Şimdi Ara

NIKON D3100 KLUBU (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.906
Cevap
21
Favori
131.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: cemulas

partis temporus ve washburn_x e çok teşekkür ederim.D3100 ile Af-s 18-105mm Vr kullanmaya karar verdim.Yeni başlayan birisi olarak ne tarz fotolar çekeceğimi şu anda fazla bilemiyorum ama zamanla fotografcılığı da öğrendikçe başka lensler de alabilirim.İlginize çok teşekkür ederim.

önemli değil, iyi bir tercih yapmışsınız şimdiden hayırlı olsun
  • arkadaşlar d3100 almayı düşünenler makinemi maddi sıkıntıdan satıyorum makinem temizdir kutusu belgeleri mevcut : d3100 orjinal lens 55-200vr 4gb hafıza kartı ile beraber satıcam ilgilenen piyasayı bilen ve almak isteyen bu sete fiyat biçip pm atsın istiyorsa istanbul içi görüşülüp incelesin bilen birine baktırsın
  • D3100 ile ilk çekimlerimi yaptım. DSLR makine ile yeni tanışan birisi olarak hem makineyi hem de temel prensipleri anlamaya çalışıyorum halen. O nedenle zaman zaman otomatik modlarda çekim de yapsam A, P ve M modlarını kullanarak çekim yapmaya da gayret ettim. İçlerinden seçtiklerimi sizlerle paylaşmak istedim. Bir de takip eden ya da benim gibi öğrenmeye çalışan arkadaşlar için her fotoğrafın çekim değerlerini paylaşmak istiyorum. Diğer üyeler de paylaşırlarsa daha faydalı olacağı kanısındayım. Bir de açıklamalarında da göreceğiniz üzere tüm fotoğraflar 18-55 kit lens ile çekildi. Gece çekimlerinde aslında VR özelliğini açmış olsam belki daha temiz iş çıkarabilirdim ancak sonradan aklıma geldi.

Gece çekimleri ile başlayacak olursak: Not: Tripodum olmadığı için tüm gece fotoğrafları çevrede bulunan bir duvar yardımı ile çekildi :D:D:D
    Bahçeşehir Gece: Lens: AF-S Nikkor VR 18-55 (26mm), Diyafram: f/4.2, Enstantane: 5'', ISO: 800.
     NIKON D3100 KLUBU

Didim Mavişehir Gece: Lens: AF-S Nikkor VR 18-55 (35 mm), Diyafram: f/5, Enstantane: 1/4, ISO: 3200.
     NIKON D3100 KLUBU

Didim Mavişehir Gece: Lens: AF-S Nikkor VR 18-55 (18mm), Diyafram: f/4, Enstantane: 3'', ISO: 800.
     NIKON D3100 KLUBU

Didim Mavişehir Gece: Lens: AF-S Nikkor VR 18-55 (32mm), Diyafram: f/4.8, Enstantane: 3'', ISO: 800.
     NIKON D3100 KLUBU

Manzara Fotoğrafları:
    Didim Altınkum: Lens: AF-S Nikkor VR 18-55 (52mm), Diyafram: f/5.6, Enstantane: 500, ISO: 1100.
     NIKON D3100 KLUBU

Didim Altınkum: Lens: AF-S Nikkor VR 18-55 (55mm), Diyafram: f/5.6, Enstantane: 500, ISO: 800.
     NIKON D3100 KLUBU

Didim Mavişehir Öğretmenler Plajı: Lens: AF-S Nikkor VR 18-55 (32 mm), Diyafram: f/6.3, Enstantane: 60, ISO: 800.
     NIKON D3100 KLUBU

Didim Mavişehir Öğretmenler Plajı: Lens: AF-S Nikkor VR 18-55 (28 mm), Diyafram: f/7.1, Enstantane: 60, ISO: 800.
     NIKON D3100 KLUBU

Didim Mavişehir Öğretmenler Plajı: Lens: AF-S Nikkor VR 18-55 (34 mm), Diyafram: f/5, Enstantane: 100, ISO: 100.
     NIKON D3100 KLUBU

Didim Mavişehir: Lens: AF-S Nikkor VR 18-55 (55 mm), Diyafram: f/11, Enstantane: 500, ISO: 360
     NIKON D3100 KLUBU

Didim Mavişehir: Lens: AF-S Nikkor VR 18-55 (50 mm), Diyafram: f/11, Enstantane: 500, ISO: 200.
     NIKON D3100 KLUBU

Didim Mavişehir: Lens: AF-S Nikkor VR 18-55 (48 mm), Diyafram: f/11, Enstantane: 500, ISO: 250.
     NIKON D3100 KLUBU

Makro Denemeleri:
    Lens: AF-S Nikkor VR 18-55 (55 mm), Diyafram: f/8, Enstantane: 60, ISO: 100.
     NIKON D3100 KLUBU

Lens: AF-S Nikkor VR 18-55 (55 mm), Diyafram: f/8, Enstantane: 320, ISO: 100.
     NIKON D3100 KLUBU

