Şimdi Ara

NIKON D3100 KLUBU (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.906
Cevap
22
Favori
127.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: celebic

Herkese iyi pazarlar dilerim, Nikon D3100 almayı düşünüyorum ama konu hakkında fazla bilgili olmadığımdan yardımıza ihtiyacım var...

Aşağıdaki sorular bilen birine komik gelebilir ama ben bilmediğim için öğrenmek istiyorum...

Kısıtlı bilgimle internette makine hakkında araştırma yaparken bazı yerlerde D3100'ün AF motoru bulunmadığı hakkında yazılar okudum. Gövde üzerinde AF motoru olmamasının ne gibi dezavantajı olur? Netlemeyi kendimiz manuel olarak mı yapıyoruz? Bunu aşmak için motorlu lens takılabilir mi? Lensin motorlu olması makinedeki AF motorunun olmayışı dezavanatajını kapatır mı? D3100 aldığım takdirde otomatik netleme yapabilecek motorlu bir lens var mıdır?

Eğer D3100 ile hiç bir zaman motorlu lens kullanamayacaksam yani auto focus yapamayacaksam sizin bunun yerine tavsiye edebileceğiniz başka bir model var mıdır?
    Almak istediğim makinede elle tam bir net ayarı yapıp yapamayacağım hakkında şüphelerim var. Teşekkürler...

D3100 üzerinde AF motoru yok.Ancak piyasadaki eski lensler hariç bütün lensler motorlu geliyor artık.Yani lensin içinde motor olunca makinede hiçbir eksiklik olmuyor.Normal olarak otomatik netleme yapabiliyorsunuz.Dezavantaj olarak gösterilsede bence değil.D3100 güzel makinedir ben tavsiye ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 5 Şubat 2012; 12:59:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

quote:

Herkese iyi pazarlar dilerim, Nikon D3100 almayı düşünüyorum ama konu hakkında fazla bilgili olmadığımdan yardımıza ihtiyacım var...

Aşağıdaki sorular bilen birine komik gelebilir ama ben bilmediğim için öğrenmek istiyorum...

Kısıtlı bilgimle internette makine hakkında araştırma yaparken bazı yerlerde D3100'ün AF motoru bulunmadığı hakkında yazılar okudum. Gövde üzerinde AF motoru olmamasının ne gibi dezavantajı olur? Netlemeyi kendimiz manuel olarak mı yapıyoruz? Bunu aşmak için motorlu lens takılabilir mi? Lensin motorlu olması makinedeki AF motorunun olmayışı dezavanatajını kapatır mı? D3100 aldığım takdirde otomatik netleme yapabilecek motorlu bir lens var mıdır?

Eğer D3100 ile hiç bir zaman motorlu lens kullanamayacaksam yani auto focus yapamayacaksam sizin bunun yerine tavsiye edebileceğiniz başka bir model var mıdır?
    Almak istediğim makinede elle tam bir net ayarı yapıp yapamayacağım hakkında şüphelerim var. Teşekkürler...

D3100 üzerinde AF motoru yok.Ancak piyasadaki eski lensler hariç bütün lensler motorlu geliyor artık.Yani lensin içinde motor olunca makinede hiçbir eksiklik olmuyor.Normal olarak otomatik netleme yapabiliyorsunuz.Dezavantaj olarak gösterilsede bence değil.D3100 güzel makinedir ben tavsiye ediyorum.

Hocam desteğiniz için teşekkür ederim. Aşağıda linkini verdiğim makine dediğiniz lenslerden ( motorlu ) birine mi sahip? Bunu nasıl anlayabilirim? Motorlu lenslerde hangi kısaltma harfler kullanılıyor acaba?

Buradan almayı düşünüyorum. Fiyat uygun geldi. Ne dersiniz? Teşekkürler

http://www.alalimbakalim.com/urun/nikon-d3100-18-55-mm-vr-lcd-koruyucu-hediye--uv-filtre-hediye-ayni-gun-kargo.aspx

• Siteyi bilmiyorum ancak fiyat dediğiniz gibi uygun.O lens eğer yazıldığı gibi 18-55 VR modeli ise içinde motor var demektir.Motor olup olmadığını Nikon'da " AF-S " ibaresi ile anlıyoruz.Lenste bu ibare varsa mutlaka motorludur.Linkteki üründe görülmüyor ancak 18-55 VR lens bir tane oda motorlu

Diğer markalarda'da var motor ibareleri.Başka lens bakacağınız zaman yardımcı oluruz
  • quote:

Siteyi bilmiyorum ancak fiyat dediğiniz gibi uygun.O lens eğer yazıldığı gibi 18-55 VR modeli ise içinde motor var demektir.Motor olup olmadığını Nikon'da " AF-S " ibaresi ile anlıyoruz.Lenste bu ibare varsa mutlaka motorludur.Linkteki üründe görülmüyor ancak 18-55 VR lens bir tane oda motorlu

Diğer markalarda'da var motor ibareleri.Başka lens bakacağınız zaman yardımcı oluruz

Sn. Sh@rKs-PoWeR, tekrar teşekkür ederim. D3100 alma fikrim vardı ama artık kesin kararımı verdim.

