Şimdi Ara

Nikola Tesla gerçekten bedava elektriği buldu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nikola Tesla bedava elektriği buldu ama devletlerin işine gelmediği için ABD Tesla’nın bu icadını faaliyete geçirmeyip sır gibi saklıyor diyorlar. Bana pek inandırıcı gelmedi. Çünkü günümüze bakıyorsun çoğu yerde elektrik santrallerinde elektrik üretmek için dünyanın yer altı kaynaklarını tüketiyorlar. Bu aslında devletler için zarardır gibimi geliyor. Nikola Tesla gerçekten bedava elektriği buldu mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kansere de çözüm var aslına ilaç firmaları önüne geçiyor
  • Hyr tabiki ya su bile parayla ne elektriği

• Teslayı severim de abartıp abartıp şişiriyorlar adamı yapmayın da yeter

• sorun garip.
    bedava elektrik ne demek?

eğer petrolün,doğalgazın varsa elektrik üretirsin.
    akarsu varsa barajla üretirsin.
    güneş varsa güneş paneliyle.

yani bedava ne demek anlamadım ki.
    birşey yoktan var olamayacağı gibi, yoktan da elektrik olmaz.
    fizyoelektrikten mi bahsediyorsun anlamadım.
    üretilen elektriğin hep bir sınırı kapasitesi vardır.

ben güneş paneli takar elektrik üretirim bu da bedava elektrik oluyor. yada rüzgar türbini.
    konu başlığını düzeltmelisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pakaji

sorun garip.
    bedava elektrik ne demek?

eğer petrolün,doğalgazın varsa elektrik üretirsin.
    akarsu varsa barajla üretirsin.
    güneş varsa güneş paneliyle.

yani bedava ne demek anlamadım ki.
    birşey yoktan var olamayacağı gibi, yoktan da elektrik olmaz.
    fizyoelektrikten mi bahsediyorsun anlamadım.
    üretilen elektriğin hep bir sınırı kapasitesi vardır.

ben güneş paneli takar elektrik üretirim bu da bedava elektrik oluyor. yada rüzgar türbini.
    konu başlığını düzeltmelisin.
    Biraz geç cevap verdim. Daha önce cevap verecektim ama unutmuştum.

Bedava elektrik derken elektrik üretmek için bir enerji harcanmıyor. Nikola Teslanın projesinde ufak bir santral kuruyor. Mantık nasıl işliyor bilmiyorum. Ve o santralın çevresinde elektrik kablosu falan olmadan toprağa çaktığın bir kazıkla bedava elektrik alıyorsun. Yani evine gelen bir altyapı yok, bildiğin bedava elektrik kullanıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cowboy12 -- 9 Ocak 2020; 0:1:14 >

• o bahsettiğiniz elektriğin kablosuz iletimi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bedava Elektrik bu gerçek mi ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cowboy12 kullanıcısına yanıt
    hojam elektrik dediğin şeyin bir limiti vardır.tesla da bir kule inşa etse en fazla küçük bir ilçeye yetecek elektrik üretebilir ve onun kuleleri de öyle heryere kurulamaz. kulenin kurulduğu yerin altında bazı coğrafik şartlar gerekiyor. o senin söylediğin fizyoelektrik konusuna giriyor o da sürtünme ile elektriklenme konusuna giriyor. şimdi şöyle düşün limondan da elektrik üretirsin ama limondan yada sıradan bir nehirden yada güneşten bedava elektrik üretirsin fakat bunların hep limiti olur. nükleer santralin dahi bir limiti vardır. bu nedenle sınırsız ve sonsuz elektrik üretmek hikaye. konu başlığın bu şekilde bir konu başlığı. elektriği bedava hale getirebilir miyiz gibi bir soru.

elektrik bir ülkede bedava olabilir ama ya komünist rejim olur yada başka bir formda çok ucuz bir kaynak bulursun. atıyorum şuan konyada türkiyeye 50milyon yıl yetecek doğalgaz yatağı bulunsa, yan illere doğalgaz santralini kurarsın ve tüm türkiyeye artık elektrik bedava kardeşim diyebilirsin.

senin söylediğin anlamda elektriğin bedava olması çok zor çünkü fizikte yoktan enerji var edilemez ve elektrik te birşeyleri harcayarak elde edilir hep

.bu işin kurulum bakım ve işletme maliyetleri var ki iş dönüp dolaşıp kol böreği faturaya gelir. petrol rezervi falan bulmak lazım biyerlerde. yada güneş panelleri vs. uzaya ayna atmak ve geceleri yarı gündüze çevirme projesi daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 9 Ocak 2020; 0:18:17 >

• evet yer altında sürtünme ile elektrik üreten bir kayaç yapısı buluyor ve üstüne kuleyi dikiyor. dediğim gibi heryere dikemezsin o kuleyi.