Lens: AF-S Nikkor VR 18-55 (55 mm), Diyafram: f/8, Enstantane: 160, ISO: 100.
     NIKON D3100 KLUBU

Lens: AF-S Nikkor VR 18-55 (55 mm), Diyafram: f/8, Enstantane: 125, ISO: 110.
     NIKON D3100 KLUBU

Şampiyonluk Şarkısı Düşmesin Dillerden

• Başlangıç için güzel fotoğraflar var elinize sağlık

Orijinalden alıntı: Partis Temporus

Başlangıç için güzel fotoğraflar var elinize sağlık

Teşekkür ederim, beğendiğinize sevindim. Öğrendikçe daha iyi olacak inşallah :)

Şampiyonluk Şarkısı Düşmesin Dillerden
  • Arkadaşlar dün akşam Nicon d3100 + 18-55 vr makınama kavuştum.Benım için macro çekımler çok onemlı.Akvaryumumdaki balıkları çekerken sağ üstteki düğmeden macro moduna aldım.Lakın hiçbir şekılde flaşı kapatamadım.Macro çekım modunda flaşh nasıl iptal edılebılıyor?Yardımcı olursanız çok sevınırım
  • merhabalar.. D3100'de deklanşör sesini nasıl kapatabilirim. gece ay ve yıldız çekimleri deniyorum evimin terasında.. ancak sessizlikte çok rahatsız edici oluyor. bir türlü bulamadım nereden kapatacağımı. bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: vahocan

NIKON D3100 KLUBU
    Hatalarımı söyleyin lütfen

hatan bu

NIKON D3100 KLUBU

epsilon82

NIKON D3100 KLUBU

NIKON D3100 KLUBU

Kvothé

NIKON D3100 KLUBU

DETROID

konunuzla alakalı değildir ama sadece professional makineler iyi fotograflar çekmiyor telefonlarlarda iyi çekmeye başladı artık.

xperia ray Fotoğrafta insanların suratini bulaknık yaptım.
     NIKON D3100 KLUBU

Make: Sony Ericsson
    Model: ST18i
    Date & Time: 2012:09:27 22:30:30
    User Comment: ---
    Exposure Time: 0.0005
    F Number: 2.4
    Exposure Program: ---
    Bias: 0/3
    Metering Mode: center weighted
    Light Source: 16
    Flash:
    Focal Length: 4.1
    ISO: 80
    Shutter Speed: 1/1000.00
    Subject Distance: ---
    Orientation: top-left

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 28 Eylül 2012; 2:14:38 >

• quote:

volkanfiesta

NIKON D3100 KLUBU

Şuradaki tuşa basılı tutarak
     NIKON D3100 KLUBU

şuradaki tekerlek ile ileri geri yaparak kapatabilirsiniz ama akvaryumda yeterli ışık olacağından hem flaş kapalı hemde iso100 diyaframı sonuna kadar açık bir şekilde A modunda çekmenizi tavsiye ederim yani ben olsam öyle yapardım

quote:

pausell

NIKON D3100 KLUBU

Şuradaki ayara getirirseniz bir nebze daha sessiz olur ama tamamen kapatılmaz çünkü makinenin kendi sesidir o ayrıca ayarlar menüsünden uyarı sesinin kapatarak odakladığında verdiği sesi kapatabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Partis Temporus

çok teşekkürler cevap için...
  • selam arkadaslar dun itibariyle d3100 almis bulunuyorum.aslinda d5100 alacakken d3100 deki kampanya beni cezbetti.d3100 18-55 ve 55-200 objektifle birlikte 449 euro nasil bir fiyat.ayni kombinasyon media markta 629 euro

Samsun , Amisos Tepesi

NIKON D3100 KLUBU

İlan-ı Ask by İtakeİt, on Flickr

Manuel Focusun Ürünü :)

NIKON D3100 KLUBU

Only Bokeh by İtakeİt, on Flickr

Samsun , Amisos Tepesi

NIKON D3100 KLUBU

Sonbaharın En Güzel Alameti by İtakeİt, on Flickr

NIKON D3100 KLUBU

Gecenin Isıkları , Kahve , Kitap ve Not Defteri by İtakeİt, on Flickr

• Türk Nikon Dergi Ekim Sayısı Yayında

NIKON D3100 KLUBU

Türk Nikon Blog üzerinde yayınladığımız yazılardan derleyerek oluşturduğumuz Türk Nikon Dergi‘mizin 2012 Ekim sayısıyla yine beraberiz. Bu sayımız tam 64 sayfa… Sayfa sayısının artmasındaki en büyük neden elbetteki Photokina 2012‘nin 18-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilmesidir. Sadece Nikon değil birçok birçok firma yeri ürünlerini etkinlik öncesi duyurdu. Ancak en çok ilgiyi görenlerden biri elbetteki yeni FX format kameramız Nikon D600 olup dergimizin de kapağında yerini almıştır.