Makineyi ilanda gösterilen gibi 18-55 VR lens mi almalıyım yoksa D3100 body ve buna ilaveten biraz daha fazla fark ödeyerek 18-55 V'den daha nitelikli alabileceğim başka bir motorlu lens önerebilir misiniz? Baştan bir kaç yüz lira daha fazla ödeyerek ilerideki olası lens ihtiyacını önerebileceğiniz lensle karşılayabilir miyim? Teşekkürler...

• @celebic ilk olarak şimdiden hayırlı olsun 18-55 başlangıç için güzel bir lens ama biraz daha geniş bir aralık isterseniz Nikon 18-105mm VR lense de bakabilirsiniz . Daha sonra ilgilerinize göre ekipmanınızı şekilllendirirsiniz.
  • quote:

quote:

Siteyi bilmiyorum ancak fiyat dediğiniz gibi uygun.O lens eğer yazıldığı gibi 18-55 VR modeli ise içinde motor var demektir.Motor olup olmadığını Nikon'da " AF-S " ibaresi ile anlıyoruz.Lenste bu ibare varsa mutlaka motorludur.Linkteki üründe görülmüyor ancak 18-55 VR lens bir tane oda motorlu

Sn. Sh@rKs-PoWeR, tekrar teşekkür ederim. D3100 alma fikrim vardı ama artık kesin kararımı verdim.

Makineyi ilanda gösterilen gibi 18-55 VR lens mi almalıyım yoksa D3100 body ve buna ilaveten biraz daha fazla fark ödeyerek 18-55 V'den daha nitelikli alabileceğim başka bir motorlu lens önerebilir misiniz? Baştan bir kaç yüz lira daha fazla ödeyerek ilerideki olası lens ihtiyacını önerebileceğiniz lensle karşılayabilir miyim? Teşekkürler...

İleride ne tarz bir lens'e ihtiyacınız olacağını bilemezsiniz.Bakarsınız macro seversiniz , bakarsınız portre veya ornito.Bu yüzden 18-55 ile başlayıp ne tarz çekimler yapmaktan hoşlandığınızı öğrenin derim

• Herkese selamlar, diğer bölümde eklemiştm ama esas sayfamız burası olduğu için buraya eklemeden geçemeyeceğim.

istanbul, harbiye, Şubat'12

NIKON D3100 KLUBU
  • @MustafaKoroglu

Fotoğrafı biraz işlerseniz çok daha güzel olur.Biraz soluk kalmış
  • quote:

@MustafaKoroglu

Fotoğrafı biraz işlerseniz çok daha güzel olur.Biraz soluk kalmış

evet üzerinde hiç oynama yapmadım, o konuda pek bilgim yok ama yavaş yavaş denemeler yaparım.
  • arkadaslar ben bu surekli cekimi ayarlayamiyorum. bazen cekio bazen cekmio ben birseyi yanlis yapiyorum ama neyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sn. Sh@rKs-PoWeR ve Sn. Creative_Director

Yardım ve önerileriniz için teşekkürler. Görünen o ki; bir ay içinde bu makineyi alacağız. Çoğul konuşuyorum çünkü makinenin asıl talibi önümüzdeki ay 12 yaşını bitirecek olan oğlum. Bende aradan nasiplenmiş olacağım. Bugüne kadar içimde hep bir dslr makine alma istediği vardı. Bir türlü fırsat bulup bu merakımla ilgili bir girişimim olmamıştı. Ancak oğlumun geçmek bilmeyen hevesiyle bende bu içimde kalan isteğimi gerçekleştirmiş olacağım galiba.

Biliyorum içinizden 12 yaşındaki bir çocuk için böyle bir makinanın fazla olduğunu geçiriyorsunuz. Bende başlarda bunun çocuksu bir heves olduğunu ve zamanla geçeceğini düşünüyordum. Ancak zamanla oğlumun bu hevesinin geçmeyeceğini anladım. Sürekli fotoğrafçılıkla ilgili yazılar okuyor ve internetten sürekli fotoğraf makinelerini inceliyor. Bu tip bir makinenin çocuklar için fazla olduğunu ve en erken lisede böyle bir makine alacağımı söyledim. Başta biraz üzüldü ama sonraları fark ettim ki bu merakı geçmemiş. Aradan iki ay geçmesine rağmen halen internetten fotoğraf makinelerini araştırdığını görüyorum. Bunun yanı sıra fotoğrafçılık eğitimi nerede verilir onları araştırıyor. Tarayıcıdan geçmiş sayfaları incelediğimde ikinci el makinaları araştırdığını gördüm.

