Şimdi Ara

Nikon D7200 vs Canon EOS 80D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. İlk kez DSLR makine alacağım ve anlayacağınız üzere amatörüm. Aslında D3300 düşündüm ama maalesef D3xxx ve D5xxx serisinde gövde AF motorlu olmadığı için benim gibi bir amatörü sıkıntıya sokacağından D7xxx serisini buldum. Anladığım kadarıyla da şu an için gövdeden AF destekli olan en ekonomik güncel seri de bu oluyor. D3300'e göre biraz pahalı olsa da gövdeden AF destekli olduğu için eski D lensleri de desteklemesi D7200'ü seçmemde etkili oldu.

Gelelim 80D'ye. Aslında birbirine denk gibiler. Küçük farklar var onlar dikkatimi çekti.

AF noktaları olarak D7200 51, 80D 45 noktaya sahip. Fakat şöyle bir durum var. D7200'de bu noktaların 15'i cross-type iken 80D'de 45'i de cross-type. 80D bu konuda daha az odaklama noktası bulundurmasına rağmen cross-type sayısı D7200'ün üç katı. Bir de bu cross-type'ın normal AF'ye göre farkı nedir tam olarak? Ne gibi durumlarda farkını ve pratikliğini hissederim?

İkinci olarak D7200'de OLPF filtre yok 80D'de ise var. Hangisi bu durumda avantajlı?

Üçüncü olarak işlemci farkı var. D7200'de Expeed 4, 80D'de DIGIC 6 mevcut. Hangisi fotoğraf işleme konusunda daha iyi? Üst üste çekimlerde D7200 6, 80D 7 adet çekim yapıyor. Fakat D7200'de 1,3 çarpanı ekleyince o da 7 çekim yapıyor ama tabi alan küçülüyor.

Dördücü ve benim için en önemli konu. Hatta diğer ikisini önemsiz kılacak kadar önemli. İmaj kalitesi ve yüksek ISO başarımı. İmaj kalitesi olarak hangi makine daha iyi sonuçlar veriyor? Mesela ISO 6400 ve 12800 gibi yüksek ISO'larda hangisinde kumlanma daha az olur? En önemlsi bu. Çünkü makinenin asıl ustalığını burada görüyoruz. Bu konuda hangisi önde? Bir incelemede sanırım OLPF filtre olmamasından dolayı D7200 imaj kalitesi olarak daha iyiymiş bu sebepten. Ne denli doğru bilmiyorum.

Benim için çok önemli olmayan ama hazır açmışken sorayım dediğim bir soru. 80D HDR olarak video çekebiliyor ama D7200'de böyle bir artı görmedim. HDR video çekim yapabiliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 8 Kasım 2016; 18:30:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Her yeni model çıkınca . Koşup satın alınıyor daha yenisi çıkınca pişman olup ya bir kenara atılıyor yada ikinci elde satılıyor.
    satın alma kriterini değişmek lazım. En önemli amaca yönelmeli . İşine yarayacak olanı satın almalı . Ne dersiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akkaymaz A kullanıcısına yanıt
    Temiz bir ikinci el almayı düşünüyorum. Benim için en önemli kriter iso başarımı ve imaj kalitesi. Saniyede şu kadar çekmiş çekmemiş çok mühim değil.

• Ikiside crop sensor dolayisigla ikisinin de iso basarimlafi iyi degil.

6400 12800 gibi degerlere cikamazsiniz.

1600den sonrasi 5 para etmez.

Neden ayni fiyalara 6d yada d610 alinmiyor anlayamiyorum gercekten.

Ffden neden korkuluyor?

Birde neden otomatik odaklamaya bu kadar onem veriliyor? Azicik fotografa emek harcayin manuel modda cekin focusu manuel yapin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 12 Kasım 2016; 6:46:17 >
  • ::Ashes:: kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten o isolarda çekim yapacağımdan değil ama iso başarımı gayet başarılı bir orta seviye makineye göre. Zaten telefondan geçeceğim için ne kadar kötü olabilir ki? Kötü hali bile bana kusursuz gelir. Bir de ben hiç DSLR kullanmadım. İlk alacağım için FF sensörle başlamak istemiyorum. Benim gibi bir amatör için FF şimdilik birkaç sıklet fazla gibi. Bir de manuel fokus bilmeyen biri için çile hocam. Profesyonel adamlar bile işkence diyor. Önce bi acemiliği üstümden atayım diyorum. Sonra FF de olur ama D610 olmaz büyük ihtimalle. Zaten işlemcisi bile D7200'den düşük.