• Adam elektrigi manipule ederek havadan kilometrelerce uzağa yönlendiriyormuş.

Böyle bir mucid bir daha gelmez. Malesef hak ettiği değeri göremedi.
  • Youtuberlar sağolsun Nikola Tesla gibi bir deha cahillerin diline pelesenk oldu. Elektrik bedavaysa biz niye ödüyoz diyip sayaçlari mi sokeceksin birader derdin nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: White Death

Teslayı severim de abartıp abartıp şişiriyorlar adamı yapmayın da yeter
    şunu diyen elon musk falan olsa neyse de diyen adama bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Old Mac New Clip

şunu diyen elon musk falan olsa neyse de diyen adama bak

Alıntıları Göster
    Derslerim bu adamların formülleriyle geçiyor Teslanın büyüklüğünü anlamak için yok bedava elektrik yok kayıpsız kablosuz enerji gibi şehir efsaneleri üretmeye gerek yok. Alternatif akım başlı başına bir elektrik alanı ve bu yeter zaten. Bir maxwell, einstein veya newton kadar olmasa da yeni bir çağ açmıştır. Sonlara doğru akıl sağlığından şüphelerim var Einstein a yalancı falan demişti ama neyse.

Elon muskı gözünde büyütmeni tavsiye etmem, şimdilik zeki bir iş adamından başka birisi değil. Tarihteki hiçbir bilim adamının yanına yanaşamaz. Edisona yaklaşabilir belki

• trabzonlu mucitler su ile 500km gitmeyi başarıyor ama dıj güjler tarafından ortaya çıkarılması engelleniyor.
  • bedava elektrik diye bir şey yok
  • Termodinamiğin birinci yasası: Enerji yoktan var edilemez vardan yok edilemez.

Bence enerji veya elektrik elde etmenin bizim bilmediğimiz bir yolu olabilir ki ben bunun gravitede saklı olduğunu düşünüyorum ancak daha 2020 yılına giriyoz gravitenin dalgasal formda olduğu yeni keşfedildi. Götümden uydurmuyorum gördüğüm ufoya göre konuşuyorum ya bilmediğimiz başka bir element var ki ben evrenin başka köşelerinde bilmediğimiz başka elementlar olduğunu düşünüyorum. Fizik, kimya şu an daha maymunsal formda bilim henüz 1000 levelin 00.1 aşamasında dünya gezegeninde.
  • Tabe lan

• Aklıma şey geldi 2008 2010 larda falan dı sanırsam facebookta boru bilgisayar kasasına sürüyorsun 1 hafta fişe takmadan çalışıyor gibi muazzam ütopik şeyler dönüyordu :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: White Death

Derslerim bu adamların formülleriyle geçiyor Teslanın büyüklüğünü anlamak için yok bedava elektrik yok kayıpsız kablosuz enerji gibi şehir efsaneleri üretmeye gerek yok. Alternatif akım başlı başına bir elektrik alanı ve bu yeter zaten. Bir maxwell, einstein veya newton kadar olmasa da yeni bir çağ açmıştır. Sonlara doğru akıl sağlığından şüphelerim var Einstein a yalancı falan demişti ama neyse.

Elon muskı gözünde büyütmeni tavsiye etmem, şimdilik zeki bir iş adamından başka birisi değil. Tarihteki hiçbir bilim adamının yanına yanaşamaz. Edisona yaklaşabilir belki

Alıntıları Göster
    elon olayında katılıyorum ŞİMDİLİK. adam hala yaşıyor ve büyük vaatleri var, neler getirebileceğini kim bilebilir. belki elon da aynı şekilde yeni bir çağ açabilir tesla gibi.

bunun yanında çok basit bir şeymiş gibi söylüyorsun alternatif akım zaten falan diye de boru değil adamın yaptıkları. gözde büyütmemek bir yana sen küçümsüyorsun gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: John WICK

Termodinamiğin birinci yasası: Enerji yoktan var edilemez vardan yok edilemez.

Bence enerji veya elektrik elde etmenin bizim bilmediğimiz bir yolu olabilir ki ben bunun gravitede saklı olduğunu düşünüyorum ancak daha 2020 yılına giriyoz gravitenin dalgasal formda olduğu yeni keşfedildi. Götümden uydurmuyorum gördüğüm ufoya göre konuşuyorum ya bilmediğimiz başka bir element var ki ben evrenin başka köşelerinde bilmediğimiz başka elementlar olduğunu düşünüyorum. Fizik, kimya şu an daha maymunsal formda bilim henüz 1000 levelin 00.1 aşamasında dünya gezegeninde.
    Eğer enerji üretmenin bir yolu bulunursa zaten termodinamik yasaları baştan sona değişir.Böyle birşey olacağına inanmıyorum ben.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.