi denedi.Önce sakızı kullandı hiçbir şeye yaramadı.Daha sonra nikotin bandı daha iyidir düşüncesiyle 100 küsür ytl verip bandı aldık o da hiçbir şeye yaramadı.Zaten bunlardan mucize beklemek hata olur.Önemli olan düşüncende bitirmendir.Düşüncende de bitirdikten sonra zaten takviye nikotin aramazsın.Umarım tez zamanda bırakırsın..
  • tamamı ile ticari kaygılardan ötürü çıkarılan nikotin ürünlerinin hiçbir faydası bulunmamaktadır. sadece idare... herşey beyinde biter. zyban isimli bir ilaç %15 bırakma başarısına sahip. sene sonunda pfizerin çıkaracağı ilacın ise %50lik etkiye sahip olduğu iddia ediliyor. ama hepsinden daha önemlisi bence psikiyatride bulunan madde bağımlılığı polikliniği ve göğüs hastalılarının içinde bulunan sigara polikliniklerine gtmek.
  • Sakız arama çabasındayken bayramdı şuydu buydu bıraktım sakızsız
  • quote:

Orjinalden alıntı: flightoficarus

Zehiri başka yollarla almak. Ha sakız, ha bant, ha sigara..... Sonuçta zehiri bedeninize alıyorsunuz. Mutlaka bulursun. Sonuçta, olay insanı sömürme. Cebinizdeki parayı alacaklar, size zehir verecekler. Kirli yöntem, temiz para.... Mutlaka bulursun.

sigaranın zehiri nikotinden değil yanma sonucu oluşan zehirli maddelerdir . Nikotin ise bağımlılık yapan bir madde(tabi bağımlılık yaptığı için zehir denilebilir ) . sigarayı içen nikotin sayesinde bağımlı oluyor tütünün yanması sonucu oluçan ürünler de zehirlenme yapıyor. Bantlarda durum söyle : sigara içme miktarına göre senin ihtiyaç hissettiğin oranlarda nikotin içeren bantlar var . bir de senin ihtiyaç hissettiğinden daha az nikotin içeren bantlar var. Bİr süre sonra kademeli olarak daha az nikotin içeren bantlara geçiliyor. Tüm bunların yanında insan bırakmak istemediken sonra.. iradeyi sağlayamadıktan sora hepsi boş bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ornapsen -- 3 Ekim 2008; 17:59:29 >

• 27 eylülden beri ağzıma sürmedim. bazen acayip kriz geliyo alıp içeyim şunu diyorum sigara yerine çikolata alıyorum son anda. Baya şişmanlıcaz ama dur bakalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Karos N.

27 eylülden beri ağzıma sürmedim. bazen acayip kriz geliyo alıp içeyim şunu diyorum sigara yerine çikolata alıyorum son anda. Baya şişmanlıcaz ama dur bakalım

Sayın @ Karos N. sizin adınıza çok sevindim. Umarım iradeniz güçlüdür ve bir daha bu illeti elinize almazsınız.

@ornapsen, benim asıl anlatmak istediğim, sigaranın tamamı ile terk edilmesidir. Gelin sizinle basit bir hesap yapalım. Türkiye' de 17 Milyon insan sigara kullanıyormuş. Diyelim ki ortalama bir paket sigara 3 ytl olsun. (ki piyasadaki en ucuz sigara sanırım 2.5 ytl)

17milyon*3 ytl ne eder? Temiz para... Dünyada hangi zehir bu kadar para kazandırır? Bu 17 milyon kişi para verdikleri sigaradan karları ne? Sanıldığı gibi sigara efkar dağıtmaz, kişiye grup içi karizma vermez. Peki ne verir? Sağlık sorunu, ekonomik sorun, küçük beyinlerin zehirlenmesi.... Sigaranın kime yararı var? Bu işten para kazanan insanlara, şirketlere.

Son olarak bu illeti bırakacaksanız, bantla, tütünle değil. Kökten bırakın. Unutmayın, SİGARANIN DOSTLUĞU ECELE KADARDIR.

