Şimdi Ara

nikon d80 hakkında bir kaç soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar bir kaç sorum var yardımcı olabilirseniz sevinirim
    bugün bir arkadaşımdan Nikon D80 satın aldım.
    ilk kez fotoğraf çekeceğim. profesyonel grafikerim ama ellerim titrediği için bu zamana kadar fotoğraf sanatından uzak durmuştum.
    neyse konumuza dönelim.
    Daha önce hiç makine kullanmadığım için haliyle acemi bile değilim.
    18-135 objektifim var.
    Bu makinenin üzerinde bir sürü tuş var pek anlamadım ne işe yaradıklarını. Bu makineyi kullanan biri varsa genel olarak bir özet geçebilir mi bana başlangıç yapabilmem adına.

birde yaşadığım sorun her ne yaptımsa yarım deklanşör ile netleme yapamıyorum. AF-M butonunu af-a aldım olmadı m'e aldım olmadı. Objektif üzerindeki a - m butonunu da her iki varyasyonda denedim. yine olmadı. Makineyi ilk elime aldığımda aslına netleme yapıyordu ama biraz kurcalayınca netleme yapamaz oldum.
    Flashın hemen arkasında yuvarlak ucunda + ve - olan teker buton var bu ne işe yarar. BKT yazan buton ne işe yarar.

Sormak istediğim bir diğer konu ise sadece ilk başlarda beyaz dengesini vb. makine ile pek ayarlayamayacağımı düşündüğüm için fotoğrafları RAW formatlı almayı düşünüyorum. görüntü kalitesinde bir fark oluyor mu RAW almalı mıyım.

Sorularımın yanı sıra bu makineyi kullanan/kullanmış/bilen arkadaşlardan makine ile ilgili genel bilgiler/püf noktalar vb yardımcı olmalarını rica ederim.

Esen kalın iyi çalışmalar dilerim

• lensi çıkarmak için gövde üzerinde kullandığın bir düğme var. onun yakınlarında bir AF - M anahtarı var. bunun M'de olmadığına emin ol. lens üzerindeki de AF-A'da olsun.

flaşın arkasındaki dioptri ayarı. önce netlemeyi hallet. makine bip diyerek netlediğini bildirsin. sonra vizörden bakarken, dioptri ayarıyla oyna. vizörde gözünün gördüğü görüntü en net hangi konumdaysa o konumda bırak. o düğme makinenin netlemesiyle ilgili değil, makinenin ne gördüğünü kullanıcının net görebilmesi için.

BKT biraz ileri bir konu, bracketing yapmak için.

RAW çek, ISO 100 olsun, beyaz ayarı da Auto kalsın.

D80 bir zamanların babalarındandı. işi öğrendikten sonra epey iyi vakit geçirtir sana. güncel teknolojilere göre zayıf yanları da vardır da, işi öğrendikçe onları da kendin keşfedersin.

• üstad dediğin ayarların hepsini kontrol ettim ama lenste hiçbir kıpırdama yok. Netlemek için hareket eder ya hani kıpırdamıyor hiç. diğer söylediklerini dikkate alacağım. dioptri ayarını internetten dün araştırırken mesajı yazdıktan sonra çözdüm. raw çekmek dediğin gibi çok daha iyi olacak sanırım

netleme ile ilgili bahsettiğim sorunuda çözebilirsem fotoğraf çekmeye başlayabilirim sanırım.
  • lensi çıkarıp yeniden takmayı denedin mi?

takarken, beyaz noktaları yan yana getir, yavaşa yavaş kilitleme noktasına doğru çevir, çıt dediği anda bırak. çıt noktasından sonra aslında 1/4mm kadar daha dönebiliyor lens. çok küçük bir fark ama gövde ile arasındaki pinler bu küçük fark yüzünden teması kaybetmiş olabilir.

makineyi düşürmedinse, satan arkadaşın belirtmediği bir arızası yoksa; kesin ayarlar ile ilgili, gözden kaçan bir nokta vardır. ondan netlemez.
  • Üstad o dediğini de yaptım. baktım olmuyor tanıdık bir fotoğraf makinesi tamircisine gittim. adam 10 saniyede çözdü sorunu. ayarlarını bozmuşsun dedi. neresiymiş o ayar dedim kalabalıktı ortalık laf kalabalığına getirdi. şu an o sorun yok. hafıza kartını tanımıyor şimdi de 16 gb hafıza kartı almıştım acaba desteklemiyor mu diyeceğim ama bu kart takılı iken bir sürü fotoğraf çektim netlik sorununu çözdükten sonra.

sanırım işi öğreninceye kadar baya bir zorluk yaşıyacağım.
    ilginiz için çok teşekkür ederim.
  • o sorunuda çözdüm çektiğim fotoğrafları karttan aldıktan sonra kartı formatlamak gerekiyormuş. formatladım oldu. işte bunlar hep tecrübe. teşekkür ederim tekrar kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cf hakkında bir kaç soru
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.