Şimdi Ara

nikotin bandı orucu bozar mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
4.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Innkeeper

quote:

Orjinalden alıntı: x_bytar_x

quote:

Orjinalden alıntı: mulkiyeli

Yani yara bandı gibi vucuda yapıştırıyorsun... Bunun orucu bozacağını zannetmiyorum. Prof. Dr. Hayrettin karaman ağız ve burundan vucuda bişey girmedikçe oruç bozulmaz demişti.

Peki o zaman oruçken seks yapmak nasıl orucu bozuyor?Ağıza veya burna birşey sokmadan...

Yanlış hatırlamıyorsam Zekeriya Beyaz oruçken cinsel ilişkiye girmek orucu bozmaz demişti.Belki dememiştir yanlış hatırlıyor da olabilirim ama bu şekilde hatırlıyorum.

Yanlış hatırlıyorsun.O şebelek "oruç seks ile açılabilir" demişti

• Bence nikotin bandı orucu bozar, çünkü nikotini ağızdan değil de deri yoluyla alıyorsun, gene nikotin vucuda giriyor.

Peki grip aşısı olacağım. O bir yiyecek maddesi ya da nikotin değil, o da orucu bozar mı acaba?
  • @BJKKKKK, eğer oruçlu olmadığın bir vakitte de yaptırabileceksen ve bu senin için hiçbir sorun ortaya çıkarmayacaksa orucunu bozar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: findikkiran69

valla önemli olan niyet ama bence bozar

Zaten önemli olan niyet diyorsan, cevabı içinde söylediğinin. Bozar. Aynı zamanda nikotin bandı delikanlıyı da bozar. Onun yerine pamuğa nikotin emdirip kuyruk sokumunuza bantlayın. Nikotin bandına o kadar para verilmez.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Innkeeper

quote:

quote:

Yani yara bandı gibi vucuda yapıştırıyorsun... Bunun orucu bozacağını zannetmiyorum. Prof. Dr. Hayrettin karaman ağız ve burundan vucuda bişey girmedikçe oruç bozulmaz demişti.

Peki o zaman oruçken seks yapmak nasıl orucu bozuyor?Ağıza veya burna birşey sokmadan...

o adamın lafını etmeyin
    dini kullanarak şov yapan biri

Yanlış hatırlamıyorsam Zekeriya Beyaz oruçken cinsel ilişkiye girmek orucu bozmaz demişti.Belki dememiştir yanlış hatırlıyor da olabilirim ama bu şekilde hatırlıyorum.

Yanlış hatırlıyorsun.O şebelek "oruç seks ile açılabilir" demişti

o adamın lafını etmeyin
    dini kullanarak şov yapan biri
    onun cezası öbür tarafta ağır olacak

• quote:

Orjinalden alıntı: BJKKKKK

Bence nikotin bandı orucu bozar, çünkü nikotini ağızdan değil de deri yoluyla alıyorsun, gene nikotin vucuda giriyor.

Peki grip aşısı olacağım. O bir yiyecek maddesi ya da nikotin değil, o da orucu bozar mı acaba?

+ Sağlığını da bozarsın.Oruçlu iken direncin belli bir miktar düşer;üstüne aşı gibi modifiye-ölü virüs içeren birşeyi uygulatırsan hastalanabilirsin.İftardan sonra git aşını ol...

Nikotin bandı nefsi tatmin için kullanılır.Ona bakarsan sigaranın kendisi de yiyecek-içecek değil.Orucun amacı saatlerce aç bırakmak değil insanı.Orucun amacı insanın nefsi ile yaptığı savaştır.Sen nikotin bandı ile direkt nefsine teslim oluyorsun.Bu da orucu bozar

• quote:

Orjinalden alıntı: gurcan1

Yakında amuda kalkmak orucu bozarmı gibi saçma sapan sorularda sorulursa şaşmam ramazan geldi ya, arkadaşlar kuran ve hadis kitaplarını okuyun burada herşeye cevap var burada bu soru sorulurmu ya bu konunun uzmanları olması lazım ama en iyisi dedigim gibi en saglam kaynak kuran ve hadislerdir

sana katılıyorum....
  • Burundan huni yardımıyla su döküp yutmadan ağızdan çıkartmak da orucu bozmaz değil mi?
    Burası İstanbul Müftülüğünü geçti yav.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mrdurden

quote:

Yakında amuda kalkmak orucu bozarmı gibi saçma sapan sorularda sorulursa şaşmam ramazan geldi ya, arkadaşlar kuran ve hadis kitaplarını okuyun burada herşeye cevap var burada bu soru sorulurmu ya bu konunun uzmanları olması lazım ama en iyisi dedigim gibi en saglam kaynak kuran ve hadislerdir

sana katılıyorum....

forum nedir ne işe yarar?

fikir almak istediğimi söyledim fetva istemedim

ve mantıklı fikirler ile ikna olduğumu söyledim

herşeye her zaman muhalefet ne kadar olumlu sonuçlar doğurur?

