Şimdi Ara

Nikon 18-200mm f/3.5-5.6 G ED-IF AF-S VR DX Bu lens Nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yanında bu lens veriliyor bu lens ne tür fotolari çekmek için uygundur beni aydınlatırmısınız?

• Tam bir tak gez türü bir lens. 18-200 aralıgı cok guzel, 18 gayet tatmin edici derecede geniş acı saglarken 200de gayet iyi bir zoom oranı. 18-55, 55-200 gibi bir setle ugrasmadan objektif deiştirmeden çok pratik bir çozum. VR olmasıda ayrıca bir artı, ne kadar çok çok önemli bir artı oldugunu dusunmesemde. Tabi bu kadar geniş aralıgın diğer objektiflere oranla dez avantajı kalite kaybı. Ama dslr kalitesinde amator cekimler yapacaksanız gayet güzel bir objektif. yanılmıyorsam 1:39 oranında makro cekim imkanıda saglıyor. Kısaca manzara çekimleri için geniş acı cekebilirsiniz, gayet iyi bir oranla zoom yapabilirsiniz, bunun yanında kısıtlı bir oranla yakın cekimler yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellrot -- 11 Haziran 2009; 2:18:18 >
  • nikon d80 ile bu kiti almayı düşünüyorum 2 si 2000ytl fiyat nasıldır?

genel kullanım için iyi bir objektif anladığım kardarayırla teşekkürler hellrot
  • 18-200 VR yi D70S ile kullanmştım. tak dolaş için çok güzel lens ama Hellrot un söylediği gibi çok yüksek kalite beklentisi olmamalı.
    ayrıca D80 ve 18-200 e bu fiyat bence fazla gibi. D80 güzel kamera ama artık sıfır makinalar arasında eski bir kamera, 2000tl ye daha güncel daha yeni ve daha iyi özelliklere sahip makinalar var. biraz daha piyasayı araştırın derim.
    ama amacınız tek lensle tüm ihtiyacınızı karşılamaksa bir şey diyemem hangi markayı seçseniz bu fiyata patlar muhtemelen.
    ama Dslr kullanmak istiyorsanız tek lensle herşeyi yaparım düşüncesini bir yere bırakın. Dslr imaj kalitesi demek ve bu tip lensler her ne kadar kullanışlı olsada imaj kalitesine olumsuz etki yapar.
  • peki hocam 2000 ytl ye dslr + obkektif olarak ne önerirsiniz
  • objektif yada makina önermek kolay ama öncelikle sizin kullanım amacınızı bilmek lazım.
    daha çok ne tür fotolar çekeceksiniz? onu bilirsek daha doğru tavsiye vermiş oluruz.

mesela aradığınız lens değiştirmekle uğraşmamak için 18-200 gibi tak dolaş tarzı bir lensmi yoksa daha kaliteli daha keskin sonuçlar veren hızlı ama düşük fokal aralıklı bir lensmi?
    artı makinayı Türkiyedenmi yoksa yurtdışındanmı alacaksınız önemli bir konuda o
  • ben hocam uzak mesafelerde değide manzara değil insan yaşamı temalı fotolar çekmek istiyomrum.

yani doğa fotoları makro çekimler ilgi alanım ilk dslr makinam olcak inşallah .

dünya globalleşti ama çok fiyat farkı varmı araklarında tr ile yurddışı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon EF 50mm f/1.8 ve f/1.4
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.