Şimdi Ara

Nikon D5200

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. 1 ay kadar önce ilk DSLR makinemi satın aldım. Nikon D5200 + 18-55 VR II kit.
    Arkadaşlar bu auto-focus olayı sebebiyle lenslerin tuzlu olması çok canımı sıkıyor. Türkiye garantili olsun dedim Vatandan aldım ona hiç girmiyorum zaten yeterince para vermiş durumdayım. Şu an satarsam çok da büyük zarar ederim. Sizce bu makine beni nereye kadar götürür? Ve sizce uygun fiyata (400 tl maks.) alabileceğim en iyi lensler nedir kit lensten sonra. Genelde manzara, portre çekiyorum. Teşekkür ederim şimdiden.

• quote:

Orijinalden alıntı: IsmailAkdag

Arkadaşlar merhaba. 1 ay kadar önce ilk DSLR makinemi satın aldım. Nikon D5200 + 18-55 VR II kit.
    Arkadaşlar bu auto-focus olayı sebebiyle lenslerin tuzlu olması çok canımı sıkıyor. Türkiye garantili olsun dedim Vatandan aldım ona hiç girmiyorum zaten yeterince para vermiş durumdayım. Şu an satarsam çok da büyük zarar ederim. Sizce bu makine beni nereye kadar götürür? Ve sizce uygun fiyata (400 tl maks.) alabileceğim en iyi lensler nedir kit lensten sonra. Genelde manzara, portre çekiyorum. Teşekkür ederim şimdiden.

Arkadasim oncelikle hayirli olsun.
    keske almadan once inceleseydiniz.
    Ama moralinizi bozmayin. Elinizdeki iyi govde.
    Kendinizi kit lensle gelistirin. Manzara ve genel kullanim icin elinizde kit yetecektir. Portre icin
    Ikinci el 50mm g veya 35mm g alabirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam araştırdım ama satın alırken eleman hiç bir sorun olmaz 100 liradan fazla farketmez lenslerde falan diyip açıkçası kanıma girince biraz acemilik yaptım. Ama tabi ki soğumak yok öğreneceğim. 55-200 VR nasıldır hocam? saygılar...
  • Merhaba. Fotoğraf makineniz hayırlı olsun. Ben de aynı makineyi kullanıyorum ve bir sorum olacak size. Makinemi spor moduna ayarlayıp deklanşöre bastığımda ilk 4 kareyi oldukça seri şekilde, devamındaki kareleri ise neredeyse saniyede bir aralıklarla çekiyor. Çekim hızı oldukça düşüyor. Önce hafıza kartının yazma hızından kaynaklandığını düşündüm ve 90 mb okuma, 60 mb yazma hızına sahip bir kart aldım ancak hiçbir değişiklik olmadı. Fotoğraf makinenizde bu durumu deneyebilir misiniz? Sizde de aynı şekilde mi olacak acaba? Şimdiden teşekkürler.
  • Çok takmayın bu AF lens olayına. Millet 20 yıllık filmi foto makinası lensi ile ne fotolar çekiyor. Makinanız süper. Siz kendinizi geliştirmeye bakın. Bu AF derdini bahane ederek aslında "Bana ne, ben öğrenemem, tembelim" demeye geliyorsunuz. Uçan kuş, koşan çocuk, hoplayıp-zıplayan hayvan fotosu falan çekmiyorsanız AF hiç der olmaz.
    -
    quote:

Orijinalden alıntı: mefex
    ...

Sizin olayınız bu makinada dahili hafıza kapasitesinin (Buffer denir) düşük kapasitede olması. Makina seri çekimlerde bu dahili ve de çok hızlı olan hafızayı kullanır ama 24mp. olması nedeni ile kullanılan bellek kapasitesi 4-5 karede dolar. Devamı için bellek boşaltma işlemi bunları SD karta yazarak gerçekleşir ve bu durumda SD kartın en hızlısı bile dahili hafıza kadar hızlı olamadığından seri çekim yavaşlar. Yani sizin hiçbir sorununuz yok, makinanın kapasitesi/performansı bu kadar. Raw+jpeg mi çekiyorsunuz bilmiyorum ama bu gibi kullımda sadece jpeg çekerek hız kazanabilirsiniz. Jpeg boyut olarak RAW'dan çok daha ufak olacağından dahili hafıza 4-5 kare değil atıyorum 10-15 kare'de dolacaktır. Ürünün tekink özelliklerinde seri çekim özelliğinde bu bilgi verilir. Seri çekimde raw, jpeg, raw+jpeg çekim hızları.

Bugün Nikon D5500 bile alsanız aynı durumu yaşarsınız. Nikon bu seride bu yönde bir acayip cimri davranıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 11 Eylül 2015; 19:55:45 >

• Cevabınız için çok teşekkür ederim. Resimlerimi jpeg olarak kaydediyorum. Çözünürlük ve resim kalitesi menülerinde ise en üst değerler seçili. Ayrıca hafıza kartımın yazma hızı da saniyede 60 mb ancak anlaşılan makinenin bu konudaki sınırlarını kabul etmekten başka çarem yok.
  • Hocam sürekli haraket eden obje çekimi, iyi iso performansı ve iyi düşük ışık odaklama için hangi gövdeyi tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fujifilm Hs20 Exr Nasıldır ?
    14 yıl önce açıldı
    Canon 70D
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar D5200 düşünen varsa satıyorum bu arada. Sebebine gelirsek hevesimi aldım ve okul açılıyor paraya ihtiyacım var. İyi forumlar.

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.