Şimdi Ara

Nikon D 3100 Filtre çatladı ve çıkmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fotoğrafçılık kursuna gidiyorum. Bugün kursta geziye çıktık ve gezi sırasında boynumda Siyah beyaz çeken Canon makine ve Nikon D 3100 fotoğraf makinesi asılıyken kaygan yerin azizliğine uğrayıp yere düştüm.

Şansıma hocanın siyah beyaz makinesine bir şey olmadı ancak benim Nikon D 3100 objektifine takılı filtrenin camı çatladı. Objektife bir şey olmamış gibi görünüyor fakat korkuyorum ya bir şey olduysa diye. Bu arada sırt çantam da da 55-200 objektif vardı şansa ona ve filtresine bir şey olmadı.

Filtre sıkıştı ve o sebeple çıkaramadık objektif den. Yarın çıkarmayı deneyeceğiz. Başına böyle bir olay gelen arkadaşlar var mı ve varsa filtre nasıl çıkabilir.

• Büyük ihtimal diş atlamıştır filtre.Biraz zor kullanarak çıkar mutlaka

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Büyük ihtimal diş atlamıştır filtre.Biraz zor kullanarak çıkar mutlaka

Cık cık cık, zorbalığı size hiç yakıştıramadım.

• Bazen iyidir
  • Eğer diş atlamışsa zorlayıp çıkartırsan yivleri öldürebilirsin, bu sefer bundan sonra filtrede takamayabilirsin. Aklıma şöyle bir yol geldi. Önce içindeki camları çıkar temizle. Geriye plastik olan çerçeve kalsın. Sonra ucu keskin penseler var, adını tm bilmiyorum makas aslında ama pense gibi duruyor. Onla hafif hafif çerçeveyi kesip boşluk yaratmak. Sonra zaten rahat çıkar.
  • Camları çatladı ama kırılmadı. Camları çıkaracağız onu bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cem

Eğer diş atlamışsa zorlayıp çıkartırsan yivleri öldürebilirsin, bu sefer bundan sonra filtrede takamayabilirsin. Aklıma şöyle bir yol geldi. Önce içindeki camları çıkar temizle. Geriye plastik olan çerçeve kalsın. Sonra ucu keskin penseler var, adını tm bilmiyorum makas aslında ama pense gibi duruyor. Onla hafif hafif çerçeveyi kesip boşluk yaratmak. Sonra zaten rahat çıkar.

Yan keski derler kendisine çatlak camları çift taraflı bant ile baska bir şeye yapıştırıp çekip çıkartmayı deneyin daha sonra yan keski ile filitrenin çerçevesini merkeze içe doğru büküp çıkarabilirsin zaten diş atlamışsa yeni takacağın filitrede sıkışacaktır unutma

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • wd40ı bi kulak çubuğuna sıkın ve gerekli yerlere yavaş yavaş yedirin.
    10 dakika bekleyip zorlayıp çıkarın
    diş atladığı için çok az yivlere zarar verebilir ama öyle büyük bi zarar olmaz(filtre takılmasına asla mani olmaz)
  • quote:

Orijinalden alıntı: photo-pentax

wd40ı bi kulak çubuğuna sıkın ve gerekli yerlere yavaş yavaş yedirin.
    10 dakika bekleyip zorlayıp çıkarın
    diş atladığı için çok az yivlere zarar verebilir ama öyle büyük bi zarar olmaz(filtre takılmasına asla mani olmaz)

evet buda bir çözüm ama optik kısma gelirse hiçte hoş bir durum olmaz lens üzerinde bulunan kaplamalara zarar verebilir bunun yanında pamuğa yedirilmiş sentetik esaslı yağ kullanılabilir zincir yağı gibi ki kayganlaştırıcı etkisi daha fazladır aynı zamanda wd40 gibi çözücü değildir.

@Noctivagant geçmiş olsun
  • @svideoz
    lensin kaplamasını wd40 ne etçek ki
    sentetik hatta selülozik tiner bile zarar vermiyor.
    ben zaten direk sıksın demiyorumm kulak çubuğuna sıkıp ona sürmesi yeterli
  • quote:

Orijinalden alıntı: photo-pentax

@svideoz
    lensin kaplamasını wd40 ne etçek ki
    sentetik hatta selülozik tiner bile zarar vermiyor.
    ben zaten direk sıksın demiyorumm kulak çubuğuna sıkıp ona sürmesi yeterli

anti reflective kaplamaları saf alkol dahi çözebiliyorsa wd40 direk temas ederse canına okur tecrübeyle sabit wd40 ağır bir çözücüdür direk temastan önemle kaçınmak lazım!
  • bende kullandığım yüzlerce lensten ve şuan dolabımda duran onlarca lensten gelen tecrübeme dayanarak yazdım.
    benim kullandığım lenslerde durum bu yani
    sizin tecrübenizede saygım sonsuz
  • Yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkürler. Bizim buradaki bir fotoğraf firması ozalitçi açıyor ve orada işe başladım bu sabah. Oraya sordum çıkar mı bu filtre diye. Yemek molasında fotoğraf stüdyosu olan dükkana götürdüm çıkarırız dediler.

Akşam dönüş de dükkana uğradım 18-55 çatlayan ve sıkışan filtre çıkarılmış. Çok hafif dişlerde sorun olmuş ama eve gelince 55-200 mm 52 mm filtresini çıkarıp 18-55 taktığımda sorunsuz şekil de takıldı. Objektif de tek bir çizik bile yok ve bu işimi rahatlattı. Evde ufak bir çekim denemesi de yaptım çalışıyor mu diye ve sorunsuz çalıştığını gördüm.

Kargo hariç 12,50 TL aldığım Kenko 52 mm UV Filtre hayatımı objektifi mi kurtardı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.