Artık bende bu gördüklerime kayıtsız kalamadım ve önümüzdeki ay doğum gününe bir D3100 almaya karar verdim. Şimdi oğluma hafta sonları fotoğrafçılık eğitimi alabileceği bir yer arıyorum. Ankara'da bildiğiniz güvenilir bir yer var mı? Bu arada okuyabileceği fotoğrafçılık eğitimi ile ilgili yayınlar var mı? Baba oğul bu işe giriyoruz ve bu nedenle fotoğrafçılığa giriş gibi bir kitap olursa birlikte okuyabiliriz. Bu konuda bir kaç kitap tavsiyesi verebilirseniz yada aklıma gelmeyen başka önerileriniz varsa çok makbule geçecektir... Selamlar...

• quote:

Artık bende bu gördüklerime kayıtsız kalamadım ve önümüzdeki ay doğum gününe bir D3100 almaya karar verdim. Şimdi oğluma hafta sonları fotoğrafçılık eğitimi alabileceği bir yer arıyorum. Ankara'da bildiğiniz güvenilir bir yer var mı? Bu arada okuyabileceği fotoğrafçılık eğitimi ile ilgili yayınlar var mı? Baba oğul bu işe giriyoruz ve bu nedenle fotoğrafçılığa giriş gibi bir kitap olursa birlikte okuyabiliriz. Bu konuda bir kaç kitap tavsiyesi verebilirseniz yada aklıma gelmeyen başka önerileriniz varsa çok makbule geçecektir... Selamlar...

Merhabalar dslr bir makine sahibi ve kullanıcısı değilim bende araştırma içindeyim. Ankarada tripodfoto.com üzerinden alabilirsiniz makineyi ve beraberide FSA idi sanırım ordan kurs hediye ediyorlar. Scott Kelby nin kitaplarını alabilirsiniz (3 cildinide kitapyurdu.comdan aldım)

Mesleğim öğretmenlik ve bende yaza düşünüyorum bir dslr makine ve kurs.

• quote:

Orijinalden alıntı: parcifal

arkadaslar ben bu surekli cekimi ayarlayamiyorum. bazen cekio bazen cekmio ben birseyi yanlis yapiyorum ama neyi

Sürekli cekimden kastınız nedir biraz acarmısınız?
  • cekim modunda deklansore surekli basinca saniye 3 poz cekiyor ya o. rehber modunda olmuyor sanirim. auto dada yapamadim bir ara oldu ama nasil oldu anlamadim

• quote:

cekim modunda deklansore surekli basinca saniye 3 poz cekiyor ya o. rehber modunda olmuyor sanirim. auto dada yapamadim bir ara oldu ama nasil oldu anlamadim

seri çekim için aslında manuel, diyafram yada enstantane öncelikli modlar daha uygundur, çünkü ortamın ışıgınla direk alakalı bir durum, perde hızınız ne kadar fazla ise o kadar ard arda seri çekim yapabilirsiniz, eger ışık şartları uygun deilse perde hızı düşük olursa makine ardarda çekmekte zorlanacaktır ;) ard arda çekim için en güzeli enstantane öncelikli modda çekim yapabilmektir ancak ortam durum ve şartlarına göre daha iyi fotoğraf elde etmek için bu modlarda değişken olacak ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _GX2_ -- 5 Şubat 2012; 22:42:34 >
  • yani her istediğimde çekemiyorum
    saniyede 3 tane

• quote:

yani her istediğimde çekemiyorum
    saniyede 3 tane

maalesef aynen öle yada şöyle diyelim enstantane öncelikli modda yüksek hızlarda 3 tane ardarda çekebilirsiniz fakat fotoğraf ışık koşulu azda olsa iyi değilse simsiyah bir kare elde edersiniz,en kısa yoldan sensöre kare için yeterli ışık düşmeden perde kapanmış olur ışık alamadığından birşeyde elde edemezsiniz, gündüz açık havada güneş ışığı ile yeterli ışık şartlarında seri çekim modunda rahatlıkla çekebilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: gokeri06

quote:

Merhabalar dslr bir makine sahibi ve kullanıcısı değilim bende araştırma içindeyim. Ankarada tripodfoto.com üzerinden alabilirsiniz makineyi ve beraberide FSA idi sanırım ordan kurs hediye ediyorlar. Scott Kelby nin kitaplarını alabilirsiniz (3 cildinide kitapyurdu.comdan aldım)

Mesleğim öğretmenlik ve bende yaza düşünüyorum bir dslr makine ve kurs.

Sn. hocam teşekkür ederim, inceleyeceğim...

• Seri cekim sikintisi bendede var. Nerden kaynaklandigini cozemedim.
  • Nasıl bir sıkıntı ?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.