• Haci islemcisi dusuk diyorsun ama islemcinin ne ise yaradigi hakkinda fikrin yok.

Yeni baslayacam diyorsun d7200gibi 3 bin liralik makina almaya kalkisiyorsun.

Ff makina kullanmak cropludan daha zor deil belli bir siklet gerekmiyor.

Asil sorun bu butceyi ayirmaniz.

80d neden alinir? Doga fotografcisidir 600mm lensinin yakinlastirmasi yetmiyirdur crop alayim dersin.

4k cekeyim dersin vs.

2.el 40d alsan 300lira d7200den ne farki var? Iso performasinda 1stop fark bile yok. Imaj kalitesi dinamik aralik yine fark yok..

Oyle soyleyen adamin benprofesyonelligine tukururum.

Eline dslr alan profesyonelim diye geziyor.

Imaj kalitesinde kullandigin objektif onemli.

Ben 10d ile basladim 300 liraya almistim 50lirayada helios almistim surekli raw cekiyordum cok guzel fotograflar cikiyordu.

Abimde eos m yanin dgic5+ islemcili makina 60d dendaha iyi islemcisi.. Ayni odada ayni kareleri cekiyorduk elde cekim yaptigimiz icin benim 10d ile 60 enstantane 400iso cektigimi eos m ile 120 enstantane 800isoda cekiyorduk raw cektikten sonra imaj kalitesinde de bir fark yoktu.

D7200 diyorum çünkü en güncel ve en ucuz gövdeden AF destekli Nikon modeli. Dengi olan model de 80D olduğu için ikisinden birini düşündüm.

Aslında ben doğa ve manzara fotoğrafları çekmeyi seviyorum. Yeri geldiğinde de geniş açıyla çekim yaparım. Bu bakımdan daha uzak noktaları çekebilmek adına crop sensörlü bir makine almak daha doğru gibi geldi. 55-250 lens olsa FF'de aynı kalacak ama crop sensörlü bir makine aldığımda D7200'de 84-382, 80D'de 88-400 mm olacak. D7200'de üstelik daha uzak mesafeleri çekmek için 1,3 çarpan ekleyebilme özelliği var. Bu durumda 55-250 olan lens bu sayede 109-497 mm gibi bir açıya denk geliyor. Bu durumda 55-250 nere 109-497 nere. Üstelik normal odak çarpanı da 1,5 olduğu için geniş açılı lenste de sıkıntı olmaz.

Bir de Wi-Fi ve NFC desteği olması da D610'a karşı çok önemli bir artı. Anı paylaşmak adına çektiğim bir fotoyu telefona atıp paylaşmak çok önemli bir artı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 100d vs 60d
    11 yıl önce açıldı
    [SATILIK] Canon EOS 1300D
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dxmodu yazilimsal olarak fotografi croplamaktan baska birsey degildir.

Genelde dar aciyla calisilacaksa ve hiz gerekiyorsa dogru secimdir.

DX modunda kalite kaybı var mı? Aslında D610 fena bir model değil hoşuma da gitti ama fiyatları çok yüksek. Uygun ikinci ellerinin bile perde sayısı 70K'da falan. Baya kullanılmış cihazlar.

Bir de Wi-Fi ve NFC gibi ileriye dönük teknolojiler barındırmaması benim açımdan büyük sıkıntı.

Belki biraz saçma olacak ama D7200 ile D610 arasında imaj kalitesinde uçurum var mıdır? FF'in geniş açı ve sensör büyüklüğü dışında artısı var mı?

• Sacma tabi.

• olay gövdelerin özellikleri üzerine yoğunlaşmış. konuşulan gövdeler de ucuz gövdeler değil. bu durumda, gövdelere ek olarak ilerleyen zamanda ekipmanların nasıl seçileceği konusu da önceden planlanmalı bence.

nikon kullanıcısıyım ancak, canon'da çok başarılı lensler var. tümden marka değiştirmek, sadece gövde değiştirmeye göre daha pahalı olacağından; ekipman yatırımı da şimdiden dikkate alınmalı diye düşünüyorum.
  • xpug X kullanıcısına yanıt
    D7200'ü düşünmemin bir sebebi de eski D lensleri destekliyor oluşu. D3xxx ve D5xxx serisinde gövdede AF olmadığı için mecburen D lenslerle uyumlu değil. G lensler de D olanlardan iki kat daha pahalı.