kuran okumayı bilmiyorum (unuttum) ve mealinden anlamıyorum bişey

hadisleri okumak yada bilgi edinmeye çalışmak güzel ancak forumda sormak ve FİKİR İSTEEMEK de hatalı değil

bu arada amuda kalkıp tek el üstünde ceza dinlemek orucu bozar mı

• quote:

Orjinalden alıntı: sanchalf

quote:

Orjinalden alıntı: mrdurden

quote:

sana katılıyorum....

forum nedir ne işe yarar?

fikir almak istediğimi söyledim fetva istemedim

ve mantıklı fikirler ile ikna olduğumu söyledim

herşeye her zaman muhalefet ne kadar olumlu sonuçlar doğurur?

kuran okumayı bilmiyorum (unuttum) ve mealinden anlamıyorum bişey

hadisleri okumak yada bilgi edinmeye çalışmak güzel ancak forumda sormak ve FİKİR İSTEEMEK de hatalı değil

bu arada amuda kalkıp tek el üstünde ceza dinlemek orucu bozar mı

Siz dini başka şeyle karıştırıyorsunuz galiba biri yanlış bir bilgi verir yaptıgınız boşa gider ,ben siz dogru kaynaklara bakın diye yazdım müzik seti almıyorsunuzki buraya soruyorsunuz, sizin gibi türkiyede %99 insan kuran ve dini tam bilmiyor ayrıca kuran okumayı bilmiyorum mazeret degil degerli kuran çevirmenlerimiz var onlardan alıp anlalayarak okuyabilirsiniz onlara inanmayacaksınızda burada belki yanlış bilgi verecek insanlaramı inanacaksınız,siz dini ciddiye alsanız şimdiye kadar dininizi ögrenirdiniz zaten

Siz daha geçin dalganızı onu dinlemek bunu dinlemek ben yukarda saçmalayanlar gelir dedim bu sorularla ama siz halen işin gırıgırındasınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan1 -- 23 Eylül 2006; 10:40:30 >

• evet gırgırındayım

baksana hazır seni yakalamışken forumda yazı yazarken dil şapırdatmak oruç bozar mı?

fetva yada şeri kural aramıyorum fikir soruyorum diyorum hala dediklerine bak

dini ciddiye almadığımdan oruç tutmak istiyorum ben

ve sen bir çırpıda dini ciddiye almadığımı anladın ya wayyy beaaa

ben dini ciddiye aldığını sanıp sağa sola saldıranları ciddiye almam hatta gırgıra alırım

aha şimdi yine yapacağım

bisiklet sürerken ön teker kaldırmak orucu sakatlar mı

hayret bişey günaha giriyorum boş yere

• quote:

evet gırgırındayım

baksana hazır seni yakalamışken forumda yazı yazarken dil şapırdatmak oruç bozar mı?

fetva yada şeri kural aramıyorum fikir soruyorum diyorum hala dediklerine bak

dini ciddiye almadığımdan oruç tutmak istiyorum ben

ve sen bir çırpıda dini ciddiye almadığımı anladın ya wayyy beaaa

ben dini ciddiye aldığını sanıp sağa sola saldıranları ciddiye almam hatta gırgıra alırım

aha şimdi yine yapacağım

bisiklet sürerken ön teker kaldırmak orucu sakatlar mı

hayret bişey günaha giriyorum boş yere

Sen adam olsan kurana bakarsın buradaki ne bilir, madem ciddi kurallar aramıyorsun haydar dümene git sen belki başka sorunlarında vardır orucu bozan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan1 -- 23 Eylül 2006; 19:47:53 >

• yaw haydar abiye ne gerek burda sen varken

soruyoruz işte

cevap versene kardeşim

madem okuyosun aralştırıyosun forumlardaki fikirlere ihtiyacın yok söyle işte

dolmuşta giderken tümsekte zıplasak yada dolmuşta arka taraftan gelen parayı şöföre direk vermek yerine kalkıp kendimiz iletsek ne olur acaba

hadi bana cevap yaz senin için iş yerindeyim çıkmıyorum
  • neyse arkadaşım birbirimizi kırmanın manası yok

yarın oruçlu olacağız her ikimizde

ve yarın her ikimizde nikotin bandı kullanmıyor olacağız

sana iyi forumlar

arkamdan konuşma pazartesi devam ederiz evde net yok

herkese iyi akşamlar
  • quote:

yaw haydar abiye ne gerek burda sen varken

soruyoruz işte

cevap versene kardeşim

madem okuyosun aralştırıyosun forumlardaki fikirlere ihtiyacın yok söyle işte

dolmuşta giderken tümsekte zıplasak yada dolmuşta arka taraftan gelen parayı şöföre direk vermek yerine kalkıp kendimiz iletsek ne olur acaba

hadi bana cevap yaz senin için iş yerindeyim çıkmıyorum

dolmuşta giderken tümsekte zıplayıp yanındaki adamın kucagına gelirsen oruç gitti

• quote:

quote:

Güzel bir noktaya değinmişsin... böylece yazımdaki eksiği anlamış oldum..

Düzeltme: Yukarda belirttiğim şey oruçlu iken "yeme, içme" mevzu için geçerlidir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.