Şimdi Ara

Nikon D90 Body Aldırdım, Acil Objektif Lazım! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
5.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: @ltuğ

Aslında o özellik d90 için değil . d90 ın içinde af motoru var fakat d40 veya d40x te af motoru yok . Bu yüzden o makinelere af motorlu lensler alınıyor. Yani senin makine için gereksiz birşey ..

Peki o zaman bu ikisinden hangisi daha iyi. Siz olsanın ikisinden hangisini alırdıınız? İkiside D90'a olur değilmi?

SIGMA 18-200MM F/3.5-6.3 DC ASP IF AFM OBJEKTİF NIKOIN UYUMLU (272018204) 642 YTL

TAMRON AF 28-200mm F/3.8-5.6 XR Di ASPHERICAL [IF] MACRO OBJEKTİF 628YTL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 8 Aralık 2008; 22:38:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: fktanik

quote:

Aslında o özellik d90 için değil . d90 ın içinde af motoru var fakat d40 veya d40x te af motoru yok . Bu yüzden o makinelere af motorlu lensler alınıyor. Yani senin makine için gereksiz birşey ..

Peki o zaman bu ikisinden hangisi daha iyi. Siz olsanın ikisinden hangisini alırdıınız? İkiside D90'a olur değilmi?

SIGMA 18-200MM F/3.5-6.3 DC ASP IF AFM OBJEKTİF NIKOIN UYUMLU (272018204) 642 YTL

Hangisi nikkor 18-200 olurdu sen olayı kavrayana kadar epeyce götürür seni.

dereyi Geçmişsin su içerken bogulma

• quote:

Orjinalden alıntı: fktanik

quote:

Hocam yukarida acikladik aralik falan dedik kalite su asamada sizin icin cok da onemli olmadigi icin Sigma nin araligi genis diye (ama sadece aralik genis diye baska neden yok) Sigmayi alin dedik.

Ama size verdigim tum tavsiyeleri geri aliyorum iki gun sonra bu lens Kodak kadar yaklastirmiyor uzagi, makro mesafesi Kodak kadar degil dersiniz, uzerine de cektiginiz fotolar Kodak ile cektiklerinizden kotu cikarsa sucu size lens onerende bulup beni anmanizi istemem. D90 i alirken de pek birilerinde danismamissinizdir lensi de alin kafaniza gore.
    Size diyecegim 18-200mm su demek oluyor; bu lens 18mm ve 200mm odak uzakligi araliginda calisiyor, size kalan odak uzakligi nedir bunu okumak, crop faktoru ya da fokal uzunluk (focal length) nedir bunu arastirmak. Aldiginiz makinenin crop faktoru 1.5 bunu da ekleyim.

• bir başlık vardı dslr alanlar neden pişman olur diye.

niyeyse onu hatırladım birden ve oraya yazdıklarımı :

quote:

DSLR alan kişi nasıl mı pişman olur şöyle :

elamanın elinde yaklaışık 1500ytl para vardır ve iyi bir makina önerisi ister. bizim DSLR tavsiyecilerimiz herzaman olduğu gibi dslr tavsiye ederler. arkadaş tavsiye edilen dslr'nin çektiği fotolara bakar, hayran olur. neyse makinayı kit lensle alır. muhtemelen manuel ayarlara dalmak ister ve çamur gibi fotoğraflar çeker. niye böyle diye küçük bir pişmanlık yaşar, ardından suçu kit lenste ve kendinde bulur. kendisi cdlerden ve kitaplardan fotoğraf çekim teknikleri ile bilgiler kapar. kitlensi değiştirmek için fiyatlara bakar. zaten 1500 ytl nin hepsini body+kitlense verdiği için fazla parası kalmamıştır. istediği lensi alamaz yine pişman olur. pişmanlık dolu zamanladan sonra para biriktirip lens alır. ama bunun makrosu, telesi vs. de işin içine girince kendisini ne denli büyük bir deryaya attığını düşünür, pişman olur. sonunda fotoğraf çekmenin kendisinde bir tutku değil, geçici bir heves olduğunu farkeder. ve bir ton para döküp, bir heves uğruna tavsiyelerle aldığı dslr'sine bakar pişman olur. kendini teselli etmek için para biriktirir, kompakt bi cihaz alır belki mutlu olur