80D'ye baktım çok güzel o da ama D7200 daha başarılı geldi bana. Bir de Nikon'un lensleri daha keskin diye biliyorum ne denli doğru bilemem tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 16 Kasım 2016; 21:43:2 >
  • tercih senin hocam. ben sadece daha önceden yaşadığım bir ikilemden yola çıkarak hatırlatma yaptım.

keskinlik, lens tercihinde tek başına yeterli değil diye biliyorum.

Nikon 24-70 (ilk versiyon) ve 70-200 2.8 (ikinci versiyon) kullanıyorum. bunların muadili olan canon lensler, daha başarılı.
    70-200 baya pahalı. 10-18, 50 mm f/1.8, 55-200 gibi daha ekonomik lensler düşünüyorum. Bunlarda da mı Canon daha iyi? Herkeste gördüğüm Tamron, Sigma gibi markalar nasıl?

• 10-18 yada 50mm 1.8'e birşey diyemem. bence güzel lensler.

ancak 55-200 benim fikrimi sorarsan kötü bir lens. genellikle 18-55 kit lens alanlar, bir de 55-200 alarak 18-200 mm aralığını tamamladık diye sevinirler. ancak 55mm kısa tele olmak için aşırı kısa kalır. sürekli 18-55, 55-200 tak çıkar yapmak gerekir. (bu ikiliyi kullanan arkadaşlarım var, onlardan biliyorum. sıkıntı oluyor.)

örnek verecek olursak tele konmuş bir kuşu çekmek istesen yeterince yakınlaştırmaz. 55-200'ü takmak istersin. bu arada kuş uçar gider, lens değiştirirken sensöre kaçırdığın toz da sana kar kalır.

uygun fiyatlı tele almak istesem, nikon 70-300 bakarım. 300mm ile DX sensör üzerinde daha fazla zoom yapmış olurum. 70mm ile portre çekebilirim.

Tamron ve Sigma'nın hem çok uygun fiyatlı kalitesi de ona göre, hem de pahalı ve kaliteli lensleri var. bu markalardaki 24-70 yada 17-70'lere bakabilirsin.

ne çekmek istediğine karar verip; bu tarza uygun bir lens aralığı belirleyip; bu aralığı da en mantıklı ve verimli şekilde bölersen, özellikle lens yatırımını uzun süre kullanabilirsin ve gelişen yeteneklerin ile birlikte sanatsal ve teknik açıdan başarılı kareler yakalayabilirsin.

Sürekli, lens alıp satıcam, merak ettiğim tüm marka ve lensleri deneyeceğim diyorsan, tercih senin.

Ayrıntılı cevap için teşekkürler hocam. Aslında 18-200 aralığını ucuza tamamlak amacıyla böyle bir düşünceye girmiştim. Ben ağırlıklı olarak geniş açılarda ve uzak noktalardaki dar açılarda çalışmak istiyorum. Kısaca manzara ve doğa fotoğrafçılığı. Portre fotoğrafçılığı da yaparım. Bokeh efekti lazım olacak bir yerde. Tabi bunun yanında makro çekim de yapacağım. Ayrı bir lens gerekiyor sanırım bunun için.

50 mm 1.8 gayet keskin bir lens. Genelde uygun fiyatlı ve kaliteli olduğu için çok tavsiye ediliyor. FF'ye geçilmeyecekse 35 mm daha mantıklı olabilir mi? 50 mm'den daha iyi diye okudum. İleride FF'ye geçilecekse 50 mm fakat APSC'de kalınacaksa 35 mm daha iyi bir tercih dendi. Şöyle bir şey de var 50 mm D7200'de odak çarpanı yüzünden 76,5 mm olarak görünecek. 35 mm ise 53,5 mm olarak görünecek.

Bir de bu 50 mm'de 1.8 ile 1.4 seçeneği var. Hangisi bu bakımdan iyidir?

Genelde Canon ve Nikon'da kendi lenslerinin haricinde Tamron, Sigma ve Tokina markalarna çok rastlıyorum. Herkeste gördüğüm için acaba kalitesi düşük ve ekonomik markalar olduğu için mi tercih ediliyor diye düşündüm. Kalite olarak bu beş marka içinde lens kaliteleri arasında uçurum var mıdır? Yani yukarıda ismi geçen tavsiye ettiğin lenslerde en iyi seçim hangisi olur? Misal 35 mm, 50 mm 1.8 ve 70-300'de hangi markada en iyi sonucu alabilirim? Neticede önemli olan lensin kalitesi olduğu için fotoğrafta en büyük pay lense ait olacak.

