Şimdi Ara

Nikon D7000 mi D5200 mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
3.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • d7000 al bence 5200 giriş seviyesi bir makine ve hep öyle kalacak..

hem af motoru yabana atılacak bir durum değil nikon tarafında..
  • Ne kadar D5200 Almayı düşünsemde ikisi arasında D7000 Diyorum.

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3DneBandim -- 4 Kasım 2013; 22:18:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

quote:

Orijinalden alıntı: Melihdk

D5200, gayet sağlam makinadır ve nikonun efsaneleri arası girecek bir model olarak görüyorum özellikleri olarak başka ne olsun dersiniz. Kullananı ezdirmez.

Niye efsaneler arasına girsinki

d5100 ' den fazla farkı yok . Yeni çıkan d5300 ise gps'ten tut wifi'ye kadar bir ton özellik getirdi üzerine .

d5200 sadece ara model oldu .

+1 Ama bence D5000 Efsanelerine girebilir geçiş olduğu için belki

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

quote:

D5200, gayet sağlam makinadır ve nikonun efsaneleri arası girecek bir model olarak görüyorum özellikleri olarak başka ne olsun dersiniz. Kullananı ezdirmez.

Niye efsaneler arasına girsinki

d5100 ' den fazla farkı yok . Yeni çıkan d5300 ise gps'ten tut wifi'ye kadar bir ton özellik getirdi üzerine .

d5200 sadece ara model oldu .

Nikon D7000, 16 MP sensöre sahipken Nikon D5200′ün 24 megapiksel Toshiba tarafından üretilen sensörü bulunmaktadır. Bu fark önemlidir nikon ilk defa kullandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melihdk -- 7 Kasım 2013; 21:32:29 >

• MP'inin fazla olmasını bir avantaj olarak görmemek lazım. D7000 hakkında zaten arkadaşlar gerekli açıklamaları yapmışlar papağan gibi tekrar benim tekrarlamama gerek yok. D5100 sahibiyim 5 aydan bu yana, fakat d-slr makineler hakkında şu anda ki bilgi birikimine sahip olsaydım; Crop(aps-c sensör) makine olarak tek seçeceğim makine D7000 olurdu.
  • En ucuz d7000 body ne kadar suanda ? ve internetten siparis verebilecegim biyer varmi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • madmax50 kullanıcısına yanıt
    Hocam paylaştığınız video da makinelerin testini anlamadım video testimiydi o yoksa h ye geçince mi videoya başladı?
  • 2 Hafta önce D5200 aldım. Çok memnunum. D7000 düşünüyordum ama yağmalamam sorunları vs. Söylentilerden dolayı D5200 aldım. Bugün D7000 görünce hoşuma gitti biraz daha büyük bir body ama kullanmadığım için yorumda bulunamam. Ama d5200 tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D7000 i üzerinde AF motoru olduğu için tercih etmek daha mantıklı. Diğer özellikleri bir kenarı bırakın üzerinde AF motoru olmayan lensler diğer lenslerin yarı fiyatı.
    50 1.8 düzerinde AF motoru yok ancak D7000 kendi AF motoru olunca kullanabiliyorsunuz. 50mm 1.8 d 300 tl , 50 mm 1.8 G 600 tl gibi. Aynı şekilde 70-200 lenslerden AF motorsuz olup ugun fiyatlı lenslerle işinizi görecektir. Aslında kullanım maliyetlerinizde düşecek.
  • quote:

Arkadaşıma katılıyorum. D7000 nerdeyse her profesyonel fotoğrafçının çantasında bulunan can kurtaran (2. bir makina) gibidir. Bana göre en önemli özelliklerinden birisi de daha önce bahsedildiği gibi batarya ömrüdür. Ekstra bir bataryaya nerdeyse ihtiyacınız olmayacak. D7000 sahibi birisi olarak full bataryamı şu ana kadar hiç bitiremedim. Kastım; sabah full dolu bataryayla akşama kadar yaptığım çekimlerde batarya bitmek bilmedi.

Amortismanı da göz önünde bulunduracak olursak D7000 her zaman 2. elde kolay satılabilecek bir makinadır.

Son olarak tepedeki lcd ekranı da çok büyük bir avantajdır.

Almak isteyenler bütçesini ve yorumları gözden geçirerek kolaylıkla karar verebilirler...

Bir de burda kıyaslaması var: Tıklayınız

• quote:

Orijinalden alıntı: deeply11

MP'inin fazla olmasını bir avantaj olarak görmemek lazım. D7000 hakkında zaten arkadaşlar gerekli açıklamaları yapmışlar papağan gibi tekrar benim tekrarlamama gerek yok. D5100 sahibiyim 5 aydan bu yana, fakat d-slr makineler hakkında şu anda ki bilgi birikimine sahip olsaydım; Crop(aps-c sensör) makine olarak tek seçeceğim makine D7000 olurdu.

MP önemsiz olduğuna katılıyorum. Üst sınıf profesyonel makinelerin bile 12-16mp gibi değerleri var.

12MP
    D300S, D3s, D700

16MP
    D4

gibi...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.