• quote:

27 eylülden beri ağzıma sürmedim. bazen acayip kriz geliyo alıp içeyim şunu diyorum sigara yerine çikolata alıyorum son anda. Baya şişmanlıcaz ama dur bakalım

Çekirdeğe de başlayabilirsiniz. İlk günler sizi zorlayacaktır ancak ilerleyen zamanlarda canınızın hiç istemeyeceğini siz de göreceksiniz. Bir psikolog arkadaşımla bağımlılıklar hakkında konuşmuştum. Kendisi; herhangi birşeyden bağımlılığın tamamen kesilmesi ve durumdan uzaklaşmak için en az 3 ay demişti.(Tabii sadece zamana bağlamamak lazım. Biraz da kendini kontrolle olacak birşey.) Sizin adınıza sevindim ve @flightoficarus'e tamamen katılıyorum. Sigaranın dostluğu ecele kadardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bidesen -- 6 Ekim 2008; 10:42:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: flightoficarus

quote:

Sayın @ Karos N. sizin adınıza çok sevindim. Umarım iradeniz güçlüdür ve bir daha bu illeti elinize almazsınız.

@ornapsen, benim asıl anlatmak istediğim, sigaranın tamamı ile terk edilmesidir. Gelin sizinle basit bir hesap yapalım. Türkiye' de 17 Milyon insan sigara kullanıyormuş. Diyelim ki ortalama bir paket sigara 3 ytl olsun. (ki piyasadaki en ucuz sigara sanırım 2.5 ytl)

17milyon*3 ytl ne eder? Temiz para... Dünyada hangi zehir bu kadar para kazandırır? Bu 17 milyon kişi para verdikleri sigaradan karları ne? Sanıldığı gibi sigara efkar dağıtmaz, kişiye grup içi karizma vermez. Peki ne verir? Sağlık sorunu, ekonomik sorun, küçük beyinlerin zehirlenmesi.... Sigaranın kime yararı var? Bu işten para kazanan insanlara, şirketlere.

Son olarak bu illeti bırakacaksanız, bantla, tütünle değil. Kökten bırakın. Unutmayın, SİGARANIN DOSTLUĞU ECELE KADARDIR.

Artık sigaranın ortalama fiyatı 6-7 tl falan sanırım. Hey gidi yıllar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• esigara deneyiniz, işe yarıyor çevremde 200-300 kişi bu sayede bıraktı , neredeyse tüm dünyada serbest, 2 hafta önce avrupa parlamentosu sigara satılan heryerde, esigara ürünlerinin satılmasını onayladı ( tütüncüler sadece eczanelerde satılmasını istiyordu) , esigara ile bağımlı olduğumuz nikotin maddesini almaya devam ediyor ama yanında diğer zararlı katran ve benzeri zehirleri almıyoruz. Zamanla likit nikotin oranını hatta likit içme miktarını azaltarak bundan da kurtulmaktır amacımız.

sadece 1 haftalık sigara parasına 2 şarjlı 2 sigaralı - 2 hafta yetecek orijinal likitli esigara kiti alabilirsiniz.. aylık harcamanız sadece 40 lira civarında olur...
  • Arkadaşlar günde ben de 1-1,5 paket sigara içiyorken bir arkadaşımın sigara bırakma isteği neticesinde aldığı sakızdır. Bana da öğle yemeği sonrasında ikram etmişti. 4 saat kadar sigara isteğimi ertelediğini gördüm. Şu an bende alıyorum. Sigara kullanmayı bıraktım. Günde 3-4 sakız yetiyor ilerde sakızı da bırakmayı hedefliyorum. Sakızı çiğnerken dikkat edilmesi gereken unsur park etme yöntemi ile çiğnemelisiniz. Yani bildiğimiz sakız çiğneme yöntemi ile çiğnerseniz midenizi ve yemek borusunu çok ciddi anlamda yakıyor. Park etme yöntemi ise sakızı bir kaç defa ağzınızda çevirdikten sonra yanağınızda ya da dil üstü veya altında bekletmeniz şeklinde oluyor. Ben naneli nicorette 4mg alıyorum, bende baya etkisi oldu. Hatta naneli olması mı sebeptir bilmiyorum ama bir kere sigara içmeyi denediğimde midemi çok kaldırmıştı. Bilgilerinize.
  • Benimde aklima gelen bir yontem bu ara birakmayi dusunuyorum napsak bilemedim

• selam arkadaşlar konu baya eskiymiş bu sakızlar işe yaradımı alan arkadaşlar için soruyorum ? bende bırakmayı düşünüyorum

• Bugün bende başlıyorum nasipse arkadaşlar sigaranın izmaritini yiyen yakın bir arkadaşım bunun sayesinde bıraktı sigarayı ve 1 senedir içmiyor tavsiye ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.