Bunların haricinde cep telefonumdan ismine aşina olduğum bir marka var. Nokia N90 ile duyduğum bir isim: Carl Zeiss. Bu marka nasıldır?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

Ayrıntılı cevap için teşekkürler hocam. Aslında 18-200 aralığını ucuza tamamlak amacıyla böyle bir düşünceye girmiştim. Ben ağırlıklı olarak geniş açılarda ve uzak noktalardaki dar açılarda çalışmak istiyorum. Kısaca manzara ve doğa fotoğrafçılığı. Portre fotoğrafçılığı da yaparım. Bokeh efekti lazım olacak bir yerde. Tabi bunun yanında makro çekim de yapacağım. Ayrı bir lens gerekiyor sanırım bunun için.

50 mm 1.8 gayet keskin bir lens. Genelde uygun fiyatlı ve kaliteli olduğu için çok tavsiye ediliyor. FF'ye geçilmeyecekse 35 mm daha mantıklı olabilir mi? 50 mm'den daha iyi diye okudum. İleride FF'ye geçilecekse 50 mm fakat APSC'de kalınacaksa 35 mm daha iyi bir tercih dendi. Şöyle bir şey de var 50 mm D7200'de odak çarpanı yüzünden 76,5 mm olarak görünecek. 35 mm ise 53,5 mm olarak görünecek.

Bir de bu 50 mm'de 1.8 ile 1.4 seçeneği var. Hangisi bu bakımdan iyidir?

Genelde Canon ve Nikon'da kendi lenslerinin haricinde Tamron, Sigma ve Tokina markalarna çok rastlıyorum. Herkeste gördüğüm için acaba kalitesi düşük ve ekonomik markalar olduğu için mi tercih ediliyor diye düşündüm. Kalite olarak bu beş marka içinde lens kaliteleri arasında uçurum var mıdır? Yani yukarıda ismi geçen tavsiye ettiğin lenslerde en iyi seçim hangisi olur? Misal 35 mm, 50 mm 1.8 ve 70-300'de hangi markada en iyi sonucu alabilirim? Neticede önemli olan lensin kalitesi olduğu için fotoğrafta en büyük pay lense ait olacak.

Bunların haricinde cep telefonumdan ismine aşina olduğum bir marka var. Nokia N90 ile duyduğum bir isim: Carl Zeiss. Bu marka nasıldır?

Anladığım kadarıyla çok çeşitli konular çekeceksiniz ve bu nedenle her türden lense ihtiyacınız var (geniş açı, tak gez, tele ve de 50 ya da 85mm'lik prime lens). Sizin yerinizde olsam lens maliyeti nispeten ucuz ve piyasada çok çeşit bulabileceğiniz marka olan canon'a yönelirdim. makine olarak da biraz eski bir model olan full frame sensörlü 5d mark II düşünürdüm. 3000 lira ile 2 lens ile birlikte bu cihazı bulabilirsini diye düşünüyorum, sonra da zaman içerisinde lens portföyünüz gelişir.
    Bunları Nikon kullanıcısı olarak söylüyorum. (ayrıca gördüğüm kadarıyla canon bir seti satmak daha hızlı olur, ilerde markalar arası geçiş yapmayı kafaya koyarsanız da daha az uğraşırsınız gibime geliyor)

• 101000 yapar kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabınız için hocam.

Dar, geniş ve portre çekimler yapacağımdan dediğiniz gibi konu başlarda fazla olacak. Zamanla daralır gibime geliyor. Uzun vadeli olarak kullanmayı düşünüyorum. En az 3-4 yıl kullanırım diye düşünüyorum. O yüzden beni en çok düşündüren konu lens seçimleri olacak. Canon ile başlarsam Canon ile gideceğim, Nikon ile başlarsam Nikon ile gideceğim için büyük bir ikilemde kalıyorum. Marka değişimi çok büyük masrafları beraberinde getireceğinden Canon ya da Nikon tercihim ileride yine aynı markadan devam etmem demek oluyor. Başta büyük bir masraf olacağından ileride fazlalaşmaz diye düşüyorum. Zaten elimden çkarmak gibi bir derdim olmaz. Daha doğrusu bu konu benim için bir sorun değil. Açıkçası çoğu kişide Canon gördüğümden dolayı Nikon kullanıcısı gördüğümde her zaman dikkatimi çekmiştir. Bu sebeple Nikon'a daha çok sempatim olmuştur. Özellikle de D90 modelinden sonra.

Elden çıkarma ve ikinci el piyasası mühim değil. Bunların haricinde sensör ve lens ikilisinin birlikteki başarımı olarak iki model arasından seçim yapayım diyorum. D7200'e bu sebeple biraz daha yakınım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.