• @muratt45 dediğiniz evreleri geçtim merak etmeyin. Pişman olursam satarım. Sonuçta TR'de 2500 YTL Civarı. Ama ben zamanından beri almaya niyetliydim. Ama bir türlü nasip olmadı. Lens işine gelince giriş seviyesinde beni idare edecek lens arıyordum. Daha sonraları gerekli eklemeleri yapar sizdende değerli tavsiyelerinizi sorarım. Şuan bütçe kısıtlı. (Ev, Araba aldım). Yinede teşekkürler.
    @parantezz olurmu canım. Size suçu neden atayımki. Zaman ayırıp bunları yazan ve emek sarfeden siz değerli arkadaşlara nasıl laf edebilirm. Sigma konusunda OS özelligği olmadığından geri çekildim. OS veya VR benim gibi amatörler için olmazsa olmaz birşeymi? Eğer değilse hemen Sigma 18-200 olanı alacağım. Dediğiniz terimleri araştırmıştım zaten. Ama anlayacağım dilden değildi. Akşam tekrar detaylı bir araştırırm.

Tekrar emek sarfedip cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
    Faruk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 9 Aralık 2008; 13:57:13 >
  • Olmazsa olmaz diye birşey yoktur OS ya da VR ya da ne denirse densin eski bir teknoloji değil ve yıllardan beri insanlar bu sistem olmadan çok güzel fotoğraflar çekiyor. Ama tabi ki işe çok yarayan bir sistem, özellikle büyük odak uzaklıklarında titremenin etkisini gayet azaltan bir sistemdir. Sigma OS li lens ile diğerinin fiyat farkını bilmiyorum ama tabi ki bütçen müsait ise OS almanda fayda var.Sana 3 stop civarı esneklik sağlayacaktır. Bu da şu demek 200mm de çekerken teorik olarak kullanman gerek en düşük enstantane 1/200*1.5 = 1/300 tür. OS lie sistemde 3 stop anavtajla bu değeri 1/40 sn lere indirebilirsin ki bu da ciddi bir avantajdır kanımca.Yani daha anlaşılır ifade ile en çok büyütme sağladığın odak mesafesinde net bir fotoğraf çekmek için en az 1/200 sn enstantan kullanacakken bu 1/40 a düşecek.
    Umarım yazdıklarım yeterince açık olmuştur.
  • yerınızde olsam baslangıc olarak nıkkor 18-70 alırdım...gercekten fıyat performans olarak cok uygun bıt lens....tamron 17-50 ve nıkon 18-70 ıle cwktıgım fotograflara bakıyorumda o çok ovulen tamrondan daha ıyı dıyebılırım....
    ben 18-70 nıkon derım....ıkıncı el temız 350 ytl ye alıp kullanabılırsın
  • Neden Nikon D90'ı kit olarak almadınız? Kit olarak yanında 18-105 VR objektif veriliyor ve daha ucuza gelirdi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Katze

Neden Nikon D90'ı kit olarak almadınız? Kit olarak yanında 18-105 VR objektif veriliyor ve daha ucuza gelirdi.

Aslında verilen kitle birlikte LENS alırsam 250$ fark verecektim. O da 400YTL civarı idi. Bende kardeşime satacağım Kodak'ın parasıyla burdan alırım diye düşünüyordum. En azında kardeşimin kredi katından ödeme yapacaktım. Tabi işin içine girince iş farklıymış. Bu saatten sonra alsak yetişmeyeceği için (abim Cuma Yola Çıkıyor) bir dahaki sefere inşallah.
    Şuan Sigma AF 18-200mm f/3.5-6.3 DC OS fiyatta indirim yaparsa alacağım. Titreşim özelliği benim için iyi olacak.

@hidrojenperoksit Nikkor 18-70mm bulamadım(VR özellikli).

@parantezz açıklama için teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.