Şimdi Ara

Nikon D3000 için uygun lens tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlangıç için uygun belki sonradan iş görmeyecek lens bakmaktayım.
    Neler tavsiye edersiniz? Bunlar olur mu?

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-greens-london-135mm-f3.5-15-bicakli-diyafram-346508929/detay/

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-ogrenciye-super-ucuz-lens-nikon-miranda-70-2101-4-5.6-macro-orj-315332840/detay/

Helios 44-2 lensten de alayım mı ?
    Amacım güzel tek ara lens alacağıma 2-3 çeşit uygun lens alıp iyice öğrenmeye çalışmak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• makine üzerinde 18-55 gibi bir kit lens zaten yok mu?

18-55, 18-70 yada sigma, tamron gibi markalardaki 17-55 17-70 aralıkları yeni başlayanlar için daha uygundur.

tek lens ile, "çok sayıda lense sahip olmak" ve "habire lens değiştirmekten", daha fazlasını öğrenebilirsin.

pozlama ve kompozisyonunun gelişmesi için çok sayıda lense ihtiyacın olmaz. bir lens ve çok deneme yapmak daha öğreticidir.

yanında birden fazla lens taşımak da: daha fazla ağırlık taşıma, lensin çalınma ve düşmeye karşı korunması, tak-çıkar sırasında lensin ve sensörün tozlanması, tak-çıkar ile zaman kaybedilmesi gibi çok sayıda sorunu da beraberinde getirir.

kaldı ki, sorduğun lensler, manuel netleyen, epey eski lensler. uğraşma, değmez.

önce temel konuları öğren geliştir, manuel netlemeye sonra bir aradan bakarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpug

makine üzerinde 18-55 gibi bir kit lens zaten yok mu?

18-55, 18-70 yada sigma, tamron gibi markalardaki 17-55 17-70 aralıkları yeni başlayanlar için daha uygundur.

tek lens ile, "çok sayıda lense sahip olmak" ve "habire lens değiştirmekten", daha fazlasını öğrenebilirsin.

pozlama ve kompozisyonunun gelişmesi için çok sayıda lense ihtiyacın olmaz. bir lens ve çok deneme yapmak daha öğreticidir.

yanında birden fazla lens taşımak da: daha fazla ağırlık taşıma, lensin çalınma ve düşmeye karşı korunması, tak-çıkar sırasında lensin ve sensörün tozlanması, tak-çıkar ile zaman kaybedilmesi gibi çok sayıda sorunu da beraberinde getirir.

kaldı ki, sorduğun lensler, manuel netleyen, epey eski lensler. uğraşma, değmez.

önce temel konuları öğren geliştir, manuel netlemeye sonra bir aradan bakarsın.

Hocam elimde 2 tane boş d3000 body var
    Birini bir şekilde satacağım veya takaslayacağım, ilgilenen baya kişi var.
    Letgo sitesinde Af 35-55 buldum 100 liraya ama daha dönüş alamadım.
    Sahibinden sitesinde 18-100 af nikon buldum 150 liraya belki onu alırım.
    Dediğiniz gibi manüel başlangıçta zor olacak, almışken çeşit yaparım diye düşündüm ama tek ara lens alsam daha iyi olacak gibi.
    Daha batarya-sarj aleti yeni aldım sıra geldi lense.
    Hayyamda sigma 70-300 bulmuştum ama manüel 250 tl

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    D3200 için lens önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.