Şimdi Ara

Nikon D60 vs. D70

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Makine almayı düşünüyorum da Nikon D60 mı önerirsiniz yoksa Nikon D70'i mi?

• D90
  • D60 vs. D70 olsun istiyorum. Hangisi?
  • tabiki d60 :)
  • d60 ile d70 arasındaki fark ne? mesela şuan d70 18-50mm lensle birlikte çok güzel bir fiyata buldum da d60 ile d70 arasında büyük uçurum yoksa alayım diyorum? temiz bir makine çünkü
  • en basiti 4 yaş fark var... 4 senede teknoloji nerden nereye geliyor bir düşün ;) biri 6mp diğeri 10mp... tabiki poster çıktı almayacaksan çok da mühim bir olay değil. 2004 çıkışlı makinenin tahminen shutter sayısıda epey olmuştur onu da bir öğren satıcıdan almaya karar verirsen eğer. birde d60 sdhc kart destekliyor bulman ve alman daha kolay ;) benim bildiklerim bu kadar...
  • d70 daha iyi ele oturuyor ve bütün motorsuz objektifleri kullanma şansın var ama d60 daha yeni ve teknolojik bir model ama daha küçük sana kalmış bu durumda d60 daha mantıklı gibi duruyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence D70... Hatta D70s (ikinci eli katmıyorum sıfır olarak kıyaslıyorum veya 2.elde de aynı temizlikte olduklarını varsayıyorum)

Focus motoru çok önemli bir detay bence. Nitekim bende ilk SLR ımı D90 olarak aldım lens modellerini çok bilmiyordum ozamanlar o sebep D5000 de yeni çıkmışken D5000 mi alsam acaba demiştimki şimdi iyiki almamışım diyorum çünkü kit lensime ilave olarak alacağım kafaya koyduğum 2 lens: biri Tokkina 11-16 diğeri Nikon AF 50mm f/1,4... D5000 alsaydım tokina 11-16 hayal olacaktı, 50mm içinse 100-200$ daha fazla verip aynı lensin AF-S olan modelini almak zorunda kalacaktım.

D70s ergonomi açısından mükemmel bir gövdeye sahip ele süper oturuyor...

D70s in en kötü yanı yüksek iso performansı (noise problemi) ve düşük çözünürlük... Çözünürlüğü poster çıktı almayacaksanız veya çok fazla crop olayına görmeyecekseniz pek takmamak lazım... Ben 1 senedir D90 kullanıyorum ilk defa yenile 1 fotoğrafımdam 1m-1,5m 72 Dpi da çıktı alınacak.. Onun içinde minimum 12MP gerekli zaten 10MP de yetmez.

D60 da ise 10MP sensör ve belki biraz daha iyi noise performansı ama bence okadarda iyi bir noise performansı yok arada. Öbür yandan daha kalitesiz ufak bir gövdesi var. ve focus motoru eksiği çok büyük bir eksik.... En belirgin farkları bunlar ve bunları göz önünde bulundurursak D70s derim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.