Beğeniyle takip ettiğiniz Türk Nikon Röportaj serisinin bu ay konuğu Ahmet Derici. Bu keyifli röportajı ilk defa duyuyorsanız mutlaka okumalısınız. Bu ay dergimizde yine bir ilk var. “Sizden Gelenler”. Takipçilerimiz tarafından Türk Nikon’un Facebook uygulaması olan “Ben Nikon’um” uygulaması üzerinden yüklenen fotoğraflardan seçtiklerimizi bu sayımızdan itibaren dergimizde yayınlıyor olacağız.

Her zaman olduğu gibi dergimizin içeriğine hızlı bir bakış atalım.

Yeni Çıkanlar:

Nikon 1 18.5mm f/1.8 Duyuruldu
    Tamron’dan İki Yeni Objektif [70-200mm f/2.8 VC USD ve 90mm f/2.8 Macro VC USD]
    Samyang 10mm 1:2.8 ED AS UMC CS Duyuruldu
    Sigma’dan 3 Yeni Lens [Sigma 17-70mm f/2.8-4 Makro, 35mm f/1.4 ve 120-300mm f/2.8]
    Nikon D600 Resmi Olarak Duyuruldu [24.3 MP,FX,3.2-inç]
    İnceleme, Tanıtım, Haber

Dünyanın En Sevilen Seri Katili ve Nikon D800
    Nikon 1 J2 ve Coolpix P7700 Destekli Nikon Capture NX 2.3.4 Duyuruldu
    iPhone İçin Wireless Mobile Adapter Utility Geldi
    Nikon D3100, D3200, D5100, D7000 ve D90 Kullanıcılarına Ücretsiz Eğitim
    Lexar 256GB SDXC UHS-I Hafıza Kartını Duyurdu
    Nikon Camera Control Pro 2.12.0 Duyuruldu
    Apple iPhoto Yeni Sürümüne Nikon D800 Desteği Geldi
    Türk Nikon Takip Sistemi

Fotoğrafçının rehberi:

Makro Çekim İçin Konu Tavsiyeleri
    Nikon DSLR Makinelerde Fabrika Ayarlarına Nasıl Geri Dönülür
    Fotoğraf Çekerken Doğru Gözünüzü Kullanıyor Musunuz?
    Nikon DSLR Makineler ve Autofocus (AF) Modları
    Photoshop İle Fotoğraflara Çerçeve Eklemek
    Röportaj, Konuk ve Test:

Ahmet Derici ile Fotoğraf Üzerine Web Röportaj
    ve son olarak her zaman ki gibi güncel Nikon fiyatları:

Güncel Nikon Fiyatları
    Türk Nikon Dergisi güncel ve geçtiğimiz ay sayılarına Türk Nikon Dergi sayfasından ulaşabilirsiniz. Türk Nikon Dergi’si hakkında önerilerinizi, eleştiri ve varsa reklam/sponsorluk tekliflerinizi İletişim Sayfası üzerinden iletebilirsiniz.

Güncel ve eski sayıları okumak için ;

http://www.turknikon.com/dergi/

• quote:

Orijinalden alıntı: direncarsi

selam arkadaslar dun itibariyle d3100 almis bulunuyorum.aslinda d5100 alacakken d3100 deki kampanya beni cezbetti.d3100 18-55 ve 55-200 objektifle birlikte 449 euro nasil bir fiyat.ayni kombinasyon media markta 629 euro

Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın
    Bende bu ara almaya niyetlendiğim makinelerin başında geliyor sizin aldığınız fiyatta çok güzel bir fiyat nereden aldınız acaba

Orijinalden alıntı: Texsin

quote:

Orijinalden alıntı: direncarsi

selam arkadaslar dun itibariyle d3100 almis bulunuyorum.aslinda d5100 alacakken d3100 deki kampanya beni cezbetti.d3100 18-55 ve 55-200 objektifle birlikte 449 euro nasil bir fiyat.ayni kombinasyon media markta 629 euro

Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın
    Bende bu ara almaya niyetlendiğim makinelerin başında geliyor sizin aldığınız fiyatta çok güzel bir fiyat nereden aldınız acaba

ben almanyada yasiyorum.saturn diye eloktronik marketten.google da saturn.de yazarsaniz bulursunuz.dilekleriniz icinde tesekkurler

NIKON D3100 KLUBU

Orijinalden alıntı: mmadmurat

Istanbul / Otağtepe'de Gün Batımı

NIKON D3100 KLUBU

Çok güzel bir kare olmus . kontrastı biraz artırırsak binaların az da olsa görünen kısımları da siyahlıkta kaybolacak ve daha da enfes bir gün batımı karesi ortaya cıkacak diye düşünmekteyim. Ama böyle de cok guzel.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kvothé

quote:

Orijinalden alıntı: mmadmurat

Istanbul / Otağtepe'de Gün Batımı

NIKON D3100 KLUBU

Çok güzel bir kare olmus . kontrastı biraz artırırsak binaların az da olsa görünen kısımları da siyahlıkta kaybolacak ve daha da enfes bir gün batımı karesi ortaya cıkacak diye düşünmekteyim. Ama böyle de cok guzel.

Teşekkürler. Kontrastı arttırınca köprü biraz sönük kalıyordu o yüzden böyle yaptım :)

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.